-
Fototrend
IP Kamera kérdéssor:
Így kérdezz, hogy tudjunk segíteni (katt a linkre)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Magnat
veterán
válasz
hevepapa
üzenetére
Kérdés, mennyit kér a kamera ... pár hete raktam össze egy 2 ap-ból álló pont-pont kapcsolatot valakinek (internet lett vele átlőve 400 méterre), előtte itthon jó sokat ment a rendszer 12 voltos tápokkal meg passzív feladóval (hozzá járt a két passzív feladó) ... összeraktuk a helyszínen, terhelés alatt újraindult ... nem értettem, mert direkt jó hosszan teszteltem, atomstabil volt, elkezdtem monitorozni, h mit csinálnak az eszközök, akkor láttam, h a 12 volt már eleve leesett 8.5-re 10-12 méteren (nálam otthon meg 3 méteres kábelekkel volt összerakva) ... aztán ahogy elkezdett dolgozni a rendszer, emelkedett az órajel, nőtt a teljesítményfelvétel, beesett 7.7 volt köré, erre az ap restartolt, mert kevés volt neki a feszültség ... végül lett rá rakva 2 db 24 voltos táp, azok is leestek 16-17 volt környékére ha jól emléxem, de az bőven elég, azóta is működnek hiba nélkül.
-
feeregon
tag
Sziasztok!
Tudtok esetleg olyan Hikvision rögzítő, ami tud kezelni 4db analóg és mellé 3db IP kamerát?Köszönöm
Egon -
faki_
senior tag
válasz
modflow
üzenetére
Kezdem elveszíteni a fonalat, de hátha ez segítség: TP-Link Tapo C310 passzív POE szettel, gyári táppal, ~14m-es UTP kábellel problémamentesen működik. A 20m-es már sok volt, azzal nem ment.
-
modflow
veterán
válasz
hevepapa
üzenetére
Akkor kezdetnek megnézem mit csinál passzív poe-n. Abból nem lehet baj, nem?
Ha nem megy, megcsinálom az aktív poe-t.
Ahhoz megvettem ezt amit itt linkeltetek aktív splittert.
A POE switch-et kell majd megvennem még.Így aktívan meg ahogy a #36002-ben írtad akkor jó lesz ugye?
Köszi szépen mindenkinek a segítséget!
-
modflow
veterán
válasz
hevepapa
üzenetére
Nem ragaszkodom a wifi-s kamerához, csak kb. ilyen tudású kamerát kerestem és ez most akciós lett.
Ha tudtok mondani egy ugyanilyen tudású és áru kamerát, ami poe-s akkor megveszem azt.
Ezt még vissza tudom mondani.(Nem is gondoltam ilyesmire, hogy bárki rosszat akarna, csak az egymásnak ellentmondó vélemények bizonytalanítottak el.)
-
hevepapa
őstag
válasz
modflow
üzenetére
Ha lanos megoldás kell mindenképpen akkor nem értem miért a wifis kamerát erőlteted?
POE switch, UTP kábel, POE képes kamera. Gyakorlatilag eltéveszthetetlen szerelés és nincs hibaforrás. Összedugod, működik, problem solved.
Hidd el, hogy már középtávon is az összebarkácsolt megoldások fognak gondokat okozni. Persze a te zsebed, a te ingatlanod védelme.
Még valami: itt nem azért adunk az elképzeléseiddel esetleg ellentétes tanácsot, mert mindenki rosszindulatú, hanem azért mert ezekből a hibákból már megjöttünk. -
modflow
veterán
De nekem lan-os megoldás kell, erre mondjátok valami egybehangzó segítséget légyszi.

-
kunberci
senior tag
válasz
bigrock
üzenetére
Elvileg elég lenne csak egy DC táp is (wifis módban), egy hosszabb
DC kábellel.
Wifis megoldásnál sima switch sem kell, mert a router wifijéről menne a kamera.Az aktív splitternek meg pont az a "feladata", hogy a POE switch feszültségéből (48-53V-ból) 12V-ot csináljon kamera oldalon,
mert ez a kamera (wifis voltából adódóan nem táplálható meg közvetlenül POE-san). De ez hosszabb UTP kábelnél jó megoldás. -
-
modflow
veterán
válasz
kunberci
üzenetére
Na most már kezdem érteni. Köszi szépen!
De amit linkeltem aktív splitter az jó lesz ugye?
Mert reggel már megvettem, megrendeltem.
Bár az 12V 1A, a te linket 12V 2A. Ez baj?Viszont ha jól gondolom a POE switch nem 12V-ot küld, hanem többet. Ha valami történik a kinti aktív splitterrel, akkor hazavágódik a kamera túláram miatt??
-
kunberci
senior tag
válasz
modflow
üzenetére
Amennyiben aktív POE a cél:
Akkor bent POE injektor vagy POE switch kell.
[link] POE switch
[link] POE injektorKintre a kamerához meg mindenképp kell egy aktív splitter, hogy a (48-53V-ból) 12V legyen a kameránál.
[link]Akkor UTP-vel működne a kamera, bent a POE switchet, vagy injektort
meg a hálózatra kell kötni.Passzív fronton meg ez a legegyszerűbb megoldás:
[link] 10 m-es kábel.
Ebben az esetben meg wifiről menne a kamera.
A saját wifis kamerámhoz gyárilag van egy 4.5-5 m-es kábel.
Talán még 10m-en se lenne gond.
De az első megoldással hosszabb kábelen se lenne gond. -
modflow
veterán
válasz
modflow
üzenetére
Ez is jó, ugye?
Csak mert ilyet rendeltem most. -
modflow
veterán
válasz
kunberci
üzenetére
Akkor ez úgy működik, mármint a POE switch, hogy ezt bent a házban egy táppal bedugom az áram hálózatra, majd ebből megy egy lan kábel ki a kamerához amit direktbe bedugok a kamerába?
Így működne a kamera, csak ekkor még nincs internet hálózaton? Egy másik lan -on valahogy a POE switch-et is rá kell kötni a routerre? Ezen a POE switch-en is van ilyen lan bemenet?
És ennyi?
Vagy kint a kameránál is kell valami cucc?
Ez?
Ehhez tudtok linket adni? -
hevepapa
őstag
válasz
modflow
üzenetére
9 méternél szerintem nem lesz probléma a passzívval sem. De lehet némi feszültség esés a DC 12V-nál. Ebben nem vagyok jártas annyira.
Az aktívnál nem lesz feszültség probléma. Nagyon leegyszerűsítve: megvan a jelenlegi UTP kábeled, bedugod a POE switchbe ahogy eddig is volt, az UTP másik végére a kameránál rádugod az aktív (vagy passzív) splittert. Abból kijön egy UTP csatlakozó és egy tápcsatlakozó. Azokat bedugod ahova kell és ennyi.
-
modflow
veterán
válasz
hevepapa
üzenetére
Na most elbizonytalanítottatok.
Nekem a meglévő kamerám, ami helyett lenne ez a tplink kb. 9 méter kábelen van.
A mostani alfawise dóm kamera évek óta így megy.
Passzív poe -n.Akkor azt mondjátok ez a tp link csak aktív poe-vel menne?
Ahhoz mire van szükség?
Kint akkor sincs áram, csak lan kábel megy ki a külső falra. -
hundai
aktív tag
Sziasztok!
2db Mi magnetic 2k szeretném leváltani, rendszeresen fordult elő, hogy nem tudtam visszanézni a videókat, formázni kellett a kártyákat ( 2 ismerősömnél is egyszerre ugyanez a kamera.), SD kártyáról nem enged visszanézni, de riasztásoknál mutatja a felvételt, ma meg újraindítás után egyik sem online, így sajna menniük kell.
Eddig a CW400 illetve a C400 kamerákat néztem ki, de fontos lenne, hogy timeline-ba csak azt mutassa, ha embert lát a képen, sima mozgásra ne jelezzen. MI magnetic 2k nem tudta ezt, de a random kínai Icsee kamera igen.
Szerintetek tudhatja ezt az említett 2 típus?
-
kunberci
senior tag
válasz
modflow
üzenetére
A passzív POE-nél 12V-ot adsz be az UTP-re, és a végén szintén
12V jelenik meg, természetesen annyival kevesebb mint amennyi feszültség a kábelen esik. Csak rövid távon használható.Aktív POE-nél meg (48-53V) indul el, és egy aktív splitter ( [link]
az UTP végén 12V-ot csinál belőle.Első csak rövid távon alkalmazható, a második hosszabb távon,
akár 100 méteren is. Stabil működéshez a második a jobb megoldás.Egy kamera esetén:
Kell egy POE injektor, vagy egy POE switch, meg a kábel végére az
aktív splitter.
Legtöbb wifis kamera nem táplálható POE-val, csak DC-vel,
ezért is kell a kábel végére az aktív splitter. -
modflow
veterán
válasz
modflow
üzenetére
Ha veszek ilyet, akkor működne rendesen PoE?
Fekete színű UTP passzív POE átalakító kitVagy mi az hogy passzív meg aktív POE?
-
modflow
veterán
Sziasztok!
Le szeretném cserélni a régi kültéri kamerámat egy ilyenre:
TP-Link Tapo C560WS, 4K Outdoor Pan/Tilt CameraViszont nekem a meglévő az PoE, nincs kint áram, csak egy lan kábel. Bent a házban a kamera tápja egy kis elosztóba megy, ami lan-on megy tovább ki a kamerához.
Viszont ha jól látom neten, ez a TP-Link kamera nem támogatja a PoE-t.
Akkor ezt nem lehet úgy bekötni, mint a régit?
Fizikailag nyilván meglehet, de a készüléknek maga támogatnia kellene a PoE-t, hogy működjön is? -
dni
őstag
Sziasztok,
az alábbi összeállításról mi a véleményetek egy családi ház, nyílászáróinak, személyi és kapu bejáratainak megfigyelésére? A kapuk környékén van közvilágítás, a kert felöli részen viszont nincs fix világítás, csak egyes részeken mozgásérzékelős lámpa, de azok nem adnak nagy fényt.
Érdemes volna valamelyik elemet másikra cserélni, ha igen mire és miért?Dahua:
Rögzítő: Dahua NVR4208-EI vagy NVR4216-EI esetleg: NVR5216-EI
- POE switch: Dahua CS4010-8ET-110
- 1db HDD 4TB WD Purple
- 1 db motoros zoom kamera a bejárathoz: IPC-HDW2449T-ZS-IL-27135
- 6 db kamera épület megfigyelésre IPC-HDW2449T-S-LED-0280B-PRO vagy IPC-HDW2449TM-S-IL-0280B
- 1db Kaputelefonos egység: VTO2311R-WP -
markussandor
senior tag
válasz
eladocuccaim
üzenetére
Egy venti nélküli ssd-s nvr-nek mégis mennyi hangja van?
Nekem egy nagyon régi hdd van benne, de ha nem hajolok közvetlenül fölé, nem hallom azt sem.Akkor tegyem ki a házból a telekomos set-top-boxot, mert van benne egy mobil vinyó?
A wifivel pedig szívni fogsz, ez nem is kérdés, az a kérdés, hogy naponta mennyi kiesésed lesz.
-
hevepapa
őstag
válasz
eladocuccaim
üzenetére
Nálam a 4 csatornás TP Link Vigi NVR bár WD Purple vinyó van benne, de gyakorlatilag hangtalan. Ebben nincs is ventillátor. Totál felesleges bele az SSD. A HDD sebessége is több, mint elég a célra.
-
Noxy
veterán
válasz
arcsi84
üzenetére
Igen megfelelő lehet, mert küld riasztást a mozgásáról.
Ha csak a kapu állapota (nyitva, zárva) lenne a cél, 2 olcsóbb megoldás is lenne erre a célra.
Mobilon a Tuya app, és ehhez hozzá adni egy Door Sensort (2db elem) vagy egy kapu nyitót. Mind 2 eszköz jelez a mobilon ha kinyílt, + látni a kapu állapotát (nyitva, zárva). A kapunyitó beállított időközönként figyelmeztetést is küld, hogy nyitva maradt, plussz be is zárhatod vele.
DoorSensor:[link]
Garage Door Controller: [link]
Több mint 2 éve probléma mentesen használom mindkét eszközt. -
eladocuccaim
junior tag
válasz
markussandor
üzenetére
Ez a 0 hangja van ez elég erős ferdítés. Eleve van hangja a HDD-nek, de a még nagyobb probléma a kis pici ventillátorok süvítése. Ne tudom milyen más infó kene még. Leírtam ami releváns. Mindegy, közben találtam fanless NVR-eket a nagyobb gyártóknál megoldom azzal. WiFi kapcsolatot meg lehet oldani, költség nem érdekel, csak legyen néma, ne legyen velem egy légtérben.
-
markussandor
senior tag
válasz
eladocuccaim
üzenetére
Pont erről beszéltem, hogy tipikusan 0 hangja van egy NVR-nek. Mivel nem írtál pontos típust, ettől többet nem tudok hozzátenni.
A wifi térerő semmiben sem mutatja a kapcsolat stabilitását. De azt használsz, amit akarsz. -
xrvman
őstag
Sziasztok,
valakinek van TP-LINK TAPO C260 kamerája? Körbeforgáskor van egy pont ahol kattan egyet? Alaphelyzettől jobbra kb 90 fok után, csak jobbra forgatva egyszer. továbbmenve majd visszafele nem kattan. -
arcsi84
aktív tag
Sziasztok,
Anyukámékhoz lenne szükség egy kamerára, amely a garázs ajtót figyeli. (párszor azt tapasztalták, hogy kinyílt a motoros garázs kapu). Sajnos a házból nem látnak rá direktbe és így volt már olyan, hogy nyitva maradt akár egész éjszakára. (az egyik ilyen alkalommal még a húsvéti sonkát is elvitte valaki, értitek, minden mást ott hagyott, pálinka, kerti eszközök stb.)
Szóval szeretnének egy olyan eszközt, amely beltéri, könnyen telepíthető és mobilon is meg lehet nézni, hogy éppen zárva van a garázskapu.
Ha esetleg lenne olyan funkció, hogy a kapu nyitásánál egy üzenetet küld az alkalmazás, az lenne a tökéletes.
TPLink Tapo 200-at néztem, de lehet tudtok jobbat is ajánlani.Előre is köszönöm a segítséget.
-
Marci112233
addikt
válasz
eladocuccaim
üzenetére
Nekem megy egy ANNKE H800-as rendszer egy kültéren, beton oszlopokon álló és fölötte fa szerkezet, és a tető pala, és az épület egy mezőgazdasági géptároló. Ami két fiókos ebből egy 3 oldalról zárt de a másikon át lehet járni, tehát akad néha huzat is illetve egyik oldalról teljesen nyitott. Az NVR egy a két oszlopot összeköt gerendaféleségen van kb 3 méter magasan egy szintén fából készült dobozba bezárva, de furatok révén illetve a kábel kivezetés révén szellőzik is. Így megy gond nélkül már 2022 óta egy WD RED 4TB-os HDD-vel télen nyáron. De előtte egy analóg rendszer ment ugyan itt gond nélkül több mint 10 évig, csak annak képe finoman fogalmazva sem volt jó már.
Ezt csak egy példaképpen hozom fel.
-
Galahed
senior tag
válasz
eladocuccaim
üzenetére
Amúgy ha vagyonvédelem a cél akkor ne legyen Wifi. Számtalan pici filléres WIFI zavaró kütyü van , ha mennek akkor azzzal mennek betörni, lopni. A POE NVR azért jó mert ha beteszed szüntmentesre, akkor az a kamerákat is kiszolgálja (elég sokáig-UPS függően) és késziti a felvételeket, ha leütik az áramot a házban akkor is...
-
kunberci
senior tag
válasz
eladocuccaim
üzenetére
Azért mindenképp jó lett volna a kamera kérdéssor kitöltése.
Mert akkor mindenre választ kapunk.Én is mindenképp UTP-vel oldanám meg az NVR-t, van fanless
megoldás belőle. SSD-ből enterprise, amennyiben korlátlan a büdzsé, az bírja az állandó írást. Rögtön mehetne akár a routered mellé.
Padlásra meg a POE switch. -
eladocuccaim
junior tag
válasz
markussandor
üzenetére
De nem szeretnék egy zajos dobozt a lakótérben elhelyezni, pont ez a lényeg. SSD nem hiszem, hogy sokáig bírná ezt a terhelést. Jelenleg is tökéletes térerősség van ott, miért ne lenne így jó?
-
markussandor
senior tag
válasz
eladocuccaim
üzenetére
A zaj modellfüggő. Az egyszerűbbekben nincs venti, max a vinyót hallhatod. SSD esetén 0 zaj. Én nem tenném a padlásra, switchem fent van, az évek óta bírja, nálam az NVR a TV alatt van, rá is van kötve HDMI-vel.
Az NVR-t wifi-re se kötném, mert a wifi nem megbízható! Pláne nem több falon keresztül az 5 GHz-es. Csak találsz a lakásban egy olyan zugot, ahol van 230 V és egy ethernet kábel a belső hálózaton...
-
kunberci
senior tag
válasz
eladocuccaim
üzenetére
Szia!
Padláson por?
Nálam biztos nem, ugyanolyan "mintha szobába lennél".
Mondjuk jártam pár nagyon nagyon poros padláson is.Összefoglaló kitöltése célszerű lenne: [link]
Legalább a büdzsét jó lenne meghatároznod. -
eladocuccaim
junior tag
Sziasztok, néhány kérdéssel fordulnék hozzátok.
- Padlásra ugye nem kéne NVR-t rakni? Nem hiszem hogy télen-nyáron-párában-porban jól fogja érezni magát. Ezt javasolták, de kétségeim vannak. Plusz mennyire tűzveszélyes fagerendás tetőben....
- Ha az előzőre nem a válasz, adódik ez a kérdés: létezik igazán csendes NVR? Esetleg amiben nincs ventillátor?
-B opció tervem az lenne, hogy egy fanless POE switch-be mennének a kamerák + a router. Viszont az NVR-t eltenném egy külső helyiségbe, ahol viszont egyáltalán nem megoldott a vezetékes kapcsolat. A kérdés: NVR megbízhatóan működne, ha ott egy Wifi(6) router/extender/AP-ba dugnám és a fő routeremmel (a külvilág felé) WiFi-n tartaná a kapcsolatot? Működhet igy viszonylag stabilan? (Nem kéne nagy távolságot áthidalni, csak kb 2-3 falat, meg kevesebb, mint 10métert összesen.
Köszönöm.
-
Marci112233
addikt
Üdvözletem!
Egy kérdésem akadt. Ez fogad a telefonon lévő Annnke Vision-ba. Mit tehetek ellene? Korábban is volt már ez a hiba, de nem emlékszek mi volt rá a megoldás.

-
pityaa23
senior tag
Sziasztok!
ANNKE 8 csatornás Poe-s kamerarögzítőbe be van dugva 3 kamera jelenleg. Fel kéne szerelni még 3 kamerát, de azt az utca túloldalán lévő telephelyre, ahová át van lőve wifin a net. Ide menne egy poe switch, majd bele a 3 kamera. A kérdésem, hogy a kamerákat fel lehet venni ip alapon is? Adnék minden kamerának a hálózattal megegyező ip-t, de ebből 3 közvetlenül lenne a rögzítő poe kimeneteire kötve. Működhet ez a vegyes mód?
köszi
-
jézusom
addikt
válasz
Marci112233
üzenetére
Ezt csak te tudod eldönteni. Új rendszernek semmi esetre nem tennék analógot, de ha van és neked elég te tudod.
-
n00n
őstag
Köszi mindenkinek a választ. Ahogy írtam LAN kábel nincs a kamerák jelenlegi helyén, csak 2.4GHz/5GHz-s Wifi, mindegyik 100 Mbps felett. Ahogy írtam NVR-t nem szeretnék üzemeltetni, legyen SD kártya és Cloud. Ezek a TP-Link kamerák egész jónak tűnnek, plusz a Cloud se vészes. Van konkrét modellel tapasztalat?
-
Marci112233
addikt
Üdvözletem!
Lehet hogy újra kéne kamarát felrakni egy újabb helyre, mert az első udvart hátulról nem látja a jelenlegi kamera.
Na most én nem tökölnék vele hanem oda is egy 4 csatornás Annke rögzítő+ két darab C800 vagy C1200. Kábel akad, merevlemezt meg vennék itthon az olcsóbb mint az Annke-tól, mert itthonról véve, áfája visszatérül.No de fater a már jó pár éve levett analóg TechSon TC-DVR558UN/4 rögzítőt és a hozzá tartozó TechSon TC-Pro 5420W kamerákat rakná fel mondván elég ha látják a kamerákat. No de szerintem ezt az ős öreg rendszert már erre sem tenném fel, de véleményt kérnék azért róla, főleg azért mert ugyan működött a rendszer mikor le lett szedve, de azóta lehet már nem is menne.
-
kunberci
senior tag
-
hevepapa
őstag
válasz
jézusom
üzenetére
Kíváncsiságból ránéztem az árakra.
2 db 256 GB-s WD Purple SD kártya ára kb. 45 ezer forint.
1 db 2 TB-s WD Puple HDD ára kb. 33 ezer forint.
Azt hiszem, nem kérdés melyik éri meg jobban. Igaz egy jobbacska NVR 35 ezer körül van (4 POE csatornás), de élettartam és megbízhatóság szempontjából sokkal jobb választás mint az sd kártya. -
kunberci
senior tag
válasz
kunberci
üzenetére
"Áram van, viszont net kábel nincs és nem is lesz, wifi lefedettség tökéletes a tervezett pontokon"
Most van internet vagy nincs?
Minek a wifi ha nincs net, vagy rosszul értelmezek valamit?
Vagy csak UTP kábel nincs kihúzva a kamerákig?Mert internet nem szükséges a helyi eléréshez, rögzítéshez, csak
a távoli eléréshez kell internet. -
kunberci
senior tag
A jó micro sd kártya nem olcsó.
Szerintem 3 kamerához már jó ha van NVR, illetve egy olcsóbb
HDD-vel "majdnem közelít" árban a két megoldás.
De ajánlatos lenne az összefoglaló kitöltése [link]Össz büdzsé meghatározása mindenképp hasznos lenne.
A mozgásra rögzítés nem mindig tökéletes. Inkább a folyamatos rögzítés javallott (szerintem).
"kb 2 hétig elég a felvétel tárolása"
Erre azért inkább az NVR ajánlott POE kamerákkal.
-
-
n00n
őstag
válasz
Magnat
üzenetére
Sziasztok!
Végre pár év után eljutottam oda hogy szeretnék kamerákat telepíteni az udvarra. Kettő vagy három darab kellene. Áram van, viszont net kábel nincs és nem is lesz, wifi lefedettség tökéletes a tervezett pontokon. Nem szeretnék NRVt tartani, ezért vagy olyan kellene ami 2 hetet tud tárolni SD kártyán és nem hal meg a kártya 1 év alatt vagy van felhő szolgáltatása pár ezer forintért havonta. App legyen hozzá, több userrel, és kb 2 hétig elég a felvétel tárolása az élő ránézés mellett. Tudtok ajánlani valami?
-
Magnat
veterán
válasz
Hoffer
üzenetére
Szia,
ez annyiban jó hír, h legalább tisztul a kép ... ha lehet hinni az AI-nak, akkor a következő domainokon keresztül működik a felhős elérés:
cloud.reolink.com
p2p.reolink.com
p2p1.reolink.com
...
p2p15.reolink.compushx.reolink.com
Megnéztem, pingetni csak a legelsőt tudom (de ez nem jelent semmit, mert szerver oldalon is le lehet tiltva), szóval azt kellene megkérdezni a Yettelnél, h ezeknek a domainoknak az elérése nem lett-e korlátozva, illetve, h a névfeloldás műxik-e egyáltalán, de azt te is le tudod próbálni, ha másik dns szervert állítasz be, pl 8.8.8.8
-
Magnat
veterán
válasz
Hoffer
üzenetére
Szia,
próbáld ki esetleg, h ha nem a szolgáltató dns-ét használod, hanem a 8.8.8.8-at, akkor sem műxik? Lehet, h csak névfeloldás probléma ... ha meg nem, meg kellene nézni pl Wiresharkkal (mobilra nincs, szóval pc-t kellena mobilnetre kötni), h konkrétan hol akad el a dolog, hátha látszódik, milyen domain nevet vagy ip címet nem ér el (ami a Reolink szervere lesz vagy valamilyen köztes ip) ... a cégnél ahol dolgozom, egy jó fél napot állt korábban a kártyás fizetés, mert az akkori Upc egyik mérnöke előző éjjel vmi routot elállított és a kártyaterminálok által megszólított ip címet nem lehetett elérni ... lehet, h itt is ilyesmi történt.
Illetve jó lenne, ha valaki aki szintén annál a szolgáltatónál van, le tudná tesztelni, h nála sem működik.
-
Erwinke
aktív tag
válasz
kunberci
üzenetére
Nincs semilyen. Teljesen uj rendszer lenne, baratomnak segitek ossze szedni meg felrakni. En amugy Hikvision NVRt raktam amit kuldtem es 6kamera van rajta.
De Neki kell a 11 kamera ugyh nem tudom ebben az esetben mi a helyzet ha Annke rendszert raknek fel a savszelesseg vegett.Es amugy a Reolinkek jobbnak bizonyulnak? Mert kovetem a forumot eleg nagy rendszeresseggel, de vagy vlmi kinaikrol van szo v Reolinkekrol. Ennyit javultak? Sosincs kifejtve,h miert. Az elso rendszer amit felraktam(5sve) Reolinkbol ott az 5MP es kameraknak olyan kepe van mint a C300nak. Aztan a csalad tobbi tagjanak mar Annkeket raktam inkabb. De azota nem hasznaltam Reolinket. Meg a kamerak is dupla aron vannak. Bar ez a 32x 16MP es NVR ennyiert eleg barati.
Lehet nala megprobalnam ujra ezt a vonalat.
Szerk.: haz sarkain 2 kabel van kivezetve mert egyik kamera erre masik amarra nezne, azt,h ajanlott oldani?
Koszonom
Tiszteletem
-
Hoffer
őstag
Esetleg valakinek ötlet, hogy miért nem működhet a távoli elérés yettel mobilnetről?
Mit tudok vele kezdeni?
-
Erwinke
aktív tag
Szép napot!
Volna egy rendszer, de nem tudom ennyi kamerát milyen NVR-re lehet rákötni.
Annke v Reolink
12MP - 2x
8MP - 2x
5MP - 7x
Ezt egy sima DS-7616NXI-K1(D) kihajtja?(elvileg kikéne, ha a sávszélességet kiszámolom 120MB es mig az NVR 160at tud) bár a specifikációkban csak 1x 12MP-est támogat vagy 2x 8MP, etc... Néztem komolyabb NVR-ket is, de azok már olyan ár, h ebből kiad 3 at 4-et is.Reolinkből ugyan ezt melyik NVR tudná? Illetve ilyen nagy PoE switchből mit? Vagy inkább 2x 8-ast?
Köszönöm!
Tiszteletem
-
-
pezo00
tag
-
kunberci
senior tag
válasz
pezo00
üzenetére
Azonos márkát válassz kamerába, NVR-be.
TP Link Vigi szimpatikus akkor olyan legyen minden, ha meg a
Reolink mellett döntenél akkor is azonos kamera, NVR legyen.
Természetesen ha nem POE-s NVR a cél, akkor POE switch bármilyen
márkájú lehet, legfeljebb a teljesítményére kell odafigyelni.
(POE vagy POE+ os switch). -
Magnat
veterán
válasz
merqree
üzenetére
Kliens oldalon nincs jelentősége a NAT-nak (és ha egy másik wifiről csinálja, akkor meg a router NAT-ol), de ugye az egész külső (Reolink jelen esetben) szerveren keresztüli adatátvitel arra van kitalálva, h még szerver (azaz kamera v nvr) oldalon sem legyen gond a NAT.
-
B.i.L
senior tag
Sziasztok!
Bizarr kérésem lenne, próbálok segíteni hozzánemértő módon valakinek de én se értek a dologhoz.Tudnátok segíteni?
A helyzet a következő :
Adott egy Tp-link router abba csatlakozik egy Huawei stick amiben sim kártya van.(állítólag 5GB net feltöltőkártyásan) nincs más internet.Kültéren bekötődobozban kap feszültséget egy Yosee kamera (a bekötést nem láttam létra nincs és magasan van), ami wifis, pluszban kellene telepíteni egy másik kamerát szintén Yosee. Jelenleg nem látható a kamera az appban,és a jelszavakat nem tudják mert írták fel,azaz ujra kellene konfigurálni.(működött csak elnyomkodták) Aki szerelte nem lehet elérni.Amit nem értek : 1./ Miért nem korlátlan a net? 5 gb mire elég a két kamera esetében és mikor fogy el a net,hogy lehet monitorozni? 2./ hogy lehetne megoldani hogy a második kamera felszerelése után mindkettő látható legyen és riasszon mozgás esetén ebben a konfigurációban?
Nekem itthon C200 wifis kameráim vannak,korlátlan net, ott sima minden. Xiaomi app kíváló, mindent is tud alsó polcon. -
Hoffer
őstag
Sziasztok,
Aki Reolinket használ, volt a napokban app frissítés legalábbis IOS-re, azóta ha nem vagyok a helyi hálón nem érem el a kamerákat mobilnetről. Egy készülékemről sem, tegnap hazaértem egyből ment a helyi wifin, ezutàn biztonsàg kedvéért töröltem az nvr-t és hozzáadtam az apphoz újból. Ezutàn ment, bár mobilnettel otthonról nem próbáltam mert nem gondoltam, hogy azzal van a gond, ma ismèt nem megy a távoli elérés.
Azt írja a csatlakozás sikertelen.Valakinek ötlet?
-
Erwinke
aktív tag
Szep napot!
Van egy regebbi Reolink kamera sett(5eves). 16kameras, egyenlore 5 dolgozik rajta, meg kellene hozza 3, viszont at kell huzni egyik epuletbol masikba. de ugye az nvr poe-s. Viszont ha veszek PoE switchet, berakom masik epuletbe es csak 1 porton bekotom az NVR be(vagy a routerbe?) akkor az nvr felfogja ismerni a plusz 3 kamerat?
Koszonom!
Tisztelettel Ervin
-
kunberci
senior tag
válasz
Grampy
üzenetére
Én inkább fix kamera párti vagyok, de ebben is megoszlanak a vélemények.
Mind a két márka jó választás, amelyik szimpatikusabb amellett
kell dönteni.
Én inkább NVR párti vagyok, szerintem a többség is.
Amennyiben fix kamera mellett döntenél, itthoni beszerzéssel pl:
[link] 32eFt.POE switch:
[link]De ha összeadod majd a két normálisabb micro sd kártya árát,
(ha 2db kamera lenne), plusz a POE switch árát, abból majdnem kijön egy 4 csatornás POE-s NVR:
[link]Érdemes a Vigi vonalat is átnézni, amelyik szimpatikusabb,
(megérősebb), azt választani. -
Grampy
aktív tag
válasz
hevepapa
üzenetére
Köszi! Ránézek a VIGI-re és a Reolink-re.
kunberci:
Egyelőre egy kamera, később +1, ha szükséges. Nem kell komoly rendszer, egy alap megbízható, amivel azért fokozzuk a biztonság érzetet. Elég az SD kártya is, ha a POE-s NVR-ek sokkal drágábbak. Switch-ből mi a legolcsóbb, ami ellátja az alap feladatát (kamera, router közötti kapcsolat)? -
pezo00
tag
Sziasztok,
Kertes ház bekamerázását tervezem Egy Tp link vigi rendszerre gondoltam c340 vagy 350es(2.8mm, és 4mm)kamerákkal 8 portos nvr-el és 8 portos switch-el (ezekből is tp linket néztem) jelenleg ez így 128.000Ft +hdd de az van egy 1tb-os itthon.
Bármi más márkát lehetőséget meghallgatok.
Köszi előre is a segítséget.1. Hány db kamerát tervezel (kültéri/beltéri)?
4 kültéri
2. Később lesz-e bővítve?
Valószínű igen
3. NVR (rögzítő) kerül-e a rendszerbe, vagy SD kártyára lesz a rögzítés?
NVR
4. Mekkora területet szeretnél figyelni (hány méterre van a kerítés vagy az utcafront)?
5-10 méter közt kb
5. Kellenek-e "okos" funkciók (személy/gépjármű felismerés)? >
Nem lényeg
6. Külföldi vásárlás szóba jöhet-e (EU raktárból, plusz költség nélkül)?
Igen
7. Mennyi pénz lenne a vásárlásra?
120-150k
8. Mindig vezetékes rendszert ajánlunk, megfelel vagy WiFi-s kell?
Poe rendszerre gondoltam
9. Egyéb igények (pl forgatható, sim kártyás, napelemes, színes éjjeli kép stb)? -
hevepapa
őstag
Nem biztos. Nálam is egyben van a 2 sáv. Van pár Tapo C220-as wifis beltéri kamerám amiket csak akkor rakok ki ha hosszabb időre elmegyünk valahova. Ezek pöccre felmentek a 2,4-re ott is ahol erős volt az 5 GHz is és soha nem dobták el a jelet. Nekem TP Link Archer C80 router van.
-
embe
nagyúr
válasz
hevepapa
üzenetére
Igen arra írtam hogy ha wifis kamerát vesz, akkor ha nem választja szét a wifi jelet, a kamera nem fog tudni csatlakozni.
Nekem is poe switchel van megoldva, de van egy wifis Imou is, teljesen jól működik vagy 10 m. távolságra. Mondjuk nem is Telekom cucc.
A padon van nekem is a poe switch. Eddig problémamentesen működik. -
hevepapa
őstag
válasz
Grampy
üzenetére
Nekem TP Link VIGI C540-es kameráim vannak. POE-s NVR-rel. Ez forgatható (PT). 30 ezer körül van az ára jelenleg. + SD kártya ára. Ennél azért vannak kicsit olcsóbb, de szintén jó kamerák amik nem forgathatók. A Reolink jó.
Itt sok tagnak van Reolink kamerája, gondolom tudnak tippet adni pontos típushoz is. -
Grampy
aktív tag
Köszönöm mindkettőtöknek!
Jó ötletnek tűnik. POE kamerákból és switch-ből melyek az ajánlottak? -
hevepapa
őstag
válasz
Grampy
üzenetére
Nem biztos, hogy elég stabil lenne a wifi jel. A telekom router egyébként se túl acélos eszköz ilyen téren. Látatlanban azt mondanám, hogy a legpraktikusabb megoldás az lenne ha POE-s kamerákat vennél. Ez 1 sima UTP kábelen kapja az áramot és a netet. A kameránál a plafonba fúrni egy lyukat, UTP fel a padlásra és ott levinni ahol a telekomos kábel lemegy a házba. Elvileg valami csőben. Optimális esetben 2 UTP is befér mellé - ha 2 kamerát raksz fel. A router mellé kell venni egy olcsó 4 portos POE switchet, és abba mennek a kamerák, és az lesz összekötve a routerrel. Ha vékony a cső és csak 1 utp fér a meglévő kábel mellé, akkor a padlásra felrakni egy POE switchet. Abba a két utp a kamerákból, 1 utp le a routerbe. Ennek annyi a hátránya, hogy a switchnek kell a padlásra egy 220V-os aljzat a tápegységéhez.
Összességében talán egyszerűbb és kevesebb fúrással jár mintha a falon át vinnéd a kábeleket. A padláson elfér...
Persze nem tudom a konkrét helyszínen ez mennyire megvalósítható, de látatlanban szerintem járható út lehet. -
embe
nagyúr
válasz
Grampy
üzenetére
A forgatható kamera jó dolog, de csak egy irányba néz, kivéve ha dupla kamerás. pl.
De nem kell feltétlen a falakat fúrni. Ahol a router van, gondolom van valami kábelcsatorna ami a padról jön le. Ott feltudod vissza vinni a padra a lan kábelt. A padon végig viszed, majd a stablonnál lehozod ott ahol a kamerát tervezed felszerelni. De egy jó wifis kamera ezt a távolságot áttudja hidalni. Kérdés hogy a telekom router mit tud.
Meg majd szét kell választani a wifit 2,4 és 5GHz-re. Mert ezek a kamerák a 2,4GHs sávon tudnak csak kommunikálni. Legalábbis az olcsóbb modellek. -
Grampy
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy kádár kocka típusú sarok vályog ház, szigetelt, teljesen felújított. Falak kb 65-70cm-esek. Készítettem egy alaprajzot, hogy jobban áttekinthető legyen, és könnyebben átlássátok a helyzetet. Szeretnénk egy kamerát a pirossal bekarikázott helyre, tehát a teraszra. A terasz fedett, oldalai nyitottak, fa gerendás tartóoszlopokkal. Ide fel lehetne fúrni a kamerát. A cél az lenne, hogy legyen valami ami mégis figyeli az udvart (fény és hang jelzés, riasztás, viszonylag megfelelő éjellátás), illetve, ha el tudna forogni az alaprajzon bal oldalt lévő fő bejárati ajtó felé, az szuper lenne. De ha azt mondjátok, oda érdemes még egyet tenni, akkor az is rendben van. Na most érdemes-e WiFi-set venni? Vastagok a falak, átfúrni necces lehet, de nem lehetetlen. Kérdés hogy átmenne-e a WiFi jel? Vagy teljesen más félében kell gondolkodni? Keret most 30-35k/kamera. Abszolút nem vagyok jártas kamera téren, emiatt kérnék segítséget. Ebben az árban ilyen céllal és feltételekkel van-e olyan amit érdemes megvásárolni?
-
embe
nagyúr
válasz
kunberci
üzenetére
IMOU Cruiser Dual 2 Pro
Igazán nincs szükség rá, mert most ok a rendszer. Csak nagyon kíváncsi vagyok az Aurora funkcióra. Ez a fantázia neve az Imounál az éjszakai színes módnak, ez a Dahua Wizcolor opció lehet Imousítva. )
Több Crouser modell van, de itt lényeg a "2Pro" mert a többiben nem találtam ezt az Aurora funkciót.
Illetve van ez az AlgoPlay nevű dolog. Különböző "képességeket" lehet letölteni, azzal okosítani. Bár ezek egy drágább Dahua kamerában alapból benne vannak.
-
Sziasztok!
Szeretnék venni 2 db kültéri (poe) kamerát, amiknek egy hosszú udvar két részét kellene belátni.Az egyik a kapu felé, a másik hátra a garázs felé nézne. Nincsen igény semmi egyéb extrára.
Nekem annke c800 van 1db, kb elégedett vagyok vele, de amiko rmegláttam az árát, azt hittem lefordulok a székről.
Synology nas lesz az nvr. Tudtok jó áron olyan készüléket (akár használt is), amit még érdemes megvenni

-
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- TCL LCD és LED TV-k
- BMW topik
- Mikrotik routerek
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Hamarosan érkezik az Atomic Heart utolsó DLC-je
- PlayStation 5
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Formula-1
- További aktív témák...
- iPhone 13 Pro 128GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3963, 100% Akkumulátor
- 153 - Lenovo LOQ (15IRX9) - Intel Core i5-13450HX, RTX 4060
- HP ProDesk 600 G4 i5-8100 8GB 256GB 1 év garancia
- Lenovo ThinkPad T14S Gen1 Ryzen5 4650U/8GB RAM Refurbished - Garancia - Akció!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest