Új hozzászólás Aktív témák

  • válasz Lokids #41617 üzenetére

    A srácok itt lehet megzavarnak az SSH-val ez amúgy HSS hivatalosan. De kereshetsz még HH-t és HS-t is. Szóval ezt keress! Ez a hangszedők típusára utal. Ha a metál kell, akkor legyen egy H ebben. csak P90, SS illetve SSS kicsukva.
    Használt gitárt tessék nyugodtan. Yamaha, Cort vagy egy Squier is jó lehet. Ha találsz linkeket akkor told ide megnézzük többen is és tudunk mondani pro és kontra dolgokat.
    Ha olyat látsz, hogy floyd rosem, akkor lépj tovább, arra ugyanis egyelőre nincs szükséged.
    Itt szerintem sokan végletekkel jönnek. Én amondó vagyok, hogy ha most kezdesz és nem tudsz erről semmit, akkor lehet egy használt multi effekt pedált kellene venni amiben vannak előre beállított preset-ek és hangláda+erősítő szimuláció, ezekre keress rá, azért kell, hogy fülest, otthoni hi-fit, aktív hangszórót ne verje szét a hang.
    Ha PC wizzard vagy akkor nyugodtan maradj a line in-nél, én évekig tökéletesen elvoltam vele, nem kell félni ettől. Ha már megy pár akkord és jönne a metál, akkor úgyis veszek egy külső hangkártyát, addig meg úgyis mindegy hogy szól. Egyelőre még az se biztos, hogy billentyűs vagy húros legyen, szóval perpill az ismerkedés első fázisában én azt mondanám a hangszer sokkal többet fog nyomni a latba mint a hangzás.
    Arra figyelj, hogy nincs egyetlen egy út. Itt a topikban sok szélsőséges hozzáállás van, ami működik bizonyos keretek között, bizonyos zenészeknél. Te még csak nem is fogtál gitárt a kezedben, ha valami ajánlást szélsőségesnek ítélsz vagy nincs jól alátámasztva akkor várj míg valaki más ír, nem kapsz tőlünk szent írást!
    Szerintem 50-60+ropitól már lehet használhatóbbakat venni, használtan meg tuti. De ebben nem vagyok jó. Rám ne hallgass :D
    Elektromos gitárt multi pedálba dugva lehet vele fém akusztikusat szimulálni. De ha erősítés nélkül a tábortűz mellett énekelve nem működik, azt felejtsd el. Gyakorláshoz otthon a szobában viszont nem feltétlenül kell se pedál, se erősítés, ajánlott de nem kötelező.
    Húrcserére, ahogy már írták előttem, attól függ. Egy normálisabb húrral, valószínűleg nem lesz gondod és hónapokig pörgeted majd. De egy idő után csere az fix, vannak bevonatos drágább húrok azok tovább bírják. Attól is függ mennyit játszol rajta és milyen stílusban.

    [ Szerkesztve ]

    Mos mé, hánem? De! Vagy nem...

Új hozzászólás Aktív témák