-
Fototrend
IP Kamera kérdéssor:
Így kérdezz, hogy tudjunk segíteni (katt a linkre)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
hevepapa
senior tag
válasz
kunberci #34343 üzenetére
Félreértetted.
Az IP66/67 minősítés hiánya a probléma. Ha olyan helyre rakod (eresz alá pl.) ahol nem éri eső, akkor simán lehet használni kültéren is. A supporter fórumon is ezt írják:
"If that's the situation, free from direct sunlight, water, and rain, it "can" be used but not recommended. But pay attention to the parameters of the operating temp and humidity. That matters." -
hevepapa
senior tag
Hát ja... arról megy a thread, hogy egy webáruház - ami nem is hivatalos partne - kiírt valami infót ami nem igaz. A magyar webshopokban is nem ritka az ilyen téves infó.
Ezért írtam, hogy MINDIG a hivatalos lapról kell tájékozódni a vásárlás előtt!
Ott részletes infók vannak, letölthető adatlapok, user manualok stb. -
hevepapa
senior tag
Azért a teljes képhez az is hozzátartozik, hogy ahogy látom, se a hivatalos lapon a specifikációknál, se az user manualban nincs arra utalás hogy kültéri lenne a C440 széria. Igaz az sem, hogy csak beltéri lenne. Ez is megerősíti azt az elvet, hogy vásárlás előtt nem a bolt vagy xx fórum, hanem a hivatalos lap adatai alapján érdemes választani.
Persze illett volna valahol jelezni, hogy indoor only vagy hasonló. -
hevepapa
senior tag
Képminőségben nem veszel észre jelentős különbséget.
Bár a képminőség érdekes téma. Hiába van neked 8-12 MP felbontású kamerád, ha közben szoftveresen meghardveresen is itt-ott ki van spórolva ez-az, az olcsósítás jegyében! Lehet, hogy egy rendesen megcsinált 4 MP-s kamerának jobb lesz a kéminősége. A 12 MP felbontás lehet ugyanolyan "parasztvakítás", mint egyes olcsó telefonoknál a 100 MP-s kamera a reklámokban66 ezerért telefon 108 MP-s kamerával? Vicc... De jól eladható adat.
Hab a tortán: lehet a világ legjobb minőségű képe a forrás, ha azt egy 24"-os olcsó VA paneles monitoron nézed ami nincs rendesen kalibrálva - a kép szar lesz.
A sokkal kisebb sávszélesség igénynek igazán akkor lehet jelentősége amikor mobilon nézed, röccenés nélkül nézed a legjobb minőségben egyszerre az összes kamera képét - valós időben.
Én a H.265+ -t preferálom. Persze ez teljesen szubjektív vélemény, de nekem nem igazán jön be, hogy 2025-ben ilyen dolgokon spórolnak a cégek. -
hevepapa
senior tag
Valamit félrenéztél! A H.265 kódolásnál kb. 50%-kal kevesebb tárhely és sávszélesség kell, mint a H.264-hez - azonos képminőség mellett. A H.265+ kódolás még ezt is csökkenti valamennyivel. A H.264 előnye annyi, hogy nagyon széles körben elterjedt és támogatott, ami érthető, hiszen már 22 éves szabvány, de igazán manapság már szinte minden eszköz le tudja játszani a H.265-öt is. A H.265 (HEVC) hátránya, hogy a használata licenc díjas, ezért pl. (ha jól tudom) a Firefox nem is támogatja, de a Chrome, Edge, Safari igen.
-
hevepapa
senior tag
válasz
motrola #34316 üzenetére
A pókok valamiért tényleg nagyon szeretik a kamerákat! Nálam tavasszal és ősszel jelennek meg a kamerán. Nyáron nem jellemző. Lehet, hogy a kamera termel egy pici hőt és az vonzza oda ezeket a rovarokat? Nem tudom, nem vagyok entomológus.
De ami a lényegesebb a témában: amikor a pókfonál ott himbálózik a lencse előtt, akkor azt a kamera általában mozgásnak érzékeli - főleg éjszaka IR-nél! Ilyenkor azok akik mindenféle mozgásra riasztást (email, push, stb) állítottak be, elgondolkodnak azon jó ötlet volt-e ezt beállítani?Akik meg hely spórolás miatt csak a mozgást rögzítenék SD kártyára, rájönnek miért fogyott el a hely olyan gyorsan a kártyán..
-
hevepapa
senior tag
válasz
miszabot #34307 üzenetére
Jellemzően 5 féle kamera van: dome, bullet, turret, PT (speed dome), fisheye. A fisheye kivételéve a többi gyakorlatilag belül azonos, csak a kivitelezésből (PT) eredő eltérések vannak, de csak minimálisan. Az hogy hova milyen kivetelű a legpraktikusabb már teljesen hely függő. Ahol probléma lehet a rongálás veszélye oda IK10/IP67-es dome kamera a legjobb. Nyugisabb helyre teljesen megfelel a turret vagy a bullet is.
-
hevepapa
senior tag
válasz
kunberci #34295 üzenetére
Nálam minden fix IP-n van. Volt amikor valami hiba miatt nem volt ne, de ment a rögzítés.
Viszont: jobban belegondolva: nálam külön router van a szolgáltatós után rakva és minden arról megy. Tehát mégiscsak van abban valami amit mondassz, hogy jó ha van router. Mert ugyebár attól hogy net nincs, még ellátja a belső hálózati funkciókat. Áram persze kell mindennek.
NA... most elbizonytalanodtam. -
hevepapa
senior tag
válasz
kunberci #34293 üzenetére
Ha közvetlenül az NVR-re van kötve (POE) a kamera, akkor lényegtelen hogy van net vagy nincs. Szóval nem kell router. Miért is kellene ilyenkor a router funkció, ha kamera jele direktben megy az NVR-be? Természetesen ha nincs net vagy nem megy a router akkor nem lehet távolról elérni, de a rögzítés megy rendesen.
-
hevepapa
senior tag
válasz
AssAssynn #34285 üzenetére
Ha PC-ről vagy mobilról is rá akarsz nézni akkor kell telepíteni ezt-azt. De semmi driver vagy bármi. Illetve: ha jól rémlik a Hikvisionnál kell valami plugin mert alapból nem megy Chrome vagy Firefox alatt, csak valami IE módban.
A hálózati nyomtatókkal régen én is szívtam annyit, de annyit - még annál is többet. De manapság már az is pik-pakk. Itthon egy hálózati Kyocera nyomtatót használok, 1 perc alatt tökéletesen működött. -
hevepapa
senior tag
válasz
kunberci #34283 üzenetére
Ezt a kérdést lehet boncolgatni napestig. Kinti kamerákat a tető alól ki lehet lövöldözni légpuskával, ha az utcán van az villanyóra szekrény, levágja a lakatot és lenyomja az áramot (neted se lesz hogy felhőbe rögzíts), covid maszkot vesz fel, baseball sapka, kapucni. Szóval ha profi betörő megy akkor gáz van.... ez már csak ilyen műfaj.
De nem hiszem hogy ekkora parát kell ebből csinálni. Olyan ez mint az autóvezetés: ha elindulsz, nem 100%, hogy túléled akár 15 perces utat sem. Kamion benézi az előzést, szevasz tavasz.
Nálam a C220-ak csak akkor vannak kirakva ha hosszabb időre nem vagyunk itthon. Ha bejössz, mire észreveszed hol vannak - hát... már késő rögzítve vagy, akár el is viheted a kamerákat.De esélyesen észre sem veszed hol vannak.
-
hevepapa
senior tag
válasz
AssAssynn #34277 üzenetére
Nálam a VIGI rendszerrel (POE-s) úgy ment hogy összeraktam az NVR-t, összedugtam a kamerákkal, rádugtam egy régi HDMI-s 17-es monitort, bekapcsoltam az NVR-t (egeret adnak vele!) és követtem a magyarul kiírt lépéseket. Így 1 menetben lett inicializálva a HDD meg aktiválva a 3 kamerám is. 1 perc múlva ott volt a 3 élő kép.
De szerintem a Reolinknél meg az Annke-nál is hasonlóan tök egyszerűek a kezdő lépések. Manapság szinte minden rendsze rkezelőfelelülete magyarul van (jobb-rosszabb gépi fordítással), utána meg érdemes átálltani angolra mert a neten ha utána akrsz nézni valaminek angolul hamarabb megtalálod.
Persze a kamera finomhangolás, a PC-s és a mobilos app beállítása és finomhangolása eltartott egy ideig - de ezeket akkor is neked kell megcsinálni ha kész szettet veszel.Így belegondolva: nem is tudom mikor láttam utoljára az NVR-t. Elketyeg a helyén. -
hevepapa
senior tag
Ott azért "szép" árak vannak
2 TB-s WD Purple 35 800 Ft náluk. Az Oázisban az ugyanilyen HDD 24 400 Ft.
Persze ha valakinek megér 10 ezret, hogy nem kell rátdugni a vinyót a SATA csatlakozóra + nem kell 4 csavart betekerni - hát szíve rajta. Sokat mondok ha 3 perc alatt megvan. -
hevepapa
senior tag
válasz
AssAssynn #34262 üzenetére
Azt hiszem, ha ilyen elvárásaid vannak, akkor megbízol egy erre szakosodott céget, kifizeted a 6 számjegyű telepítési összeget és nem ment el a drága időd.
De kicsit komolyabbra fordítva a szót: veszel egy közepes árfekvésű Annke, Reolink, TP Link VIGI rendszert, összerakod (elrontani sem lehet, mert ha a POE-s akkor csak be kell dugni pár utp kábelt, 10 perc alatt bekonfigurálod és alapszinten működik. Erre rájön időben még amíg bekábelezed. Ha nem valami noname rendszert veszel, akkor igazából a konfigurálást sem lehet elrontani mert bolondbiztos (nekem is ment elsőre a TP Link VIGI).
Nem egy ördöglakat. Praktikus azonos gyártótól venni az NVR-t és a kamerákat. a HDD meg legyen olyan ami ilyen célra ajánlott. Itt sokan a WD Purple-t preferálják, de van Seagate is ilyen. Ami biztos: 100-ból nem tudsz összerakni jobbacska 3 kamerás rendszert 1-2 TB-s HDD-vel, NVR-rel. Vagy csak kompromisszumokkal. Inkább 120-150 körül saccolnám.
Persze sok függ a tényleges elvárásaidtól. -
hevepapa
senior tag
válasz
st6969 #34248 üzenetére
Újabb kameráknál sem ritka, hogy csak H264-et tudnak. A kulcsszó: olcsósítás. Persze nem tudok pontos árakat, de lehet, hogy megspórolnak 2-3 dollárt azzal, ha nincs benne a H265/H265+ kódoláshoz az elektronika.
HA belegondolsz... itt is általában nem a hardver/szoftver minősége vagy a tudása számít egy kameránál, hanem az a fő elvárás, hogy minél olcsóbb legyen. -
hevepapa
senior tag
válasz
Lackó1984 #34241 üzenetére
De legalább megírják, hogy ezzel nem foglalkoznak.
Egyébként a VSM fejlesztői fura népek - a community fórum supportos Clive_A főleg. Van más bug is ami egyértelműen reprodukálható és több oldalról bizonyított - de azt írja a fickó, hogy nincs is ilyen probléma.
A mobil appos fejlesztői részleg tök jófej. Annak idején jeleztem nekik hogy a DLS-nél van némi probléma a visszajátszásnál. 2 nap múlva küldték a dev. béta verziójuk linkjét hogy nézzem meg jó lesz-e?
Milyen programok vannak még? Nem 3rd party, hanem gyártói? A NAS-os rögzítés természetesen jó erre, mert az kb. erre van kitalálva. -
hevepapa
senior tag
válasz
Lackó1984 #34239 üzenetére
"Ez így elég gáz egy neves gyártótól."
Nem tisztem és érdekem sem fűződik a TP Link megvédéséhez!
DE: a PC-n közvetlenül HDD-re mentés egy olyan extra funkció amit más gyártó nem igazán nyújt... Az, hogy a te egyedi elvárásaidnak nem felel meg 100%-ban az egy dolog.
A VIGI széria és a hozzá tartozó VSM program elsősorban NVR-re rögzítésre van fejlesztve - a többi csak bónusz. -
hevepapa
senior tag
válasz
Johnzy #34236 üzenetére
Sajnos nincs több ötletem csak amit belinkeltem. Gyakorlatban meg nem tudom, mert (lekopogom!) nálam eddig soha, semmilyen (kamerától-klímáig) eszköz nem lett tégla firmware frissítéskor.
Azt hiszem nálad nem marad más megoldás mint a garanciás csere. Apró jó tanács ehhez: még véletlenül se jelezd az üzletnek, hogy fw frissítés után állt le a kamera. Bár a fw frissítés elvileg a rendeltetésszerű használat része, de láttam már olyan kisebb üzletet ahol az apróbetűs részekben el volt rejtve hogy ilyen hibára nem jár a gari.
Szóval elég annyi, hogy működött, leállt, cseréljék ki.
De ha már nem garis akkor más a szisztéma: meg kell keresni a TP Linket és egy szívhez szóló emailben leírni hogy fw frissítés után tégla lett a kamera és megcsináltál mindent ami a lapon írva van de semmi eredménye. Nagyon szereted a termékeiket, meg vagy elégedve velük, de sajnos nincs pénzed új kamerát venni. blabla.
Néha be tud jönni az ilyen kis szívhez szóló manipuláció -
hevepapa
senior tag
A PT kamerák általában drágábbak mint a fix kamerák. Eleve van benne egy plusz motor ami forgatja. A wifi modul is drágít rajta pár ezrest. Ráadásul Magyarországon sokszor az árakban hatalmas lehet a szórás a boltok közt. Pl. a Tapo C500 16e-40e közt mozog. Lehet hogy valamelyik bolt még 380-as euró árfolyamon rendelte be - az tudja olcsóbban adni mint aki 400-on vette.
De ahogy írtam: alma vs. körte. -
hevepapa
senior tag
válasz
bogabi #34211 üzenetére
Ráadásul az alis olcsó noname kameráknál a szoftveres support általában kb. nulla. Valami általános mobil alkalmazással éppen működik és ennyi. Egy biztonsági kameránál szerintem legyen már alapvető az is, hogy maga a kamera szoftvere is biztonságos legyen a lehetőségeken belül. Az már csak hab a tortán, hogy ezeknek az olcsó kameráknak a nagy része gyakorlatilag tök ugyanolyan, csak más fantázianév van rászitázva. Kifut a "kameragyár" megrendelése, átállnak másfélére és amit addig eladtak az már úgy marad, működik amíg működik. Hardveresen nem mondom, hogy szemét lenne mind, mert kb. mindent pár helyen gyártanak.
Lesarkítva a dolgot: lejön a szalagról az xx elektronika panel, a tesztnél ha első osztályú akkor megy a Hikvisionnak, ha másodosztályú akkor megy az Annke gyárba, ha harmadosztályú, akkor (a kuka helyett) megkapja a noname kamerákat gyártó cég.
Aztén a vevőnél meg az első osztályú bírja fixen 5 évig, a harmad meg vagy 3 hónap vagy 5 év az élettartam.
Persze ez ennyél kissé bonyolultabb téma, de lesarkítva érzékelteti. -
hevepapa
senior tag
válasz
Johnzy #34210 üzenetére
Ha nem sikerül a gyári állapot visszaállítása:
https://www.tp-link.com/hu/support/faq/2705/
akkor utolsó lehetőségként meg kell próbálni a web emergency mode alkalmazását.
https://static.tp-link.com/upload/manual/2023/202312/20231204/Tapo%20cam%20Web%20Emergency%20Mode%20Instructions.pdf
Azt írják több helyen, hogy ha ez sem sikerül akkor sajnos garanciában cserélni kell.
Itt van egy elég jó összefoglalás: https://community.tp-link.com/en/smart-home/forum/topic/608500
A probléma gyökere szerintem ott van, hogy a Tapo kamerák firmware-jét nem lehet offline, fájlból frissíteni hanem csak online. Abban meg sajnos benne van a gixer lehetősége. -
-
hevepapa
senior tag
15 ezer/db árba persze nem fér bele, de nem sokkal drágább és nem gagyi.
Forgatható, wifis. Van hozzá magyar nyelvű mobilos alkalmazás. SD kártyára mentenek, opcionálisan felhőbe is, de az 30 nap után már fizetős.
TP Link Tapo C500 - FHD (1920 x 1080 px), 15 fps - 16 190 Ft-tól
TP LinkTapo C510W - 3MP (2304 × 1296 px), 15 fps - 20 990 Ft-tól
TP LinkTapo C520WS - 4MP (2560 × 1440 px), 25/30 fps - 24 610 Ft-tól -
hevepapa
senior tag
válasz
elekresz #34176 üzenetére
Jaja, ha egy mód van rá akkor jobb a POE megoldás, igaz drágább valamennyivel mint a wifis, de jellemzően stabilabb a kapcsolat. Az ismertebb gyártók NVR-jei általában jól vannak méretezve a szükséges teljesítményhez. Nem reprezentatív minta, de nálam a VIGI NVR1004H-4P a 4 csatornán 53 W-ot tud max. leadni. 3 PT kamerával használom, eddig a max. összesen 13-14 W körül volt. Éjszaka infrával, ami többet fogyaszt.
A külön switch mellett és ellen is lehet érv. Szerintem ez már inkább olyan, hogy ki mit szeret. Én a POE-s NVR mellett tettem le a voksom. Eddig (2 év) megy mint az óramű. -
hevepapa
senior tag
válasz
ad4m1337 #34173 üzenetére
Minden kereskedő a saját portékáját akarja eladni. Az üzlet már csak ilyen játék.
Azt ne várd, hogy ha valahol Dahuát forgalmaznak, akkor azt mondják, hogy a pl. a Reolink jobb. Továbbmegyek: ha van 50 ezerért kamera, de neked elég lenne egy 30 ezres is, a boltban akkor is az 50-est fogják javasolni. Minél több helyen érdeklődsz, annál inkább el fogsz bizonytalanodni és egyre jobban csúszol a vásárlással - ami azzal jár hogy esélyesen ha fél év múlva veszel valamit akkor ugyanaz már 10-15-20%-kal drágább lesz és a végén tuti átverve érzed magad. Az átlag kereskedő is csak a gyári leírás alapján tud valamit mondani, de azt meg te is meg tudod nézni 2 perc alatt.Az erre szakosodott üzletekben talán mélyebben ismerik - de ezek a boltok jóval drágábbak lesznek... és csak azt javasolják ők is - főleg egy totál laikusnak - amin a legjobb az árrésük.
Kínai vs. nem kínai? Ahogy kunberci is írta: gyakorlatilag az összes nagyobb gyártó kínai - ennek előnyével és hátrányával együtt.
Itt a fórumozók közül nekem volt először TP Link VIGI rendszerem. Átgondoltam mik az elvárásaim, mi a fontos és mi kevésbé (ha kompromisszum kell), utána olvastam melyik rövidítés mit jelent a technikai leírásokban. Aztán kiválasztottam azt amit megvettem. Elég olcsón és 3 év magyar garanciával. Mivel a TP Link VIGI széria az üzeti vonaluk, gondoltam nagyon nem lövök mellé ilyennel. Kb. 2 éve van felrakva, az első pillanattól kezdve probléma és hiba nélkül működik. Azt tudja amire nekem szükségem volt/van. -
hevepapa
senior tag
válasz
Lackó1984 #34138 üzenetére
1 dolgot meg tudsz nézni? Mi van akkor, ha utólag belépsz a TP Link ID-vel? Amit tippelek: a HDD mentés elvileg marad továbbra is, de akkor a mobilos app-ban is meg tudod nézni a visszajátszást + a másik PC-ről, ha arra is telepítve van a VSM, akkor szintén elérded fullosan azt a PC-t amire a kamerák mentenek.
-
hevepapa
senior tag
A TP Link VIGI Security Manager programban van ilyen funkció.
Ezeket az opciókat lehet állítgatni:
A visszajátszást nem tudom, mert nekem NVR van, de esélyesen ugyanúgy mintha NVR-re menne a rögzítés - csak itt éppen helyi HDD-n van az anyag.Az egy érdekes kérdés, hogy ha önállóan VIGI NVR nélkül van feltelepítve ez a program, akkor mennyire lehet hozzáadni nem TP Link gyártmányú kamerákat.
Ami biztos mert próbáltam: noname kínai wfis kamerát kezeli, TP Link Tapo C220-as wifis kamerát kezeli. Mivel ezek ONVIF kompatibilis kamerák, ezért van rá esély hogy más gyártmányokkal is múködne. De hangsúlyozom: mivel nekem VIGI NVR-em van, sose próbáltam ki más (Reolink, Annke stb) kamerákkal és csak HDD-re mentéssel. Azért ez a program elsősorban a TP Link VIGI szériás kamerákra van kitalálva! -
hevepapa
senior tag
válasz
Lackó1984 #34128 üzenetére
A VSM-ben felül a Settingstől jobbra van egy mappa ikon. Onnan meg tudsz nyitni fájlokat. Igaz nem a VSM-ben játssza le hanem bármiylen médialejátszón. Távoli PC-ről ha el tudod érni és lejátszani a lementett videót az talán megoldás lehet. Bár... azt nem tudom hogy milyen formátumban van amikor direkt HDD-re mentés van. 1 próbát megér.
De mobilon azt hiszem nem fog így menni a visszajátszás. Ilyen ez amikor kompromisszumokat kell hozni. -
hevepapa
senior tag
válasz
Lackó1984 #34099 üzenetére
jaaaaaaaa.... akkor nálad a LAN2 az egy teljesen nettől elszeparált hálózat lenne?
Ha igen, akkor teljesen érthető hogy távolról (azaz neten) keresztül nem elérhető. Ilyenkor tényleg nem sok alternatíva van: vagy kap elérést vagy átrakod az egész cuccot olyan hálózatra ami kívülről is elérhető.
Ebben olyan tud segíteni aki jobban ért a hálózati varázslásokhoz mint én. -
hevepapa
senior tag
válasz
st6969 #34096 üzenetére
Szerintem igen. De erre majd mond valamit olyan akinek Reolink NVR van. Nekem TP Link VIGI NVR-em van. Azon most vezetékes VIGI kamerák mennek, de raktam már rá wifis noname (még a dobozán se volt márkanév
) kínait és wifis Tapo C220-at is.
A kamerás csengő nem biztos hogy felmegy NVR-re! Át kéne nézni alaposan a leírását meg a specifikációját. Erre nekem nincs ambícióm -
hevepapa
senior tag
válasz
Lackó1984 #34095 üzenetére
Valami el van keveredve nálad. Mindent úgy csináltál ahogy le van írva a manualban? Akkor mennie kell. Távolis PC-ről is lehet kamerákat hozzáadni (Manual: 2. 2 Add Devices Remotely) , szóval ez a funkció tuti van benne. A mobil appnak totál lényegtelen milyen hálózaton van a rendszered. Én néztem már rá az appban külföldről is a kamerákra.. Ez a lényege az a mobilos appnak. Az ID segítségével gyakorlatilag TP Link felhőjén keresztül kommunikálnak.
-
hevepapa
senior tag
válasz
Jack72 #34089 üzenetére
Itt igazából nincs különösebb hiba, csak nem jók a beállítások. Az esetek 99,99%-ban pontosan kell követni amit a manualban leírnak és sima ügy. A VSM manualban ráadásul gyakorlatilag minden beállítás képpel is illusztrálva van hogy könnyebb legyen a tájékozódás. Mondjuk nem véletlen lett 98 oldalas a doksi
Az persze talán nehezítő körülmény, hogy angol nyelvű. De azért egy gyenge alap angol tudással el lehet rajta igazodni. A részletességéről talán az is elmond valamit hogy az eszköz hozzáadást 10 oldalon keresztül mutatja be képekkel és a feliratok részletes leírásával. Utána még 3 oldalon azt hogy lehet a kamerát hozzáadni egy távoli PC-ről.
Ahogy réges régen mondták: RTFM! Manapság már a sokszor kamuzó és hallucináló chatgpt a menő... -
hevepapa
senior tag
válasz
Lackó1984 #34084 üzenetére
Ezt nem értem igazán. Most kipróbáltam, automatikusan elindul rebootnál a VSM, megnyilik az ablaka és bejönnek a kamerák élőképei azonnal. Nem kellett külön semmit sem kattintani vagy bármit. W10 Home oprendszer
Más: a mobilos appban őszitén szólva már nem nagyon rémlik hogy adtam hozzá a rendszert. Oda kell majd az ID az appba bejelentkezéshez. A kamerákat ha jól rémlik úgy kell hozzáadni hogy az appban beszkenneled a kamera QR kódját amit a VSM-ben itt találsz: Device configuration - Cloud service
A VIGI Config Tool-ban még egyszerűbb megcsinálni. -
hevepapa
senior tag
válasz
Lackó1984 #34082 üzenetére
Én csak a mobilos appban használom az ID-s belépést. A VSM-ben meg a kamerákban nem. Az ID valójában csak a távoli eléréshez kell. Helyben nézve nem kell.
Amit nem tudok biztosan, mert nálam NVR van: lehetséges, hogy a direktben HDD-re mentéshez szükség van arra hogy fusson a VSM? Mert ha igen, akkor logikus hogy win rebbotnál ha nem indul automatikusan a VSM akkor nincs rögzítés.
-
hevepapa
senior tag
válasz
Lackó1984 #34080 üzenetére
Van TP Link ID-d? A kamerák hozzáadását lépésről-lépésre úgy csináltad ahogy az le van írva az user manualban? Próbáltad a VIGI Config Tool-ban hozzáadni?
A mobilos távoli hozzáféréshez a VIGI app kell a Google Play-ról, a PC-shez jó a VSM.
Ha ezen a beszúrt képernyőn látod a kamerákat (akkor a VSM látja ezeket), akkor: Add manually.A többi értelemszerű lesz.
A ChatGPT-t meg felejtsd el! Ha visszaolvasol pár napnyit ott a példa, hogy olyat állított TP Link Tapo kameráról ami tényszerűen nem igaz -
hevepapa
senior tag
válasz
Lackó1984 #34077 üzenetére
Egyébként nem biztos hogy át kell állítanod az IP-ket, szerintem maradhatsz a LAN2-n. Ugyanis ha a VSM látja a kamerákat ahogy írtad, csak kapcsolódni nem tud, akkor nem hálózati hanem valamilyen beállítási probléma van. Ha hálózati gond lenne akkor nem is látná egyiket sem.
-
hevepapa
senior tag
válasz
Lackó1984 #34073 üzenetére
Nem túl bonyolult a dolog. Gondolom van TP Link ID-d. Ez majd kell a távoli eléréshez. A kamerákat aktiválni kell a VSM-ben. User, jelszó, jelszóvisszaállítási email cím?
A kamerák hozzáadása meg nagyon részletesen le van írva a VIGI Security Manager user manulajában. 2.1-es fejezet. Utána be tudod állítani, hogy a helyi PC HDD-jére mentse a felvételeket meg mindenféle okosságot. A 4 kamerát egy menetben is tudod aktiválni és hozzáadni a rendszerhez (Add Devices in Batches). Gyakorlatilag egy virtuális NVR lesz majd a VSM-en belül.
Az is le van írva részletesen, hogy kell később távoli PC-ről elérni a kamerákat - ehhez kell majd az említett ID.
A lényeg: csinálj mindent úgy, ahogy az user manualban le van írva!
A kamarák beállításához használhatod még a VIGI Config Tool-t is. Bár azt javaslom, hogy inkább a VSM-ben állítsd össze működőre, utána lehet pimpelgetni a kamerákat a config toolban.Kiegészítés: Egyébként a távoli elérés alatt mire gondoltál? Egy másik PC-ről ránézni a kameákra vagy arra hogy mobilról is meg tudd nézni bárhonnan?
-
hevepapa
senior tag
válasz
motrola #34052 üzenetére
"Ezen a fórumon jobbára 2 kamera tipust ismernek, a Reolink, meg a TP-link."
Én azért árnyalnám a képet: azok a fórumtagok aktívabbak, akiknek ilyen rendszereik vannak. Egy időben néhány Annke tulaj is aktív volt, de az utóbbi időkben ha valaki keresett kamerát akkor ők már nem adtak konkrét javaslatokat...
Másfelől meg: ez a két gyártó csinál jó minőségben, jó árban kamera rendszereket. Nem vitás, hogy van ezeknél jobb - de sokkal drágábban. Azt hiszem a 30-50 ezres ársávban nem kapsz jobbat. A TP Linknél persze szét kell választani a Tapo (otthoni) és a VIGI (üzleti) vonalat.
Elég ritka hogy bármilyen probléma lenne akár a Reolink, akár a TP Link rendszerekkel. Összerakod, működik. Pont.
Az "összes kamera gagyi kínai" jelző kicsit erős. Miért lenne pl. egy Reolink vagy egy VIGI gagyi? Mondj már pár "nem kínai gyártót" ami megfizethető árban, jó minőséget és szolgáltatásokat ad. Azt már csak halkan jegyzem meg, hogy mit mondjunk arról a kameráról amit PC-n böngészőben csak IE felületen, plugin telepítésével lehet nézni? 2025-ben! -
hevepapa
senior tag
válasz
varmi2 #34050 üzenetére
Mondom én, hogy ócskapiac lett az emag. OK, hogy deklaráltan piactérként működnek, de akkor is na... 10 éve jó volt. Ami emag forgalmazású az még csak-csak, de a legtöbb cég nem túl bizalomgerjesztő. Én az árukeresőn szoktam nézelődni és ha ismeretlen a bolt akkor megnézem a véleményeket róla. Amiről az utolsó pár hónapban jellemzően pozitív a visszajelzés az zöld lámpa nekem.
-
hevepapa
senior tag
válasz
HornedReaper #34029 üzenetére
Az olcsó emagos 64GB Sandisk High Endurance-hez csak annyit, hogy 1000%, hogy hamis cucc! Az utóbbi években az emag ócskapiac lett. Szerinted egy román cég (székhelye: Bukarest) hogy adja olcsóbban, mint amennyiért akár az alin is lehet kapni?
Az alin általában 4500 körül adják, a román cég adja 3800-ért. Túl szép ahhoz, hogy igaz legyenEz úgy működik, hogy ha befürdessz a 3800 forintossal akkor megreklamálod a románoknál, azok meg leráznak, hogy nem rendeltetésszerűen használtad, szevasz. Bepereled őket ennyiért?
-
hevepapa
senior tag
válasz
HornedReaper #34031 üzenetére
Érdemes a gyártó oldalán szétnézni először
Felejtsük már el a hallucináló chatgpt-t!
A Tapo app-ban be lehet álítani. Alapvető dolog ez.. Privacy zones néven kell keresni.
How to set privacy zone for your Tapo Camera
Itt egy videó is: https://www.youtube.com/watch?v=NzNwZcdFyH0 -
hevepapa
senior tag
válasz
F.B.I. #34002 üzenetére
Igen. A VIGI NVR bárhonnan elérhető a VIGI appon keresztül. De a kamerákat a Tapo appon keresztül is el tudod érni. Fontos: a kamerákban külön engedélyezni kell az ONVIF funkciót ahhoz hogy NVR-re kösd ezeket.
https://www.youtube.com/watch?v=1h-gjkjOcIg -
hevepapa
senior tag
válasz
F.B.I. #34000 üzenetére
Igen, értelemszerűen mind a 3 kamerához külön előfizetés kell. Ha a 3-at egy csomagban fizeted akkor valamennyivel olcsóbb. Viszont lehet, hogy már középtávon is olcsóbb ha veszel egy VIGI NVR-t 1-2 TB-s vHDD-vel és arra kötöd rá a kamerákat. A 2 TB-sre (a 3 kamera max minőségben) kb 3 hét anyag fér fel. Azt nem tudom, hogy más típusú NVR-re hogy megy fel, de mert ONVIF kompatibilis, szinte biztos.
Én néha ha kell felpattintom a wifi C220-at a vezetékes VIGI kameráim mellé a VIGI NVR-re. -
hevepapa
senior tag
Miért kéne megadni az adatokat minden bejelentkezéskor???
VLC esetében egyszerűbb ha létrehozunk egy playlist file-t (egy egyszerű szöveges file aminek a kiterjesztése .pls) aminek a tartalma ilyen legyen:
[playlist]
NumberOfEntries=1
File1=rtsp://”kamera username”:”kamera password”@”kamera ip címe, vagy dns neve”:”port”/stream1Így fog kinézni:
[playlist]
NumberOfEntries=1
File1=rtsp://admin:jelszo123@192.168.1.100:554/stream1Beírod az adatokat, lemented, ha nézni akarod, rákattintassz és nézed. Problem solved.
-
hevepapa
senior tag
VLC-n simán nézheted.
https://www.tp-link.com/hu/support/faq/2680/ -
hevepapa
senior tag
válasz
Victoryus #33956 üzenetére
Ha ugyanazon a routeren 2 eltérő eszköz is hasonló hibát produkál, akkor nekem gyanús hogy
1,: valami Yettel router firmware frissítés a háttérben megkeverte a dolgokat.
2;: a router kezdi visszaadni a lelkét a teremtőnek.Nálam minden TP Link router amikor kezdett haldoklani akkor az első tünete az volt hogy instabillá vált a wifi kapcsolat. Igaz nem túl nagy a minta, mert a mostani Archer C80 csak a 3. routerem vagy 20 év alatt.
-
hevepapa
senior tag
válasz
*VARJU* #33951 üzenetére
Az egy érdekes kérdés, hogy ezek marketing leírások vagy gyakorlati tapasztalatok? Én most azt látom, hogy bár világos van még kinn, de a napelemes rendszerem a tetőn már nem termel. Persze más kissé egy házi napelemes rendszer mint egy kamera töltő panel, de azért az elv eléggé hasonló lehet.
1 próbát megérhet, de nekem azért vannak fenntartásaim. Persze nem nekem kell döntenem, mert a te pénztárcádra megy. Kicsit fából vaskarika, de érdemes ismert gyártótól venni ilyet mert annak a leírása többé-kevésbé igaz, míg egy alis kameránál attól is függ a valóságtartalom, hogy mennyire szégyenlős az eladó. -
-
hevepapa
senior tag
válasz
zsoltip #33898 üzenetére
Talán itt van rá megoldás:
https://www.reddit.com/r/TuyaSmart/comments/1jjll4h/tuya_smart_videos_media_can_be_transformed_to_mp4/ -
hevepapa
senior tag
-
hevepapa
senior tag
-
hevepapa
senior tag
válasz
kanyi51 #33890 üzenetére
Nekem valahogy nem áll össze a kép. Az egy dolog, hogy amikor felraktad a TP Linket akkor megborult a hálózat, de ha leszeded és visszadugsz mindent ahol előtte volt akkor mindennek ugyanúgy mennie kellett volna mint előtte, hiszen alapvetően a vodás eszköz beállításai változatlanok maradtak. Gondolom a szerelő is csak ennyit csinált.
A "szerelő" megpróbálta felpattintani a kamerákat a hálózatra?
Itt nem hiszem, hogy érdemben tudnánk segíteni - látatlanban.
Én már csak egy valamire tudok tippelni:
A voda/one router alapértelmezett IP-je (ha jól tudom) a 192.168.0.1
Elég sok eszköz (a TP Link tuti) alapértelmezettje pedig 192.168.1.1
Ha a szolgáltatós eszköz 192.168.0.x-en van, akkor a többi ami 192.168.1.x-en van bizony nem fogja látni. Álllítsd a vodásat mondjuk 192.168.1.100-ra és elvileg azt már látják a többiek is.
DE: hangsúlyozom - ez csak látatlanban tippelgetés!!!
Keress olyat aki ért hozzá és a helyszínen meg tudja nézni pontosan mik a beállításaid. -
hevepapa
senior tag
válasz
kanyi51 #33866 üzenetére
Mondtam én, hogy ha csak úgy felrakod a tp link routert, akkor abból csak a baj lesz.
Egyébként a TP Link hálózati eszközök nagyon megbízhatóak és - főleg az utóbbi 8-10 évben - nagyon felhasználó barát felületűek is. Nálam a teljes hálózati "infrastuktúrám" csak ilyen gyártmány eszközökből áll. Gyors, stabil és jól konfigurálható. Mivel az NVR és a kamerák is TP Link gyártmányúak, ezért szuper jól belesímulnak a rendszerembe. -
hevepapa
senior tag
válasz
fkenny #33870 üzenetére
Egyszerű az egész! Szó sincs "kicsikarásról". Jól dokumentált minden:
https://www.tp-link.com/hu/support/faq/3718/ -
hevepapa
senior tag
válasz
Patice #33845 üzenetére
Ha a megfelelő NVR alatt a VIGI NVR1004H-4P-re gondoltál, akkor az 45-50 ezer körül mozog + HDD. Ha a sima (POE nélküli) verzióra VIGI NVR1004H akkor az valóban 40 alatt van. Az árukeresőm sajnos a 2 típus összevan ömlesztve 1 helyre, szóval ha valaki nem elég figyelmes és POE-sat akarna venni, akkor könnyen megtéveszti az olcsó ár és átsiklik a "-4P" hiánya felett.
-
hevepapa
senior tag
válasz
kanyi51 #33856 üzenetére
Be lehet mellé rakni - megírták képpel illusztrálva hogy mit kell a vodás-ban átállítani. De ha régi típus, akkor lehet hogy csak 100 mbites portok vannak rajta - akkor meg hiába az előfizetett gyors net - lassú lesz minden, mert a 100 port lesz a szűk keresztmetszet. Ha a pontos típusra rákeresel tuti megtalálod a router adatlapját és azon rajta van minden lényeges infó.
DE: mert ne is haradudj, láthatóan az alapvető hálózati infókkal sem vagy tisztában, ezért nem javaslom hogy "csak úgy" berakd a tp linket. Kb. semmi sem fog működni, mert 1, : benne vannak a régi beállítások, 2 ; esélyesen más lesz a wifi SSID-je jelszavai stb. Szóval csak káosz lesz belőle. Ez 100%!
Keress egy hozzáértőt és az rakja rendbe az egészet az alapoktól kezdve, mert most úgy tűnik elég katyvasz van... Sorry.
A jelszavakról: MINDEN felhasználónév/jelszót neked kell tudni. A napelemest meg a többit is. Javaslom vagy írd fel papírra vagy valami többé kevésbé biztonságos helyen tárold. A Chrome (ha bejelentkezel) menti a felhőjébe, újratelepítéskor visszatölt mindent. Firefox portable verzió - ha csinálsz róla pl. pendrájvra másolatot akkro ha kell visszamásolod a gépedre tokkal-vonóval és minden megvan. Bár praktikusan azt szoktam javasolni hogy csak az a viszonylag jó mentés ha 2 külön fizikai hordozón is megvan, de ha már van 1 akkor az is megteszi. -
hevepapa
senior tag
válasz
kanyi51 #33852 üzenetére
A router nem 1000 GB!
A net előfizetésed elméletileg 1000 MBites. Az 1000 GB (1000 GByte) nagyon brutálisan sok lenne.
Egyébként az előfizetés szerződésedben benne kéne lennie a szolgáltatós router típusának és elérési adatainak.
pl. 192.168.1.0 vagy akármi. + a név (általában admin) és a jelszónak. Bár azt nem tudom hogy a szerződésbe beírják-e a default jelszavat, de azt neked kellene tudni.
Igaz nem ismrem a Voda/One gyakorlatát mert kerülöm őket mint a tüzet. -
hevepapa
senior tag
válasz
kanyi51 #33848 üzenetére
Nem! Kicsit félreértetted.
Amit írtam: "A kamera SSID-je???" csak arra vonatkozott amit írtál:
"Igen a wifi hálózatok között mindég csak a saját hálózat SSIDje látszik, vagyis a ruteré. A csatlakoztatni akart kamerák nem látszanak, hiába írja a leírásuk hogy mit kellene látnom. A ruter a Vodafone-D3FS ami csatlakoztatva van. Porszívó nem játszik, már régen nincsen meg, a kamerák az érdekesek. A saját appjukban meg van adva a ruter SSID és a jelszó. ennek így kellene mennie, de a wifi beállítások között nem szerepel a kamera SSIDje"Úgy értettem, hogy mi a fenének keresed a wifi hálózaton a kamera SSID-jét??? Az csak akkor van átmenetileg amikor - ahogy boborján2 kolléga nagyon pontosan írta - amikor a kamera speciálisan így csatlakozik. De ez az user manualban mindig pontosan le van írva.
-
hevepapa
senior tag
válasz
kanyi51 #33834 üzenetére
"de a wifi beállításokban se szerepel csak a ruter akkor"
Ezt nem igazán értem. A wifi beállításokban - vagy pontosabban az adott eszköz wifi kapcsolatának beállításánál (nem ugyanaz a kettő) a wifi hálózat (SSID) nevének kell látszódnia. Azt kiválasztva kéri a nevet és jelszót. DE: ha a routerben a Wifi SSID rejtettre van állítva, akkor értelemszerűen nem fog látszódni - ilyenkor kézzel kell beírni. Ehhez viszont tudni kell a wifi hálózat pontos nevét.
Látatlanban még az is elképzelhető (bár szerintem értelmetlen lenne) ha a Vodafonos routerben csak az 5 GHz-es wifi van engedélyezve és ezért nem látják il.. nem kapcsolódnak az IoT eszközök amik jellemzően 2,4 GHz-en mennek. Pl. az említett Xiaiomi porszívó. -
hevepapa
senior tag
válasz
Petyuska111 #33822 üzenetére
Természetesen nem tartozik rám senkinek sem az anyagi helyzete, sem az hogy mire költ és mire nem. Lehet, hogy rosszul fogalmaztam, de inkább csak arra szerettem volna célozni, hogy bármerről nézzük: a saját dolgaink megbízható! biztonsága pénzbe kerül.
Sok állandó fórumtárs a saját rendszerére ráköltött párszázezer forintot (márkásabb NVR, kamera, HDD/SSD) és nem azért mert szeretik a pénzt kiszórni az ablakon. Pedig egy csilivili olcsó temus kamera + noname SD kártya is megfelelne??? a célra.
De természetesen ahogy szoktam fogalmazni: kinek a pap, kinek a paplan. Nekem mindegy! -
hevepapa
senior tag
válasz
kanyi51 #33825 üzenetére
Sajnos azt hiszem itt inkább user error van és nem network error.
Ha van 2,4 GHz-es wifi akkor arra minden eszköz fel tud simán kapcsolódni. Az user manualban mindig leírják részletesen mit kell csinálni a kapcsolódáshoz.
A Xiaomi robotporszívó a Mi Home appon keresztül szuperkönnyen és gyorsan üzembe helyezhető. Csak követni kell amit kiír a képernyőre.
Azt hiszem keresni kéne egy hozzáértőt aki a helyszínen be tudja ezeket az eszközöket üzemelni. Távolról, látatlanban, elég nehéz ügy. -
hevepapa
senior tag
válasz
bbsofficial #33826 üzenetére
7. Ha távolról ránézel egy NVR-re (a kamerákra) akkor általában a gyártó saját dedikált szerverén keresztül éred el. Ez nem tárol felvételt, csak a hozzáférést biztosítja valós időben a rendszeredhez. A sebessége/elérhetősége általában teljesen rendben van - az ismertebb gyártóknál. A telefonos értesítés is általában elég gyors. Azt azért tudnod kell, hogy mozgás érzékelésnél az erős szél, ködös, esős időjárás okozhat "hamis" riasztást.
9. A VIGI C540 (és általában az összes PT kamera) tudja követni a mozgást. A C540 a mozgás megszűnése után visszaáll az eredeti, beállított pozícióba. Be lehet állítani úgy is, őrjárat szerűen (ezért Patrol mód...) beállított időnként, beállított időig, beállított helyekre vált. Ennek a hasznosságáról megoszlanak a vélemények, de a lehetőség adott. -
hevepapa
senior tag
válasz
Petyuska111 #33817 üzenetére
Értem én, hogy legyen minden ingyen, de ha már ennyire problémás az anyagi oldalad, akkor a YT előfizetésed helyett fizess a biztonságodért havonta egy kis összeget (fél doboz cigi ára...) , a YT reklámokat meg tüntesd el egy megfelelő ingyenes reklámblokkolóval: )
-
hevepapa
senior tag
válasz
thorex #33811 üzenetére
Ja értem. A kamerához valami ilyesmi konzolt gondoltál? Itt van mindenféle. Lehet, hogy van ami neked megfelelhet. https://ahdip.hu/spl/441146/KAMERA-TARTO-KONZOLOK
A Tapo-nál alapból 30 napos ingyenes felhő van. A vásárlás után bármikor lehet aktiválni. Azt nem tudom, hogy meg lehet-e szakítani, hogy egyik hónapban1 hét, a következőben megint egy hét használat. Van pár C220-am, de azokat csak nagyon ritkán üzemelem be és akkor is csak SD-re vagy NVR-re mentenek.
A felhős mentés árai nem függenek össze a kamerák árával. Az árak inkább csak nekünk drágák.Forint árfolyam, 27% áfa stb. -
hevepapa
senior tag
válasz
boborján2 #33807 üzenetére
Technikailag nem lenne nagy probléma szerintem sem. Inkább költségcsökkentő oka lehet. Nem kell plusz cache meg plusz elektronika vagy ami ehhez kellene, és ezzel lehet spórolni 50 centet kameránként. Főleg, hogy manapság amikor szinte "fillérekért" vannak az X GB-s tárhelyek a "csak mozgásra" rögzítés nem annyira prioritás. Folyamatos rögzítésnél meg a szoftver oda rakja az eseményt jelző markert ahova akarja. NVR-nél, a folyamatosnál azt is be tudom állítani, hogy mozgás előtt és után hány másodpercet jelöljön be még eseményként.
-
hevepapa
senior tag
válasz
thorex #33805 üzenetére
Pár gondolat:
- a wifis kapcsolat elég sokszor problémás, lehet hogy telefonon még az adott helyen megy a wifi, de a kamera már időnként szakadozik. Jellemzően vezetékes kapcsolatot szoktunk ajánlani.
- a "csak mozgásra rögzítés" esetén arra fel kell készülnöd, hogy a mozgás első pár másodpercét nem fogja rögzíteni. Sokan panaszkodnak ilyenre, de ez szimpla technikai korlát. Ködös, szeles, esős időben úgyis szinte folyamatos lesz a rögzítés...
- ha az áram ellátás lehet vezetékes, akkor már érdemesebb egy rendes POE + NVR megoldáson gondolkodni. Ha belegondolsz: 4 db jobbacska minőségű, közepes kapacitású SD kártya árából már tudsz venni egy 2 TB-s WD Purple HDD-t, ami már messze nem ugyanaz a szint.
- a napelemes táplálás erősen felejtős. Ősztől-tavaszig amikor kevés a napsütés lehet hogy akár napokig nem fog menni a kamera.... Az aksis kamerák meg általában sokkal drágábbak, mint a normál kamerák.
- "falból kiálló kivitel". Bullet vagy PT kamera típusok kb. megfelelők. De a turret is jó lehet. Azt nem gondolom, hogy az eresz nagyon belógna a képbe, mert ha az eresz alá rögzíted akkir is lefelé néz a kamera, az ereszt is nem látod. De persze látni kéne a konkrét helyet, anélkül ez csak tippelés.
- ingyenes felhő. Ilyen már nincs. Gyártótól függően szoktak adni kameránként 1-3 hónapos ingyenes felhő elérést. Utána már fizetős lesz. De mert a gyártók szeretnének profitot, ezért legtöbbször a legolcsóbb előfizetés is csak elég fapados és vannak korlátok. Mivel mindenki a saját megoldását támogatja, ezért az nem fog menni, hogy csinálsz egy google accountot és majd oda az ingyenes 15 GB-s helyre irányítod a kamera felvételt. -
hevepapa
senior tag
válasz
daninet #33795 üzenetére
Talán megoldást adnak a problémádra ezek a videók!
How to add the 5th camera to 4 port NVR
https://www.youtube.com/watch?v=vwTmfbe8bSU&ab_channel=FASTCABLING
Add More IP cameras to Your PoE NVR with PoE Switch?
https://www.youtube.com/watch?v=YWOJjDWyzYM&ab_channel=FASTCABLING
Új hozzászólás Aktív témák
- UFF! Dell Latitude 7330 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- HP 15-ac130nh (V2H61EA) Red FD, 15.6", i3-5005U, 4GB RAM, 1TB HDD, 2GB dGPU, Win10 Pro
- Dell Latitude 7490//7410//7420//7420 All-In-One
- Újszerű Lenovo Thinkpad T450 laptop (14FHD/I5-G5/8GB/128SSD/Magyar) - 1 év garancia, ÁFA számla
- ASRock Steel Legends RX7900 GRE 16GB 2 év garancia
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix B550-F Gaming Wi-Fi II Alaplap + Ryzen 7 5800X3D Processzor!
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest