Aktív témák

  • Bubee82

    őstag

    válasz Kassadin #4251 üzenetére

    Nem hülyeség, csak nem igazán lehet pontos választ adni.

    Nem lehet azonosan kezelni a tápanyagforrásokat, hiszen azok nem szimplán csak makrokomponensekből állnak, hanem egyéb, általában nem figyelembe vettekből is. Ez például sajtok esetében a peptidek, amelyek főleg az érett, idősebb sajtokra jellemzőek és a sajtttésztában lezajló proteolítikus folyamatok eredménye.

    A peptideknek komoly hatásaik vannak, kis mennyiségben is. De ez csak egy példa.

    Alapvetően mindig az emésztési sajátosságainkra kell gondolni, hiszen semmiképpen sem folyékony alapú táplálék emésztésére rendezkedett be az emésztőkészülékünk. És a fejlődésben kulcsfontosságú az emésztésünk, az emésztőrendszer állapota. Ez a kapu ahhoz h a bevitt tápanyagokból származó bomlástermékek fel is tudjanak szívódni.

    A folyékony táplálékra alapozott táplálkozás rövid időn belül szétszedi az emésztést, a beleket, a bélflórát és minden mást. A rosthiányból származó gyomor- és bélperisztaltika akár meg is szűnhet, ami csúnya hatásokat idézhet elő. Ez is csak egy példa.

    Tehát itt többről van szó, mint fehérje-zsír-ch-ról.

    Én most pl. azt a gondolatomat próbálom ki a valóságban, h bár kevesebbszer és kevesebbet is eszem mint korábban, de azt amit megeszek gyakorlatilag legalább 2x olyan jól megemésztem. Ezáltal ugyanott vagyok, anélkül h pazarolnék és csak kiszarnám a nagy részét annak, amit megeszem. Ezen túlmenően már gyakorlatilag hobbi szinten maradva, megcáfoltam azúristennemettemfehérjétkétórájaésizmotveszítekazonnal tézist is. Ez egy orbitális hülyeség. Egy steaket nem fogsz 2 óra alatt megemészteni, pláne nem fog megtörténni a teljes megemésztése ÉÉÉÉS a belőle származó aminosavak teljes felszívása. Gondolkodjunk.

Aktív témák