-
Fototrend
IP Kamera kérdéssor:
Így kérdezz, hogy tudjunk segíteni (katt a linkre)
Új hozzászólás Aktív témák
-
hevepapa
senior tag
válasz
Marci112233 #35414 üzenetére
Ráadásul elég bevett gyakorlat, hogy a "szaki" visz magával egy 305 m-es guriga noname utp kábelt - abból elhasznál 100 métert, a megrendelő kifizeti az összeset, a szaki meg elviszi a maradékot magával. Nem gyakori, hogy valaki leméri pontosan hány méter utp lett elhasználva. Pedig Ő fizeti és az Ő pénze bánja.
-
Marci112233
addikt
válasz
Directors #35403 üzenetére
210-ért csak felrakni? Az húzós, de nem kicsit. Nekem kb annyiba került szereld magad módon egy Annke H800-as rendszer 4 kamerával+ később beleszámolva egy ötödik ugyanúgy C800-as kamera, és még hozzá két AP router aminek segítségével netet adtam neki hogy távolról is elérjem a rendszert, és ebbe benn volt még az UTP kábel is, bár a rendszerhez is jött elég kábel, amiből az egyik 30 méteres még most is meg van, mert az egyiket kettévágva és csatlakozót rátéve is bőven elég hosszú volt.
Lassan 1 éve építettem egy 4 csatornás Annke NVR és két C800-as kamerát a házra én is és az kevesebb mint 100-ból kijött szintén szereld magad módon úgy hogy azok alá még vettem kötődobozt is. Ezekhez kell némi tudás, de a neten szinte minden le van írva mit és hogyan csinálj, igaz némi szerszám kellhet hozzá, de nekem azzal nem volt probléma. -
kunberci
senior tag
válasz
Magnat #35407 üzenetére
Én úgy vagyok vele, hogy másnál sem szeretek összecsapott munkát
végezni.
Van egy olyan Japán mondás (a tökéletes sem elég jó), ezt én is így gondolom.
Másrészt sajna ilyen árak vannak, szerszámokkal is fel kell készülni,
kiszállás, illetve 5 kamera felszerelése nem biztos, hogy fél napos meló.
Ezért is írtam a legjobb megoldást (szereld magad mozgalom). -
Magnat
veterán
válasz
kunberci #35405 üzenetére
Ha ezt 2 ember fél nap alatt felszereli és mondjuk 50k a segédanyag (tuti nincs annyi), akkor fél napi munkával kerestek 80-80 ezret fejenként ... és ez nem szakmunka, mint mondjuk a burkolás v villanyszerelés, minimális barkácskészséggel meg termékismerettel gyakorlatilag bárki meg tudja csinálni, kvázi betanított munka. Sztem baromi sok érte, főleg vidéken.
-
Directors
senior tag
-
Directors
senior tag
Igen, itt a komplett rendszer már meg van vásárolva. Ez csak a telepítés díja. Kamerák felszerelése és kábelezés. Illetve a beállítás. A ház 4 sarkára mennek a kamerék, plusz egy másik kamera, 2 másik közé.
Kábelcsatornát és a kábeleket ők hozzá. Kötődobozt is.
-
kunberci
senior tag
válasz
Directors #35396 üzenetére
Én ha nem magamnak készíteném el, hiányérzetem lenne.
Nem szívesen bíznám ezt másra, nem is olyan ördögien bonyolult
munka.
Mondjuk nálam egy szempont volt, ne a szigetelésre kerüljön a kamera, illetve nem is nagyon kellett furkálnom (szerencsére).
Illetve azért ezért az összegért már kapsz egy viszonylag jó
rendszert is (5 POE kamera + NVR + POE switchet is). -
Magnat
veterán
válasz
Szia,
több paraméter kellene, de ha mondjuk 5 kamera 25k/db meg egy 5 kamerás nvr mondjuk 50, plusz poe switch is vagy 10-15k, meg a sallang (kábel, szerelődoboz, stb). akkor munkadíj nem is nagyon lesz ... persze lehet, h vmi full noname 10 ezer ft-os kamerával dolgozik meg a hozzá való nvr-rel, akkor ki lehet hozni feléből is ... úgy sok a munkadíj
Meg persze függ attól is, h a kamerák mennyire vannak elérhető helyen meg egymáshoz képest milyen messzire ... -
-
Kicsirics77
veterán
válasz
reális lehet, nagyjából 200k-450k között van, függ attól mennyi kamera, mennyire komplex rendszer, de helyszíntől is függ, kiszállási díj, de nagy a szórás egyébként, van aki 10k+áfa a kamera telepítés, 30k+áfa az nvr, plussz beállítás meg egyéb hozadékos dolgok még.
-
Directors
senior tag
Sziasztok!
5db poes kamera felszerelése tetőteres házra, nvr és poe switch konfigurálása 210 ezres árajánlat mennyire reális ? Vidéken.
-
gerisz23
őstag
Sziasztok!Nvrnél úgy nêz ki nem működik a p2p kapcsolat (Amiko).Egyik napról a másikra,2 helyszínen is külónböző helyeken.Lehetsêges hogy a net szolgáltató (Yettel) tiltott le valamit vagy a p2p szolgaltatást végző fél Nem szolgáltat tovább? Eszközök IP címet kapnak,Free Ip alkalmazásban mindkettő offline.
Köszi! -
Noxy
veterán
-
Tibdoh
tag
Úgy tűnik evés közben jön-megy az étvágy: anyós mégegy kamerát kért.(c500) A tervem az volt, hogy megosztom az én telefonomról az appot, -így ő nem tud belekotorni-, én távfelügyelek.
Csak akkor az én kameráim nála is megjelennek a riasztással együtt. Ezt kikerülném, de úgy látom ilyen esetre nem gondolt a tp. Milyen megoldás lehet még? -
dni
őstag
Hamár szóba került a kötődoboz, milyet érdemes használni Reolink dome kamerákhoz (reolink-duo-2v-poe, RLC-840A, rlc-843a)? 16cm-es grafitos EPS van a házon igényel valamilyen hőhíd mentes rögzítést?
Introducing UNVR Instant
Ezt néztétek már? Az új Unify Protect sw-el elég ütős. 3rd party kamerákkal is múködik, de ott nem teljes azért a funkcionalitás.
(Kár, hogy 4k kamera esetén csak 6-ot támogat és nem 8-at mint pl a cloud key+) -
Hurkafej
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék kültéri IP kamerát vásárolni. A cél az udvar megigyelése, elvárás lenne, hogy wifi és UTP kábeles csatalkozás is legyen. (később lesz időm csak kiépíteni a kábel nyomvonalat) Egyenlőre ét kamerát szeretnék, 20-25.000 Ft értékben.
Ami megtetszett az a TP-LINK Tapo C520WS - De ez a kamera típus ténylegesen csak és kizárólag a saját applikációján keresztül működhet, illetve IP címen keresztül nem lehetséges a rögzítés, csak az előfizetéses szolgáltatásuk alapján?
Előre is köszönöm a választ, esetleg az ajánlásokat! -
pruzsi
őstag
válasz
kunberci #35386 üzenetére
jobb oldal szerint kötöttem, áteresztős utp csatival bár így is macerás volt oda igazítani a szineket ahova kell.
Kötődoboz - IP55-ös ,másik kamera csatija is ebbe van annál semmi ilyen eróziót nem láttam.
Nem saját ,munkahelyi ,holnap visszateszem a helyére de a utp kábelből is vágok vissza és teszterrel megnézem. nem hinném hogy a poe switch e portja tette volna tönkre ?! mert akkor a switch se működne már. de holnap minden kiderül.
-
pruzsi
őstag
válasz
Kicsirics77 #35380 üzenetére
Köszi,meg is találtam a reolink helyes színsorrendjét és már kész is van,működik rendesen. kültéri kötő dobozban volt és megis így elbánt vele az idő 5év
-
Madoc
veterán
válasz
kunberci #35378 üzenetére
Nem esik ki mindig egyszerre a 4 hanem random a 4-ből 1-2-3 az ötödik sosem pedig az forgatható. A kamerák max 6,5w-ot vesznek fel a dóm az max 10et a fogy mérő szerint 27w az össz fogyasztás, 60 wattos a switch táp. Kamerák: 4db Cikkszám
DS-2CD1043G0-I(2.8mm)(C) és 1db 2DE2A204IW-DE3(C0)(S6)(C) a switch: TP-Link LS1210GP -
pruzsi
őstag
Üdv.
Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Reolink kamera utp-je szetrohadt ...
Ilyen csatit nem igazán találok , rendes UTP csatim van , toldoval utána működhet ? Bár fogalmam sincs mi a szín sorrend főleg hogy Poe val kellene működnie . Ötlet ? -
kunberci
senior tag
Helyi hálón rögzítse a kamerák képét az NVR, ahhoz nem kell internet,
csak az eszközöknek villany (működjön a helyi hálózat).
A távoli eléréshez kell csak internet.
Furcsa, hogy egyszerre mind a négy kamera kiesik.
POE switch pontos típusa?
Kamerák pontos típusa?Én elsődlegesen a tápellátást venném szemügyre.
-
-
Madoc
veterán
válasz
Magnat #35375 üzenetére
Az eszközön magán van ip megadva a kameráknál és az nvr-nél is, de a routerben is le van fixálva. Szóval hiába dobná el a router, akkor is mennie kéne. Routeren futtatott speedtest tegnap este pl . 10/0.1 -et adott a 250/12-es netre a kamera jelvesztésekkor. Nem tudom máshoz kötni mármint hogy mi történt jelvesztéskor. A switch tápján van fogy. mérő és végig ugyanannyit mutatott.
-
Magnat
veterán
Hmm, lokálban kéne megnézni akkor h mi a helyzet, vagy a tápellátás (de ahogy írtad, az 5. kamera műxik ugyanarról a switchről) vagy az ip címüket dobják el ... hogy van a kameráknak meg az nvr-nek cím kiosztva, az eszközön manuálban vagy a routeren dhcp-vel és az fixálva?
-
-
Madoc
veterán
Sziasztok! Segítség kellene: adott egy hikvision rendszer, 7604 nvr meg 4 db kamera, ehez vettem egy motoros dómkamerát ami nas-ra rögzít. Ment is minden flottul 2 évig de most pár napja jönnek a 4db kamerától random üzenetek hogy" jelvesztés" ugyanakkor a dómkamera meg elérhető pedig ugyanarra a poe switch-re vannak kötve. És ami még furább ez a jelvesztéses üzenet akkor jön amikor otthon a szolgáltató szaraxik a nettel, és olyankor az nvr nem rögzít!! Mi a franc lehet? Gigabites minden csak az nvr nem de eddig semmi problem nem volt.
-
boborján2
senior tag
válasz
Tibdoh #35369 üzenetére
Nincs olyan hogy nem szereti.
A wifi egy szabvány, ennél fogva működnie kell.
Max a titkosításon és a wifi csatornán (frekvencián) kell állítani. Utóbbinál szokott lenni olyan hogy auto és akkor ide-oda állítja ahol szerinte a legjobb, ezt nem minden eszköz szereti (fixre kell tenni).Ahogy azt sem, ha a band steering (vagy épp melyik router hogy hívja!) be van kapcsolva. Ez azt csinálja, hogy a 2.4Ghz és 5Ghz sáv egynek látszik. Stabbilabb megoldás ha ketté van választva és két külön SSID van mindkettőre.+ Ha a szomszédok wifie is "szennyez" , akkor egy mobil meg random wifi analizer app és oda kell tenni a csatornát ahol nincs másik.
Persze ha csak épphogy látszik a szomszádé te téterő alig van, akkor nem kell vele foglalkozni. -
Noxy
veterán
válasz
Tibdoh #35367 üzenetére
Miért ne lehetne? Wifis hálózati eszközként kezeli mint bármilyen más eszközt.
Tavaly a volt kollégámnak adtam hozzá wifin Speedport Entry 2i-hez 2 Tapo kamerát.
Amúgy meg nyugodtan írhatod hogy router. Vagy nálatok van egy modem 1db RJ45-s portal, mellette meg egy router? -
Tibdoh
tag
Üdv néktek!
Anyósom kamerát szeretne, az udvarát megfigyelni.
Van egy tapo500-asom számára. Kérdés, hogy telekomos modemhez csatlakoztatható? Úgy tudom a szolgáltatói modemek nem szeretik az ilyen kütyüket.Tapasztaltam a vodásnál, -sonoff- mindig gond volt.
Ha nem menne, megoldás lehet egy extender? Itthon egy gagyi kínai kamera gond nélkül működik vele.(TLWA855RE).
Nyilván a tiszta sor egy saját router lenne...egyelőre nem vennék. -
Magnat
veterán
válasz
Victoryus #35365 üzenetére
Jórészt az összes ilyen technológia egy lyukasztásos (UDP hole punch) módszeren alapul, aminek a lényege annnyi, h kis trükközéssel összefűzi a két kapcsolatot úgy, h a NAT-ot végző eszközök (otthoni környezetben a router) a már létrehozott NAT szabályt megtartva átengedjék a forgalmat úgy, h már a két eszköz közvetlenül kommunikáljon szerver nélkül.
-
Victoryus
addikt
Közben utánaolvastam, szóval nincs kp-i szerver, hanem p2p hálózatot használ a Hiseeu is. Végül is csak az autentikációhoz kell neki a szerver, utána közvetlen a kapcsolat a telefonos app meg az nvr között.
-
GIJoe
addikt
Sziasztok, cserélném a kinti IP kamerámat, ami a kapu bejáratot figyelni,
kiszemeltem ez a Imou Cruiser Dual, mi a véleményetek, van e hasonló árban
jobb, de közel azonos funkciókkal... -
Victoryus
addikt
válasz
Victoryus #35291 üzenetére
szept. 5 óta meg teljesen hibátlanul teszi a dolgát, pedig volt vihar, erős szél, 33 fok is.
Gondoltam arra is, hogy a szél miatt áll le, valahol esetleg kontakt hibás lett 1 év alatt.
Igaz azóta hdd van benne. Franc se érti. SSD-n is végigment a HdSentinel felület teszt, minden része írható, bár vannak sötétzöld, közepes zöld részek rajta, de ami zöld az írható a leírás szerint. Teljesítmény 80%-os, kondíció 100%.Másnak akinek Hiseeu van, nem voltak ilyen anomálik szeptember elején? Az nem lehet, hogy magánál a Hiseeu-nál volt valami probléma, és ezért állt le folyton? Bár logikusan nem lehetne, mert helyben rögzít, de a telefonos app meg átmegy a szerverükön, így akár az is kilőheti az nvr-t ha valami bug van. Azt nem néztem, hogy internet nélkül is leállt volna vagy nem.
Jó lenne valami megnyugtató magyarázat, miért álltak le a kamerák folyton, most meg miért nem.- 4-én tök mindegy mit csináltam, leálltak bizonyos idő után. (pár perc). Akkor ugye kapott egy WD Red nas hdd-t, 1-2 port helyett 3-4, volt rendszer visszaállítás, admin jelszó csere. Fizikailag ugyanott van, ahol volt, hőmérséklet nem változott. Pont azon gondolkodtam, kidobom a francba az egészet, meg mit vegyek helyette.
Aztán varázsütésszerűen 5-e reggel óta megy újra normálisan, ahogy kell. Nem látok semmit a logban, nem látok verzió frissítést se, mondjuk attól kaphatott valami gyári update-et, vagy a kamerák. A kameráknál nem ír konkrét verziót, csak azt hogy latest version.
Monduk az is gáz, ha tényleg a kamerák firmware-je volt bugos, majd frissült, és ennyire függünk a gyártótól. Mondjuk a Microsoft is hányszor eljátszotta, hogy hibás frissítést adott ki. -
draco31
veterán
válasz
Magnat #35358 üzenetére
Szia,
most hogy így mondod, nyár elején volt ugyan ezzel a kamerával hiba, csak már teljesen kiment a fejemből.
Akkor meg amikor épp ránéztem, ez a kamera képe olyan volt, mint amikor tv adásnál gyenge a jel, szétesett, zöldes lilás volt a kép, vagy nem is volt, illetve nappal is átment fekete-fehérbe. Kb 2 napig így rögzített, mert nem nézegetek rá minden nap.
De egy sima konnektorból ki majd vissza megoldotta, és nem is foglalkoztam vele. De akkor viszont teljesen visszanézhető volt ez a szakasz is.
Így viszont akkor kell rá jobban figyeljek. -
Magnat
veterán
válasz
draco31 #35357 üzenetére
Szia,
vmikor nyár elején cseréltem az egyik kinti kamerámat, 2 hónapig tökéletesen működött, aztán pont amikor cca 3300km-re voltam, akkor vettem észre egy éjjel, h nincs képe a kamerának ... kicsit ideges is lettem, mert eddig sosem volt vele gond, aztán reggel láttam, h műxik, mondom ok, majd megnézem ... aznap éjjel megint nem volt kép, nappal megint volt. Aztán hazajöttem vmikor hajnalban, volt kép ... másnap éjjel megint nem. Első teszt, h a poe switchen megcseréltem egy másik kamerával, nem ment át a hiba ... kimentem megnézni, látom h az infra is világít a kamerán, de közben a switch (managelhető) is down státuszban mutatja ... végül hoztam a létrát, széthúztam a kötést, kézzel jól összenyomtam az utp dugót a kábellel, azóta műxik ... gondolom vmi pici érintkezési hiba lehetett az egyik éren a 8-ból, amitől még delejt kapott a kamera, és éjjel ha picit hűvősebb lett, már valahol összehúzódott annyit valami, h nem volt kontakt ... a csatit egyébként én krimpeltem még 2018-ban, sem korábban, sem azóta nem volt vele gond.
-
draco31
veterán
válasz
Marci112233 #35356 üzenetére
Létezne időszakos port hiba? Mert most is megy jól.
De majd holnap átdugom másikba.
Hozzáférni igazából csak én férek hozzá. -
Marci112233
addikt
válasz
draco31 #35355 üzenetére
Lehet kamera gond is, illetve DVR port hiba is. Én rápróbálnám másik portra kötni a kamerát ha hozzáférsz és megnézni akkor mit csinál. Elvileg lennie kell egy szabad csatlakozónak, így én elsőnek arra kötném, ha jó akkor az a csati amin volt meghalt. Ha ott se működik, átkötném az egyik olyan kamera helyére ami működik. Ezzel kiszűrhető hogy kamera vagy DVR a gond. Illetve HDD hiba is bár az szerintem nem csak 1 kamerát érintene.
-
draco31
veterán
válasz
Marci112233 #35352 üzenetére
Nincs ilyen bekapcsolva rajta, csak simán 0-24 rögzítés. Működik is így már 10 hónapja. ( temetőgondnok vagyok temetőben ez a rendszer, nyitott, tehát nem nyitvatartási idős, nincs semmi értesítés, ilyesmi, ne jelezgessen nekem 5 percenként éjjel-nappal. )
Vissza is tudok mindent nézni rajta, most megnéztem, 6 napot tud tárolni, de az a kb fél óra és csak azon az egy kamerán fekete kép, vagyis lejátszási hibát ír.
Ha letöltöm róla, akkor 1-2Mb-os hibás mp4 fájl az eredmény.
Teljesen X akták jelenség
Amire meg kíváncsi lennék, az adott kamera előtt van egy kerti csap, és valaki körbeásta, csak fel van ásva, és el van vissza egyengetve. Én meg vakarom a fejem, hogy ki vett be sok xanaxot, vagy ilyesmi. -
boborján2
senior tag
válasz
draco31 #35351 üzenetére
Ha csak simán "no video" vagy hasonló akkor lehet szabotálták arra az időre.
Főleg úgy hogy ha egyik kamera nem látja a másikat.Ha csak simán rossz ott a felvett anyag , az lehet esetleg HDD hiba.
Érdemes lenne figyelgetni, lehet máskor is volt ilyen, csak esemény hiányában senkinek nem tűnik fel. -
D0zeR
tag
Sziasztok használ itt valaki xiaomi cw500 kamerát? Mik a tapasztalatok?
-
draco31
veterán
Hello!
Melóhelyen egy ilyen DVR van. 3 kamera van rákötve, HDD nem tudom most mekkora, kb 1 hetet rögzít.
Teljesen másfelé néz a 3 kamera, nincs olyan, hogy egymásba látnának.
Egyik kamera előtt volt esemény, és pont előtte 5 perccel, és utána 20 perccel nem lehet sehogy sem visszanézni, de csak azt az egy kamerát.
Létezik ilyen balszerencse, hogy pont amikor kellene, akkor nem rögzít az az egy kamera?
Másik két kamerának hibátlan az adott időszakban a felvétele. -
Erwinke
aktív tag
Szép napot!
Néztem a PTZ kamerákat az ajánlot kinai kategóriát. Jó volna POE-s, ezt néztem ki. 2db kéne a szomszéd bácsinak, mert most is vlmi hasonló van fenn, de aki szerelte Neki pár éve Ő nem veszi a telefont és megkért, h kicserélhetném Neki vlmi olcsóra. Tetszik Neki a forgathatós, bár a lehető legrosszabb helyre vannak feltéve, és úgy néz ki a dolog, h a routerből megy fel FTP a kamerához, de ilyen közlővel van 10cm után megtoldva ami be van szúrva konnektorba és küldi a tápot az FTP-n keresztül.
Nah én vennék ilyen POE-t és simán POE-s switchel fel a 2 kamerára.Viszont azt nem tudom ha teszek bele 128GB-os kártyát, akkor appon keresztül ugyan úgy rá lehet rakni telefonos appra igy lanon keresztül és akkor nem kell NVR?
TV-re rárakni nem kell Neki, elég ha SD-kártyáról vissza tudja nézni ha vlmi olyan.
Szerk.: Vagy meg ezek a Reolink E1-ek minőségben tudnak annyival többet azért az árért? Illetve működnek ugyan úgy nvr nélkül is?
Köszönöm!
Tiszteletem -
Magnat
veterán
válasz
Cxgrav #35347 üzenetére
Szia,
koppra akkor hajtaná ki 8db C540 a 100-as portot, ha 12 mb-es bitrátával lenne használvam ráadásul nem variable hanem konstans. Nem tudom, h tud-e ennyit, de én akkor is vbr-en (variable bitrate) használnám, akkor meg elég kicsi az esélye, h egyszerre ugrik fel mind a 8 a max értékre.
-
Cxgrav
senior tag
Sziasztok!
Kinéztem egy ilyen rendszert:
TP-LINK VIGI NVR1008H 8 csatornás hálózati rögzítő - kb 30k
TP-LINK VIGI C540 4MP IP kamera 4mm - kb 32k / db
vagy a nagyobb testvére
TP-LINK - VIGI C540VAmi zavar, hogy 10/100mbit hálókártya, viszont ha jól olvastam az adatokat, akkor a rögzítő a sima C540 kamerából pont 8db-ot megtudna hajtani POE-n. (koppra)
Első körben 3-4 kamera lenne rákötve, de ez később még bővülhet ezért lenne fontos.Valóban tudja a 8 kamerát POE-n a C540-nel? - a nagyobb kamerából biztosan nem tudja.
Hasonló árban van alternatíva ami jobb választás?Köszönöm
-
Magnat
veterán
válasz
szaniszlokar #35345 üzenetére
Mármint az eszköz sorozatszámát? Én kipróbálnám lanon ip alapján (az is ott van a Hik-Connectben), mert lehet, h a felső kapcsolat szaraxik ... a másik kamerának lehet, h kisebb a felbontása és az még átmegy a neten akadás nélkül ... egyébként milyen interneted van ott ahol a kamera van?
-
Magnat
veterán
válasz
szaniszlokar #35343 üzenetére
Szia,
cloudon keresztül megy az app vagy ip alapján vetted fel a kamerát?
-
szaniszlokar
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget, tanácsot szeretnék kérni. Van egy Hikvision - DS-2CD1323G2-IUF (2.8mm) kamerám otthon. 2 hete vásároltam a DS-2CD1323G0-IUF (2.8mm) helyett.
Telekomos nettel használom, POE-n keresztül van megtáplálva. Azt tapasztalom, hogy amikor az alkalmazásból el akarom érni a kamerát az élőkép lassan töltődik be, ha a visszajátszást akarom elérni, akkor gyakran dobja a felvétel keresése sikertelen vagy valami hasonló üzenetet. Már kicseréltem az UTP kábelt, új, hikvision SD kártyát tettem bele, a legfrissebb firmvare van rajta. A visszajátszásnál a képben időnkét hibákat látok, mintha adatátviteli hiba lenne. Az időbélyegző lejátszáskor akadozik. Megy, aztán megáll, majd behozza, ugrik kb 5 mp-et, aztán megint megáll. Ha SD-re állítom a visszajátszást, akkor megy folyamatosan. Ha leformázom a kártyát, akkor egy darabig megint megy a rögzítés, visszajátszás szépen, szinte azonnal reagál a kamera az élőképre is.
Van egy ezviz kis kamerám is, az ugyanebben az alkalmazásban megy szépen, nincs vele gond. Az is POE, ugyanaz a router.
Ha van valami ötlet, hogy mi lehet a gond, akkor segítsetek már, mert kihullik a hajam már a kamerától. Az előző kamera is ezeket a hibákat csinálta azért vettem egy másikat, egy hasonlót, gondoltam, hogy már tönkrement, mert régi. Az új kamera 2 hete megy, eddig nem csinálta a fenti problémákat, ma reggel elkezdte. -
kunberci
senior tag
válasz
Magnat #35341 üzenetére
Viszonylag jó árban volt a kamera (75 euro), és ide pont megfelelő.
Nem volt sokkal drágább mint a sima 8MP-es kamera.
Ez is csak ideiglenes megoldás.
Mondjuk közelít a súlya az 1kg-hoz, meg az imbuszos megoldás
egy kicsit macerásabb.
Pedig megfogadtam már nem veszek több kamerát. -
Magnat
veterán
válasz
kunberci #35336 üzenetére
Ha egyetlen dologra akarsz zoomolni mint te is akkor jó, pl ha van egy terület és annak pont a közepén van egy kapu és úgy állítod be h pont oda zoomoljon de ha meg kizoomolsz akkor látod az egész területet, csak ez annyiban elég speciális felhasználás, h ha már nem középen van a kapu akkor kizoomoláskor a megfigyelt terület valamelyik része kilóg a képből vagy csak nincs középen ... ha meg mindig bezoomolva használod akkor egyszerűbb és olcsóbb egy fix kis látószögű kamerát venni, ha van ilyen az adott típusból. Ha nincs, akkor marad a zoom meg akkor is ha nem tudod eldönteni előre h pontosan mekkora látószögre van szükséged - sztem ez utóbbi, amire általában indokolt lehet. Meg persze minden ár kérdése, mert ha nem sokkal több a forgatható, akkor az jobban megéri, ha meg a zoomos is drága akkor egy kis látószögű fix vagy közelebb kell tenni a kamerát
-
kunberci
senior tag
válasz
Chris0321 #35335 üzenetére
Tesztelgettem az RLC 811A kamerámat.
Lecseréltem a benti (csak egy kijelző megfigyelésére használt
5MP-es (RLC 510A) kamerámat erre.
Maximális optikai zoommal, plusz egy kicsike digitális zoommal rásegítve rendesen leolvasható a kijelző, minden részlet remekül látszik.
Az 5MP-es kameránál azért full nagyításnál már jól pixelesedett
a kép, azért el tudtam olvasni, de a mostanival azért egészen más.
Múltkor írta valaki, hogy az optikai zoom szinte nem való semmire,
hát én nem így érzem, most kifejezetten jól jött.
Így az otikai+digitális zoommal az igazi. -
Chris0321
veterán
Hello.
Reolink P330-as kamerám van (sd kártyára ment) és ma azt vettem észre, hogy ha számítógépen az appban nézek vissza felvételt akkor azon nincs hang. Élő közvetítésbe viszont igen, sőt ha a mobilon nézem appban, akkor ott az élő és a felvétel alatt is van hang.
Nem tudja valaki mi lehet a hiba oka? Nem, nincs lenémítva számítógépen a felvétel és eddig ezzel nem volt gond. -
Noxy
veterán
válasz
stefa1987 #35333 üzenetére
LDPlayer for Windows
Android emulátorban letöltöd a Google Play-ból a telefonos app-t.
Én anno ezt használtam a PC-n a Tapo kamerákhoz.
Esetleg még megpróbálhatod az iSpy-t, ha van hozzá türelmed bekonfigolni. Victure IP Camera Setup URL Guide -
stefa1987
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Van nekem 2db Victure pc730 Ip kamerám. A hozzá való applikációval működik telefonon, de számítógépen nem tudok rá csatlakozni. Cms és Manycam programmal próbálkoztam egyik sem találta meg a kamerákat. Tudtok mondani valami programot hozzá vagy valami megoldást, hogy pc-n is használni tudjam?
Köszönöm szépen!
-
Magnat
veterán
Reolink Win desktop appjával aki hasznája, nem járt még úgy, h annak ellenére behallatszik vmelyik kamera hangja, h le van húzva a hang nullára? Nem vagyok még biztos benne, de mintha azzal lenne összefüggésben, h előtte altatva volt a gép vagy legalábbis a monitorok kikapcsoltak ... mondjuk nálam a hang is az egyik monitoron (tv-n egész pontosan) jön, lehet h vmi ezzel kapcsolatos bug ... mindenesetre most nem csak lehúztam hanem le is némítottam a Win keverőpultján a Reolink hangját, kíváncsi leszek, így mit csinál ...
-
8700
újonc
Kedves tagok, bár a jelenlegi Foscam FI9805W kamerám csatlakoztatott mikrofonnal jól működik, lecserélném kicsit modernebbre, csak hát elvesztem a kínálat rengetegében. Utcai kapu kb 60m-re van, előny a nagy látószög, wifi és poe nem szükséges, a nagy távolságból érkező hangok jó minőségben rögzítése lenne a cél, sd kártyára. Felbontás tekintetében elég a 2M. Tető alatti fix szerelés, víz nem éri, forgathatóság nem szükséges. A mostanit RTSP adatfolyammal tudom nézni itthon laptopon és távolról telóról, jó lenne ha ez az opció megmaradna, esetleg youtube-os élő közvetítést ha tudna az sem hátrány de nem ragaszkodom hozzá.
-
Magnat
veterán
válasz
Erwinke #35327 üzenetére
Egyrészt egy otthoni hálózatban jellemzően /24 a címtartomány, ami nem 100 000 000, hanem összesen 256 cím, sőt valójában csak 254, mert a default gateway meg a broadcast már eleve foglalt. Ezt állíthatod nagyobbra ez tény, de egyrészt bármennyire állítod, akkor is benne van a pakliban, h ott is lesz egy eszköz aminek pont ugyanaz lesz a címe, másrészt meg a hálózati beállításoknak is egyezni kell ... tehát ha pl beállítasz egy viszonylag ritkán használt címet: 10.221.199.250 - ha ehhez a 255.0.0.0 maskot használod akkor elég kicsi a sansza, h egy másik hálózatba rakva az eszközt ütközésed legyen, de egyrészt kizárni akkor sem lehet, viszont ami nagyobb baj, h annak viszont elég nagy a sansza, h ott nem a 10.0.0.0/8-as tartományt használják és ha nem ezt használják, akkor nem fog működni a kamera. Ezért a legjobb dhcp-n hagyni, betenni az új hálózatba, megnézni mit kapott és azt fixálni a dhcp szerverben ... így jó eséllyel nem fog ütközni, kivéve ha a másik hálózat adminja annyira balfasz, h manuálisan kiosztott egy címet ami egybeesik a dhcp scoop-pal, tehát azzal a tartománnyal amiből a dhcp szerver is osztogat, de ez már nem a te hibád lesz.
-
Erwinke
aktív tag
Szóval azt akarod mondani, h van kb 5 - 10 eszköz egy halózatban durva esetben és a 100 000 000 számból nincs az a 5 - 10 IP kameráknak amit nem lehet fixen beállitani mert lehet azt adja?! Ohh érdekes.
-
Magnat
veterán
válasz
Erwinke #35324 üzenetére
Pongyolán fogalmazva:
Alapvetően egy otthoni hálózatban 3 módon lehet ip-je egy eszköznek:
-az eszköz saját beállításaiban adsz neki manuálisan
-a dhcp szerver (ami jellemzően a routerben van) ad neki automatikusan
-a dhcp szerver ad neki egy olyat, amit te adminként beállítasz, ezt hívják statikus dhcp-nekTermészetesen az olyan eszközöknek, amit más eszközöknek el kell érnie az ip címe alapján, célszerű fix címet adni. Az egy hitvita, h az első, a harmadik vagy mind a két módszert használod:
- ha az eszközben állítod be, akkor nincs központosítva a dolog, ergo ha mondjuk az összes eszközödet át kell állítani vagy csak egyet megkeresni, akkor ahhoz kell egy külön nyilvántartás papíron vagy excelben vagy vhogy, h tudd, melyik eszköznek mi az aktuális címe
-ha a routeren állítod be, akkor tök jó, h mindent egy helyen látsz, de ha kifingik a router, akkor minden eszköz elérhetetlen lesz vagy legalábbis nem ott ahol eddig
-ha a kettőt együtt használod, akkor a fenti problémáktól védve vagy, viszont mindent duplán kell megcsinálni, ráadásul ha egyszer valamelyiket elfelejted beállítani, mindjárt káosz lesz"Azert is kerdem,h milyen IPt lehetne kivalasztani,h biztos ne legyen utkozes masik eszkozzel. De erre vlh meg nem jott valasz." - mert nincs ilyen ... amit te kiadhatsz címet, az kiadhatja más is a saját hálózatán, sőt valójában a kérdés is értelmetlen, kb mintha azt akarnád, hogy gondolsz egy számra 1 és 10 között, és utána azt mondod a haverodnak, h ő is gondoljon egy számra 1 és 10 között, de nem gondolhat arra amire te (de persze nem mondod meg neki, h te mire gondoltál). Egy hálózatban lehet ilyen, ha minden eszköznek a dhcp szerver ad címet, mert ő gondoskodik arról, hogy soha ne legyen duplikáció, de két külön hálózatban bármikor lehet egyforma cím ha ugyanazt a címtartományt használják. Ha meg különbözőt, akkor nem fog működni az egyik hálózatból átvitt eszköz a másikban. (Mármint ha az eszközben is beállítottad a címet amit kapott, mert egyébként meg úgyis másik címet kap az új helyen)
-
Erwinke
aktív tag
válasz
kunberci #35310 üzenetére
Miert nem? Ha be van allitva az IP. Leg is en beszokom. Itthon amit ad a rendszer a kameraknak azt beallitom allandora a kamera beallitasokban, majd az NVR hez azzal az IPvel addolom. Igy nincs az,h aramszunet utan vagy nincs kamera kep v ossze vissza vannak a kamerak a kijelzon.
Vagy ezt maskepp szokas?
Mondjuk NVRt nem szokom annak mind1. Itt a kamerak a lenyeg.
Azert is kerdem,h milyen IPt lehetne kivalasztani,h biztos ne legyen utkozes masik eszkozzel. De erre vlh meg nem jott valasz.
-
Magnat
veterán
-
Magnat
veterán
Hikvision eszközök pl úgy működnek, h ha nincs a hálózaton dhcp szerver akitől kapnának ip-t, akkor adnak maguknak (192.168.1.64-at ha jól emléxem) out of the box ... egyébként ha nem tud ilyet egy kamera, akkor vagy kap a dhcp szervertől (ami szintén lehet mindig ugyanaz, ha úgy állítod be) vagy a kamera felületén adsz neki egy fix címet.
-
kunberci
senior tag
Nincs alapértelmezett IP címe a kameráknak, NVR-nek.
Nálam "csak" a szolgáltatói eszköz van (router módban).
A plusz routerek meg AP módban (DHCP kikapcsolva).
Nem fix IP-ket használok, ennek ellenére nem változnak.
De pár másodperc alatt megnézhetem a szolgáltatói eszközben,
illetve a kapcsolati sebességekre is néha néha rá szoktam nézni.
Kb 120m-re van a modemem, (nálam költöztethető ez is). -
-
mtsii
csendes újonc
válasz
kunberci #35310 üzenetére
Lehet, hogy fogalomzavarban vagyok....
Egy kamerának nincs alapértelmezett IP címe?
Ha beállításra kerül egy tetszőleges IP cím, akkor azt módosíthatja a router (akár egy áramszünet után is)?
Azt gondoltam, hogy ha egyszer be van az állítva az IP cím, azután már fix marad. -
Marci112233
addikt
válasz
Erwinke #35309 üzenetére
Ha máshoz vitted a rendszert akkor nem csoda hogy más IP-t kapott. Még akkor is benne a pakliban a más IP ha egy időre leválasztod a hálózatról. Épp ezért van nekem is fix IP-n mindkét Annke rendszer NVR-je, mert nekem IP alapján van felvéve, és volt rá példa hogy egy rövid áramszünet után más IP-t kapott, de a routerben foglalva már nincs esélye mást kapni.
-
Erwinke
aktív tag
válasz
Marci112233 #35304 üzenetére
Switchre.
De multkor is, itthon ossze raktam minden, Nvr generalt Neki IP-t azt beallitottam a kameranak allandora. Aztan havernal meg ossze raktam es nem volt kep. Aztan nezem,h a kamera nem elerheto azon az IPn mert a switchnek adta azt az IPt a router.
Es ezt szeretnem legkozelebb elkerulni.Koszonom
-
gerisz23
őstag
Sziasztok!Csak személyes tapasztalatról szeretnék beszámolni,USAFEQLO NVR panel kapcsán.
16 csatornásat rendeltem meglévő 9db rkamerának.Reolink,Amiko meg Temus PTZ kameráim vannak.
Az első nagy kihívás a nyelv átálítása volt kínairól magyarra-aztán angolra (magyart annyira nem vágták fordításnál).
Reolinkeket simán felismerte Onvifen,még a reolink duo-t is.Ptz is sima ügy volt,egyedül a wifis amiko kamerákkal szívtam,tervbe volt a kábelezés amit most megcsináltam-habár a kamerák menüjêben át lehetett volna állítani másik wifi hálózatra.A nagy feladat a kamerák vezetékes ip címének kiderítése volt,4-ből 1 volt gyárin.2-őt reseteltem ( van belül reset gomb) egyet meg megtaláltam.Így átállítottam mindet belső címre,egy elé még betettem egy régi routert oda nem tudok kábelezni,nem túrom fel miatta az udvart. -
Erwinke
aktív tag
Szép napot!
Milyen IP-ket érdemes beálitani a kameráknak, h ne legyen ütközés? (Annke)Köszönöm!
Tiszteletem -
boborján2
senior tag
válasz
Marci112233 #35300 üzenetére
De ,ajánlott a wifis kamera. Főleg ha nem érnek a lakótelepen a wifi routerek egymás se**ébe.
Itt nem az a kérdés ,hogy semmiképp sem kihuzható e a kábel vagy igen, mert mindenhova kihúzható csak akarat meg munka kell hozzá.
A fő kérdés akar e valaki kábelt húzgálni vagy sem.Egy gyors felmérés után ,kifejezetten szoktam ajánlani a wifi megoldást. Nincs is gond egyikkel sem , ha a wifi router/jelerősítő vagy a mesh hálózat úgy van ahogy mondom és ott vannak az eszközök ahová én mondom.
Akinél nem lehet ezt kivitelezni, és kábelt sem engedi, annak viszlátAhol gond volt eddig ,az soha nem a wifi miatt, hanem azért mert a nyugger mami/papi ,okosabb akart lenni mint az eszközök ,csak épp nem sikerült.
-
draco31
veterán
válasz
Marci112233 #35300 üzenetére
Magamnak a kényelem miatt választottam azt a WiFi alapú Hilook szettet.
Fő oka a kényelem volt, nem akartam kábelezgetni. Konnektor van kint sok, így az áramot egyszerűen megoldottam nekik.
Jelzavarom, ilyesmi nincs. Falusi környezet, legközelebbi router a negyedik szomszédban van kb.
Egy nagy hátránya van, ezt így elég macera szünetmentesre kötni. De az meg felesleges is. Két nagytestű kutyától egyébként sem jönne be senki, ez csak ilyen plusz nyugtatás.
Amit meg tud, nekem elég.
Amit írtam, hogy raktam össze, azok nem koax, és mellette áram, hanem UTP kábeles megoldások voltak. De a linken is az volt.Értem az IP kamera előnyeit.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bontott, vadiúj, SPACE BLACK MacBook Pro 14" M4 10C/10G 16GB 512GB Gar.: 1 év APPLE világgarancia
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ AKKU!!! Ár/ÉRTÉK BAJNOK! Dell Latitude 5330 i3-1215U 6mag! 16GB 512GB 13.3" FHD 1 év gar
- Apple iPhone Xs 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3276
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest