Új hozzászólás Aktív témák

  • TAKÍÍ

    tag

    válasz nap #3182 üzenetére

    Na Fateromról annyit hogy ő ezt nem is tudja hogy én ezt a gitárt elővettem. Szerintem nem is engedné.
    Arra emlékszem hogy kb eddigi életem során ő mondjuk egy 3 szor elmondta, hogy gitározott egy két évig (16 évesen kezdte). Azt föladta, mert túl nehéz volt és nem is maga a gitározás hanem a zeneelmélet, ami nem ment neki, és ezért ott hagyta.
    Na most egy két éve pakultunk a szobában és megtaláltuk a jó régi több tíz éves kottáit.
    NA most azokba ilyen klasszikusok voltak Bah Handel Vivaldi. Ilyen klasszikus agyrémek voltak benne: NEM csodálom hogy nem ment neki. Mégis mit akart valaki gyerekkorától csinálja zongorában is ugyanezt és akkor se megy. Miért pont a legnehezebbet választotta..

    NA mindegy én meg persze gyerekkoromba nem muttatam sok érdeklődést a zene iránt.(ének órák rossz emléke meg a hülye nép dalok )Ezért nem is lett semmi se belőle.Valszeg faterom biztos lebeszélt volna róla, hogyaz nehéz neked úgyse fog menni, meg stb.Ezért nem is nyitottam felé késöbb se.
    Nekem most ezzel nincsenek nagy céljaim. Már annak örültem hogy megértettem hogy mire jó a tabulátor és hogy hogyan kell leolvasni. meg hogy egy két akordot lefogtam.

    És ez a legfontosabb én ezzel nem szenvedni akarok hanem kikapcsoldásként, aztán majd megy ahogy megy.

    Na egyébként akkor gitározgattam amikor nem voltak itthon. EZ ilyen "top secret" mission.
    Valszeg majd veszek magamnak egyet azt majd azzal fogok, mert látom hogy csak jól behangolt gitárral lehet megtanulni.. Ez a gitár faternak inkább olyan "emlék".

    Most ahogy ezeket a sorokat írtam, eszembe jutott hogy egyszer gitároztam én a faterral,
    de még kicsi voltam 10év körül talán. nem tom. A lényeg mondtam neki hogy gitárzzunk mert érdekel. erre ő elkezdte magyarázni a c dur skála meg az anyámkinnya skála meg akkordok. Ez kb volt egy 10perc. Azt jött az ütem: vágjátok van akotta elött az a 4/4 vagy mi.Namost ezt nekem próbálta a metronómmal bemutatni meg lekellet tapsolni ami persze nem nagyon ment( itt tenném hozzá hogy gyerekként diszlexiás voltam :( ) és csak röhögtem néha rajta és túl nehéznek találtam.

    és itt véget is ért gitáros karrierem végül.
    Na ezért nem kérdeztem meg fatertól valszeg kiröhögne.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák