-
Fototrend
IP Kamera kérdéssor:
Így kérdezz, hogy tudjunk segíteni (katt a linkre)
Új hozzászólás Aktív témák
-
elekresz
tag
válasz
jézusom #34203 üzenetére
Sorry, ha hülyeséget mondok, de úgy tudom, hogy a POE porton rákötött és az NVR saját belső hálózatán kezelt/általa konfigurált kamerák ott nem jelennek meg. Az online eszközöknél csak az NVR-el azonos hálózaton konfigurált kamerák látszódnak.
(Ha jól emlékszem, akkor nekem volt egy IMOU wifis kamerám és amikor az NVR felkerült a hálózatra, akkor megtalálta.) -
elekresz
tag
válasz
jézusom #34195 üzenetére
Ilyen dolgok nálam is voltak, meg az értesítésekkel is volt kavar, de aztán kidobtam mindent és hozzáadtam megint újból és most jó lett. (Nekem egyszer a kamerák neveit kavarta meg, 4-ből 3 jó volt, az egyik meg csak azért sem). Illetve Annke Vision-be felvettem, ekkor persze Hik-Connect unbind, aztán vissza a Hik-Connectbe. Semmi értelme látszólag, de helyrejött és azóta jön az értesítés is.
-
markussandor
senior tag
válasz
jézusom #34102 üzenetére
Hali,
múlt hónapban ilyet vettem: [link] , de ezt nem ajánlom, a héten ilyet vettem: [link] ez sokkal jobb/többet tud. Bár ezzel még nincs hosszú távú tapasztalatom.
Az asus is működik (tegnap üzemeltem be az ismerősöm nyaralójába), de a tesztek alatt egyszer elvesztette az ipv4 hálózatot, ipv6-on ment továbbra is, ám a hikvision ipv4-en beszél. A restart segített egyedül. És nincs benne ütemezett újraindítás.
A tp-link kommentek között is volt 1-2, akinek újraindítás segített csak, de az ütemezhető legalább :-) -
faki_
senior tag
válasz
jézusom #34102 üzenetére
Van TL-MR100-am, de már nem használom, ~2 évig ment. Miután beállítottam a heti vagy napi egyszeri újraindulást, nem volt vele probléma. Enélkül néha elveszítette a mobilhálózatot.
Nemrég boldogítottam az itt egybegyűlteket az újraindulgató VIGI NVR-vel digis szolgáltatói router által létrehozott hálózaton. A modem mód lett a megoldás és kapott egy új routert a hálózat.
-
hevepapa
senior tag
válasz
jézusom #33715 üzenetére
Nálam az NVR-ben be lehet állítani, hogy a mozgás előtt és után hány másodpercet mutasson eseménynek. Persze folyamatos rögzítésnél a szoftvernek csak "ujjgyakorlat", hogy az eseményt jelző markert hova rakja be a stream-be. Én úgy állítottam be, hogy előtte és utána még 5 másodperc legyen.
-
vzsolo2225
tag
válasz
jézusom #32577 üzenetére
Utcafrontra végül is ilyen IK10-es, búrásokat raktam és a közvilágítás, meg autók lámpáinak fénye ellenére az eltelt egy hónap alatt semmilyen tükröződést nem tapasztaltam. A telepítés napjának estéjén jelent meg belülről páralecsapódás, de azt kitöröltem belőle, azóta pedig semmi ilyen nem volt. Remélem így is marad.
-
Lala6
őstag
válasz
jézusom #33645 üzenetére
Ááá, nem is figyeltem, hogy csak WiFi-s, már teljesen belezavarodtam a keresgélésbe.
Most épp ezt nézegetem: https://www.aliexpress.com/item/1005006171984402.html A Kerui márkáról már hallottam, a riasztórendszereik használhatók. Érdekes, hogy dupla optikás kamerákat adnak, de sajnos magyar nyelv nincs az NVR-ben. A 4 kamerás rendszer 85000- Ft.
Használt már valaki Kerui rendszer? Hol bukhatok el vele? -
kunberci
senior tag
válasz
jézusom #33534 üzenetére
Az, hogy mit kell venni, az Mindenkinél mást jelent.
Először is nem tudod a rászánt összeget, kinti vásárlás szóba jöhet e
vagy sem, mindenképp kell e itthoni garancia.
Amíg a kamera kérdéssor nincs teljesen kitöltve, addig csak vaktában lövöldözik az ember.
Tehát hiába pl olcsóbb az Annke vonal, ha mindenképp csak az itthoni vásárlás jöhet csak szóba, illetve azért Annke vonalon kevesebb FPS-sel lehet számolni max felbontáson.
Szóval rengeteg tényező számítana, de legfőképp egy max keret.
Már sokszor megfogalmaztam magamban, hogy aki még árat sem
tud írni, vagy legalább egy tól-ig keretet, arra nem is érdemes
időt szánni, de mindig túllépek rajta.
De azért egy büdzsét mindenki írhatna aki ide benéz. (Legalább). -
Bikkrom
senior tag
válasz
jézusom #33184 üzenetére
Nem jött össze. Vettem cat6 dugót és nem megy rá erre a cat6 ftp-re. Ennek a cat6-os rj45-nek kijár a belseje, W alakban van elosztva a 8 vezeték, de ebbe sem megy bele szigetelésestől egyik kis ér sem. Cat 6 F/utp 4*2*0.54 van ráírva a kábelre. Na mehetek a sokadik csatlakozóért, de hogy hova....
-
hevepapa
senior tag
válasz
jézusom #33185 üzenetére
Valóban nem a legjobb, de az ilyen szerszámnélküli megoldás kompromisszumos általában. A Cat5e vs. Cat6 téma eleve érdekes: átlagos otthoni körülmények közt bőven-bőven elég a Cat5e is. Mert ugyebár lehet, hogy az elméleti átviteli sebessége sokkal több a Cat6-nak, de néhány extrém felhasználási módtól eltekintve az 1 gigabites LAN sebességet sem használja ki az átlag user. Csakhát... a marketing bullshit nagy úr
Az meg kifejezetten vicces, amikor valaki körömszakadtáig érvel a Cat6 mellett és közben az összes eszközén max. 1 gigabites portok vannak. Kicsit hasonlít ez a Wifi 5-6-7 témára. -
hevepapa
senior tag
válasz
jézusom #32925 üzenetére
Én úgy csinálom, hogy az NVR-nél van egy 17"-os kukából szökött monitor - ha valamiért közvetlenül ott kéne állítgatni valamit), de a képet alapvetően PC-n egy jobbacska 24"-os monitoron nézem FHD-ban vagy telefonon. Megnéztem milyen ha kirakom a képet az 55"-os TV-re, de érdemben annyival nem jobb. Úgyse nézem folyamatosan a kamerákat, szóval annyira nem csinálok belőle kardinális kérdést hogy min megy.
-
kunberci
senior tag
válasz
jézusom #32911 üzenetére
Minden megoldható, én is szoktam barkácsolgatni.
De azért valljuk be, egy szobába, vagy egy szebb nappaliba,
azért egy gyári megoldás szebben mutat.
Abban az esetben ha mondjuk egy szép nagy TV-n pl: a nappaliba
HDMI kábelen nézné az ember, főleg ha a TV állvány (üveges, vagy ilyen polcos fajta).
Meg direkt nem POE-s NVR-t írtam, (amibe csak 1db UTP, villany,
HDMI kábel menne csak bele. Akár rögtön a router mellé is tehető,
sok helyen tapasztaltam, hogy a fő router is a nappaliba van a
TV mellett, alatt. -
kunberci
senior tag
-
-
hevepapa
senior tag
válasz
jézusom #32737 üzenetére
És miért baj, hogy "csak" 4 MP-s, de közben jó a képminősége és jók a szoftveres funkciói? Nem csak attól függ egy kamera minősége hogy hány MP-s!
Olyan ez a MP mánia mint a TV-knél a 8KMindenhol azt olvasod, hogy csak a 8K a jó, alatta minden elavult gagyi. És közben max FHD felbontású tartalmat nézel rajta
Urambocsá.. tömörített letorrentezett HD felbontású sorozatokat. De büszkén nézed a TV-n a 8K címkét.
Egyébként a kérdezőnek én sem írtam 1 szóval sem, hogy C540-et vegyen! Sőt eleve azzal kezdtem, hogy nem lát el éjszaka 40 méterre. De mert azt írta hogy azért érdekli a kamera, ezért írtam róla egy kicsit részletesebben mivel több ilyen kamerám van.
Aztán majd eldönti mit vesz. Ahogy szoktam mondani: az ő döntése, az ő pénze. -
hevepapa
senior tag
válasz
jézusom #32728 üzenetére
Már miért ne lenne pl. a C540 mozgáskövetős? Bejelölöd hogy kövesse a mozgást és követi. Amikor meg teljesen kimegy az objektum a képből akkor visszaáll az eredeti pozícióba. Sima sor.
De akár max. 300 db fix pozíciót is fel lehet venni és 1 kattintással váltogatni köztük. Sőt 8 patrol mód is beprogramozható (egyenként 8 pozícióval) és így a megadott időközönként ide-oda tud nézni a kamera.
-
tozo86
tag
-
válasz
jézusom #32576 üzenetére
Rolling shutternél a képérzékelő képpontjait soronként/oszloponként, esetleg egyesével olvassák ki, míg a global shutter esetén egyszerre. Amíg RS esetén a kiolvasás kezdete és vége között a képen szereplő tárgy elmozdul(hat), ezáltal elmosódást okozva az elkészült képen, addig a GS esetén nincs ilyen lehetőség. Az expozíciós idő növelés mindkét esetben növeli az elmosódás esélyét, de ebben az esetben is a RS sokkal mosottabb lesz. Egy komoly fényerős optika és jó kepérzékelő szenzor ezt jól tudja kompenzálni. Nyilván egy ilyen kamera nem lesz olcsó. Egy komoly, pl. az autópályákon használt rendszámfelismerős kamera komoly mani. Ha álló helyzetben kell felismerni, akkor az sokkal egyszerűbb, mezei SOHO kamerával is szépen megoldható.
-
válasz
jézusom #32572 üzenetére
Az, hogy éjjel milyen lesz, az a kamerától függ - egyébként (ha jól tudom) nem használnak kamerán belül vegyes shuttert, tehát vagy global, vagy rolling. Hogy a kép sötét lesz-e, az meg nem a shuttertől függ, hanem inkább a rekesznyílástól és az optikától - valamint a képérzékelőtől. A shutter ebben nem sokat oszt/szoroz.
-
válasz
jézusom #32565 üzenetére
Rendszám (és bármilyen mozgó minta) leolvasásakor az FPS mellet fontos(abb) a shutter speed, legjobb a global shutteres megoldás - ha valóban mozgás közben kell elkapni. Ha lomha a shutter, akkor bármilyen FPS mellett is elmosódott lesz a minta. Rolling shutter értelemszerűen rosszabb ilyen szempontból, mint a global shutter.
-
kunberci
senior tag
válasz
jézusom #32525 üzenetére
Pedig én mentem kombi trabanttal (céges autó volt), szerintem
baromi jó kis járgány volt, csak ne télen használja az ember, mert ügye álló helyzetbe nem volt fűtés, meg hátsó szélvédő fűtés, de nyáron király volt. Én nagyon szerettem. Jó kis kormányváltó.
Mondjuk fűst az jött ki belőle rendesen.De abban egyetértünk, hogy jó rendszert érdemes választani.
-
-
_NCT
addikt
válasz
jézusom #32395 üzenetére
Ez engem is érdekelne; kínából vagy itthonról vennéd? Kicsit fázok aliról rendelni, ki tudja mennyire kalibrált és jól működő.... Én hőhidakat vadásznék a házban, bár lehet addig jó, amíg nem tudom meg hol megy el a hő....
Van olyan márka ami bestbuy vagy érdemes vele foglalkozni?
-
sujgojo
csendes tag
válasz
jézusom #32390 üzenetére
"Fogsz egy lézeres hőmérőt, vagy hőkamerát
"
azt mar ugyis regota kellene vennem.
gondolom iras kozben van a legynagyobb terheles AI analizissel kombinalva. na most en egyelore 2 kameraval kezdem, es nem is tudom mikor veszek meg hozza. es nem tervezem a folyamatos irast, egyelore. szoval ez nem nagyo terheles. kivancsi vagyok, hogy ue NVR csak 4 csatornasban szinten ventis-e. -
hevepapa
senior tag
válasz
jézusom #32363 üzenetére
Azért ezzel nem teljesen értek egyet. Ha egy gyártó saját márkanéven ad el valamit akkor illik, hogy ugyanazt a minőséget nyújtsa mint egy másik termékvonala! Különben elég "user lehúzó cég" illata van a dolognak...
Más iparág, de analóg: ha az Adidas cipő tuti jó minőségű, de az Adidas néven drágán eladott melegítőjük 2 mosás után kilyukad, akkor az Adidas cég korrekt vagy átveri a vásárlóit? Egy márka attól márka, ha valamira az a név van ráírva, akkor tudod milyen minőségre számíthatsz. Az más kérdés, hogy most már elég sok cég az olcsósítás jegyében a minőségen spórol és az 5-10 évvel ezelőtti minőségének a hírnevéből él.
Az nekem eléggé red flag, ha egy cég állandóan akciós árakkal csábítja a vevőket... évi pár akció OK, de ahol állandóan akciózás van, ott az kissé büdös. -
hevepapa
senior tag
válasz
jézusom #32276 üzenetére
Ha valakinek olvasási sebesség problémája volt, ott nem a HDD sebességével volt a probléma hanem mással
Ugyanis: az NVR-eken általában 100 mbps port van. Azon meg max. 12,5 MByte/s adat megy át. Annál meg a HDD is sokkal-sokal gyorsabb.
Hang: ha valami régi típusú NVR-t használ valaki amiben pár centis kis filléres Mikiegér ventillátor vinnyog - az tényleg hangos lehet. Praktikus módon ki kell cserélni a ventit egy rendes Noctua-ra és már sokkal halkabb lesz az egész.
Egyébként itt egy érthető leírás a WD HDD színkódjairól és hogy melyik milyen célra van optimalizálva. Mint a cikkből is kiderül: aki a Red sorozatot preferálja NVR-be, "kicsit" tévúton jár vele. https://www.pcx.hu/western-digital-szinkodok -
hevepapa
senior tag
válasz
jézusom #32268 üzenetére
Azt kell tudni, hogy a PC-ben és az NVR-ben teljesen más jellegű igénybevétele van az SSD-nek.
PC -> kevés írás, sok olvasás
NVR -> folyamatos írás, kevés olvasás
Természetesen jó megoldásnak tűnhet a PC-ből lecserélt HDD / SSD-t újrahasznosítani az NVR-ben, de az adatbiztonság szempontjából mégis ez eléggé necces. Az talán nem véletlen, hogy a gyártók komoly pénzeket elköltenek az ilyen eszközökhöz ajánlott adathordozók fejlesztésére.
Az meg szerintem elég fura hozzáállás, hogy a "fő a biztonság" jegyében százezreket költenek az emberek a kamerarendszereikre, és közben azon filléreskednek, hogy ezek a rögzített adatok biztonságban legyenek.Aztán majd lesz a fogaknak csikorgatása, ha pechesebb esetben az aliról 2 perecért vett SSD vezérlőelektronikája 2 év után pont akkor döglik meg amikor legjobban kéne a felvétel. Az már csak mellékszál, hogy egy hibás HDD-ről van némi esély lementeni valamennyi adatot, hibás SSD-ről ez szinte esélytelen.
OK, OK! Tisztában vagyok azzal, hogy az itt fórumozóknál ez elképzelhetetlen és minden normál PC-s SSD és HDD alsó hangon 100 évig működik hiba nélkül.
-
válasz
jézusom #32266 üzenetére
Van benne kockázat. Én azért léptem meg, mert nem működött megfelelően.
Ezen az oldalon találtam meg az infókat a frissítéshez.
A fórum szerint elég egyszerű. Azt kell megnézni, melyik platform passzol a kamerádhoz és a platformhoz való firmware-t kell használni. A C800 G5, a C500 lehet E7 vagy E7S, és így tovább. Egy-egy firmware az összes azonos platformhoz tartozó kamerához passzol, nem írnak miden kamerához másikat.
Az előző posztomban lévő kép legalsó sorában látszik, hogy az NC800 is G5 platform. Ezt nézd majd meg te is minden kameránál frissítés előtt. A posztokat is érdemes átolvasni, mert leírják a tapasztalatokat, nem minden kamera működik megfelelően Hik szoftverrel. -
kicsi kecske
tag
válasz
jézusom #32132 üzenetére
Igen, pontosan. A baj az, hogy ONVIF-en se meg sehogy se tudtam elérni direktbe a kamerát csak az NVR-t. Az NVR-en kellett volna bejöfő forgalmat routolni a kamera felé (oda vissza) de ez meg annyira nem okos "router" hogy ezt meg lehessen vele csinálni.
Lehet amúgy valahogy máshogy megoldható, de én nem jöttem rá. Reolink appban sem tudtam amúgy direktbe felvenni a kamerákat ilyen módon csak az NVR-t és az mutatta a channelekre kötött kamerát. -
Rodzser Mór
senior tag
válasz
jézusom #32117 üzenetére
De jó
Ebben a videóban sem dícsérik agyon.
https://www.youtube.com/watch?v=EQn3nnUTrN8Bár applikáció van hozzá, de nem rögzítetette a videót az SD kártyára, (akkor nem tudom, hogy szúrta be ebbe a tesztelős videóba a kamera által készített felvételt) nincs motion detection, nincs IR LED stb. és azt mondja a fickó, hogy 640x480-ban rögzít.
Viszont van hasonlóban Xiaomi kamera. 3608 Ft az a Aliexpressen. De nem tartom kizártnak, hogy az is kamu. Dobozán nem látom a Xiaomi feliratot, emblémát.
-
hevepapa
senior tag
válasz
jézusom #31944 üzenetére
Nem biztos, hogy száraz tech. adatokkal kell érvelni, mert sok esetben az összefüggések alaposabb ismerete nélkül elég nehéz megérteni még nekünk is ezeket - pedig az itteni törzsgárda érdeklődik ezek után is. Őszintén szólva van olyan VIGI kamera finom beállítás amit nem nagyon értek én sem, pedig azt használok
Célszerűbb talán leegyszerűsítve elmondani mi az analóg és az IP rendszer közti alapvető különbség és hangsúlyozni az újabb rendszerek idő és értékállóságát és több lehetőségét. Esetleg olyan példákon keresztül ami az átlag vásárlónak is kézzelfogható. És persze nem elhallgatni, hogy vannak olcsóbb IP rendszerek is, de azoknál milyen kompromisszumok miatt van olcsóság.
Esélyesen kivívom az Annke tulajok haragját (előre is bocs srácok), de én elég károsnak tartom az elterjedt érvelést, hogy az Annke = Hikvision. Az egy dolog, hogy volt/van némi együttműködés akár gyártásban, akár szoftverben a 2 cég közt, de attól még független cégekről van szó, független termékvonallal! Halkan jegyzem meg, hogy nevett gaykorlat az IT cégeknél, hogy azokat az alkatrészeket amik nem felelnek meg a saját brand minőségi előírásainak, kiadják/eladják OEM gyártóknak akik saját márkanéven legyártják. Ezek az alkatrészek NEM hibásak, csak nem az a minőség ami kell XX brand termékéhez- viszont kukába kidobni meg túl jók.Az alaplapgyártóknél volt ilyen régen amikor az ASUS megcsinálta az AsRock céget. Nagyrészt ASUS alkatrészekből gyártottak, sokkal olcsóbban, de akadt néha probléma ezekkel
És közben kipróbáltak sok olyan, néha vad fejlesztést ami nem fért bele az ASUS névbe. Ha bejött átvette az anyacég. Volt Asrock deszkám. Összességében nem volt rossz, de azért örültem amikor eladtam
-
Jack72
aktív tag
válasz
jézusom #31944 üzenetére
Más dolgokkal is így vannak sokan. Gombokért akarják megvenni aztán jól ráfaragnak. Persze, most a karácsony közeledtével az eszeveszett kajálásra nem fogják sajnálni a pénzt. Remegő tokával rohamozzák meg polgártársaink a boltokat...
Én beleteszem a pénzt, mert megtanultam, hogy aki sz@rt vesz, 2x adja ki a pénzt...
Így voltam például a zseblámpákkal is, aztán idén megelégeltem és vettem tartós, jó minőségű lámpákat...eddig 150K-t nyomtam bele de legalább megbízható darabok... -
kunberci
senior tag
válasz
jézusom #31930 üzenetére
Tegnap néztem, most is van kb 21500 Ft körül kamera,
8 darabnál.
De ennyi kamerát inkább megosztva érdemes venni,
meg akkor, ha már kipróbálta az ember.
Én mindig azt szoktam mondani, a legelején csak 1db kamerát vegyen az ember, próbálja ki, ha nem tetszik még 1db-tól könnyebb megválni. -
kunberci
senior tag
válasz
jézusom #31900 üzenetére
"Oké, de ha Reolinkkel össze hasonlÍtod, vehetsz ugyan annyiért 1.5-2* annyi annke kamerát, akkor mégiscsak többet látsz
"
Ez a megállapítás nem biztos, hogy megállja a helyét.
Annke C800-as kamera (48 dollár=18960 Ft).
Reolink RLC 810A (21172 Ft-ért vettem/db, igaz 4 db kellett hozzá).
Mindegyik kinti rendelés, azért itt egyáltalán nem látok még 1.5 szeres árat sem, 2 szeres szorzóról meg egyáltalán nem beszélhetünk.
Igaz a Reolinknál ki kell fogni az akciókat.Azért valljuk be ennyi árkülönbség esetén inkább a 25 FPS-t tudó kamerát választja az ember a 12.5 FPS-t tudóval szemben.
Én gyakrabban nézek olyan képet amin mozgás van (pl autó),
ott azért nem annyira fárasztja a szemet a nagyobb FPS, a folytonosabb mozgásmegjelenítés miatt. -
Victoryus94
őstag
válasz
jézusom #31908 üzenetére
Én nem értem ezt az fps huszárkodást.
Gondolom a többség nem filmet forgat vele esténként.Mire nem elég 15-20 FPS? A lényeg hogy legyen a célnak megfelelő élesség, és dinamika. Az meg leginkább a szenzortól függ, de arról senki nem beszél.
Ha homályos pacákat vesz a kamera 120fps-el, azzal mire megyünk? -
hevepapa
senior tag
válasz
jézusom #31904 üzenetére
Egyébként a kameratelepítős szakik időnként elég érdekes dolgokat javasolnak. Pedig céges szakik...
Amikor terveztem hogy kéne valami, egy ismerősömnek szóltam hogy kérdezzen rá egy haverjánál akinek ilyen cége van. Kaptam olyan Hikvision árajánlatot amire azt mondtam teljesen laikusként, hogy ne nézz madárnak haver... 2 MP-s Dahua PT-s kamera: 1 db 230 ezer. De ez jó mert a Dahua mennyire minőségi blabla.
Aztán a Vigi rendszerem 3 db 4 MP-s PT kamera + NVR + WD Purple 2 TB kijött 150e-ből. -
hevepapa
senior tag
válasz
jézusom #31904 üzenetére
Te írtad, hogy "Meg ha valakinek mondom, hogy hikvision, akkor jobban hangzik."
Mivel a köztudatban épp az ilyen miatt az Annke = Hikvision, erre a mondatodra reflektáltam.
Nem kell, hogy konkrétan wifis kamerát ajánlj bárkinek, mert ha valakinek azt mondod (mert jobban hangzik) az Annke cuccokra hogy de hát az Hikvision, akkor könnyen bemennek az erdőbe és veszek valami wifiset mert bennük az van hogy azonosak. Egyébként simán lehet olyan helyzet amikor ésszerű és jó választás a wifis kamera is! Nem véletlen, hogy sok cégnél a beltéri kamerák szinte mindegyike csak wifis.
Kültérinél 2 nagy csapdahelyzet lehet:
1; telefonon még éppen-éppen van wifi vétel és azt hiszik az jó lesz a kamerának is.
2; mivel nincs a közelben a tápnak 220, ezért olyan tápkábel hosszabbítón viszik a kamerához az áramot. A kamera nem kap elég áramot - illetve csak annyit hogy éppen-éppen működik, de amikor forgatják vagy bekapcsol az IR akkor behal, vagy ha kicsit gyengébb a wifi jel azonnal eldobja a kapcsolatot.Remélem az ügyfeleidnek azt is elmondod előre hogy max 10-12,5 fps képkocka sebességű videót tudnak nézni.... Ha nem és utólag meg panaszkodik az ügyfél, hogy nem folyamatos a mozgás akkor mivel rázod le?
-
Marci112233
addikt
válasz
jézusom #31904 üzenetére
Jogos! Szomszéd is vett kamerát kb 8 ezerért és elvolt ájulva hogy milyen olcsó aztán kb 2 hónap alatt behalt, amit jelzett is a boltnak de letojtak magasról.. Ráadás vett kettőt belőle és büszke volt rá hogy egy 20-asból kijött szállítással. Viszont csak 2MP-és volt.
Az igaz hogy nekem is behalt egy C800-as pár hónap után, de mint már korábban írtam is pár email után kaptam az újat a bedöglött meg mai napig itt van nálam.
Nem véletlen hogy a házra is ugyanúgy C800-ast rendeletem igaz eltérő a korábbi 6-tól mert ez mér 4 mm-es lencsével van. Na meg nem sokkal később az akció keretén belül egy tartaléknak szántnak egy C1200-ast, csak abból is cső verziót, ami éppen most nincs készleten csak december közepére várható, de mivel nem sürgős ki tudom várni az időt. Az ára már kifizetve, így ha felmegy az ár akkor meg végképp örülni fogok hogy inkább rendeltem, de várni kellett rá.
-
hevepapa
senior tag
válasz
jézusom #31900 üzenetére
Ez a logika mentén lehetne javasolni bármelyik alis "dzsunka-balra" noname kamerát is mert azok gombokért vannak és alapvetően működnek is és 1,5-2x annyit vehetsz belőle mint az Annke kamerákból. Azzal is lehet nézelődni....
Sőt... némelyik meglepően jó. Párszor már írtam hogy régebben kaptam egy annyira noname IP kamerát aminek a dobozán még fantázia márkanév sem volt. 4 MP, PT, ONVIF. 2 kattintással fel lehetett rakni NVR-re és egész korrekt képminősége van. Ja... 25 fps.Persze nem ez a jellemző azokra a filléres kamerákra
Persze jobban hangzik a Hikvision név, de valahol ez becsapás. Persze lehet hogy kompatibilis a Hik szoftverével és sokak szerint vannak Hik OEM kameráik, de mint kiderült: nem minden Annke néven forgalmazott cucc Hikvision OEM. Aztán ha valakinek mondod, hogy Hikvision = Annke és befürdik egy pl. wifis szettel, akkor akaratlanul is de átverted a javaslatoddal.
-
-
-
kicsi kecske
tag
válasz
jézusom #31731 üzenetére
Köszi, utána nézek ezeknek. Az amúgy mennyire valid hogy leírásban 10 meg 15 FPS-t ír csak main meg substreamnek? Azért a 10 FPS elég szaggatós videót csinál sztem.
- Nem kötelező a POE+ csak úgy gondolkoztam hogy hogy ha már kiepitem a rendszert nem baj ha tudja.
Szerk: az előzőt törölje lsz egy mod 😉
-
a2d2
addikt
válasz
jézusom #31613 üzenetére
Nem gond, tapasztalatnak jó volt - láttam ilyent is. (Amúgy arra tényleg jó lenne amit írtam kicsit feljebb).
@Marci112233: akkor úgy néz ki hogy a C800-as tudja azt ami nekem kellene. Aliexpress kereskedő nem válaszolt még, lehet futok még egy kört a LAN portokkal, vagy nézelődök még egy kicsit neten. Mert tényleg nem értem hogy mi célból lenne a kamerákon a LAN port ha nem ez miatt. -
a2d2
addikt
válasz
jézusom #31607 üzenetére
Tudom hogy írtad hogy nálad nem üti meg a mércét ez a szett, de egyszer sem fejtetted ki hogy miért.
Én gondoltam vagy a Wifi vagy a H264 miatt. Tudom a bejegyzéseidből hogy te POE megszállott vagy, de attól hogy wifi-s valami még nem kellene hogy ennyire korlátozott legyen! Ráadásul mint kiderült a POE rendszere is ugyanilyen korlátozott. -
a2d2
addikt
válasz
jézusom #31532 üzenetére
Én is gondoltam hogy megúszom mostantól ezzel a plusz két kütyüvel meg két Y tápkábellel, de az a bajom hogy azok is behaltak pár év alatt úgy hogy csak éjszaka kapcsolnak be automatán. Ez így viszont annyira nem tetszik.
Lehet veszek egy rakat pótledet hozzájuk aztán nekiállok javítgatni őket. Mert van még kettő ezen kívül amit kifejezetten a Quest 2-höz vettem hogy tudjak téli estéken VR-ozni a teraszon. Azokra még nem néztem rá hogy működnek-e még mert a Quest 3 már nem infrás.
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell Inspiron 5406 2-in-1i5-1135G7 16GB DDR4 3200 512GB NVME 14" FHD Érintőkijelző W11Pro
- Eladó MacBook Pro 14" M1 Pro (2021) 16/512 99% akku Makulátlan állapotban!
- Újszeru GIGABYTE G5 - 15.6" FullHD 144Hz - i7-13620H - 48GB - 1TB - RTX 4050 - Win11 - 1,5 év gari
- Eladó garanciás,új állapotu projektorom kihasználatlanság miatt!
- Acer Nitro V ANV15 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-13420H - 16GB - 512GB - Win11 - RTX 3050 - 2,5 év gari
- CarPlay / Android Auto adapter meglévő Android alapú fejegységhez
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 7400 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 SUPER 6GB Rampage Everest 500W
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 Prémium
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged