Új hozzászólás Aktív témák

  • Tibi1218

    csendes tag

    válasz Arti1 #1695 üzenetére

    A költséghatékonyság a POE re is vonatkozik és a kábelre is. :)
    Nekem elég bonyolult itthon is a hálózatom, nagyon hosszú a ház, és még emelettel is spékelve van. kb 60 méter az utcától az én legutolsó szobám az emeleten :D plusz van pár hálózati eszköz és gép a házban. ebbe most nem mennék bele részletesen.
    Nálam a lényege az egésznek hogy padlásra húztam egy UTP szálat ami a fő hálózati routerembe megy, egyedül ez oszt címeket automatikusan többi csak átjáró. (egyszerűsítve minden) Piacon belebotlottam egy tp-link switch be amit kemény 500 forintért megvettem. na most ez lett berakva a padlásra egy központi helyre ami kb mindentől egyenlő távolságra van. (leendő kamerák helye amik már úton vannak).
    A switch mellett van egy táp ami az áramot adja. innen kezdődik a csavar. 12v/5A táp
    Ez a 4 kamerámat elméleti síkon teljes mértékben kiszolgálja. mivel még mindig a pénzt tartottam szem előtt nem vettem semmi csili-vili átalakítót, és mivel úgy is én krimpelem a vezetékeket 4 szálat szabvány szerint bekötök másik 4 et szabadon hagyom amin megy az áram. Kamerából olyat kértem aminek külön van az áram dugója mert így könnyebb ráforrasztanom a tápot, és ha nem működne még mindig van lehetőségem helyi (kameránál) áram betáplálásra. ha alapból POE kamerát rendelek akkor igaz hogy ott csak be kellene dugnom de ha valami miatt nem menne át elég áram akkor még többet kellene szenvedni.
    Szóval így néz ki az egyéni krimpelésem: Egyéni "POE" Krimpelés :U

    A KÉRDÉSEDRE A VÁLASZ RÖVIDEN:

    így nem kell vennem kameránként egy pár POE cuccot ami beleviszi a kábelba az áramot, zseben marad az a 800 forint is ami esetemben 4 kameránál már 3200.

    Eddig összesen költöttem: ~6500 kamera; 2000 Krimpelő(szégyenlem de még nem volt); 12.000 NVR(HDR (kinek mi)); 6500 GLS futárral:100M UTP / 30db RJ45(és még kb 50 méter kábelem van); 3000 a központi inverteres TÁP; 500 SWITCH padlásra.

    Összesen: 30.500. és már megvan a rendszerem alapja 4 kamerára (TÁP miatt)

    Ha kibővítem 4 kamerára akkor fogok tartani ~ 50.000 forintnál. :) szerintem egy 4 kamerás rendszerért nem rossz ár. Főleg így hogy szereléshez szükséges segédeszközök is vannak benne. ;]

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák