-
Fototrend
IP Kamera kérdéssor:
Így kérdezz, hogy tudjunk segíteni (katt a linkre)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Funthomi
aktív tag
-
tasiadam
veterán
no, megvan a kamera. Annyi, hogy most pl szórt fényt kap a napelem, ablakon át, azaz még kevesebb fény éri, és azt jelzi, hogy tölt. USB-C-n van a betáp, nem UTP-n. 3 méter USB-C kábelt adtak hozzá, szerintem a célnak simán megfelel. Netből meg csak a 2.4G-t szereti. Nem rögzít állandóan hála az égnek, csak ha mozgás van, azt meg legalább felismeri, mi mozog.
-
hevepapa
senior tag
válasz
st6969 #34469 üzenetére
Bár nem tized wattra, de elég jó közelítésre ki tudod számolni az össz fogyasztást az adatlapok alapján. Az NVR-nél <10W (szerintem közelebb lesz az 5-höz, mint a 10-hez) , a 2 TB Purple-nál írás/olvasásnál 4,4W. A POE-s kamerák pillanatnyi fogyasztását meg meg tudod nézni az NVR felületén. 4 kameránál nappal látatlanban azt mondanám hogy max 10 W, éjszaka max 15 W.
Szóval ha tippelnem kéne akkor tokkal-vonóval nappal kb. 18-20 W, éjszaka kb. 25-28W
De ha felraksz okosdugaljat, kíváncsi vagyok mennyire lőttem mellé! -
kunberci
senior tag
-
hevepapa
senior tag
válasz
st6969 #34469 üzenetére
Reolinknél nem tudom hogy van, de a VIGI-nél van külön opció a leállításra. A standard leálltás ikon - az a kör alakú.
DE: ez csak akkor érhető el ha közvetlenül az NVR-re dugott monitoron nézed. Böngészőben, PC-s programban, mobil app-ban nem látszik. Ebben a megoldásban van ráció, mert így távolról nem lehet leállítani szabályosan, csak ha fizikailag is ott vagy és bejelentkeztél az NVR-be.
Nem lepődnék meg ha a Reolinknél is ilyen vagy nagyon hasonló megoldás lenne. -
st6969
őstag
Sziasztok!
Reolink NSV4 NVR+2TB WD purple folyamatos rögzítés megy (pár hete probléma nélkül...kopp kopp kopp). Ha valami miatt ki akarom kapcsolni az NVR-t (most pl. egy okosdugaljat tennék be, hogy lemérjem a fogyasztást kíváncsiságból), hogyan tudom ezt megtenni anélkül, hogy megkockáztatnám a merevlemez károsodását? Nem találtam olyan menüpontot, hogy NVR "leállítás". Fizikai kapcsoló ugyan van rajta, de az olyan, mintha kihúznám a dugaljból. Mi van, ha éppdarálrögzít a HDD? Amire nagy az esély, hiszen folyamatosan megy...
Köszi -
hevepapa
senior tag
válasz
motrola #34467 üzenetére
Nálad a 4 kamera összesen 12,36 W. Kameránként átlagban ~3,1 W. Ez nem extra fogyasztás, mondhatni teljesen normális. Éjszaka infrával kicsit magasabb.
De ha elolvastad mit írtam: "A DS-2CD2042WD-I kamerád max energiafelvétele (az adatlapja szerint) 5W" A jelenlegi érték bőven a megadott max. 5W alatt van.
De azért az elég vicces, hogy a kamerádat eső után ilyen kicsi fogyasztásnál is esőben rendszeresen gőzfelhö veszi körül.Bocs... te írtad nem én
Nálam a 3 kamera ennyit fogyaszt most:
-
hevepapa
senior tag
válasz
spiky03 #34465 üzenetére
Ki lehet fogni meglepően jó kamerákat is az alin is. Kicsit lutri ugyan, de itt is írtak már kellemes csalódásról.
Az, hogy általában nincs később még biztonsági szempontból fontos firmware frissítés.... az olcsósítás ára ez is.
Van aki nem frissít egyébként sem, még akkor sem ha van új firmware. Se telefonon, se számítógépen. Kinek a pap, kinek a paplan. Ahogy a művelt francia mondja. 😃 -
Recon666
Közösségépítő
Sajnos eddig felemás érzéseim vannak vele kapcsolatban, egy pozicioval minimum lejebb van a Vigi szeriától. Tudásban joval gyengébb és sajnos árban a kamerajuk tobbe kerül az nvr sem sokkal olcsóbb a vigitől, ugyhogy számomra így nem ajánlott kategória, akkor már Reolink.
-
hevepapa
senior tag
válasz
motrola #34462 üzenetére
A DS-2CD2042WD-I kamerád max energiafelvétele (az adatlapja szerint) 5W. Az alap működési energiafelvételen felül még gőzfelhőt is csinál???
"DS-2CD2042WD-I ez a kamera kül téren van elhelyezve és esőben rendszeresen gőzfelhö veszi körül"
Háááttt... ha te mondod.
Én nem láttam a kültéri kameráim körül se gőzfelhőt, se látható párolgást, se télen, se eső után, se soha. Igaz az én én kamerám (VIGI C540) per pillanat a POE port alapján 1,7 W-ot fogyaszt. Bár az adatlapja szerint a max. 14W.
Nem biztos, hogy egyenlőségjelet kell tenni, egy kis napelemes ledes lámpa és egy napelemes biztonsági kamera működése közé. Csak végig kell gondolni: a ledes lámpa este működik néhányszor pár percig - extrémebb esetben egész este-éjszaka (8-10 órát), a kamera meg 0-24-ben működik.
Csak azt tudom írni amit írtam: írj a TP Link illetékeseinek és hülyézd el őket nyugodtan - mert te jobban értessz hozzá... Ugyanis (ezt nem én találtam ki!) azt írják, hogy a kamera 1 napos működéséhez 45 perc közvetlen napsütés kell a panelre. -
motrola
aktív tag
válasz
hevepapa #34460 üzenetére
DS-2CD2042WD-I ez a kamera kül téren van elhelyezve és esőben rendszeresen gőzfelhö veszi körül. Olvasd el a leírását, gyanítom nem ír ilyesmiről semmit. Napelem sok van nálam, az ingatlan külső világítása évek óta napelemes lámpákkal van megoldva. Télen is működnek. A napelem, ill. a kamera helyének megválasztása ha megfelelő, borús időben is teszi a dolgát.
-
hevepapa
senior tag
válasz
tasiadam #34459 üzenetére
Az elmúlt teleket nézve egyre ritkább volt a tartós fagy és van rá komoly esély hogy ezután még melegebbek lesznek a telek. Ha pár éjszaka meg mínuszok vannak, annyi meg beleférhet. Azért télen is süt annyit a nap, hogy feltöltse az aksit és utána ha nem is tölt esetleg a fagy miatt - lehet benne annyi delej ami kitart valameddig. A panel leírása szerint ha napi 45 percig kap direkt napsütést akkor az egész napi működésre elég a töltés amit lead. Én azért ezt picit szokásos marketing túlzásnak érzem (igaz, de csak xx hómérsékleten, xy beesési szögben, stb), de pár óra napsütésnél már valid lehet.
-
hevepapa
senior tag
válasz
motrola #34458 üzenetére
"Télen, és nyáron is a kamerák jelentős hőt termelnek"
Na ne viccelj már... persze van némi hőtermelés, de jelentős???? Ugyanmár."Ez a hőfelesleg burkolaton belül megoldja a téli hideget."
Gondolom hozzád képest full amatőr az összes mérnök a gyártónál, hogy megadják a működési és a töltési hőmérséklet tartományt. Javaslom írj nekik és hülyézd le őket, hogy a tech. specben a töltési hőmérsékletnek 0-45℃ tartományt adtak meg működésinek meg -20℃~45℃.
Ezen ne velem vitázz hanem velükÉn csak beírtam amit írtak a hivatalos lapon....
Aki akarja elhiszi, aki nem akarja, nem hiszi. Nekem tök mindegy."A napelem, ill. a kamera helyének megválasztása ha megfelelő, borús időben is teszi a dolgát."
Van napelemed? Ilyet akkor írsz ha valószínűleg nincs. Nekem van. Hogy borús időben is teszi a dolgát? Háááttt... jó lenne, de nem így van. Nálam volt olyan is, amikor egész nap 9 azaz kilenc Wh áramot termelt a 3 kWh-s rendszer. Tavaly november 20-án meg pl. egész nap volt 170 Wh. Volt olyan időszak amikor 1 hét alatt lett kb. 1 kWh termelés. 1 szó mint 100: erősen borús, ködös időben a napelem kb. nullát fog termelni. Sőt elárulok egy titkot a napelemekrőlAmikor százágra süt a nap és 40 fok van árnyékban, akkor érezhetően kevesebb (simán -10%) a termelés a panel felmelegedése miatt.
-
motrola
aktív tag
válasz
hevepapa #34455 üzenetére
Télen, és nyáron is a kamerák jelentős hőt termelnek. Ez a hőfelesleg burkolaton belül megoldja a téli hideget. A napelem, ill. a kamera helyének megválasztása ha megfelelő, borús időben is teszi a dolgát. A tetőre szerelt napelemeket sem szokás télire a garázsba tenni. Ez egy amatőr fórum.
-
hevepapa
senior tag
válasz
maxika2004 #34456 üzenetére
Az Imou Life app-ra gondoltam.
-
-
tasiadam
veterán
üdv
Tiszanekeresdi házhoz rendeltem egy TP-Link Tapo C410 kamerát. Az ilyesmi kamera a telet hogy viseli? Meg kérdés az is, hogy önmagában szoftveresen, mobilnetről tud riasztást küldeni, vagy kell hozzá előfizetés? -
hevepapa
senior tag
válasz
maxika2004 #34447 üzenetére
Nem kötekedésként, de miért nem próbálod ki?
-
jézusom
addikt
Szia! Nekem egy annke nvr indulgat újra. nekem ilyen 7 perces időközönként
Azt észre vettem hogy a táp csati elég laza, Így forrasztottam oda lengőbe egy stabilabbat. Meg lehúztam mindent az alaplapról a HDD-t kivéve. Tehát az előlapi gombokat meg usbt. Úgy néz ki igy működik...
De ez tényleg x-aktás ügy.
-
vacs
Topikgazda
válasz
maxika2004 #34439 üzenetére
Lehet, hogy működni fog, de van hivatalos Imou PC app:
imou.com/download -
maxika2004
őstag
Sziasztok!
segitsetek lécci:
anno ajánlottátok ezt a kamerát,
Dahua Imou Ranger 2 (IPC-A42P)
és nagyon szuper,kérdésem hogy ehhez a kamerához is jó lehet e az elöző
pc-s szoftvere ?:
Dahua IPC-S2XP-8M0WEDelöre is köszi a segitségeteket!
-
hevepapa
senior tag
válasz
Magnat #34427 üzenetére
Sajnos az ONVIF a különböző Profil kompatibilitások miatt kicsit vékony jég. Elég boszantó, hogy szinte egyik gyártó sem írja ki - csak a tech. specben kell keresgélni eldugot thelyeken - hogy az adott cucc milyen profilú és utána az onvif lapon meg azt kibogarászni hogy annak a profilnak mi a nyűgje. Az alapokkal nincs gond, az 100%, de a PT és a hang néha problémás lehet. Nem véletlen, hogy a legtöbb gyártó saját protokollt használ az NVR és a kamerák közti kommunikációra. Persze van ONVIF is - mert azért az kell marketingileg. De mindenki azt szeretné ha tőle vennénk a komplett rendszert és nem összemazsolázgatva innen-onnan. Ez üzlet és nem jótékonyság.
Itt a hivatalos ONVIF profil lap ha valakit érdekel:
https://www.onvif.org/profiles/ -
hevepapa
senior tag
válasz
ad4m1337 #34428 üzenetére
De én NEM akarlak meggyőzni! Se téged - se mást. Ennek két nagyon egyszerű oka van:
1; a te pénzeddel nem szórakozok. Itt azért 6 számjegyről van szó. Én max. elmondom a véleményemet egy adott dologról, de ha visszaolvasol: soha nem írtam senkinek, hogy a milyen kamerát kéne vennie. Felnőtt emberek vagyunk, az infók alapján el tudjuk dönteni mit akarunk.
2; mivel nekem TP Link VIGI rendszerem + alkalmi beugrósként pár Tapo, meg noname csoda - ezért hogy javasoljak neked olyan rendszert venni 100sokezeért amit személyesen nem próbáltam ki? Az nagyon nem az én műfajom...
+1: mielőtt vettem volna valamit, előbb magamban tisztáztam hogy egyáltalán mire kell? Fix kamera kell vagy PT? Mennyi garancia van rá - magyar vagy külföldi? Hány kamerára van szükségem? Szóval az alap dolgokat kell eldönteni - NEKED!
Nekem sem mondott semmit a WDR HLC BLC stb kifejezés, de utánaolvastam mi micsoda + az alapoknak. Így jött szembe, mint új márka a TP Link VIGI széria. Itt kérdeztem a népeket a VIGI-ről, de senki sem hallott még róla
Aztán fejben összegeztem a pro és kontra érveket mellett és ellene és megvettem. Itt a fórumon nekem volt először ilyen komplett rendszerem. Mondjuk mázli volt, hogy pont akkor amikor éppen a legolcsóbb voltPár szoftveres apróbb hülyeségtől eltekintve nekem bevállt, tökéletesen és stabilan működik, nincs vele semmi problémám. DE: lehet hogy neked meg nem jönne be a kezelőfelülete vagy a képe. Aztán szidnál, hogy én győztelek meg hogy vegyél olyat
-
Keny.
tag
Sziasztok, kínai lamerákat használok iCSee pro alkalmazással. Évek óta jól működtek, de februar óta elkezdtek újraindulgatni, van hogy 10 percenként. Azt hittem a hideg miatt.Tegnap vettem egymásik kamerát ami szintén újraindul. Eszembe jutott, hogy február ban routert cseréltem. Lehet ez okozza a hibát? Tp link ax73 as router, külön használom a 2.4 ghz t és arra állítottam a kamerákat.
-
kunberci
senior tag
Én is akartam még 2db enterprise SSD-t a tartalék NVR-be,
de aztán WD lett belőle. Mondjuk legalább 5 év garit adnak rá (Alza).
Bár volt egy két rendelésem itt helyben is. Mondjuk legalább elmentem érte (bolti átvétel volt), de ebben a webshop-ban is sokan pórul jártak,
nem kevés összeggel.
[link]Tartalék, csak lassan eljutok a végéhez:
[kép] két fekete+egy piros (kész)[kép] egy fekete+két piros (még nem teljesen kész)
-
ad4m1337
aktív tag
válasz
kunberci #34430 üzenetére
Kaputelefon most lesz megrendelve: Hikvision DS-KB8113-IME1, a beltéri meg az olcsóbb linuxot futtató (a drágább már android). Szívesen megspóroltam volna, de Dahua, Hikvisionon kivul nem latok alternativakat ha az az igény, hogy mozgassam a kaput és lássam is az utcán aki becsöngetett. Talán lehetett volna Ajax relayt berakni (Ajax hybrid lesz a riasztó) a kapumotorba, és arról mozgatni és külön valami egyszerűbb/olcsóbb kamerás kaputelefon, de akkor külön appot kellett volna nyitogatni a kamera képhez, külön a kapunyitáshoz stb.
A kamerákra a büdzsé jó kérdés, összesen 4 helyen van UTP kiállás a ház körül, gondolom mindegyikre fogunk rakni, hogy lefedje, de ebbe is tanacstalan vagyok, nem tudom, hogy pl 2-3 eleg lenne-e ha egy nagyobb latoszogu kameraval, passz..
Ugy vagyok vele, hogy minnel olcsobb, de ha egyszer ugy adodna, hogy bizonyitekkent szolgaljon a felvetel, akkor persze ne azon muljon, hogy nagyon tre volt a minoseg.
Lakossagi vonalat keresek, tehat gondolom olyan 30k/kamera lesz az ara, de ha 40k -ert sokkal jobb van vagy indokolt a kiadas akkor az is belefer. Nyilvan ilyen 100k/db/kamera mar nem hiszem kellene. -
AssAssynn
addikt
válasz
kunberci #34429 üzenetére
Elején csak kamerát akartam, de elbizonytalanodtam azon, hogy hiába van fullos rendszerem, ha maszkban jönnek, semmit sem ér. Aztán kaptam kölcsön egy Xiaomi kamerát, amit valaki bébiőrnek vett, csak már nem kell. Ez tudja azt, hogy ha mozgást érzékel, akkor a telefonra azonnal jelzést küld, és 360 fokban forgatható. Na, ez nekem pont elég arra, hogy ha riaszt a riasztó, akkor gyorsan ránézek, hogy van-e ténylegesen valami.
9 mp-es felvételeket magától is tud rögzíteni. Illetve van valami előfizetés rajta... gondolom az az, hogy hosszabbat is rögzít, vagy folyton a felhőbe, vagy ilyen. -
kunberci
senior tag
válasz
ad4m1337 #34428 üzenetére
Az a legjobb, ha van olyan ismerős, akinél készen van egy rendszer, és meg tudod szemlélni.
Nyilván elsőre nem fogsz különbséget látni pl: egy 5MP-es, vagy
egy 8MP-es kamera képe között (elsőre csak annyit, hogy az első
4/3 képarányú, a második meg 16/9-es). De mondjuk ha bele kell
nagyítani a képbe, akkor már igen (próbáltam).
Nyilván egy beépített sziréna, vagy kisegítő fehér ledes világítás
(éjszakai színes képhez) drágábbá teszi a kamerát.Milyen a Hikvision kaputelefonod?
Meg legalább egy büdzsét szerintem feltétlen kell tudni
a rendszerre. -
kunberci
senior tag
válasz
AssAssynn #34425 üzenetére
Azt hittem már rég kész a rendszered, nem kell mindig mindent túl gondolni.
Mindig a legegyszerűbb a legjobb.
Mondjuk volt olyan aki 1 év után is még a kamerákról érdeklődött,
(szerintem igazából nem is akarta komolyan a dolgot). Rá kell valamire bökni. Azért ebbe is kell egy kis határozottság.
Mire elkészülne a rendszer, már a ház is készen lesz, bár szerintem
az is lassan fog haladni. -
ad4m1337
aktív tag
válasz
hevepapa #34422 üzenetére
Nem értesz, pont ezt szeretném, hogy meggyőzz
Szeretnék olvasni véleményeket, hogy miért vegyem meg a tutásban, paraméterekben jobb terméket. Visszaolvastam a topicot, de legtöbb komment műszaki paraméterekről összehasonlításáról szól, és kevés kommentet látok a "miértekről":
Még sose volt biztonsági kamerám és nem tudom mikre érdemes odafigyelni. Tehát az igényem tényleg csak annyi lenne, hogy ha olyan szerencsétlenül járnék, hogy betörnek, legyen felvétel, de lehet felmerül olyan igény amiről még nem tudtam, hogy létezik. -
Magnat
veterán
válasz
hevepapa #34414 üzenetére
Igen azt én is néztem nemrég, két bajom van vele, egyrészt nem akarok már még egy brandet, mert így is 3 féle van már itthon ami addig nem gond amíg van onvif vagy rtsp és csak egy fix képet kell adjon a kamera, de sajnos a forgatás már nem megy annyira flottul onvifen keresztül minden esetben, illetve a hangátvitellel is voltak már problémáim Hikvision meg Reolink esetében is ... a másik meg, h látom h létezik belőle 2.8-as fókusszal, de kb mindenhol 4mm-el árulják ami nekem nagyon nagy ... de tény, h az áráért egyébként nagyon jó vétel.
-
hevepapa
senior tag
válasz
AssAssynn #34425 üzenetére
Az se hátrányos, ha tengerparti családi nyaralásról nem rak fel az ember naponta 10 szelfit. Bár csábító érzés megmutatni mindenkinek, hogy valakinek mennyire hepiség van, de ez egyúttal erős jelzés is, hogy napokig üres a ház... Mivel általában nem azok tengerpartoznak akiknél probléma a villanyszámla befizetése, ezért ez potenciális célponttá teheti az ingatlant.
Köztudott, hogy ezek a körök figyelik az ilyen hivalkodó szelfiket. Ha nem is a konkrét végrehajtók, de a tippadók igen. -
AssAssynn
addikt
válasz
motrola #34423 üzenetére
Én is futom ezeket a köröket. Igazából arra jutottam, hogy 4 metódussal tudod a legjobb vagyonvédelmet elérni:
- megpróbálod jól eldugni/elzárni a dolgaidat
- GSM riasztót szerelsz be, ami azonnal hív, ha gond van
- vannak kameráid is, amikre riasztás esetén gyorsan a telefonodról, neten keresztül ránézel, hogy tényleg történik-e valami, ha igen:
- azonnal hívod a rendőrt, szomszédot, és te is megindulsz a helyszínreKb. ezt teheted, ha egyik is kimarad, akkor már nem működik a képlet.
-
hevepapa
senior tag
válasz
motrola #34423 üzenetére
Milyen problémák voltak itt a TP Link kamerákkal??? De ha lehet, akkor konkrétan linkeld már be. Nem rémlik semmi lényeges. Max amikor az usernek full egyedi igénye volt és összekutyulta a beállításokat. De utána amikor úgy csinálta ahogy kell, minden flottul működött nala is.
Az más kérdés, hogy te gagyinak tartod a TP Linket, de attól még messze nem az. Főleg nem a VIGI széria. Ráadásul árban is jók. -
motrola
aktív tag
válasz
ad4m1337 #34421 üzenetére
A maszk, szemüveg, kapucni ellen nincs jó védelem, csak a riasztó amit nem zavar az öltözék. A facebook-on az előbb láttam egy felvételt forgatható emberkövetős kamerával készült és a betörők nevét is kiírták. Nappal 11:20-kor törtek be felismerték őket.
Itt jobbára a Reolink, meg a TP-Link kamerákról lehet olvasni, mivel azzal van a legtöbb gond. Hikvision, vagy Dahua kamerákra nem szoktak panaszkodni, nem sok romlik el belőlük. Van olyan régebbi HD-s Dahua kamerám ami ma is működik. A nagyobb felbontású kamera kedvéért tettem félre.
Talán az Annke még 1 olcsóbb lehetőség. -
hevepapa
senior tag
válasz
ad4m1337 #34421 üzenetére
Túl gondolod ezt a témát.... Persze ha a betörőn sapka, maszk vagy ilyen baromság van akkor nem látszik az arca. A logikád alapján akkor minek a kamera? Persze ha nincs áram mert a betörö: az utcán lecsapta a szekrényben a megszakítót, elvágta a villanyvezetéket, ha leveri a kamerát, ha elviszi az NVR-t, akkor sem lesz kamera felvétel. De ha egy meteor esik a házadra akkor se lesz felvétel. És még lehetne sorolni napestig mikor nem lesz értékelhető felvétel az eseményről.
Nem akarlak meggyőzni semmiről, de a betörők 95%-a nem ennyire szofisztikáltan készül a műveletreSok esetben a rendőrnek nem is kell hogy felismerhető legyen az arc. Megtörtént eset: betörtek egy üzletbe, a helyszínelő rendőr visszanézte a kamera felvételeket (ott voltam, láttam!) és már amikor az utcán közelített a figura, megmondta hogy tuti ő volt az. Az arc nem látszott, de a mozgásból felismerte. És valóban ő volt, kimentek hozzá, meglett a szajré, ment a böribe.
"És meg szeretném érteni, hogy én mint vásárló milyen indokkal, magyarázattal adjak ki +20k -et."
Üdv a piacgazdaságban... Annyi az ára, amennyiért árulják. Kell vagy nem kell? Az eladó nem tudja neked elmagyarázni a pontos technikai apróságokat ami olcsóbbá vagy drágábbá teszi a kamerát. Mondok 1 példát:
Jobb ha a kamera tudja a H.265 kódolást? Igen. Drágább lehet egy ilyen kamera mint ami csak H.264-et tud? Igen. Miért? Mert a H.265 licenc díjas és lehet hogy kell bele egy 2 dolláros chip is.
1 apró adalék: az a kamera amit 27 ezerért vettem jelenleg az árukeresőn 31-54ezer ft közt van bolttól függően. Miért ekkora az eltérés? Piacgazdaság van...
Még egy apró kiegészítés ehhez: a kereskedőnek eladó a portékája és az az érdeke hogy nála vedd meg - lehetőleg a minél drágábbat. Természetesen az a legjobb minőség, tudás ami nála kapható - a más boltban forgalmazott cucc gagyi! Ha a botl a Hikvision/Dahua/bárki importőrétől kap bónuszt akkor sohasem fogja neke dazt mondani, hogy pl. Reolinket vegyél mert az jobb és olcsóbb. -
ad4m1337
aktív tag
válasz
motrola #34420 üzenetére
Nem erről van szó, félreértés. Én csak meg szeretném érteni, hogy ha a betörők maszkot húznak, kapucniba vannak, csak egy szempár látszik éjszaka, akkor mit számít, hogy 8 megapixel vagy 4, illetve az egyéb paraméterek amikről a topicban szó van.
Mivel a kaputelefon is Hikvision lesz, így valószínű maradok a márkánál és a saját márkás NVR -nél, maximum ha jelentősen spórolnék akkor a kamerák lesznek más márkából (Pl. Dahua, vagy Reolinknek is utána akarok nézni, sok kommentet olvasok itt erről).
Én csak azt a szituációt akarom megérteni, hogy pl. felmegyek a riasztós webshopba, látom pl. a Hilook kamerákat 30k -ért, de látom mellette a drágább 50k -et. És meg szeretném érteni, hogy én mint vásárló milyen indokkal, magyarázattal adjak ki +20k -et.
Pl. telefononnál tök egyértelmű, vegyél azért jobb kamerás telefont, mert szebb képeket fogsz készíteni, aminek esztétikai, emlékek megőrzése stb. értéke van. De kameránál vegyél szebb képű kamerát, hogy az állig beöltözött betörőről egy fokkal jobb kép készüljön? Rendőrség milyen plusz információt nyer ki ha valaki fullra be an öltözve és én 8 megapixeles felvételt mutatok a 4 megapixel helyett.
Ennél jobban nem tudom érzékeltetni, hogy mire vagyok kiváncsi....
-
hevepapa
senior tag
válasz
ad4m1337 #34418 üzenetére
Ha külön meg kell magyarázni és indokolni, hogy egy kameránál miért lényeges szempont a képminőség, akkor én ezzel nem tudok mit kezdeni.
"A kameranal meg igazabol biztonsagi funkcion kivul van barmi hasznuk? "
Nincs. Maximum annyi, hogy nem kell kinézni az ablakon, ha meg akarjuk nézni esik az eső vagy sem... De komolyabbra fordítva a szót: nem értem mire gondolsz. A biztonsági kamerának milyen funkciójának kéne lennie?"mert egy alap 20k Ft koruli kamera is pont jo annyira, hogy fel tudja venni a behatolot"
Ehhez képest Hikvision kamerákban és NVR-ben gondolkodtál - ami messze nem a 20 ezer forintos kamera árkategória.Természetesen nem akarlak se meggyőzni a képminőség fontosságáról, se bármilyen kamera típus vásárlásáról. A te pénzed, a te döntésed. Nekem nem lesz jobb, se rosszabb attól hogy noname 5ezres alis kamerát vagy 80ezres Hikvisiont veszel.
-
ad4m1337
aktív tag
válasz
hevepapa #34416 üzenetére
Értem a minőséget meg minden de akkor ez sokaknak hobbi vagy ilyesmi vagy van megmagyarázható indoka?
Pl. en sokat vacilaltam a hikvisionos kameras kaputelefonon, mert nem olcso de tudom hogy haszna lesz, hogy tudja majd a kaput nyitni telefonrol is es latom ki van a haz elott, futarnak ajto kinyit resnyire, csomag berak,. vagy tudok vele beszelni stb stb.
A kameranal meg igazabol biztonsagi funkcion kivul van barmi hasznuk? A minnel jobb kepminoseget meg nem ertem, mert egy alap 20k Ft koruli kamera is pont jo annyira, hogy fel tudja venni a behatolot, hogy azzal lehessen menni a rendorsegre (99% ugy is maszkot huz kapucnival gondolom).
En valami alap kamerat szeretnek de ha van barmi tenyleg ertekelheto plisz amit egy dragabb ad akkor arra lehet koltenek de egyelore nem ertem milyen gyakorlati elonye lehetne a nagyobb megapixelbek, jobb felbontasnak stb. talan az ejjel szinesbe latas hasznos lehet igy hirtelen ami eszembe jut
-
hevepapa
senior tag
válasz
ad4m1337 #34415 üzenetére
A kép módosító funkciók hasznosak. Már ha van igény a képminőségre. A fényerő, élesség, fehér egyensúly gondolom egyértelmű. A WDR-ről hirtelenjében nem tudok szakszerű leírást adni, google. De van egy gyakorlati példàm. Napsütésben az àrnyékos helyen nem látsz semmit. Ha be van kapcsolva akkor meg látsz mindent ott is.
Persze van aki nem nyúl hozzá semmilyen beàllításhoz mert jó neki mindenből a default. Én szeretem testreszabni és kihozni belőle a legjobbat.
Az is hasznos ha egy kamerát elérsz közvetlenül böngészőben is. Ez olyan eset, hogy ritkán kell de akkor nagyon.Persze lehet, hogy azért vagyok érzékeny a képminőségre, mert hardveresen kalibrált monitorom van és azon eléggé kijön ha nem jó a kép.
-
ad4m1337
aktív tag
válasz
hevepapa #34414 üzenetére
Nem kötekedésből de ilyen extra funkciók minek, milyen helyzetben használja ki az ember? Gondolom a legtöbben azért vesznek házi kültéri kamerát, hogy felvegye a betörőt, illetve elriassza, hogy látja, hogy van kamera.
Van még bármi egyéb haszna ezeknek?
Csak azért kérdezem mert még nem választottam ki a kamerákat (4db ot tervezek venni) és nem tudom milyen igényeim vannak... miről tudok lemondani és mi legyen a must have
-
hevepapa
senior tag
válasz
Magnat #34413 üzenetére
Hááttt... a TP Link Vigi C540-ben minden van amit hiányoltál a Reolinkből. WDR, HLC, BLC. webes felület külön plugin nélkül. A kép beállítási lehetőség (fényerő, kontraszt, szaturáció, élesség + a többi apróság WDR, fehér egyensúly stb) külön-külön éjszakára és nappalra. Szóval elég fullos szolgáltatások. Arc felismerés ugyan nincs benne, de ez nem si várható el egy 30 ezres PT kamerától.
Ui: a WDR-t én a nappali módban használom, mert úgy az udvaron az árnyékos területek is sokkal jobban láthatók. Éjszakai IR-nél ki van kapcsolva mert ott nincs jelentősége.
Persze ez mindenkinek már a saját ízlése alapján megy. -
Magnat
veterán
válasz
hevepapa #34411 üzenetére
Nekem ami a Reolinkekből hiányzik az a WDR, bár általános kinti használatnál nincs jelentősége, de bizonyos helyzetekben nagyon kell, ez a Hikvisionökben nagyon jó, illetve nemrég vettem egy kis Reolink E1 Pro-t, ahol meglepve tapasztaltam, h nincs webfelülete egyáltalán, így elég kellemetlen, h csak nvr-en keresztül vagy kliens app-ból tudom nézni a képét.
Btw, a notim garis javításon van és elő kellett vennem a régit, ezen magam sem tudom hogyan, de sikerült feltolni még anno amikor ez volt a napi használatú gépem a Hikvision plugint, mind a két Hik kamerám megy Chromeban IE mód nélkül. -
hevepapa
senior tag
válasz
motrola #34409 üzenetére
Nem vitatom, hogy jó minőség a Hikvision. Az hogy nem olcsó kategória? Ha belegondolsz: itt a kérdések jelentős többségénél az ár dominál.
Egyébként mi az a "többféle riasztási funkció" amit más ismeretebb márkák nem tudnak?
A más gyártó NVR-rel együttműködés egyáltalán nem számít extrának. Ami ONVIF kompatibilis az együttműködik mással is. Erre példának a totálisan noname kínai kamerámat szoktam felhozni: ONVIF kompatibilis és pikk-pakk működik a VIGI NVR-rel. -
motrola
aktív tag
-
hevepapa
senior tag
válasz
ad4m1337 #34403 üzenetére
A Hikvision az egyik legdrágább márka. És a legismertebb márka. Jelentősen olcsóbb rendszerek is vannak közel azonos tudással és minőségben.
Az igazi kérdés az, hogy a jelenlegi ütemű technikai fejlődésnél mennyire érdemes mélyen a zsebbe nyúlni? Ha belegondolssz: 5-8 éve még a 720/1080p-s analóg kamerák voltak a királyok drága pénzért, most ezekre már csak félmosollyal legyintünk. Az analóg tulajok meg csak néznek, hogy fele annyiért sokkal -sokkal jobb kamerák vannak.
Én amikor vettem a cuccomat 5 évre terveztem vele. -
kunberci
senior tag
válasz
ad4m1337 #34403 üzenetére
Szerintem legyen minden egyforma.
ONVIF-en lehet más kamerát használni, de az a legjobb ha az NVR és
kamerák egyformák.
Minden Hikvision (kaputelefon, NVR, Kamerák).
Másik lehetőség (az NVR és a kamerák egy gyártótól vannak).
POE switch lehet bármilyen márkájú, legfeljebb POE+ os switchet
érdemes választani, ha olyan kamera lesz esetleg. Árban már nem
annyival több. -
ad4m1337
aktív tag
válasz
markussandor #34393 üzenetére
Itt inkább az anyagi vonzata érdekelt, hogy hogyan járok jobban, melyik a tartósabb megoldás stb., de valószínű marad a POE switch + NVR később. Minden kamerának ki van csövezve és a garázsba futnak be egy fali süllyesztett rack szekrénybe, ide megy majd a switch+nvr+router (remélem elférnek majd
)
+1 kérdés: ha majd megveszem a Hikvision NVR -t, utána flottul működik az ONVIF -es kamerákkal? Csak azért mert láttam, hogy lehetne spórolni/nagyobb tudást kapok ugyanazért az árért Dahua, Reolink stb. márkáknál...
Vagy ne szórakozzak ezzel és legyenek majd a kamerák is Hikvision?
Új hozzászólás Aktív témák
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- Gopro hero 7 black
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- HP Probook 640 G2 (14FHD/i3-G6/8GB/256SSD/Magyar/Win11) - Szép!
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- AKCIÓ! MSI B550 R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Beszámítás! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest