Új hozzászólás Aktív témák

  • Alexios

    veterán

    válasz benedekco #56499 üzenetére

    Szerintem nem csak erről van szó, hanem hogy ha tanulni akarsz, akkor érdemes a "helyes" tartást gyakorolni. Mindig lehet ellenpéldát találni, hogy xy hogyan tudta megoldani, nem is arról van szó hogy lehetetlen, valószínűleg a legtöbben csinálunk nem tankönyv szerinti dolgokat és elvagyunk vele, de ettől még a helyes tartást, pengetést, akármit célszerű gyakorolni.
    Mert pl. a korábban említett Marty Friedman is egy virtuóz, akitől meg lehet hallgatni miket alkotott már 18 évesen is, neki valószínűleg ez így jön, nincs amiért mást tanuljon, viszont a legtöbben a topikban nem vagyunk virtuózok, egy csomó minden nem jön így magától, nem valószínű mi fogjuk feltalálni a spanyolviaszt :)
    Az amúgy egy más kérdés hogy limitált idő van egy nap gyakorlásra, hogy mekkora prioritást érdemel az hogy tartod a kisujjad, vagy mennyire kerülnek messze az ujjaid a fogólaptól, ezt nyilván mindenkinek magának kell eldöntenie, aki egy sima skálát nem tud eljátszani nem ez lesz a problémája, aki pedig azzal szenved hogy 200bpm tizenhatodokat játszon de nem tud egy bizonyos szintnél gyorsabb lenni neki lehet érdemes ilyeneken gondolkodni.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák