-
Fototrend
IP Kamera kérdéssor:
Így kérdezz, hogy tudjunk segíteni (katt a linkre)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Suineg
senior tag
Szasztok!
Blue Iris vagy iSpy progikhoz mennyire kell erős laptop? Van egy kínai kamera, amit a Camhi Pro alkalmazás kezel, ehhez viszont gondolom nincs saját NVR mint pl. a XMeye apphoz a kínai NVR. -
Laza...
addikt
Sziasztok,
Nem teljesen kamera kérdés, azok már megvannak (3x imou bullett 3), meg az nvr is (xmeye panel 3d nyomtatott házban - müxik remekül), ami a kérdés, hogy az egyik kamera kb. 250méterre van a legközelebbi wifitől, hogy és mivel tudnám ezt a távolságot áthidalni a lehető legolcsóbban? Kábelezés nem játszik, mindenkeppen wifi lenne a cél.
Köszi!
-
jbl
senior tag
Uraim Hik-Connect PC-re nincs? mert az nagyon tetszik. vagy csak én nem találom ?hol lehet letölteni?
Van olyan program amivel PC-n rányomok nézem az élő képet, visszanézem az eseményeket és kész. mindezt gyorsan . nem úgy hogy 3 perc mire betölt akkor nincs hangmosott sz@ar a a kép VLC hez képest.
vagy olyan nagy igény ez? -
Suineg
senior tag
válasz
Brekecs #35096 üzenetére
Szia, várom nagyon, cserélj tápot ha tudsz. Nekem passzív poe-n csatlakozik, de szerintem firmware elavultság lesz a hiba. Ugyanez a kamera korábban csinálta, ugyanezt az elfordulást. Akkor leszereltem és behoztam a lakásba, itt is csinálta. Írtam a kínainak, jött új firmware, feltettem és szépen müködött utána. Mostanáig. Kértem most is firmware-t, de ahogy nézem ugyanazt küldte el ami rajta van a kamerán. Lehet nincs újabb már de a kicsi kínai azt nem írta, hogy nincs frissebb. Úgyhogy most nem tudom mi van...
-
cd930
senior tag
válasz
varmi2 #35102 üzenetére
A házban van közgyűlés által elfogadott megfigyelőrendszer, erre több tábla is felhívja a figyelmet.
Jelenleg a bejárat előtt, a földszinti előtérben és a liftben vannak kamerák, ezek felvételei rögzítettek is.
(Egyébként más folyosóra is tett már lakó kamerát, de ha nem szebad, attól még ez nyilván nem jogosít fel másokat is a szabálytalanságra.)
Egy olyan (normál esetben zárt) folyosóra szeretnének kamerát, melyen csak két lakás van és a másik lakó is hozzájárulna a kamerához.
A fentiek változtatnak azon, hogy hivatalosan is lehessen kitenni kamerát?
Mindenképp lesz, de maximum rejtett, ha elvileg nem volna szabad.
Ha ez volna a helyzet, rejtett kamerára milyen típusjavaslatok vannak? -
cd930
senior tag
Sziasztok!
Panellakás folyosóról elloptak jópár cipőt, a pórul járt ismerősöm szeretne egy kamerát.
Akár be is lehet kábelezni, wifi mindenképp van.
Olyan gazdaságos megoldást keres, ahol ha valaki akár még a kamerát is elviszi, a felvétel megmaradjon. -
-
válasz
Pancsermeste #35097 üzenetére
Hirtelen nem látom, ez meiyik Reolink, de ha pl. 510WA, akkor teljesen jó. Nekem is van, fasza. Egyébként miért is nézzük le ezeket?
-
Pancsermeste
őstag
Sziasztok!
Ismerősnek kellene gyorsan egy olcsó WiFi-s kamera jó human detection képességekkel.
Tudom, itt ezeket nem tartjátok sokra, de akinek van tapasztalata, kérem véleményezze ezt a Reolink kamerát.
Kategóriájában mennyire elfogadható?
Esetleg jobb ajánlat?
(mindenképpen reolink kellene, mert van neki egy RLC-511WA, amivel elégedett, de olcsóbb kellene, és optikai zoom sem kell) -
Taki33
csendes tag
válasz
Patice #35088 üzenetére
Nos, kipróbáltam minden variációt, semmi változás. Az a legszebb az egészbe, hogy ha a kamerán kikapcsolom a mozgásérzékelést, és az nvr-en bekapcsolom, akkor simán bekapcsolja a kamerán és a kijelölt területet is pontosan jelöli. Tehát a kommunikáció ezek szerint megvan a kamera és az nvr kötött.
-
Taki33
csendes tag
Sziasztok!
Nos, beüzemeltem a Hikvision DS 7608Nxi K1 NVR-t. Minden szuper minden jó, csak éppen a régi Fisotech IP PTZ Mini 5Mp-45m kameráimhoz nem tudok mozgásérzékelést beállítani. Vagyis beállítottam az nvr-ben is rendesen, és a kamera szoftverében is a mozgásérzékelést, de egyszerűen nem érzékeli a mozgásokat. Van valakinek ötlete, vagy így jártam, ez az nvr nem támogatja a régi kameráimat.Nvr beállítások:
Kamera: -
-
jbl
senior tag
Van kettő Hikvision - DS-2CD2343G2-IU [link] Kamerám
memóriakártyára dolgoznak.
szeretnék egy olyan NVR-t venni ami a kamera tudását kihasználja és egy web böngészőből lehet használni, értem ez alatt folyamatos nézés vagy visszanézés. ebben kérném a segítségeteket.
köszönöm.
fontos lenne a böngészőből való jó használat! -
Suineg
senior tag
Van egy régebbi kínai Besder forgó kamerám, ami bizonyos időközönként beforog magától egy alaphelyzetbe. Visszaállítom, hogy mit nézzen, majd egy jó pár nap múlva megint megcsinálja a 'durcit'. Ezt mi okozhatja vajon?
-
Suineg
senior tag
Sziasztok!
Dóm kamerát szeretnék venni. Azt szeretném tudni, hogy ezeknél mi okozza azt, hogy a búra visszaveri az infra fényét, van-e valami külső körülmény, fénybehatás ami ezt esetleg előidézheti, vagy mindegyiknél előfordulhat ez a jelenség? Látok olyan dóm kamerákat is aminél nem a búra alatt van az infra, hanem a kameratesten körbe. Ezt gondolom ezért a probléma miatt találták ki, de nem tudom ennek van-e hátránya?
-
Jól van konfigurálva nálad akkor.
Ezért nem volt különbség az UPnP bekapcsolásával.
Azt inkább kapcsold ki.A távoli konfigurálás nekem azt jelenti, hogy internet felől lépsz be az NVR webes felületére és így intézed.
A távoli eléréshez kell a DDNS, ami megvan nálad és működik is.
Így azzal a host névvel tudod elérni a hálózatodat net felől.Helyi hálózatról meg lehet nyitni a DDNS hoszt nevet, csak ehhez a routernek tudnia kell a NAT loopback-et.
Ezt nem mindegyik tudja gyárilag. -
kunberci
senior tag
-
Bolobi
tag
válasz
kunberci #35076 üzenetére
Mivel alapból Hyundai NVR volt így annó csak összedugtam is ment, de ott ugye HKVis protokollt vagy mit használt. Most be kellett lépnem egyesével minden kamerába direktbe és bekapcsolni a ONVIF-et meg létrehozni egy felhasználót.... Elég szemét.... a lényeg hogy most már jó.
-
kunberci
senior tag
válasz
Bolobi #35072 üzenetére
"A Hyundai néhány IP kamerájában nincs automatikusan aktiválva az ONVIF beállítás, így nem működik
ONVIF protokollon a rögzítővel. Az ONVIF protokol aktiválás után az IP kamerák együttműködhetnek más
típusú gyártók rögzítőivel (általunk tesztelt eszközök: Identivision, Milesight rögzítők)."Próbáld leellenőrizni, hogy az ONVIF funkció be van e kapcsolva a
Hyundai kamerákban.
[link] -
Bolobi
tag
Sziasztok!
Vettem a 4 portos Poe Hyundai NVR helyett egy TP link VIGI1008-at POE-s ez is csak 8 csatorna, 4 db Hyunadi 414 kamera van és egy aliexpress SimiCam.
Összeraktam de csak a SimiCam-es ad képet, látja ugyan a 4 hyundait de not connected állapotban. Mi lehet a gond? próbáltam jelszónál mindent amit a net írt 1111 , 123456, admin de semmi. A kamerákon nincs semmi jelszó -
RR-13
őstag
válasz
Patice #35067 üzenetére
Köszi a választ.
Van FIX IP címe a DVR-nek (NO-IP-n keresztül is megy DDNS-el), és így neten megtudom nézni a kamerákat, az appban is működik.A távoli elérést, hogy érted? De kellene, csak nem tudom mire érted.
Az appban van egy ilyen Speciális beállítások Menü, és abban egy olyan, hogy Távoli Konfigurálás, amibe be sem tudok lépni, mert időtúllépés hibára fut:Ez a DDNS beállítás gondolom nem a NO-IP DDNS szerver igaz? Mert azt máshol már megadtam, és az aktív.
A DDNS beállításba belépve itt az automatikus Port-hozzárendelés kiválasztása után sem tudtam menteni, amikor az behívta a portszámokat, amik azok, ami fentebb vannak a másik hsz-ben, a képen.
Tehát semmivel nem tudom ezt DDNS beállításokat menteni.
A Távoli Konfigurálás-ba meg be sem tudok lépni. -
embe
nagyúr
válasz
motrola #35064 üzenetére
Persze csatlakozik, írtam is. Illetve a laptopon lévő ConfigTool látja mindkét eszközt. A gond az hogy a két eszköz nem látja egymást.
De a megoldás minden bizonnyal az AP izoláció nevű funkció.
Ahogy írtam is nálam hibátlanul működik, az nvr-hez hozzáadható a kamera.
A megoldás az lesz, hogy ráakasztok egy routert AP üzemmódban, és ahhoz csatlakoztatok majd mindent. -
Teljesen jó így a beállítás.
A nullák a forrás IP-nél vannak, ami azt jelenti, hogy bármilyen külső IP-ről lehet csatlakozni a DVR-hez.
Már ha van fix IP címe a belső hálón és a megfelelő port forwardolva van a routerben erre a fix IP-re.Az UPnP-vel random portokon menne a kommunikáció, ami nem jó a port forvardhoz.
Kell távoli elérés?
-
RR-13
őstag
Esetleg valaki tudja, hogy a DVR (HVR) NAT beállításainál miért van az, hogy Inaktív az UPnP állapot, és miért 0.0.0.0 IP cím van az összes portnál
Hikvision felvevő egyébként. Köszi. -
Marci112233
addikt
válasz
Marci112233 #35051 üzenetére
Senki nem futott még ilyesmibe? Vagy legalább tudna segíteni mi lehet a probléma?
-
kunberci
senior tag
válasz
CsabiTotya #35060 üzenetére
Nincs mit.
-
kunberci
senior tag
válasz
CsabiTotya #35058 üzenetére
Lentre elég egy ilyen (2 kamera esetén):
[link]
Fentre meg választasz a két POE bemeneten táplálható eszközből.Nem tudom, hogy a kamerák már beszerzésre kerültek e, de én tuti már nem vennék 2MP-es kamerákat.
-
kunberci
senior tag
válasz
CsabiTotya #35056 üzenetére
Nem írtad a kamera pontos típusát, ezért nehéz a konkrét javaslat.
Van olyan POE-s kamera ami (af-at) táplálást igényel.
De ha csak kisebb teljesítményű kamerákról van szó, akkor elég
lent egy POE+ os injektor is, a padláson meg a két linkelt eszközből választhatsz (most 2db kisebb teljesítményű kameráról van csak szó). Amennyiben több kamera is lenne, akkor máris más a leányzó fekvése, pontos adatok nélkül csak találgatunk. -
-
kunberci
senior tag
válasz
CsabiTotya #35052 üzenetére
Van.
Nem írtad meg a kameráid pontos típusát.
Lent POE+ os switch, a padláson meg:
1: A linkelt kábellel használva.
2: Másik megoldás, amit Te is linkeltél:
[link]
vagy
[link]
Ilyenkor a bemeneten kapja a delejt.De nincs villany a padlásodon? Nálam minden gerendára van
szerelve "égő". Fényár van a padláson. Minden sarokba van villany vételi lehetőség. -
Marci112233
addikt
válasz
CsabiTotya #35052 üzenetére
Csak ha a kamera POE képes. Bár javarészt mára a legtöbb kamera ilyen. Ebben az esetben csak egy UTP kábel megy a kameráig és viszi az áramot és az adatot.
-
Marci112233
addikt
Üdvözletem!
Alany egy Annke H800-as rendszer 5 kamerával. Összetevők N48PAW és 5 darab 2,8-as lencsés C800. Na most 1 hónapja volt egy nagy vihar ami után több mint 24 óráig állt a rendszer áramszünet miatt. Na most azóta megy a rendszer gond nélkül, PC-n Annke visionban visszajátszásnál jelzi az ember és jármű mozgást az idősávban minden kamera esetén, viszont a telefonra mozgás esetén 3 kamera nem küld értesítést kettő viszont igen. Nem babráltam semmit se vele így nem értem hogy mi történhetett vele mert a viharig mind az 5 jelzett a telefonra mozgás esetén. Ráadás két olyan kamera ami lényeges de nem annyira mint a másik 3.
#35036 gozso
A képen elírták. A leírásban ott virít a helyes méret.: 85x85x25 mm (LxWxH)
-
kunberci
senior tag
válasz
CsabiTotya #35046 üzenetére
Szükség lenne még hozzá, ugyanúgy egy POE injektorra, vagy egy POE switchre.
POE switch a padlásra, és meg is vagy.
-
kunberci
senior tag
válasz
CsabiTotya #35044 üzenetére
-
CsabiTotya
lelkes újonc
válasz
CsabiTotya #35042 üzenetére
https://www.digipont.hu/pulsar-ext-poe3-extender-99754?utm_source=argep&utm_medium=cpp&utm_campaign=google_shopping_argep
ilyent is találta . Ez is jó lenne? -
kunberci
senior tag
válasz
CsabiTotya #35042 üzenetére
Azért érdeklődtem, mert több megoldás is van.
1: A linkelt kábel.
2: POE switch a padlásra kerül.
3: POE switch, vagy a POE injektor alul van, és a padlásra kerül
egy Ilyen: [link] A bemenetén van megtáplálva.Szerintem a második megoldással jársz a legjobban (mondjuk nem árt tudni milyen kamerákról van szó).
TL-SG1005LP
[link]
[link] Ebben az áruházban 9900 Ft szokott lenni, néha leakciózzák. -
Magnat
veterán
válasz
Gabesz87 #35039 üzenetére
Szia,
a zoom drágít rajta, nem tudom mekkora a lakás, de Reolink E320 az olyan 12k, de azt nem tudom, h tud-e onvifet meg rtsp-t amivel biztosan be tudod tenni HA alá, de az E1 Pro azt biztosan tud, ami meg talán 22k körül van kb ... vagy Hikvisionban is van ilyesmi árom Jófogáson, az mondjuk az E1 Proval szemben csak 2 mp, meg brutál nagy a látószöge (2mm), szóval a képe hordós lesz, de ha közelre kell nézni akkor jó, ha meg inkább távolabbra akkor E1 Pro. (Biztosan van már is, haverom pl vmi Tesla típusút használ bébifigyelőnek, neki az is bevált, de én ezeket ismerem csak.)
-
Gabesz87
veterán
válasz
Gabesz87 #35039 üzenetére
A kérdéssor alapján:
1. 1 max 2 kamerát gondoltam
2. Bővítés nem hiszem, hogy lenne
3. NVR nem szükséges
4. Szintenként 1 kamera lenne úgy kb. a terület közepén
5. Okos funkció --> HA-ba integrálás
6. Külföldről is OK
7. Nme tudom mennyibe kerülnek sajna, 20-25e Ft kameránként mennyire reális?
8. Wifis legyen
9. FOrgatható legyen, és esetleg zoomolható -
Gabesz87
veterán
Tudnátok ajánlani valami jó beltéri IP kamerát? Macska megfigyelés gyanánt. Nem szeretnék nagyon drágát, meg nem is tudom, mennyibe kerülnek, úgyhogy árat sem tudok mondani. Jó lenne, ha esetleg forgatható lenne, éles kép, esetleg zoom, ill. Home Assistantba integrálhatóság is előny.
-
Yocee
aktív tag
Köszönöm. Az IP kamera detector ezeket nem látja.
Közben átnéztem mindent, a két kamerának ugyan olyan a webes felülete. De mégis, a 2 kamerás (ami amugy egy képre összekrakja a két kameraképet), az onvifes, a felületen is be van kapcsolva, a 3 kamerásban nincs onvif funkció. De a webes felület egyértelműen jelzi, hogy 3 stream van. Az Advanced port scanner nem is mutatja, csak a 80-as portot nyitva, pedig biztos van még nyitva más is, pl a 554 az rtsp nek. na, majd még nyomkodom, hátha... -
gozso
őstag
válasz
bigrock #35034 üzenetére
mekkora ez a nestron?
a pdf 3. oldalát érdemes megnézni -
embe
nagyúr
Sziasztok!
Ma belefutottam egy anomáliába.
Havernak szerettem volna egy Dahua nvr-t és 4 db. Imou kamerát beüzemelni.
Router: F@st 5670V2Az NVR lankábellel csatlakozott a routerhez, az Imou kamera wifin csatlakozott a hálózathoz. Természetesen azzal kezdtem hogy szétválasztottam a 2,4 és az 5 GHz-es hálózatot, és a kamerát a 2,4-eshez csatlakoztattam.
Kamera egy telós alkalmazásból elérhető, szépen működik.
NVR websetup felülete elérhető lapropról, egy olyan laptopról ami wifin csatlakozik az adott hálózathoz.
Viszont az NVR-re nem tudom becsatlakoztatni a kamerát. Egy tartományban vannak. Ha a kamerát kábellel a routerre kötöm, látja az nvr. De most a kábel nem opció.
Hazapakoltam, itthon persze 10 perc alatt 2 kamerával beállítottam. 2x reseteltem mindent, 2x konfigoltam, minden ok volt. De nekem egy helyi netszolgáltatóm van, és egy TP-Link ARcher routerem van. Visszamentem, persze hogy ott a korábban tapasztaltak fogadtak.
Telekom ügyfélszolgálatról és próbálkozott egy műszakis, kb. 1 órát küszködtünk, de nem lett jó. Felvette hibának 1-3 napon belül cserélik a routert. Hátha.Hazajöttem, itthon persze megint minden frankón működik nálam.
Azért legközelebb viszek egy régi TP-LINK routert, és rákötöm a Telekomos routerre, és ebbe a TP-Linkbe csatlakoztatom be a kamerákat és az NVR-t. Két telepítő ismerősöm is a Telekomos routerre mutogatnak, látatlanba, szerintük az a ludas.Találkozott más valaki hasonló problémával? Mi lehet a nyűg?
-
bigrock
Topikgazda
válasz
CsabiTotya #35018 üzenetére
Vagy így. Persze, ez egy PoE switch-et feltételez.
-
tasiadam
veterán
üdv
A tapo C410 kit elég jól műxik, imént készült 1 felvétel, hogy 2 emberke a telkünkön sétál, majd magyaráznak egymásnak, hogy már itt is kamera van. Leszeretném tölteni a felvételt, viszont nem engedi, arra hivatkozva, hogy nem vagyunk 1 hálózaton. ilyenkor a tapo care lesz a nyerő megoldás?
-
válasz
Szia.
Igen, lehet 1 kábelen 2 kamera: #19130 -
philoxenia
MODERÁTOR
Pár hete írtam az állandóan újrainduló NVR problémájáról. Közben a szerverleállás miatt azok a hsz.-ek eltűntek sajnos. Most viszont kiderült, hogy nem a merevlemez rossz, sem az NVR.
Felhívtam a céget ahol vettem és egyből az NVR tápjára gyanakodtak, mint hibára. Az egyik kamera tápjával indítva az NVR-t, megszűnt a hiba, még a régebbi felvételek is elérhetőek már. -
Magnat
veterán
válasz
kunberci #35026 üzenetére
Persze, nyilván ezek egyéni preferenciák ... én inkább úgy nézem ezt a dolgot, h adott egy 180 fokos tér amit be kellene látni ... ha egymás mellé teszel két kamerát, az dupla kábelezés, 2 licensz és tuti, h ennél jobban fog látszódni az összeillesztés a két kép között, mint itt
Előtte nekem is csak egy sima 2.8-as optikás kamera volt ott, de akkor a fél teret nem láttam ... tehettem volna mellé még egyet, de a műszaki dolgokon, dupla kábelezésen túl még mindig nem láttam volna a teret egyben. Két külön képnél nekem ez még mindig sokkal jobb, h legalább vhogy össze van rakva egybe
-
kunberci
senior tag
válasz
Magnat #35024 üzenetére
Én igazából jobban szeretem a 4/3 felbontást mint a 16/9-et.
4K-ba (3840x2160), ez 16/9-es, nálam a 4/3 felbontás jön be.
Személy szerint nekem furcsa a 4608x1728-as felbontás, de ez
is egyén függő.
Rossz a szemem de a múltkor linkelt képen egyből kiszúrtam a
"választó vonalat".
Nekem a most linkelt kép is nagyon hordós (kinti képre gondolok). -
-
Magnat
veterán
válasz
kunberci #35023 üzenetére
Én teszteltem de valszeg elveszett az a poszt, mert nem látom a topikban sehol, de van róla ezen a csatornán teszt meg még erről a lámpás verzióról is: [link]
Az összeillesztés egyébként szabad szemmel nagyon nehezen észrevehető normál körülmények között, akkor látszik ha valami elhalad a csíknál, illetve amiatt nem is nagyon hordós, h valójában 24:9-es képet nézel ami ugye elég lapos ... persze valamit muszáj torzítani mert a két kamera szögben is áll egymáshoz képest, de ha azt nézem, h egy poe kábelezéssel, egy licensszel látok 180 fokos képet akkor simán megéri
Itt egy kép a linkelt csatorna Duo v2 és v3 összehasonlító videóból:
Nekem egyébként annyira bejött, h tervezek venni még egyet csak a dóm kialakításút.
-
kunberci
senior tag
válasz
GeoJoe #35022 üzenetére
Szerintem tesztelt már valaki hasonló Reolink széles látószögű kamerát. A két lencse miatt (ha jól emlékszem), az átmenet látszott,
illetve más megvilágítást kapott a két lencse, haloványan látszott
az elválasztó vonal, ha nem zavar Téged. Speciál engem baromira zavarna.Illetve szerintem már nagyon hordós a kép, de ez is ízlés dolga.
-
GeoJoe
senior tag
Köszi mindenkinek, nagyon jó tippeket kaptam!
Lehet mégis fix kamera lesz, találtam egy ilyet! Reolink Duo Floodlight PoE
Ez szerintem pont megoldja a gondomat! A front bal kábelt picit meghosszabbítom, hogy kiérjen a bal oldalra és tökéletes is. Használ valaki hasonlót? A PoE+ még a lámpát is elbírja?
A kábelt kettéosztó megoldás is tetszik, délután lesz időm és nézelődök még! -
Magnat
veterán
válasz
GeoJoe #35011 üzenetére
Szia,
ha elég a 3x zoom, akkor van sokkal olcsóbban: E1 Outdoor POE
Akció van gyakran 1ébként, akkor még olcsóbb, én a másodikat 91 eur-ért vettem.
-
kunberci
senior tag
válasz
Függ a kábelezéstől.
Falon kívülre akarsz (egy UTP kábelen még egy kamerát)?
Pl: [link] RLA-POECS1
Két hely kell a POE switchen is. -
CsabiTotya
lelkes újonc
Sziasztok. kérdezem hogy tudok-e két hikwision kamerát egy kábelen futtatni? Vagy minden hogyan kell a két kábel? köszönöm
-
hevepapa
senior tag
-
kunberci
senior tag
-
kunberci
senior tag
-
GeoJoe
senior tag
válasz
kunberci #35012 üzenetére
Engem nem zavar a fix csak a szerencsétlen utp kiállások miatt gondolnám, hogy a forgatható jobb lenne attól függően, hogy mit szeretnék nézni.
Hát a felfúrásnál lehet megkérem egy nálam ügyesebb barátomatde ha pl. ki kell vezetni a kábelt a verébdeszkára a sarokhoz akkor tuti valami szakit hívok. A racknél szerelést és szoftveres dolgokat megoldom én.
-
-
GeoJoe
senior tag
Fogalmam sincs, hogy mi kell nekem
Kérdéssor:
1. Hány db kamerát tervezel (kültéri/beltéri)?
3db kültéri2. Később lesz-e bővítve?
Igen, +1 darab néhány éven belül3. NVR (rögzítő) kerül-e a rendszerbe, vagy SD kártyára lesz a rögzítés?
NVR4. Mekkora területet szeretnél figyelni (hány méterre van a kerítés vagy az utcafront)?
Fronton 5m a kerítésig, udvarnál kb. 25m a telek vége.5. Kellenek-e "okos" funkciók (személy/gépjármű felismerés)? > hasznos infó, olvasd el
Nem lenne rossz ha mozgásra rögzítene még ha nem is megbízható.6. Külföldi vásárlás szóba jöhet-e (EU raktárból, plusz költség nélkül)?
Persze7. Mennyi pénz lenne a vásárlásra?
500e HUF alatt8. Mindig vezetékes rendszert ajánlunk, megfelel vagy WiFi-s kell?
Utp kábelek kiépítve a ház külső részén.9. Egyéb igények (pl forgatható, sim kártyás, napelemes, színes éjjeli kép stb)?
Forgatható és/vagy nagy látószög, normális éjszakai kép (fronton az utcai lámpák ledesek, nagyon erős fényt adnak).Ilyen az elrendezés: [kép]
A kábel a falon van és nem a verébdeszkán bár gyanítom ez megoldható csak kevésbé szép ha el kell vezetni.Köszi!
-
válasz
GeoJoe #35004 üzenetére
Szia.
Biztosan kell neked 4 db forgatható, 5x zoom-os, 8MP-es kamera??
A 360°-ban forgatható PTZ kamera jól hangzik, csak akkor van baj, ha a kamera X irányba néz és közben Y helyen történik valami!
Ha az oldal tetején a kérdéssort kitöltöd, akkor pontosabb tanácsot tudunk adni. -
kunberci
senior tag
válasz
GeoJoe #35008 üzenetére
Én sose gondolkodtam micro sd kártyába, egyrészt ahogy
vacs szokta javasolni (1 vagy két kamera esetén el lehet gondolkodni rajta), de négy kamera esetén már erősen NVR ajánlott.
Illetve a jó minőségű endurance micro sd meg kifejezetten drága.Mondjuk én is enterprise SSD-t használok az NVR-be.
Router, utána POE + os switch, és már láthatod is a kamera képet
(lehet nincs minden port alapból nyitva), de app-ba bekapcsolva
már IP-ről is nézhető a kamera kép.Amennyiben biztos ennél a márkánál maradnál, akkor egy kamerával
és egy NVR-rel kezdenék, de mindenkinél más a prioritás.
Mondjuk egybe megvenni minden cuccot, tényleg drága megoldás.Elképzelhető, hogy a Feleséged kiköltözted egy sátorba ennyi pénz elverése után, azt még a kamera képet sem láthatod.
-
GeoJoe
senior tag
válasz
kunberci #35007 üzenetére
Huh jó tippeket adsz! NVR nélkül ha simán switch-be megy (ami a routerbe) akkor már láthatom a kamera képét? A kamerába mehet SD kártya, ideiglenes megoldásnak ez elég jól hangzik és akkor mondjuk havonta veszek extra kamerát meg egy NVR-t és így kevésbé tűnik fel az asszonynak
-
kunberci
senior tag
válasz
GeoJoe #35006 üzenetére
Nincs mit.
Teljesen jó az RLN8-410-es NVR is, bár én még POE+ os NVR esetén is
POE+ os switchel oldanám meg a táplálást, mert akkor ha az NVR
"elhalálozna" akkor is látnék kamera képet (de ez személyes vélemény, illetve IP-ről is elérhetőek a kamerák).Nálam nagyon tagolt a hálózat (3 POE swithel), szóval mindenképp kiesett a POE-s NVR.
Meg a költöztetése is egyszerűbb, bár Nálad rack szekrény esetén biztos nem lesz költöztetve az NVR (gondolom).Igen, ezekhez már nagyobb kraft kell (IEEE 802.3af/at) at-s kell
mindenképp.RLN8-410-be gyárilag van 2TB-os HDD.
-
kunberci
senior tag
válasz
GeoJoe #35004 üzenetére
Szia!
Az biztos nem olcsó megoldást választottál, jól ki kell nyitni a
pénztárcát. Általában POE-s kamerákhoz nem jár tápegység, de
a nagyobb teljesítmény miatt (12V 2A), gondolom csomagolnak hozzá.
Választhatsz POE-s, illetve nem POE-s NVR-t is hozzá.
Nálam a nem POE-s NVR-re esett a választás, 3 HDD, vagy SSD
tehető bele.
[link]Mindenképp POE+ os switch kell hozzá, én két db
[link] ilyennel táplálnám meg, az új verziósok már POE+osak.
Itt írja is:Switch otthoni használatra - desktop, unmanaged, 5× RJ-45, 5× 10/100/1000Base-T, IGMP, QoS (Quality of Service), extended mode és PoE Auto recovery, 802,3af (PoE) és 802,3at (PoE+) támogatás, 4 PoE bemenet (PoE budget 65 W), 10 Gb/s váltókapacitás, 5 port 1 Gbit sebességgel, üzemi hőmérséklet 0 - 40 °C, mérete 25 × 99,8 × 98 mm (Ma×Sz×Mé)
2-2 kamerát raknék egy-egy POE+ os switchre.
A visszanézés (felvételek időtartama) meg attól függ milyen a büdzsé, milyen kapacitású HDD vagy SSD kerül bele.
Első beüzemelés esetén még szükség lesz egy monitorra, meg a hozzá kapott USB-s egérre (NVR-re kötve). -
GeoJoe
senior tag
Sziasztok!
Még csak puhatolózok, próbálom felmérni a terepet.
Új ház, 4db kinti kamera, csak PoE csatlakozás.Találtam olyan kamerát RLC-823S1 ami elvileg PoE-s és forgatható. Picit megzavar, hogy a csomagban van konnektorba való dugalj. Ez azért van, mert mindkettőről működik? Ami PoE-s az forgatható azon keresztül vagy az nem elég feszültség neki?
Illetve, ezek az utp kábelek egy rack szekrénybe vannak behúzva. Itt szeretném nvr-re kötni ami persze csatlakozik a routerre. Elméletem szerint akkor valami androidos appon elérem a kamerák képét illetve ha tárhelyet is kötök rá akkor visszanézhetőek is a dolgok, igaz?
Ahogy nézem nem lesz olcsó mulatság
Előre is köszi!
-
#rtsp
by gabo89IP Camera Detector
Onvif Device managerMost teszteltem, mindkét app megtalálja az Icsee és Imou kameráimat (Reolink-et nem) és írja az rtsp stream linket (main+sub), felbontást, fps-t stb.
Utána PotPlayer vagy VLC-ben is meg lehet nyitni.
Új hozzászólás Aktív témák
- EAFC 25
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Nintendo Switch 2
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Videó stream letöltése
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Mikrotik routerek
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Thermaltake Toughpower SFX Platinum 1000W
- Gigabyte B650M Aorus Elite AX ICE + 3 év garancia
- Sony DSC-HX300 digitális fényképező + 3 extra akksi + 8GB memóriakártya + Hama Star 700 állvány
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO LOQ 15APH8 15 notebook - R7 7840HS 16GB DDR5 1TB SSD RTX 4060 6GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF A15 FA507NV 15 notebook - R7 7735HS 32GB DDR5 512GB SSD 1TB SSD RTX 4060 6GB W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 512GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3079, 100% Akkumulátor
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook 845 G7 - Ryzen 5 4650U I 16GB I 512SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Vivo Y76 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest