Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Argos

    őstag

    válasz Dryman #35724 üzenetére

    & #35726 PociAti
    Így van, hatékonyabb. És nem csak azért, mert gyorsabb és nem kell felette állni, attól tartva, hogy leég/kifut. Nyilván az elektromosra is rá kell nézni, de nem olyan sűrűn.

    Lekvár vagy leves főzésnél egy gáztűzhelyen alacsonyra tekergeted a kiáramló gáz mennyiségét és elrotyog magának a végéig, folyamatosan ugyanannyi tüzelőt adagolva és ha nem kutyulgatod, a közepe bizony odakap hamar.
    Ellenben az indukciós lap kapcsolgat. Tart egy bizonyos hőmérsékletet.
    Csak hasraütök példa:
    70 fokra állítod, kapcsol, felhevíti 70-re, eléri, majd alacsonyabb teljesítményre áll vissza. Beesik a hőmérséklet 60-ra, kapcsol, fel hetvenre, megint visszavesz. És újra.
    Ugyan ki nem számoltam a váltást gáz/áram viszonyában, de nekem egyszeri emberkének kevésbé tűnik pazarlónak az utóbbi metódus.

    ...elmúlik...

Új hozzászólás Aktív témák