Új hozzászólás Aktív témák

  • Ctrl+Alt~Del

    senior tag

    Most, hogy nagyjából egy hónapja használom a csöves erősítőt, leírom a tapasztalataimat. Csöves vs. modellezős.

    Saját benyomásaim alapján is a csöves erősítőnek más hangja van, nem adja vissza egy modellezős cucc. Azt a nyers erőt, a vibrációt, pláne nagyobb hangerőn, nagyon jó érzés. Azon, hogy mennyiben tudja utánozni egy modellezős cucc a hangzását, lehet vitatkozni, ha most tippelnem kéne, 80-90%-ban biztosan.

    Ugyanakkor egy csöves erősítő az one trick pony, egyfajta hangzást tud jól, vagy kiválóan, nem sokoldalú, mint egy modellezős cucc. Arról nem beszélve, hogy a csöves erősítőn nulla effekt van, max reverb, azaz, egy csomó pedál kell mellé, ha valaki egy bizonyos hangzást keres. Helyigénye nagyobb, hordozhatósága nehezebb. Fajlagos ára lényegesen drágább.

    Tanulás szempontjából előnyösebb a csöves, mert minden apró hibát "megmutat", sokkal tisztább játékra van szükség vele, mint egy modellezős cuccon.

    Mivel nagyobb hangerőn otthon kevésbé lehet használni, ebbéli előnye nem igazán jön ki egy átlag háztartásban a csövesnek.

    Arra kevés embernek van lehetősége, hogy 5-6 minőségi csöves erősítőt tartson a különböző zenei ízlésének megfelelően, helyhiánytól kezdve akár az anyagiakig is.

    Az a fajta sokszínűséget, amit akár egy Ampero kínál, ládaszimulációkkal, mikrofonokkal, pedálokkal, fejekkel nem kompenzálja szerintem a csöves cucc csövessége, abbéli előnyei.

    Így én abszolút megértem, ha valaki otthonra azt választja, hogy olcsóbban, sokszínűbben, többféle hangzás mellett teszi le a voksát, még akkor is, ha az adott hangzás nem lesz pariban a csöves hangzással.

    W | W | H | W | W | W | H

Új hozzászólás Aktív témák