-
Fototrend
IP Kamera kérdéssor:
Így kérdezz, hogy tudjunk segíteni (katt a linkre)
Új hozzászólás Aktív témák
-
CHIPman
nagyúr
-
4264adam
veterán
Sziasztok!
Házvásárlás miatt "ideiglenesen" felújitás alatti időszakra keresnék, SIM 4G képes kamerát.
Feladata: Első pár hétben amíg a net nincs behúzva figyelje a szobában hagyott szerszámokat / anyagokat. Ha napközben mozgást érzékel riasszon és figyelmeztessen mint egy TP-Link Tapo 320CW.Tudom ez egy IP kamerás topik, de a "biztonsági kamerék" topik halott. Talán itt tudtok segíteni.
Esetleg valaki tud ajánlani valamit? Egyáltalán ez a 4G képesség, hogy működik neki?
Sim kártya berak és már neten is van? -
hevepapa
senior tag
válasz
tasiadam #35273 üzenetére
A teljes képhez azért az is hozzátartozik, hogy a Tapo kamera megosztásnál eleve írják, hogy a vendég csak nézheti a kameraképet és mást nem. Mondjuk az tény, hogy praktikusabb lenne ha megosztásnál jogosultsági szinteket is be lehetne állítani mint a Vigi-nél. Praktikus módon írni kell a supportnak és megindokolni mit szeretnél. Ki tudja, lehet hogy megfontolják és berakják a geofencinget.
-
tasiadam
veterán
Nemtudom mennyire vllt mar tema a Tapo melyebben, devaloszinu, hogy megvan kemenyen a limitacioja.
Feallas: egymastol 250km-re van 2 ingatlan, ahova raktam Tapo kamerakat. Egyiknel van 2, masiknal van 3. Egyik a mi telkunm, masik a szuleim haza. szoval hatarozottan kulon valaszthato.
Amit allitanak: meghivhatod keszulekekhez ismeroseid v csaladtagjaid.
Ez szep es jo, de olyan szinten semmit sem tudnak csinalni, hogy se automation, se shortcut nem lehetseges naluk. Hiaba osztod meg a kamerat es a hubot, akkor is max nezni tudjak.
Kerdem en, TPlinkeknel mi tortenik, amikor 1 szemelyesre csinaljak meg a rendszeruket? 1 ember tudja beallitani, kiraly, node 1 ember tudja csak beloni a geofencinget? Csak egy ember tud ranyomni telefonon, hogy csa, hazaertem?
Megoldas: 1 account, es mindenkinek azt kell megadni. mi ezzel a gond? Hogy az en accountomban a masik 2 kamera is ott virit, amirol kap az osszes felhasznalo ertesitest, hogy valaki, valahol jon megy.
Oke, legyen 2 account. Es amikor megyek haza? Ujra megkell kernem valakit, hogy kapcsolja le a jelzest, mert epp hazamentem?
Nagyon ertelmetlennek erzem ezt.
-
gozso
őstag
a kanálban állva nincs gond, mintha földön állnál, nyugodtan lehet dugózgatni, egyebek..ha nem vagy szédülős
de ha a kanálba beleteszel még egy létrát is, azt támasztod az oszlopnak, tud izgalmas lenni, főleg ha a szél is fúj...
az ok egyszerű: 50km-es körzetben sehol nem lehet bérelni emelőkosarast, és összesen, lehet sokat mondok: 30-40 percre kellett volna.bocs az OFF-ért
-
gozso
őstag
próbáld ki, egy élmény: kitolókaros homlokrakodó (kb 6m), a "kanálban" egy hét fokos létra, nekitámasztva az oszlopnak... és a picit a szél is fújt...
mielőtt valaki nekem esne hogy olyan magasba minek a kamera: nem a kamera van olyan magasan, hanem a feszítőszálas utp kábel..
-
kunberci
senior tag
válasz
boborján2 #35267 üzenetére
Háztartási papírtörlő (tiszta cellulóz), nagyon finom az anyaga.
Mindig ezzel csinálom, ebbe semmilyen (fa darabkák) nincsenek.
Már igen régóta ilyennel csinálom, semmilyen karcolódás nincs.
Sőt még a tabletet vagy a monitort is így szoktam portalanítani.Vizesen megtörlöm, utána meg a száraz felével.
De mindenki a maga módszerét használja, nekem ez vált be. -
boborján2
senior tag
válasz
kunberci #35266 üzenetére
Az karcolhat főleg szemüveget, optikát , lencsét. Általában fa alapanyagből készül abban meg lehetnek kis darabkák, még ha szabad szemmel nem is látszik.
Feleségem már lenulázott egy szemüveget a folytonos papírtörlő használattal.Kifejezettem optikai törlőkendőt vagy mikroszálas kendőt kell használni.
-
-
dni
őstag
válasz
Magnat #35220 üzenetére
Nem merek/tudok 3-4 méter magasba felmenni az alulétrára és ott szerelni kapaszkodás nélkül
Amúgy én is megcsinálnám, szerszám megvan hozzá, mondjuk biztos lassabban menne, mert ritkán szerelgetek. Rögzítő, kamera beállítást meg amúgy is én csinálnám tehát én is húzom rá a számat.
-
hevepapa
senior tag
Természetesen. Nálam a visszajátszásnál lehet választani hogy folyamatos legyen, de jelzi az eseményeket, vagy csak az eseményeket rakja ki. Ez gondolom a rendszer szoftverétől függ. A VIGI pl. ilyen. Ki lehet válaszatni hogy minden csatornát mutasson vagy csak valamelyiket. Az idővonalon presze ott az idő, de a kamera képen is rajta van.
Még valami: be lehet állítani hogy hány másodperccel előtte és utána legyen az esemény jelző marker. Folyamatos felvételnél ez ugyebár nem nagy ügy. Tehát ha pl. odaugrok egy eseményhez akkor 5 másodperccel hamarabb kezdi mutatni és a vége után még mutat 5 másodpercet. Így minden tuti rajta van. -
boborján2
senior tag
válasz
kunberci #35258 üzenetére
Kivétel ha RTSP-n rögzíted távoli eszközre is.
Én most így rakom össze. Az SD kell,hogy a tapo app jól működjön.Mozgás felvétel, esemény jelölések, stb... távolra meg csak simán rögzítem az egész streamet , ha vinnék a kamerát kártyával ,akkor is meglegyen.
SD kártyából nem gondoltam túl, sőt. Az egyikben egy viszonylag keveset futott samsung 64Gb van, a másikban a DSLR-ből kivett és agyonra hajtott 32Gb sandisk. Ami már egy évet szolgált a kamerában az előző helyén.
Amíg számomra nem bizonyított és nem látom saját szememmel,hogy hiper szuper drága kátya kell ,mert az olcso megdöglik,addig biztos hogy nem fogok fölöslegesen feláras kártyára pénz kidobni.Javaslom mindenkinek ha van esetleg ilyen módon +1 mentése ,nyugodtan engedje el a drága kártyát ,mert értelmetlen.
-
-
Magnat
veterán
Ha a szakaszos rögzítés jól működik, akkor elméleti síkin nincs értelme a folyamatos rögzítésnek. Az, hogy mégis sokan folyamatos rögzítést használnak (köztük én is), vagy azért van mert a szakaszos nem működik jól (jellemző hiba, h az esemény eleje nem lesz rögzítve) és nincs kedvünk vele szórakozni vagy az adott rendszerben ez nem is javítható vagy szimplán csak annyi a szabad hely (nvr-en főleg), h nem igazán van jelentősége. Ha sd-re rögzítesz, ott mondjuk a kártya kímélése plusz érv lehet a szakaszos mellett.
-
kunberci
senior tag
Szerintem egy vagy két kamera esetén a micro sd kártya is szóba
jöhet, három vagy négy kamera esetén meg már az NVR javallott
(szerintem). Kicsit előre kell tekinteni és úgy választani.
NVR esetén meg már nem okoz gondot (nem drága) a folyamatos rögzítés. Nincs állandó precedens, mindenkinél más a cél.
Nálam a folyamatos felvétel a nyerő, SSD-t használok (így egy picikét
drágább a dolog). De ahogy hevepapa szokta mondani, mindenki
arra költi el a zsét amire szeretné. -
boborján2
senior tag
Tapo kamerát használok , ugyanaz lesz az SD -re mentett video, mint a live stream az appban, vagy az RTSP közvetítés.
Ettől függetlenül létezhet olyan ,hogy ezeket külön lehet szabályozni, de az egyszerűbb cloud kamerák nem ilyenek.Mozgásra rögzítést használok.
Egyrészt kíméletesebb az SD kártyának, másrészt ugyanazt az állóképet ,amin semmi nem történik miért akarnám elmenteni és főleg visszanézni?
Semmi szükség rá, legalábbis nekem. -
mtsii
csendes újonc
Folyamatos rögzítés vagy mozgásra rögzítés?
Ki melyik módszert használja / részesíti előnyben?
Milyen előnyei, hátrányai vannak egyik - másik megoldásnak? -
tasiadam
veterán
Industrial, vagy high endrurance kartyara ha rogzit, akkor az minimum elbir 1 1080p kamerat is. Ahogy neztem, a leglassabb is A1/10/1-es, azaz minimum tud 10 megaval irni. Raadasul eleresi ideje gyorsabb, mint a HDD-nek. Ha tobb kamera rogzit egy kartyara, akkor a nagyobb kartyak tudnak 30-40 mega/s sebesseget
-
-mugen-
tag
Üdv!
imou cruiser 2c kamerákhoz házilag 2x0,75 kábel plusz 5,5x2,1 DC dugóval készült hosszabitó működhet (5-10méter)? -
mtsii
csendes újonc
Ha csak memóriakártyára rögzít a kamera, van az is ugyanolyan jó minőségű felvétel, mintha NVR-ben HDD-re rögzítene? Van valamiféle késlekedés a felvételben (pl. lemarad az első néhány másodpercnyi felvétel)?
Kamera teljesítményére / élettartamára kihathat, ha kártyára rögzít? -
4D4M
senior tag
Zéró találatot hoz a keresés az "Egyszerre ennél több adatfolyam - csatorna nem engedélyezett" hibaüzenetre, amit egy 4 csatornás annke N44PAM dobál, ha valaki vissza akarja nézni a rögzített mozgásérzékelést. Van esetleg valakinek tippje merre tovább?
-
atos30
aktív tag
válasz
atos30 #35235 üzenetére
Javítom magamat. Lemértem a távot és 4.5m-es az érzékelési hatótávja. 5 méter az már nagyon határeset.
Beregisztráltam magam erre a Imou Protect próbaidős ingyenes 1 hónapos felhőtárhelyre, amihez AI extrák is járnak. Nem nőtt az érzékenysége, a szomszédomra meg kutyát érzékelt este, azon kívűl semmi extrát nem nyújt, nem lesz több beállítási lehetőség sem.
Este kell az infra, mert különben feketeség van.A beltéri kamera folyamatos felvételre van állítva, állandó táppal. 24 óra alatt 7 MB -ot ír eseményrögzítésre.
A napelemre kötöttnél, ami meg csak mozgáskor vesz annál meg 130Mb. Na ezt nem értem hogyan. Formatáltam mind a kettőnél az SD kártyákat, holnapra kiderül mi a helyzet tárhellyel kapcsolatban.Ha van valakinek Tapo napelemese, az leírhatná az érzékenységét/hatótáv , meg hogy azoknak mennyi idő kell az alvó módból mire rögzít is valamit. Tesztvideókban nem nagyon beszélnek ezekről.
-
jjwsj
csendes tag
válasz
Marci112233 #35232 üzenetére
Tehát az NVR utp kábelen csatlakozik egy TP-LINK TL-WR902AC WLAN Router-hez, ez a router pedig a szomszéd wifijéhez. Hazahoztam a win 7 laptopot, itthonról nem látja a kamerákat, azt írja offline. Ahol az NVR található ott a win 7 laptop a szomszéd wifijét használja és eléri a kamerákat működik. Ma külföldön a feleségem feltelepítette az annke visiont az iphonjára, ott is elsőre működőtt minden. A win 7 laptop egy másik wifiről miért nem tudja már elérni az NVR és gondolom ez lesz a probléma a win 11-nél is?
-
atos30
aktív tag
válasz
atos30 #35226 üzenetére
Imou Cell 3C akkumulátoros / napelemes kamera rövid tapasztalatok:
Ajánlott vétel? NEM!
Mozgás észlelésekor 5 mp, mire elkezd rögzíteni. Ennyi idő kell neki alvó állapotból, hogy észhez térjen.
A specifikációk 15m-es IR distanc-ot írnak, de mozgás érzékelési hatótávolságot csak az app-ban ír, ott is max 10m, ha az észlelési tartományt "távolra" állítjuk. Ez a gyakorlatban jó ha megvan a 7 méter, de inkább 5 méter. 4 méterről már biztosan érzékel. 5 méter távolságból vagy érzékel vagy nem, mikor milyen kedve van.Alacsonyra állítva az érzékenységet, nyugottan táncolhatunk előtte, észre se fogja venni.Ezt célszerű max-ra állítani, bár a hatótáv távolság miatt ez kimerül egy 5-6 méteres távolságra.
Ha valaki lassan mozog, arra szintén nem fog reagálni.
Ha valaki gyorsan mozog, az meg valószínűleg ki fog kerülni a látószögből mire 5 másodperc múlva elindul a felvétel.A jó hír, hogy kihúztam a routert, hogy ne legyen internetkapcsolata és internet nélkül is rögzít (már ha adottak a feltételek)
Az alkalmazás persze nem jelezte, hogy offline lenne. Mondjuk ha be van kapcsolva az értesítéseknél a kép küldése opció, hát azt sem küld.
Van ez a Algo Play AI algoritmusok az alkalmazásban, de ehez a kamerához nem lehet aktiválni őket.(legalábbis nem jöttem rá, hogyan is kellene)Az alkalmazás a napelemes működést nem érzékeli, szerinte adapterről működik. A jó hír, hogy reggel 92%-ról de 9-re 100%-ra töltött. (szerintem nincs benne 5000mAh aksi csak egy 2500mAh 18650 cella van.)
Ez a kamera folyamatos felvételre még jó lehet, de akkor meg állandó táp kell neki. Bár a rövid hatótávú és gyenge érzékelés miatt kérdéses a használata, hacsak nem a megfigyelt terület közelében szereljük fel.
(gyanítom, hogy az akkumulátoros üzem miatt lett belerakva gyenge hatótávú érzékelők, bár ha jól láttam az Eufy S3 pro teszteket, ott tisztes távolságból is érzékel, bár az meg árban kicsit sokba kerül)
2 kamera van, mindkettővel ugyanazt tapasztaltam, így kizárnám a hibás kamera lehetőségét.(de lehet mindkettő hibás, azt így jártam)
Ha valaki szintén beruházott egy ilyenre, az megírhatná a tapasztalatait, vagy ha másik gyártó aksis/napelemes kameráját használja, annál is kiváncsi lennék a reagálási időre.
-
hevepapa
senior tag
válasz
Marci112233 #35232 üzenetére
Sajnos a Firefox-ban problémás a H265 kódolású stream lejátszása.
-
jjwsj
csendes tag
válasz
Marci112233 #35228 üzenetére
Nem tudom hogyan, de a win 7-es laptopon elértem, hogy látom a kamerák képeit, de tovább nem kínoztam, mert a PENTIUM proci a határán kezdett el táncolni. Megpróbálom ezeket a win 11-es gépen is valahogy összehozni, de sok reményt nem fűzök hozzá. (a win 11-es annke vision az közvetlen az annketól lett letöltve és az AVAST valami vírust dobott fel, a win 7-es a CCTVDESK-ről) Újratelepítem majd és hátha!
-
-
kunberci
senior tag
válasz
Marci112233 #35224 üzenetére
Én inkább windows-os gépen nézem legtöbbet a kamerákat,
ez a:"Edge böngészőben és Internet-Explorer módban"
nálam biztos kiverné a biztosítékot.
Akkor finoman fogalmazok, de a guta ütne meg az biztos.
Legalább az elvárható lenne, hogy minden böngészőt alapból
támogasson a kamera.
Chrome-ot használok, és nem is akarok mást használni. -
F-ECT$
titán
Egy nyaralóba keresnék kamerát. Leengedett redőnyök mellett is használható képet kellene adnia (félhomály), ha éjjel is lát az pedig még jobb lenne. Netet tudok neki adni wifin és akár kábelen is. Jó lenne, ha mozgás esetén rögzítené is azt, amit lát valami webes tárhelyre, hogy ha betörés van, és elviszik ezt is, akkor legyen valami képi anyag.
A legolcsóbb még használható megoldást keresem, így keretet egyelőre nem írnék rá.
2 perc keresgéléssel pl ezt találtam, nem tudom, hogy a leírtaknak teljes mértékben megfelel-e / van-e jobb ajánlat: Xiaomi Smart Camera C300.
-
voriand
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy "Fisotech napelemes kültéri Smart GSM PTZ kamera 3MP". Ehhez ez a "remek" AceSee applikáció van ugyebár. Az alapvető gondom, hogy nem csatlakozik a mobil hálózatra, két pirosat villan és ennyi, ezt ismételgeti. Applikációban beolvasom az oldalán lévő sorszám QR kódot, hozzáadom és akkor beállítanám az APN részét, mert hát ez a második ilyen kamera, elsőnél is ezt csináltam, ott beírtam az APN/PAP azonosítás/MCC/MNC értékeket, mert ONE SIM kártyáról beszélünk. Na, de most már nem lehet megadni ezen a remek applikáción belül csak az apn nevét, meg hogy PAP azonosítás, mást nem. APN beállítás módba kapcsolva, ezen adatokat kitöltve, majd a QR kódot legenerálva, beadva neki ugyanúgy két piros villanásig jut aztán ennyi... Ha átrakom telefonba a sim kártyát, ott sincs opció további beállításokra (MCC, MNC), a Fisotech technikai ügyfélszolgálata azt sem értette milyen QR kódos APN feltanításról beszélek o.O (kamera elé tartod a legenerált QR kódot, amit ő beolvas) Az applikáció által legenerált APN tanítási QR kód tartalma a következő (mert sok ész nem kell hozzá visszafejteni), egy nyers szöveg, base64-el kódolva:
dekódolva:
{"p":"","u":"","a":"internet.vodafone.net","t":1}Egy-egy betűk az azonosítók, ha valaki meg tudná nekem mondani, hogy milyen betű mögé kell írni az MCC [216], MNC [70] értékeket, lehet végre működne, de a kérdést sem érti az ügyfélszolgálat, angol nyelvű fórum meg nincs ehhez a csodához...
Valaki tud ebben segíteni, hogy kéne ezt ONE hálózaton életre lehelni? Vagy tudja minek kell lennie a pontosan a QR szöveges tartalmának?
SZERK.: Természetesen a SIM kártyát mobilba rakva egyből 4G hálózatot talál, betölt weboldal, PIN kód kiütve.
-
atos30
aktív tag
Sziasztok!
Vettem Imou Cell 3C akumulátoros (napelemes) kamerákat. Egyet lakáson belül tápról óhajtok üzemeltetni, egyet meg kint napelemes támogatással.
Azt tapasztaltam, hogy tök mindegy, hogy tápról/aksiról/napelemről üzemel és tök mindegy, hogy mozgásérzékelés vagy emberérzékelést (PIR szenzor) használ, kell neki 5 másodperc, hogy az esemény érzékelését követően elinduljon a felvétel.
Gondolom alvó módból 5 másodperc mire bebootol.
Max 1 perc amit felvesz folyamatosan (ennyit lehet max beállítani) és utána ha tovább tart az esemény akkor lesz egy 5 másodperces szünet a két felvétel között, mert minimum 5 másodpercre lehet a legkissebbre állítani az "észlelési időközt"-öt.Ha folyamatos felvételre van állítva, akkor természetesen folyamatos a felvétel és ilyenkor mozgásérzékeléskor a Lejátszó részben az idősáv az végig kék színű és sárgán jelzi rajta az eseményeket. Itt már a sárga jelzésű eseményeknél nincs késés (5 másodperc)az érzékelésben és nem vágja meg 1 perc után, hanem folyamatos. Ilyenkor az érzékelésmentes időket 5-6 perces szakaszokba menti.
Van egy Digoo W01f bangoodos kamerám is jelenleg, amit a YCC365Plus app-al használok és ott olyan a mozgásérzékeléses felvétel, hogy már az esemény előtti pár másodpercet is felveszi (pre-record?) , viszont agyf@szt kapok a sok reklámtól az app-ban és még nem találtam free reklámmentes alternatívát.
-
jjwsj
csendes tag
válasz
Marci112233 #35224 üzenetére
Már a kérdést sem értem!
-
jjwsj
csendes tag
válasz
Marci112233 #35219 üzenetére
Úgyan így próbálkoztam a telefonomon lévő működő ip címmel. Megpróbáltam egy win 7-es laptopról, ott eljutott az online státuszig, de nem jelenítette meg a kamerákat. Ugyan ezeket beírva a win 11-es gépbe nem történik semmi.
-
Magnat
veterán
Szia,
Tudom, nem ez volt a kérdés, de egy telepítés minimális műszaki hozzáértéssel simán megoldható, ha itt egy kicsit utánaolvasol meg kérdezel ... én biztosan nem adnék érte pénzt ... a kábelezés a legnagyobb macera az egészben és az már kész van
(Kivéve persze ha mondjuk tériszonyos vagy v bármi más fizikai okból nem kivitelezhető a saját szerelés)
-
jjwsj
csendes tag
Üdv.!
Annke visiont telepítettem win 11-re, de lövésem sincs hogyan tudnám elérni vele az nvrt-t! Telefonról tökéletesen működik, de windows felületen a device hozzáadásnál csak hibákat dobál. Nem értem az egészet! Létezik valahol leírás mit is kéne beírnom pl ip címnek? Ami a telefonon van az annke visionben nem jó neki.
Köszi! -
dni
őstag
Sziasztok,
Bp.-en tudtok kamera telepítéssel foglalkozó szakit, céget ajánlani esetleg? Egy kertes háznál szeretnénk házon kívül telepíteni kamerákat (7-8), NVR-t, már meglévő UTP kábelezés mellett. (Reolink, Hikvision, Dahua vonalon) -
Noxy
veterán
válasz
CHIPman #35213 üzenetére
Ha a kamera csak az SD rögzít ilyenkor nem használja a mobilnetet.
Mobilnet forgalom akkor van, amikor valamilyen eszközzel (telefon, pc) kapcsolódsz a kamerához. Pld nézed, vagy visszanézed a felvételeket. Uan ez vica versa is érvényes, ha a wifis kamerát mobilneten keresztül érem el a telefonon.
Nálam a kamera úgy van beállítva, hogy csak a megadott eseményeket rögzíti. Magyarul, nem rögzít állandóan. -
CHIPman
nagyúr
Sziasztok.
Milyen márkát/rendszert érdemes nézni, ha azt szeretném, hogy folyamatosan rögzítsen SD-re, de adatforgalmat csak akkor használjon, ha direktben nézem vagy értesítést küld, ilyesmi? Mobilnet mögé lenne kötve, és nem szeretnék csak azért korlátlan csomagot kötni, hogy az esetek 99,9%-ában feleslegesen közvetítse az élőképet. -
Bondix
aktív tag
-
hevepapa
senior tag
Jaja. Nagyon sok mindent össze lehet hozni. Igazán csak a fantázia szab határt. Na meg a zseb. 😁 Most még azért eléggé meg kell tervezni előre mi mellett teszi le az ember a garast, mert sok a kompatibilitás probléma.
A xiaomi egy időben jó irányba ment, de már az is egyre zártabb rendszer. -
kunberci
senior tag
válasz
hevepapa #35207 üzenetére
Mivel ez egy régi rendszer (nekem bevált), és nem szükséges minden helyiségben monitorozni, hogy milyen a hőfok (ennyire specifikusan nem is érdekel), csak az a fontos, hogy a működést lássam.
Régi termosztátom van, azt sem akarom cserélni.
Kamerám meg van bőven, nekem ez a legjobb megoldás.
Csak fűtési idényben használom. -
hevepapa
senior tag
válasz
kunberci #35201 üzenetére
Egyszerűbb, sokkal hatékonyabb és megkockáztatom: olcsóbb is, ha okos hőmérőket raksz minden helyiségbe és akár egy hubon keresztül távolról, valós időben tudod csekkolni hol, mennyi a hőmérséklet. Ha kicsit fel akarod pimpelni a rendszert akkor egy okos termosztátot is beillesztessz és a megfelelő szabályokkal úgy variálod automatikusan a fűtést ahogy csak akarod.
-
Marci112233
addikt
válasz
Bondix #35205 üzenetére
Az 5 méter oké, de milyen magasra tennéd a kamerát? Ugyanis ha elég magasan van 5 méterre az FHD felbontás lehet kevés lesz arra hogy felismerhető legyen az alak főleg éjjel infra mellett. Igaz van éjjel is színesen látó, de azok azért drágábbak is.
Wifi-s kamera nem ajánlott ha van lehetőség kábelezésre, és hidd el jobb is mint a wifi-vel bajlódni, mert a kábeles megoldás ezerszer stabilabb.
Ahhoz hogy távolról is, akár bárhonnan elérd net mindenképp kell neki.
Ahhoz hogy visszanézni is tudjál mozgás esetén vagy memóriakártya kell a kamerába és arra ment mozgás esetén, vagy NVR és abba HDD vagy SSD.Ajánlanám az Annke C1200-ast erre a célra és főleg a csőkamerát mert gondolom kültérre kéne, és ugyan ez 12MP, de visszavehető 8-ra is akár és az ára is baráti. Ehhez elég akár egy POE switch is nem szükséges NVR, de visszanézéshez szintén kell memóriakártya ebben az esetben.
Nem kell megijedni a külföldi oldaltól, én már többször rendeletem onnan és annyit fizetsz mint ami ki van írva, nincs vám se semmi más költség mivel EU-ból érkezik. -
Bondix
aktív tag
Sziasztok
Egy egyszerű kinti kamerát szeretnék ami távoli elérésre képes.
Nem kell, hogy folyamatos felvétel készüljön egy merevlemezre.
Elég ha értesít ha emberi mozgás van és akkor rá tudok nézni telfonon az élő képre.
A kép nem kell, hogy 4K legyen de azért egy FullHD legyen és egy 5m távolságra azért felismerhető képe legyen. Éjjellátó is legyen.Olvastam, hogy a közvetlen net rá kötés biztosabb de valószínű elég a Wi-Fi csatlakozás is nekem erre a célra.
Az ház előtt rész miatt kéne pl ha csengettnek tudjak rá nézni a kapura, vagy ha nagyon fog a kutya, vagy a ház előtt álló kocsik biztonsága miatt és az utcára nyíló ablakok miatt.
Olyat szeretnék ami itthon megvásárolható nem ebay stb és stabil app van hozzá iPhone-ra.
Köszi előre is a választ és segítségét!
-
boborján2
senior tag
válasz
kunberci #35203 üzenetére
Ezért építem a padlófűtés +HMV rendszert magamnak
Százezrekért nem kérek gányolást én sem.Normalis szaki ritka mint a fehér holló.Viszont valahogy nem terveztem bele ,hogy kamerával akarok egy digitális kijelzőt figyelni. Okos hőmérő , vagy okos termosztát asszem praktikusabb.
De ez itt már nagyon off...
-
kunberci
senior tag
válasz
boborján2 #35202 üzenetére
Éppen, hogy nem hipermodern gázkészülékem van, (nem is akarom lecserélni), mert egyrészt könnyen javítható (gázszelepet, esetleg
termo elemet kell cserélni, és már új minden).
Eszembe sem jutna új kazánt venni, és teljesen átépíteni az egész rendszert. Úgy járni mint a kolléganő, ahol az egy éves rendszernél
egymásra mutogattak a szakik (egyik radiátor mosást javasolt, a másik a készülékre mutogatott), a kuncsaft meg csak fizetett mint
a katonatiszt.Szóval a gázszelepet, termo elemet simán kicserélem (szakszerűen).
Eszembe se jutna teljes csere. Nem vagyok itt, szóval a kamera
nekem fontos, de csak azért, hogy folyamatosan figyelhessem
a beállított hőfokot, csak temperáló fűtés van. (Benti termosztát melletti digitális kijelző).Szóval nem pénzkidobás, és nem is nagyzolás van a háttérbe.
-
boborján2
senior tag
-
kunberci
senior tag
válasz
boborján2 #35200 üzenetére
Nekem ez egyáltalán nem drága (mondjuk csak azért van, hogy lássam a benti hőfokot), működik e a fűtés.
Látom az 5MP-es kamerával is, csak nem olyan tisztán (digitális zoom az kell hozzá).A 8MP-es kamera meg zoom-os, csak le kéne cserélni, de ha rászánom magam egy pillanat alatt megvan. A fűtési szezonig még ráér.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 7 7800X3D - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Dell Alienware AW3225QF (31,6", OLED, 3840x2160, 240Hz, 1700R, FreeSync, G-SYNC)
- HP OMEN Transcend - 32", OLED, 3840 2160, 240Hz, G-SYNC, FreeSync, 0,03ms, HDR - Új - Eladó!
- LG OLED55C21LA
- Gamer Notebook! Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G713QE! R7 5800H / RTX 3050Ti / 32GB DDR4 / 512 SSD
- Apple iPhone 13 / 128GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia / 89% akku
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Bezámítás! Gigabyte G5 KC Gamer notebook - i5 10500H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3304
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest