Új hozzászólás Aktív témák
-
markussandor
senior tag
megtettem, egy PoE-s kamerához nem kötelező tartozék a PoE-s NVR, ezért nem is ajánlok senkinek, és tipikusan olcsóbb is két eszközzel megoldani
(saját példa, vannak PoE-s IP kameráim, és PoE-s Wi-Fi Access Pointjaim is, mindenképpen vennem kellett egy PoE switchet, valamint csak 1 kábelt tudtam felvinni a padlásra, és nekem a TV-re van kötve az NVR) -
Dyingsoul
veterán
Köszönöm a tippeket!
Nekem msot úgy tűnik szerencsém van, találtam helyben egy srácot akinek vannak eladó TV-i, a hétvégén megyek hozzá. Aztán persze majd helyben meglátom vannak-e használható TV-i, de mivel van otthon 3 TV is már, ennek tényleg nem kell fullosnak lennie, ezért nézek főleg használtan. Konyhában lesz elhelyezve, oda kb bármi jó.- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
-
Úton vannak már a splitterek, találtam szép kültéri cuccot, csak az Kínából jön. 12 voltot ilyen messze (8 méter) nem húznék el, főleg minőségi kínai kábellel nem (cérnaszálak vannak benne biztos).
markussandor: semmiképp nem lenne problémája egy passzív tápfeladótól egy nem PoE képes kamerának?
bigrock: a 48V nem szabvány feszültség?
[ Szerkesztve ]
'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!
-
őstag
Mintha távoli nvr lenne, vagyis dátum alapján lehessen visszakeresni. Snyo nas az van, de a cél az, hogy ne otthon legyenek tárolva a felvételek, mert para van, hogy mi van akkor, ha a tolvaj lenyúlja az nvr-t Alapból is padlásra fogom szerelni álcázott villanyszerelős elosztó dobozba, de ezen felül is szeretne az ügyfél extra biztonságot
FTP-re hogyan menthető a felvétel fájlnév szempontjából, illetve ha megtelne a tárhely, akkor felülírja?"The quieter you become, the more you are able to hear..." ― Ram Dass
-
-
8nemesis8
veterán
Szia!
Van folyamatos áram zárható jó nagy kétsávos óraszekrénnyel, sőt ide tenném be a routert is.
Az lenne jó, ha memóriakártyára mentene mindent és csak ami "behatolás" azt töltené/küldené nekem értesítésként fel a NAS-ra és emailbe (appra is jó) mondjuk. Ez utóbbi mobilinterneten menne, mert wifi még nincs senkinek az utcában, totál új osztásról van szó.Akinek van ANNKE C800-as kamerája megoldható vele?
Előre is köszönöm!
-
Rick4
félisten
-
kano
nagyúr
És hogy lehet ezt megvásárolni innen? Mert ide nem szállítanak, ha jól látom.
„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
hzsolee
őstag
Na puff neki, nekem is ez a besder-es van. Csak akkor még nem így volt rászitázva a logo. Az egyiknek tényleg frankó a wifije, a másiké siralmas...
Ez a szórás megvan másnál is. Van szintén még két egyforma kamera, egy eladótól, és mégsem egyforma a kép.[ Szerkesztve ]
A feleségem szerint 2 hibám van. Az egyik, hogy nem figyelek rá, a másikra nem emlékszem... ( . )( . ) Nagyon difficult az élet... meg schwer..."
-
iceman82
csendes tag
Nem biztos, hogy ilyet szeretnék, de a tanácsok alapján 1enlőre eddig jutottam.
Ha tudsz valami jó helyet, légyszi ne tartsd magadban!Oké.....akkor infra refi lesz.
(A sima refi sem olcsó......és ha nem ér semmit, vagy legalábbis a célnak nem felel meg, akkor a másik kell.) -
iceman82
csendes tag
Bizonyára elkerülte a figyelmemet amit írtál. Most már megértelmeztem, köszönöm, hogy leírtad még1x. ))
Viszont ez árban nem is olyan rossz......és fémházas
Sőt van válaszható optikai lencséje is. Igaz úgy már lényegesebben borsosabb az ára. (ha pl. 8mm lencsével kérem úgy 21ezer.)
-
bupemko
senior tag
Engem is érdekelne 15k-ért 1M-es jobbféle IP kamera, tudsz esetleg konkrét típust/eladót is ajánlani? Leginkább olyannak örülnék, amit össze lehet lőni Synology féle Surveillance Station-nel!
Annyi a különbség, hogy én első körben inkább beltéri kamerát keresek, úgyhogy a 15m bőven sok
-
-
iceman82
csendes tag
Igazából jó külföldről is, ha ugyanazért a pénzért jobbat kapok mint itthon és nem krepál be mert ugye a garancia ez esetben nem érvényesíthető. Ha ezt a részét nézem akkor talán a kamot érdemes itthon venni.
Igen, ezért kérdeztem, hogy érdemes-e a wifi-vel szórakozni, mert ha már úgyis ásni kell a táp kábel miatt akkor bele lehet húzni az UTP kábelt vagy kábeleket is.
Tehát milyen kamot tudnál ajánlani? Akár külföldről akár itthon?
Hát sok-sok sőt talán még annál is több kábel fog kelleni. Ezen a tápfeladón mit értesz? 1kamrának 1táp kell, nem?
Ez honnan tudnám beszerezni és milyen kell? (Ez pl.jöhet külföldről is akár mert kábel kevesebb a hibalehetőség bár nagyobb a súly.)
Mennyi ennek métere? -
ATM_automata
őstag
Még annyival egészíteném ezt ki - gyakorlati tapasztalatom alapján -, hogy a korábban említett 100.000.-Ft körüli összeg szerintem nem hogy kevés egy elfogadható és még modernnek sem nevezhető rendszerre, hanem szinte lehetetlen küldetés...
- DVR kb 20.000.-Ft-tól /analóg, 4 csatornás 1 hang csatornával/
- HDD a rögzítőbe 1TB minimum 20.000.-Ft, de van kifejezetten DVR-be való WD széria is
- Szünetmentes táp!!! Nagyon fontos. Villám, túláram, vagy egyszerűen csak a tolvaj által elvágott betáp vezeték miatt nagyon kell szerintem. Teljesítmény függő, 600-as van már 15.000.-Ft-tól, egy jobb 1000VA-s olyan 25.000.-Ft körül.
- Mikrofon - külön vezeték kell neki, árnyékolt. De maga a cucc kb 3.000.-Ft, én felrakattam és nem bántam meg. Kell a hang, jól jön a bíróságon is.Spórolási faktorok, amivel többet veszítesz, mint amennyit nyersz:
- Kamerák tápolása. Ha nem külön tápról fognak menni olyan földhurkosak lesznek, mint az állat. /remélem jól írtam/. Ez azt jelenti, hogy csík fog futni a képen, szarabb lesz a képminőség. Én allergiás vagyok rá. Vagy külön tápot kell adni a kameráknak, vagy lehet kapni rá szűrőt, az megoldja, de pénzbe kerül.
- Olcsó kamera. Hát egy 600 vagy 700 TV soros olcsó kamerán nem fogsz látni semmi olyat, amivel sokra mész. Nekem van ilyen, arcok nem felismerhetőek. Tehát kb azt fogod látni, hogy valaki mozog a képen egy feltehetően kék /de lehet fekete/ felsőben. Ezen kívül semmi más értékelhető infó nem lesz arról, aki a képen van.Kb ennyit tudtam segíteni, remélem mész vele valamire.
What else?
-
iceman82
csendes tag
Igen, azt gondoltam, hogy kábel nélkül nem úszom meg.
Első kérdésem, hogy érdemes-e wifi-et venni? Mert ha a tápkábelt húzni kell, akkor mind1, hogy húzok-e mellé még 1kábelt vagy nem.
Második kérdésem: Ha ásni kell milyen mélyre kell ásni a kábelcsatornát?
Harmadik kérdés: Milyen kamerákat javasolnál?
Negyedik kérdés: Hol szerezzem be?
Ötödik kérdés: Ez a mini nvr micsoda? Olyan mint 1számítógép, ez rögzít? Folyamatosan vagy csak adott időben? Ezt hol szerezzem be és milyet érdemes venni?
Hatodik kérdés: Tápkábelből milyet és honnan?Igen, pontosan ettől tartok én is. Hogy előbb-utóbb ahogy gyarapodnak az állatok 1x csak azok is elkezdenek majd eltűnni. Igen, sajnos az infra sorompó ilyen......feleslegesen is riaszthat. Ezért lesz a GSM riasztó, az ugyanis csak akkor jelez ha kinyitják az ólajtót. Ha jelez.....start! Közben a kamerára ránézek, hogy mi van.
-
iceman82
csendes tag
Gondolok 1olyat, hogy telefonról vagy tabletről körbemutogatok ott pár embernek, hogy "lám milyen fasza kamerák vannak fent, mindent látok vele....", a híre körbemegy és nem lesz kedve senkinek próbálkozni.
Ha valaki mégis próbálkozik (a dűlőben napközben azért van mászkálás) nyilván vagy hajnalban vagy éjjel fog próbálkozni, akkor meg ott a riasztó mert az állatok zárva lesznek.Tehát igazából 4-5 kameránál többet nem raknék fel, amivel nagyjából belátom az egész terület....és esetleg a földutat.
Esetleg a kerítésen belülre (mondjuk kb. 40centire) raknék mozgásérzékelőket amiket össze lehetne kötni a kamerákkal vagy kamerával és akkor csinálna képet. -
iceman82
csendes tag
Köszi.
1enlőre nem lopják őket, de nem is szeretném. Külterület, de viszonylag biztonságos. (Bár nekem 1,5hónapja ellopták a villanypásztoromat.....1xűen elvágta a kerítésdrótot és bement) Pár napja pedig az 1ik malacom döglent meg......lehet mérgezés, de lehet csak infarktus is. Állatorvos azt mondta csak boncolásból derülne ki, de mivel az 30+ Ft lett volna, ezért inkább lemondtam róla.Alapvetően csak nézelődni szeretnék. Nem tudom melyik kamera mire képes, de arra gondoltam, hogy csak adott eseménynél csinálna pár képet. Nem kell arcfelismerős meg egyebek, elég ha "nagy vonalakban" rögzíti az emberkét. Ha a mozgása, ruházata felismerhető akkor már meg lehet fogni. (Nem olyan nagy terület, nagyjából be lehet azonosítani ki az elkövető.)
Megelőzendően az állatok ellopását, készül nekik a zárható ól, ahova megy GSM riasztó. Ha valaki átmegy a kutyán meg a villanypásztoron és eljut az ólig, akkor a néma riasztó jelez, és 10percen belül ott vagyok. (Csak 4,5km-re van tőlem a telek.)
A kamera igazából csak elrettentésnek menne, és azért, hogy mégis lássak valami nap közben, ill. ha valaki bedobál valamit akkor nagyjából rögzítve legyen.Kábelezni lehetőleg nem sokat szeretnék mivel elég nagy a terület (és üres is, csak az ólak vannak), annyi kábelt meg leásni a földbe nem kis munka és nem is olcsó mulatság tekintve, hogy ide nyilván spéci kábelek kellenek.
-
motrola
aktív tag
"Ha elegendő fény áll rendelkezésre, akkor mindegy, hogy milyen napszak van, mert nem a napszaknak megfelelő világítást kapod. Ha arról beszélünk, ezt tudja egy 100Ft-os kamera is. Ha éjjel, fény nélkül megy színesben, az érdekes, minden más szokványos."
Akkor ez egy szokványos kamera. Mindegy milyen a napszak elegendő fény van neki.
"A leírást pontos és érthető, viszont ezzel szemben nincs összhangban azzal, amit írtál."
Nem tudom mi nincs összhangban azzal amit írtam.
Te se tudod megmondani, hány lux fényerőnél fog színesbe átkapcsolni, elárulom, sok kell neki. Az onnantól meg lényegtelen, hogy a felkapcsolt lámpánál éjjel van-e vagy nappal."
Hány lux a jó világítás ? Ezt soha nem mértem, és nem is fogom.
Működjön nálam ez egy alapvető szempont.Dell Latitude 5490, POCO X5 5G, Umidigi, Chuwi Hi10X
-
motrola
aktív tag
-
motrola
aktív tag
A Day & Night control megfelelő beállításától.
1. Auto
2. black & white
3. colourÉs gondolom elegendő a fény ahoz, hogy szines legyen. ( itt van annyi fény ) PL. utcai lámpa.
Na nem kell 16 millió szinre godolni de vannak szinek és azok színhelyesek.
Az éjjeli látás a kameráknál általában nem HD még a nappal HD üzemmódukanál sem, ez minden tipusnál eltérő. ( tapasztalatom szerint )Dell Latitude 5490, POCO X5 5G, Umidigi, Chuwi Hi10X
Új hozzászólás Aktív témák
- EAFC 25
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Windows 11
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Linux kezdőknek
- Asszociációs játék. :)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- További aktív témák...
- HP 630 laptop (15,6/i3-G2/4GB/500HDD/Magyar/Windows7)
- GAMER Ryzen 5 3600 / RX 6600 XT 8GB / 16GB DDR4 / 512GB NVME / Beszámítás / Garancia
- Dell Latitude 3490 laptop (14/i3-G7/8GB/128SSD/AkkuX)
- Meta Quest 3 128gb +kiegészítők! (Garanciális)
- Volkswagen Passat Variant 2.0 TDI DSG LED facelift, új vezérlés, sérülésmentes
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest