Új hozzászólás Aktív témák

  • Moleman

    addikt

    válasz Eastman #28088 üzenetére

    Én szeretem a modern dolgokat, de ez nem tartozik vágyaim tárgyai közé, több okból sem.

    Egyrészt kontrollmániás szülők mellett nőttem fel, a fél életem már tőlük majdnem teljesen függetlenül éltem le, ennek ellenére még mindig mindenbe bele akarnak szólni, anélkül, hogy bármilyen személyesebb dolgot is tudnának rólam, abszolút nem ismernek - viszont régebben egy-egy részinformációval, amit sejtettek, próbáltak visszaélni, érzelmileg zsarolni. Ugyanez lenne a helyzet, akár munkáltatói, akár hatósági oldalról a hasonló chipekkel, még ha nem is csinálsz semmi nemkívánatosat, ne akarjanak olyanok irányítani és felügyelni, akikhez nem akarod, hogy közöd legyen. Ezért nincs útlevelem sem, nem adom meg az ujjlenyomatom, mert bármikor visszaélhetnek vele. Soha semmit nem kaptam az államtól, az általánost és 7 félév egyetemet leszámítva fizetős iskolákba jártam, beteg sose vagyok, nyugdíjat sem fogok kapni valószínűleg, nincs miért bízzak bármilyen intézményben. Cserébe indokolatlan mértékű adót fizetek, a semmiért.

    Másrészt a már meglévő elektronikai eszközök tekintetében is paranoid vagyok, minden alkalmazásnak le van tiltva minden hozzáférése, egyrészt amiatt, hogy azok se követhessenek, másrészt, mert tudom, hogy a rólam összegyűjtött adatok profilokba gyúrva milliókat érnének a marketingcégeknél, én pedig nem szeretném, hogy rajtam gazdagodjanak meg úgy, hogy nekem semmi előnyöm nem származik belőle. (Mint az adó esetében, de ezt legalább megtagadhatom.)

    Kényelemnek nekem bőven elég az NFC technológia, akár paypass, akár lépcsőházi ajtónyitó, akár céges beléptetőkártya formájában, az sem fáj, hogy többet kell magamnál hordani, legalább kisebb az esélye, hogy mind egyszerre lopják el 3 különböző zsebemből. Az elhagyást azért nem említem, mert még soha semmimet nem hagytam el.

Új hozzászólás Aktív témák