Új hozzászólás Aktív témák

  • gaborbol

    őstag

    válasz FockeWulf #45886 üzenetére

    Konkretan oreg gitarrol volt szo, ha ugy tekintunk ra ,hogy az elettartam 5-10 ev akkor nem annyira, ha ugy hogy sok megeli a veteran (vinatge) kort akkor igen. Valoban szerencsetlen kijelentes volt, hogy minden tomor elreped, senki ne adja el ez miatt azonnal a 5-6 eves Gibsont, Taylort meg Martint. :D

    Nagyreszt a paratartalom miatt reped el fedel, de a pickguard idovel zsugorodik, es ha a ragaszto jo, marpedig jo akkor ott fog elrepedni mellette. A nyak melletti repedest sok ember eszre sem veszi, vagy akar a hid korul , nemelyik annyira vekony hogy nem latsza at rajta, de a folyadekot azert atengedi, majd idovel azok is lathatoak valnak.

    Ez nem nagyon befolyasolja a hang minoseget, de a gitar arat nagyon let tudja huzni. Amig ment az adok veszek, egy ilyen buktam volt ez miatt konkreatan felar alatt ment vegul a gitar.Ez egy 200 dollaros gitar esetnen nem tema, de itt gond nelkul adjak veszik a vintage gitarokat 1000-1500 dollaros indulo arakkal.

    A laminalt fedel sokkal ellenalobb a tomor fedlaphoz kepest a repedest tekintve, hiaba "kerul tobbe, meg premium, meg igenyesebb". Szintem nem vonatkoztattam el, hogy Magyarorszagra ez lehet kevesbe jellemzo, itt meg a nepesseg nagyresze a partok menten el, es a paratartalom sokkal nagyobb gond.Valamint az allamok kozotti utazgatas is joval frekventaltabb. Nem minden laminalt szol szarul , sok van belole ahol a vakteszten senki meg nem mondana, hogy tomor vagy laminalt. Nagyon jo korban elunk, mert par kattintassal millio gyarto millio termeke elerhato es barmilyen osszegbol nagyon jo cuccot lehet kihozni.

    Solid top VS Laminate

    Durability - tartossag.
    [premierguitar]
    Reverb
    [breedlove]
    [andertons]

    Ez eleg szepn osszeszedi a lenyeget:
    [link]
    [link]

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák