-
Fototrend
IP Kamera kérdéssor:
Így kérdezz, hogy tudjunk segíteni (katt a linkre)
Új hozzászólás Aktív témák
-
aclandiae
senior tag
válasz
VANESSZA1 #13636 üzenetére
Nem erről volt szó a legelső bejegyzésben.
A legfrissebb verzió már nem kér rendszergazdai jogkört a futtatáshoz. -
Marci112233
addikt
válasz
VANESSZA1 #13628 üzenetére
Pár hozzászólással visszább leírtam a problémát.
A rögíztőbe meg szinte nem is nyúltam bele.Egyedül a hálózati beállításban kapcsoltam ki a DHCP-t hogy távolról elérjem, illetve ránéztem hogy állandóra van-e állítva a rögzítés. Nem mondom, hogy nem néztem át a rendszert mert átnéztem, de semmi mást nem állítottam el csak amit elírtam most. Na meg az idegesít a legjobban hogy ugye legelsőnek már péntek este küldtem egy levelet nekik hogy probléma van, de azóta sem válaszoltak rá. -
sanzi89
addikt
válasz
VANESSZA1 #13474 üzenetére
Csak azért írtam, mert elvből, mindenféle magyarázat vagy információ nélkül lebeszélted, elutasítottad az Annke márkát. Ezzel szemben nekem meg van egy - nem hosszútávú ez igaz - tapasztalatom, ami idáig teljesen pozitív. A funkciók, képminőség, kezelhetőség kiderült ennyi idő alatt is, a megbízhatóság, hosszútávú működés pedig majd évek múltával derül ki.
De cseréltem én már több Hikvision kamerát is hardver hiba miatt, az egyik különösen kellemetlen volt, mert már a dobozból kivéve rossz volt a kártyaolvasója. Itthoni boltból, számlával, garanciávak, persze kicserélték, de itt is lehet hardveres gond.
Csak annyit szerettem volna itt hagyni a topikban, hogy ha valakit érdekli az Annke márka, olvasson utána, nézzen pár tesztet és döntsön azután, ne utasítsa el rögtön csak azért mert nem egy bejáratott, ismert márka, mert ettől - véleményem szerint - van ahova jó választás. -
sanzi89
addikt
válasz
VANESSZA1 #13472 üzenetére
Annke-val volt konkrétan dolgod és negatív tapasztalatod vagy csak általánosságban akartad lebeszélni a kérdezőt a számodra ismeretlen márkáról?
Szeremtel fel pár Hikvision kamerát, bár messze nem vagyok jártas a témában, mint informatikust kerestek meg. Meglepődtem, hogy az Annke és a Hikvision kamerán az azonos funkciók PONTOSAN ugyanott, ugyanúgy vannak, ugyanaz az elrendezés, desing, minden, egyedül a bal felső sarokban más a logó. Nem azt mondom, hogy mindig mindenben megegyezik, ennyire nem ismerem egyik rendszert sem, de kísérteties a hasonlóság, ami nem véletlen. Főleg ha utána is olvas az ember.
-
sanzi89
addikt
válasz
VANESSZA1 #13470 üzenetére
Ezeket csak úgy itt hagyom, mindenki azt gondol amit akar:
Akit jobban érdekel olvasson utána az Annke márkának, nézzen róla teszteket, hasonlítsa össze a szofter kinézetét, funkcióit a Hikvision-nel. Utána eldöntheti, hogy akar-e harmad áron mondjuk otthonra egy Annke rendszert.
-
válasz
VANESSZA1 #10896 üzenetére
Itt megtalálsz mindent. Én -ugyanerre a chipsetre épülő Xiaofang 1S-et (gen 2) hackeltem meg.
-
Elemental
addikt
válasz
VANESSZA1 #4038 üzenetére
Köszi!
Nah, elkezdtem beleásni magam.
Az ip kamerarendszert úgy kell összekötni, hogy a rögzítőt és a kamerákat rádugom utp-vel a hálóra? Ez lehet az otthoni hálózat, vagy érdemes ennek külön hálózatot csinálnom? Vagy közvetlenül a rögzítőbe kell csatlakoztatnom? A kameráknál semmi hozzáértés nem kell, csak belepattintom az utp-t, és rendben is van?
A másik, hogy itt jönne elő a PoE értelme, mert akkor nem kéne tápot vinnem a kamerákig, csak az utp-t? (azt tudom, hogy kell PoE switch) Nagyjából 25 méter utp lenne a leghosszabb, vagy PoE-nél nem számít, hogy milyen hosszú?Amit kinéztem első körben:
Rögzítő: Hikvision DS-7608NI-E1/A
Kamera: Hikvision DS-2CD2020F-I
Ez mit jelent a kameránál: PoE bekötés: 4/5 (+), 7/8 (-)?Nagyjából 25 méter a max, ahová el kell látnia. Oda elég a 2MP?
Még egy kérdés. Az mit jelent egy rögzítőnél, hogy PoE tápfeladó? Ilyenkor minden utp-t, ami a kamerába megy közvetlenül a rögzítőbe kell csatlakoztatni, és nem kell PoE switch? -
boati
csendes tag
válasz
VANESSZA1 #3286 üzenetére
Szia!
Valamit lát, meg talál próbál is csatlakozni,de végül a "nem elérhető a hálózat" üzit dobja.Plug and playban meg még rosszabb a helyzet ott nem lát semmit.Egyébként az egész cucc itt van az asztalomon a kábel kb 1méter.Azt nem tudom hogy kézi hozzáadásnál a kamerán is kell vmit állítani,vagy csak az nvr-en?Egy ds 7208-am volt arra csak rádugtam a kamerát,megadtam a jelszót és működött is.A kamerán ott semmit nem kellett állítani. -
-
Impair1980
aktív tag
válasz
VANESSZA1 #2890 üzenetére
Nekem a Hikvision menüben az UPNP engedélyezve van, és a routeremben is. Minden portot nyit, amire a Hikvision-nek szüksége van.
A Routerben megnéztem és a következő portok vannak forwardolva a Hikvision IP címe alatt: 8000, 80, 554, 9010, 9020, 8200
Nekem is offline volt az EZVIZ menüben, de az UPNP engedélyezése után már aktív lett. -
zedok
őstag
válasz
VANESSZA1 #2800 üzenetére
Megkérdezhetem hogy milyen beallitasokat kellett elvegezni a kliensben?
Én csak beallitottam par csoportot, hozzadtam a kamerakat, latta a program online őket. Külön a kamerákat elneveztem, beállitottam a minőséget, meg az ütemezett felvetelt és kb ennyi. Amugy olyan esetben, ha a 10 kamera halozaton van és a gépre pedig fel van telepitve az ivms 4200 + a pcnvr ( ha jol emlekszem). Masra szukseg lehet?Vagy mit kene meg atneznem? Mert ilyen érdekes anomaliak mint amiket irtam nem lattam a neten senkitol se.
-
boati
csendes tag
válasz
VANESSZA1 #2485 üzenetére
Gyulán lakom.ok próbálkozok.az a gond hogy a kamera fel van kint szerelve a ház falára.ha nem fog menni holnap leveszem.az nvr poe ledjei villognak mint ha kommunikálna, a kamerának is megy az infrája.a kamera listában viszont nem látom.esetleg 0-ról leírnád a kamera hozzáadást,hátha én csesztem el vmit.
Köszi a fáradozásod -
boati
csendes tag
válasz
VANESSZA1 #2478 üzenetére
Szia!
Minden alapon van,de sikertelen.Neked is ds-7108n-sn/p-van.Mi a firmware száma?A kamerában nem kellene vmit állítani?Vagy a modemben?A kamerát ha feldugom a modemre tök jó minden,látom a böngészőben.
A kamera címe 192.168.0.15
az nvr címe 192.168.0.11
default gateway 192.168.0.1
Valakinek hátha van ötlete. -
boati
csendes tag
válasz
VANESSZA1 #2310 üzenetére
Ott tartok a problémámmal,hogy sikerült megcsinálni firmware feltöltést a kamerára.Sajnos nem működik továbra sem.5.2.8-as firmware volt rajta,amit sehol sem találok.Hosszas keresgélés után olyan infókat találtam,hogy a kínából rendelt kamerákkal vanak ilyen gondok.Eddig úgy néz ki,hogy nincs megoldás.Úgyhogy akinek ilyen kamerája van,az vigyázzon a frissítésekkel!Lehet,hogy dobhatom a kukába???Valakinek ha van még ötlete szívesen meghalgatom.
-
-
Tibi1218
csendes tag
válasz
VANESSZA1 #1690 üzenetére
Network Video Recorder vagyis NVR. De ha elolvastad amit írtam abból szerintem kiderül mivel IP kamerát nézek vele, távolról is elérem (az ip kamerát és a rögzítőt, vagy direkt képet nézek vagy rögzítőn keresztül) nem csak LAN (helyi) hálózatról. UTP kábelen kívül semmit nem használok (szóval nincs KOAX) és ha az osztott kamera nézetes képet nézed látszik a 8 kamera (mivel 8 csatornás) neve ami a konfigurálatlan állomásoknál D02 pl. (vagyis digital csatorna 2).
remélem így már pontos vagyok.
-
bozoli
tag
válasz
VANESSZA1 #1298 üzenetére
Ez attól függ, hogy mekkora látószöget szeretnél. Ha közel kell nagy látószög, akkor 2,8mm ha inkább távolra akarsz nézni, akkor persze nagyobb. De ekkor közel kicsi lesz a látószög. Az ebay.com on ha egy kicsit kutakodsz (hiki kameráknál), akkor sok helyen van kis táblázat, hogy mekkora lencsénél milyen a látószöged. Most nem tudom, hol. Én 2,8-ast vettem, mert közelre kell néznem, és nagy látószöget akartam lefedni. Viszont kültérre már nagyobbat fogok venni. 4-est, vagy 6-ost még nem tudom.
Új hozzászólás Aktív témák
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Filmvilág
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Béta iOS-t használók topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- BMW topik
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen széket vegyek?
- Napelem
- További aktív témák...
- Dell Inspiron 5406 2-in-1i5-1135G7 16GB DDR4 3200 512GB NVME 14" FHD Érintőkijelző W11Pro
- Eladó MacBook Pro 14" M1 Pro (2021) 16/512 99% akku Makulátlan állapotban!
- Újszeru GIGABYTE G5 - 15.6" FullHD 144Hz - i7-13620H - 48GB - 1TB - RTX 4050 - Win11 - 1,5 év gari
- Eladó garanciás,új állapotu projektorom kihasználatlanság miatt!
- Acer Nitro V ANV15 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-13420H - 16GB - 512GB - Win11 - RTX 3050 - 2,5 év gari
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Galaxy A34 5G 128GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- ASUS ROG GL552VW - 15.6"FHD IPS - i7 i7-6700HQ - 8GB - 128GB SSD + 1TB HDD - GTX 960 4GB -
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bontatlan SteelSeries QcK 3XL egérpad
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged