-
Fototrend
IP Kamera kérdéssor: ezt töltsd ki, hogy tudjunk segíteni!
Kérjük, hogy olvasd át az összefoglalót is, mielőtt kérdezel!
Új hozzászólás Aktív témák
-
cellpeti
nagyúr
Sziasztok!
Mint írtam feljebb, van nálam egy QW8 DGH-4G-0029es kamera. Ez belső akkumulátoros + napelemes is.
Egy telket figyelt / figyelne ez a kamera, de már indításkor meg sem mozdul. Halk nyöszörgés van, mintha próbálkozna az elektronika.Kérték nézek rá, hátha tudok vele valamit kezdeni. Szinte már mindent kipróbáltam.
Ma jutottam el odáig, hogy kivegyem belőle a belső akksit, és simán hálózatról és powerbankról is próbáltam indítani DE! Nem csinál semmit. Sűrű kék villogás, illetve halk pittyegés van csak.
Ha visszadugom a belső akkumulátort, akkor meg kék és zöld fény felváltva villog, de úgyan úgy nem csinál semmit. Nem reagál semmire.
Ötlet? (tudom, dobjam / dobassam ki)Ez lenne a normális viselkedése, de ami nálam van, nem csinál semmit. Csak villog
-
kunberci
őstag
válasz
Chris0321
üzenetére
Szerintem igen.
Már vásároltam innen.
Mondjuk utalni kell (+330) ha jól tudom.
Venni akarsz valamit?
Mondjuk az NVR a 2TB-os HDD-vel jó árban van, ha
30 eFt-ot számolunk a HDD-ért, akkor egy 8 csatornás
POE NVR 29 eFt-ért szerintem igen kedvező ár.Mondjuk itt helyben a Kazy is megadta magát (NAV eljárás),
igaz én személyesen mentem a megrendelt termékért mindig.
Szóval azt is megtapasztalta az ember, hogy 1000%-ig stimmel
minden, olyan nincs. -
AMDPista
tag
Sziasztok!
Mesh hálozatom van családi házban. Reolink kamerák figyelik a külteret.
A kamera be van állítva riszatásra.
Korábban azonnal jelzett a telefonon az applikáció, amikor mozgás történt.
Az utóbbi időben mozás után kb. 2-3 perc múlva jön csak a jelzés telefonra.
Semmi nem lett elállítva.Esetleg valakinek valami ötlet, hogy mitől lehet és mi lehet a megoldás?
Köszi előre is!
-
Noxy
veterán
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Igen az SD kártyára fog menteni.
Amúgy miért zavar ha neten van a kamera, ha a rögzítés meg kártyára történik? Ha elutazol, vagy ha nem vagy otthon, semmiről nem tudsz
internet nélkül.
-
Noxy
veterán
Most lehet hogy elbeszélünk egymás mellet.

Ahhoz hogy a kamerát beállítsd, konfigold, kell egy kamera fiók internettel.
Ha ez meg van, ezután már le lehet szedni a kamerát a netről, de a LAN-n menni fog, [kép] ha már ilyen igények merülnek fel.
Mellesleg az összes kamera, a Tuya okos kütyük, vendégek, nálam a wifi vendéghálózaton mennek a netre, elszeparálva a saját hálózatomtól. -
Atomgeszi
nagyúr
válasz
merqree
üzenetére
Utoljára 5 éve szereltem ilyen Reolink rendszert, csak most itt lenne kipróbálva, élesítve, hogy a célhelyen csak be kelljen jelentkezni az adott eszközzel, és most nézve a Reolink win appját nem igazán ugrik be, hogy hogy is volt a telepítés menete.
Azt tudom,hogy jól működik, mert bárhol elérem a rendszert a világban.
-
Atomgeszi
nagyúr
Kültéri UV álló UTP kábelt honnan érdemes venni?
[link] Ez esetleg?
Amúgy közvetlen UV nem érné, de tető alatt menne végig nyitott helyen.
-
válasz
BigBlackDog
üzenetére
TP Link Tapo kamera jó lehet, 4-5 MP-es modellt nézz és SD kártyára rögzítsen.
Ha a kártyát kiveszed, akkor pc-n könnyen meg lehet nézni a felvételeket. -
kunberci
őstag
válasz
Atomgeszi
üzenetére
Természetesen nem lesz gond.
Szerintem az éjszakai mozgásra történő infra vagy a kisegítő fehér fény váltakozása nagyon nem ideális.
Egyrészt minden váltásnál nem igazán lesz olyan jó a kép.
Vagy csak infra, vagy fehér fény egész éjjel (szerintem),
de mozgásra biztos nem állítanám.
Amennyiben nem vagy biztos a kamerákban, csak 1db-ot vegyél,
teszteld le, ha megfelel akkor vegyél belőle többet. -
BigBlackDog
veterán
Sziasztok!
IP kamerát keresnék, alkalomszerű használatra. Elsősorban éjszakai, udvari kisállatfigyelésre kellene a felhasználónak, 10-20 méteres távolságra. Éjszakai felvételt kéne tudnia, esetlegesen mozgásérzékeléssel kombinálva. Viszonylag jó képminőségre lenne szükség. Mozgatás nem fontos, földre, vagy tereptárgya lenne elhelyezve.
Kül- és beltéri (ablaküveg mögül) használat is lenne, 230 Volt és 2.4 GHz-es wifi adott.Jó lenne, ha a kamera felvételeihez könnyen hozzá lehetne férni felhő és internet nélkül. Melyik gyártónál érdemes keresgélni? Van esetleg konkrét típus, amit ajánlanátok?
-
Atomgeszi
nagyúr
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
kunberci
üzenetére
Akkor, ha jól gondolom ebből összerakni 4 db-ot, plusz 1 ehhez való NVR, klasszisokkal jobb, mint a B300-as kész Bundle?
Annyi, hogy nem lesz hozzá egér meg kábel, de mivel telefonon lesz nézve, így ez nem fontos.
A kábel meg végképp, mert egyedi méret lesz az összes kamera helye. -
Atomgeszi
nagyúr
válasz
kunberci
üzenetére
[rlc-810A] esetleg? és külön az NVR?
-
kunberci
őstag
válasz
Atomgeszi
üzenetére
B800: (3.sor)
Videó és hangKépérzékelő1/2,49"-es CMOS-érzékelőVideó felbontásaAlapértelmezett: 3840X2160 (8 megapixel) @20FPSLencsef=4,0 mm fix, f=2,0, IR vágássalVideótömörítésH.264/H.265LátómezőVízszintes: 87°;
Függőleges: 44°Nappal és éjszakaIR-vágó szűrő automatikus kapcsolóvalÉjjellátó30 méter (100 láb) (LED: 18 db/14mil/850nm)KépkockasebességFőfolyam: 2 képkocka/másodperc - 20 képkocka/másodperc (alapértelmezett: 20 képkocka/másodperc);
Mellékfolyam: 4 képkocka/másodperc - 15 képkocka/másodperc (alapértelmezett: 10 képkocka/másodperc)KódsebességFőáram: 4096Kbps - 8192Kbps (alapértelmezett: 6144Kbps);
Aláram: 64Kbps - 512Kbps (alapértelmezett: 256Kbps)HangHangfelvételÉrzékelési/felvételi módokIntelligens ébresztőkSzemélyérzékelés/járműérzékelés/mozgásérzékelésFelvételi módokMozgásérzékeléses felvétel (alapértelmezett); ütemezett felvétel, 24/7 felvételHatalomPoEIEEE 802.3af, 48V aktívEgyenáramú tápellátás12,0 V egyenáramú, 1 A, <12 W -
kunberci
őstag
-
Atomgeszi
nagyúr
-
kunberci
őstag
válasz
modflow
üzenetére
Az extend funkció megnöveli a hatótávot (100 m-ről akár 250 m-re).
De szerintem ilyenkor már nem lesz az adott POE port gigabites, ami
kamera esetén nem fontos.A recovery funkció meg újraindítja azt a portot aminél hibát talál.
Engedélyezett PoE automatikus helyreállítás esetén a switch folyamatosan érzékeli a PoE tápellátású eszközök (PD) adatátvitelét. Amikor a switch azt észleli, hogy egy PD hosszabb ideig nem küld adatcsomagokat a switchnek, automatikusan újraindul.Szerintem maradhat mindkettő OFF-ba.
12V-os, akkor már csak szerelni kell, bár ha UTP is van, akkor meg
nem értem miért nem POE képes kamerát választottál?
Minek akkor wifis kamera. -
modflow
veterán
válasz
modflow
üzenetére
Gemini ezt írja:
Ez a PoE switch két speciális funkcióval rendelkezik, amelyek a hálózat stabilitását és hatótávolságát segítik. Íme a részletek:
1. Extend (Port 1-2)
Ez a kapcsoló a hatótávolság növelésére szolgál az 1-es és 2-es portokon.
* Kikapcsolva (Off): A portok a szabványos 100 méteres távolságig működnek, maximális sebességgel (általában 100 Mbps vagy 1 Gbps).
* Bekapcsolva (On): A switch lecsökkenti a port sebességét (általában fix 10 Mbps-ra), de cserébe a jelátvitel akár 250 méterig is elnyúlik.
* Mikor használd? Ha olyan IP kamerát vagy eszközt szerelsz fel, ami nagyon messze van, és a sima Ethernet kábelen már elvész a jel.
2. Recovery (Port 1-4)
Ez egy intelligens önjavító funkció (gyakran hívják "PoE Watchdog"-nak is).
* Kikapcsolva (Off): A switch csak áramot ad, nem figyeli az eszközök állapotát.
* Bekapcsolva (On): A switch folyamatosan ellenőrzi (pingeli), hogy a csatlakoztatott eszközök (kamerák, AP-k) válaszolnak-e. Ha egy eszköz "lefagy" és nem válaszol, a switch automatikusan megszakítja, majd visszakapcsolja az áramot az adott porton, ezzel újraindítva a lefagyott eszközt.
* Mikor használd? Mindig érdemes bekapcsolva hagyni, mert megspórolhatod vele a létrázást vagy a helyszíni kiszállást, ha egy kamera szoftveresen megakadna.
Fontos megjegyzés: A tápcsatlakozó mellett látható jelzés alapján a készülék 53.5V feszültséggel működik, ami a szabványos PoE+ (802.3at) eszközökhöz ideális.Ha így van. Akkor az első nálam OFF, mert közel van. De a recovery-t tényleg érdemes bekapcsolni úgy is, ha nem poe gyárilag a kamera, hanem wifi kamera?
-
Atomgeszi
nagyúr
[link] Ez a Reolink szett jó lehet általános megfigyelésre?
Egy hosszú udvart kellene nézni, igazából úgy van, hogy elől van a ház. Ott nézne egy kamera előre. Oda szerintem elég lenne a gyári 20m madzag.
Viszont a többi kamera, az úgy kb 100 méterre van hátul, ha nem messzebb. Tehát a legmesszebb lévő kamera mondjuk 100 méter, a következő mondjuk 60 méterre, a következő meg 30 méterre.
Tehát - - - így vonalban mennének egy hosszú udvaron sorban.És féltető van végig. Nem tudom, hogy ezen a 100 méteren még elmegy POE Switch nélkül? Egyáltalán milyen POE Switch bírja a kültért? Már olyan kültért, hogy amúgy tető alatt lenne, de hát nyáron meleg, télen hideg van, mert egy oldalról nyitott.
-
kunberci
őstag
válasz
modflow
üzenetére
Alig találni valami konkrét infót arról a kameráról (milyen feszültséggel működik).
A wifis kamerákhoz kapsz DC tápegységet (a jobbakhoz biztos).
Megnézed milyen DC fesz kell neki.A POE switch után az aktív splitter DC 12V-ot ad a kamerának
(oda is van írva).
Tehát ha a wifis kamerádnak DC 12V kell, akkor működni fog. -
modflow
veterán
Megérkezett a TP-LINK TL-SG1005P 5-Portos gigabites asztali switch (POE)
Ezt összekötöm egy LAN-nal a routerral, majd ha ebbe beledugok egy LAN-t, minek a végén lesz egy ilyen (AKTÍV POE SPLITTER ADAPTER 48V - 12V~2A) és ebbe beledugom a kamera táp és LAN kábelét, akkor itt mi fog "kezet fogni" a TL-SG1005P -vel?
Honnan derül ki, hogy hány voltot kell küldenie a kamerának (Alfawise SD07W)?
-
-
jézusom
addikt
válasz
elpescador
üzenetére
Ha egyéni ötleteid vannak, akkor ne gyári megoldásokat keress! Gyárilag nem powerbankról meg nem is kalaptartón lesz.
-
elpescador
junior tag
válasz
jézusom
üzenetére
Köszi, csak most vettem még észre az ajánlatot, megnéztem, csak nekem olyan kellene, ami mondjuk a kocsi hátsó részébe téve, mondjuk kalaptartó, fel venné azt ami a kocsin közvetlen kívül történik, ki az aki karcolgatja az autót.
Mondjuk powerbankról kellene a táp és lehet mozgás érzékelésre kapcsolna, csak az üvegen ki kellene látnia. -
cellpeti
nagyúr
Sziasztok!
Van egy Szsinocam QW8 DGH-4G-0029es kamera.
A gond, hogy nem lehet hozzá csatlakozni.
az előélete a következő:- töltéshiány miatt lemerült, majd utána kivették a SIM kártyát. Majd mikor vissza tették, akkor már nem lehetett hozzá csatlakozni.
- BT-on látja az applikáció, de mégse lehet hozzá csatlakozni idő túlllépés miatt.
- a SIM kártyán van net és nem kér PIN kódot, ezt egy telefonban ellenőriztem
- feltöltöttem az akksit, illetve töltőn is kipróbáltam és így sem csatlakozik
- lehúztam az akksit, majd úgy Reset, de semmi
- zölden és kéken villog
. az O-KAM Pro applikációban 20009-es hibát dob
- próbáltam az UBox, V380 applikációban, de ott be se lehetett szkennelni a kamerán lévő QR kódot.Használ valaki ilyen kamerát? Ötlet?
-
P00By
nagyúr
4 kamerás Hikvision rendszerre kértem 3 ajánlatot, kábelezés megvan (5 db cat5e utp kabel). Két ajánlatot értem, 2CD1043G2LIU kamera, egyikhez DS7104NI, másikhoz DS7604NXIK1/4P felvevő. Ez tiszta egyikhez kell switch másikhoz nem. Viszont a harmadik ajánlatban ids7204hqhi van, ez analóg? És, ha igen miért erre kaptam ajánlatot?
Köszi! -
hevepapa
őstag
válasz
Winnie The P
üzenetére
Még egy halvány tipp. A redditen olvastam, hogy egy C200-asnál hasonló probléma volt és mint nagy keservesen kiderült: wifi authentikációs hiba lépett fel a kameránál. A megoldása az lett, hogy a routerben a wifi WPA3 hitelesítését átállította WPA2-re, a kamera kapcsolódott és rendben lement a firmware frissítés. Utána a routerben visszaálíltotta WPA3-ra és azóta nincs semmi probléma.
1 próbát megérhet ez is.
Azt nem írtad milyen hw verziós a kamerád és mi a firmware verrziója.
Nekem V1-es C220-ak vannak, 1.4.2 Build 251112-es firmware verzióval.
Ezek csak beugrós, alkalmi belső kamerák, VIGI C540 a fő rendszerem. -
hevepapa
őstag
válasz
Winnie The P
üzenetére
Elvileg nem lett tégla a firmware frissítés után.
A Tapo C220 factory resetet pontosan így csináltad?
https://www.youtube.com/watch?v=kVhRrLP-nT0
A narancssárga fény kapcsolódási problémát jelez.
Probléma lehet néha ha a routeren a wifin kevert mód van (nem ugrik be a pontos definíciója) amikor azonos SSID-n van a 2,4 és az 5 GHz.
Igaz ez nálam a C220-aknak nem okozott sosem gondot se működésnél se firmware frissítésnél, de ettől még ez lehet egy potenciális hibaforrás is - ez helyszín függő is lehet.
Talán itt a 8. pont adhat tippeket.
https://www.tp-link.com/en/support/faq/2687/
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Projektor topic
- Diablo IV
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Gyártófüggetlen H170/Z170 (LGA1151) alaplapok topicja
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Milyen autót vegyek?
- További aktív témák...
- Sony ULT FIELD 1 bluetooth hangszoró
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- Apple iPhone 15 128GB Bontatlan Független Összes szín / 27% áfás ár
- iKing.hu Samsung Galaxy Tab S9 Ultra 12/256GB fekete használt 6 hónap garancia
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 7000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Ennél megoldható, hogy a felvételt ne küldje fel a felhőbe, csak lokálban tartsa SD kártyán?

bigrock