Új hozzászólás Aktív témák

  • Moleman

    addikt

    válasz Ctrl+Alt~Del #56830 üzenetére

    Ebben van igazság, bár nekem sose voltak illúzióim, tisztában voltam vele, hogy szar alsókategóriás gitárjaim voltak. :DDD

    Ha csak új hangszereket nézünk, akkor teljesen így van, olcsóbban általában csak rosszabb hangszert lehet kapni - kivéve a német webshopos Samick, de az most kb 50% akcióban van az eredeti árához képest. Viszont bármikor odaállítanám egy 300 ezres MIM mellé, nem maradna alul. Az amerikaiakban már van valami plusz a játékérzetben, de lehet csak placebo.

    Viszont mikor felfedeztem a használt piacot, egy világ omlott össze bennem, és egy új épült fel. :D Ha minden nap 20× ránézel a kínálatra, és tudod, mi micsoda, olcsógitár árban félreárazott felsőközépkategóriát lehet kapni. Vagy akár felsőkategóriát, de olyan 10 évente egyszer fordul elő.

    Így már simán megtörténhet, hogy egy harmadáron beszerzett, jól sikerült középkategóriás, gyárilag EMG pickupos indonéz gitár jobb lesz játékérzetre és hangra is, mint egy Gibson. Nyilván mindenkinek más a preferenciája, de egy barátom, aki elfogulatlanul végigpróbálta az összes hangszerem, ezt a Cort KX300-at hozta ki az összes közül győztesnek. :) Szerintem is nagyon jó gitár, de nekem azért vannak nagyobb kedvenceim - nem feltétlenül drágábbak. De én is befejeztem az offolást, tudom, hogy sokszor túl nagy szerencsém volt, és a legtöbb gitáromhoz indokolatlanul olcsón jutottam hozzá, a legkevésbé sem általános az én tapasztalatom.

Új hozzászólás Aktív témák