Új hozzászólás Aktív témák

  • NeoPampalini

    senior tag

    válasz arnyekxxx #34368 üzenetére

    Nekem van egy MM Bongo bass másolatom Aliról. Komplett szett, azaz test, nyak, hardware, elektronika, pickup, minden van benne. A test és a nyak igényelt némi famunkát, mivel gyakorlatilag a gép alól jön, nincs egyetlen él sem legömbölyítve, stb.

    Minőségre OK, arra viszont ügyelni kell, hogy nem túlságosan kemény fából gyártják ezeket. A bundok is rendben voltak, sorját nem éreztem rajtuk, bár én fretless projekt miatt vettem, így átalakítottam a fogólapot is.

    Elektronika, hw: ez is okés, mondjuk az egyik hangolókulcs furatát mókolnom kellett, mert nem jól csinálták meg, és szorult benne a kulcs. A gyárilag szerelt szemöldök kb. két óra használat után eltört, mivel egy szánalmasan vékony műanyagot sikerült odabiggyeszteni. Lecseréltem egy 2x olyan vastagra, ez már nem fogja megadni magát. :D

    Az elektronikával hadilábon állok, mert a gyári 2x vol, 2x tone helyett (ami a forrasztást követően egyébként meglepően zajtalanul szólt, kínai noname szedő létére) stacked vol, master tone, és 2 db DPDT (on-on-on) kapcsoló került bele, hogy a humbucker hangszedőket szabadabban lehessen kapcsolni, viszont valamit elbaltáztam a kábelezésnél, és zajos mint a fene. Neki kéne állnom megint, csak időm nincs rá már régóta. :DDD

    A felületkezelés ízlés kérdése, mivel nem fellépő hangszer (egyelőre), így occsó OBI-s vízbázisú pác és lakk került a testre, valamint a fejre. A nyakat csak pácoltam, mivel a lakk túlságosan tapadós.

    Szóval meg lehet csinálni ezeket jóra, csak sok idő és munka kell hozzá. :)

Új hozzászólás Aktív témák