Új hozzászólás Aktív témák
-
stickermajom
addikt
Sziasztok!
Tudtok ajánlani valami értelmes árú (20-30k) 8 portos gigabites POE switchet? Padlásra menne, a mostani Hiseeu már sokadszorra izolálja magát teljesen a hálózaton, valami nem kerek vele.
-
stickermajom
addikt
válasz Csabex #16849 üzenetére
Többen ajánlották őket korábban, de gondolom itt az építőipari boom közben ők is a mennyiségre mentek rá a minőség helyett.
Cég amúgy, de újabban már nem veszik fel ha telefonálok. Igazából meguntam a csatározást, hogy bizonyítsam az igazam, ennél is az első reakció az volt, hogy tegyünk be egy extra routert alhálózatnak, mert biztos IPv6 miatt megy offlineba. Wtf? -
stickermajom
addikt
Megvan az újabb Techson halálának oka: [kép]
Szakembör az északi oldalra felrakta egy hosszirányban repedt gerenda aljára mindenféle felső tömítés nélkül. Az uralkodó szélirány északnyugati, gondolom nem kell mondanom melyik fal kapja a legtöbb vizet. Állt a dobozban a víz, és a PoE csatlakozást sem sikerült vízmentesre megcsinálni.És akkor most szétszedem az összeset a házban, mert úgy tűnik ezt is hiba volt szakemberre bízni..
[ Szerkesztve ]
-
stickermajom
addikt
Na még a múltkori Techsonos nyűglődésemre: végleg megdöglött a kamera és mivel a telepítő cég nemes egyszerűséggel nem veszi már fel ha hívom őket, ezért felraktam helyette egy Annke C500-at. Gond nélkül megette a Techson NVR. Ezért az árért a kép minőség is rendben van.
Közben egy haver, aki vidéken kamerás cégnél dolgozik mondta, hogy ők is abbahagyták már a Techsonokat, mert rengeteg elhullott. Most Geovisiont raknak.
-
stickermajom
addikt
válasz stickermajom #16425 üzenetére
Múltkori szakadozó kamerámmal kapcsolatban kis érdekesség:
Harminc másodpercenként 5 pinget küldök rá. A kékes részek azok, ahol csomagvesztés van, jól láthatóan mindig infrára váltás után kezdi eldobálni. Arra gyanakszom, hogy a 12V ág nem elég stabil, ezért a benne lévő hálózati csatoló le-fel megy. Megpróbáljuk emelt feszültséggel meghajtani a kamerát, hátha stabilizálódik. Ha nem megy, akkor szerviz.
-
stickermajom
addikt
válasz zolka95 #16536 üzenetére
Ha nem akarod kitenni netre, de mégis elérnéd: VPN. Onnantól meg mintha a helyi hálózaton lennél. Bár én őszintén nem aggódnék amiatt, hogy valaki a kaput és az udvart nézegeti. Pushról hamar lemondanál amúgy is a rengeteg fals értesítés miatt.
NVR-t én biztosan nem tenném a padlásra, mert a winchester nem köszöni meg, inkább a viszonylag stabil hőmérsékletű lakótérbe.
Legbiztonságosabb? Ház négy sarkán 2-2 vandálbiztos kamera egymással szembe fordítva, hogy ne legyen vakfolt ahonnan esetleg megközelíthető bármelyik. Helyben valami RAID képes NVR, illetve egy másik városban folyamatosan szinkronizált backup.
[ Szerkesztve ]
-
stickermajom
addikt
Megjött az Annke C500 tegnap 5 nap alatt EU raktárból. Hogy ez a gagyi műanyag talp mennyire lesz tartós, azt nem tudom. Remélem legalább a képminősége rendben lesz.
-
stickermajom
addikt
Sziasztok!
Adott egy Techson TC DVR SE5204 NVR. Ha rendelek hozzá egy Annke C500 kamerát, akkor fog működni róla a felvétel, illetve a Techson saját appjával a visszanézés, ilyesmi? Most egyedül mozgásérzékelés van beállítva a meglévő kamerákon, hogy nappal nagyjából működjön, de gondolom azt az Annken magán is tudom állítani. Illetve el tudom engedni a dolgot, a felvétel a lényeg.
[ Szerkesztve ]
-
stickermajom
addikt
válasz stickermajom #16425 üzenetére
Senki nem találkozott még ilyen éjszakai fantomhibával?
-
stickermajom
addikt
Sziasztok!
Úgy tűnik fél éven belül a második Techson turret ("eyeball") kamerám döglik meg. Pár napja vettem észre, hogy sötétedés után offline lesz egy éjszaka alatt 80-100 alkalommal. Mivel csak infra mellett csinálja ezért a tápjára gyanakszom. Találkozott valaki ilyennel már?
A padláson lévő TP-Link SG108PE táplálja, a többi kamerának ezen a switchen nincs gondja. Felmásztam, megcseréltem a portokat, utána két napig csak infrára váltáskor ment le, de tegnap éjjel megint 100+ értesítés jött, hogy offline. Előfordulhat, hogy hosszútávon a switch nyírja ki őket? Nem gondolom, hogy bármivel rosszabb lenne ez a TP-Link, mint mondjuk a Techson saját PoE switche.
Dühítő, mert például egy Annke szetthez képest azért jelentősen drágább volt, de pont azért bíztam meg egy biztonsági céget a telepítéssel, hogy egy tutira kipróbált rendszer kerüljön fel, megfelelő supporttal. Nyliván a cégnek sem jó pár havonta kiszállni cserére..Ha esetleg később úgy döntenék, hogy más márka turret kameráját szerelném fel, akkor a meglévő Techson NVR képes lesz azt kezelni és rögzíteni az adatfolyamot? Látható lesz a p2p appjából a más márkájú kamera? Illetve egy Techson szerelődobozra van rögzítve a kamera, más turret vajon rárakható, vagy azt is be kell szereznem?
[ Szerkesztve ]
-
stickermajom
addikt
válasz Orbi82 #15860 üzenetére
Xiaominál sok minden az app push értesítése, csak nem megbízható, így az kapásból felejtős. Nekem több telefonon, wifin és mobilneten is simán bennevan egy órás csúszás az értesítésben. Szóval ha esetleg a biztonsági rendszert is abból tervezed megcsinálni én átgondolnám. Bohóckodni jó, de nem erre való.
Reolink kamerái Alexa kompatibilisek amúgy és van POE táplálású. De ami kifejezetten beltérinek néz ki, az wifis náluk is.
Amúgy, ha olyan értékű az ingatlan és a benne lévő ingóságok, hogy attól kell tartani, hogy lesniffelik a wifis kamera adatait, majd levágják a UPC-t és jammerrel zavarva a rádiós jeleket betörnek, akkor megfontolnám azt a biztonsági céget mégis legalább a telepítésre.
-
stickermajom
addikt
Sziasztok!
Októberben jártam itt egy döglött Techson kamera miatt, ami egyszerűen leszakadt a hálózatról és állandóan világítottak az infra szemek. Végül garanciában cserélték, most úgy tűnik ismét haldoklik egy. Tegnap éjjel óta nem váltott éjszakai módra, van 6 órányi sötét felvételem, illetve tegnap egész nap nem érzékelt mozgást, amit nehezen hiszek el.
Szerintetek előfordulhat, hogy a POE switch problémás? Egy TP-Link TL-SG108PE van használatban, UPS-ről táplálva, vihar nem volt (és a múltkori esetnél sem). A mostani eset másik porton is van. Ha feszültség probléma lenne nem kellene az összes kamerának tönkremennie? Illetve ha kap egy tüskét nem más probléma kéne hogy jelentkezzen?
Vagy a Techson, mint márka valóban ennyit tud? Itt is az ajánlottak között volt, a telepítő is ezeket rakja jó ideje. -
stickermajom
addikt
Mennyire érdemes amúgy spórolni a hellyel olyan módon, hogy csak mozgásra vegyen a kamera? Vagy simán 7x24 + mozgásnál jelölje meg az adott felvételt?
Main stream mellett van értelme a sub-stream rögzítésének is? -
stickermajom
addikt
válasz Gézengúz #14621 üzenetére
Nem konstans írásra vannak kitalálva azok a kártyák. Lehet, hogy bírja, de ha már a vagyonbiztonság miatt kerül fel a kamera, akkor szerintem nem érdemes kockáztatni. Plusz, ha leszedik a kamerát az adat is megy vele.
Más: próbálkoztam szoftveresen, sehogy nem érem el azt az egy Techsont, nem kap IP-t, onvifen sem látszik. Kinyitni nem akartam a gari miatt, jövő héten csere. Ami feltűnt, hogy az IR szemek nappal is világítanak, gondolom az elektronika megadta magát. Nincs 6 hónapos, ezek tényleg ennyit bírnak?
-
stickermajom
addikt
Sziasztok!
Adott itthon pár Techson EA1E105IHAZ4, amiből egy látszólag most megadta magát. Éjszaka az IR szemek világítanak, illetve megcseréltem a switchen egy másik porttal és más kamera működik ugyanazon, tehát switch/tápellátás probléma kizárva. IP-n nem érem el, az NVR is offline-nak mutatja. Aki felszerelte azt tanácsolta, hogy csináljunk egy alhálót a kameráknak, mert látott olyat ahol az ipv6 bekavart. Ugyan itt nincs ipv6 se benn, se kifelé, de egy próbát megér, nem tart semeddig azon a porton létrehozni egy VLAN-t a switch eszközeinek. No de statikus IP lett megadva az összes kameránál, a nem elérhetőt hogyan lehetne átállítani?
-
stickermajom
addikt
Reolink 8-as NVR-en látok 8 RJ45 inputot. Minden kamerát be kell drótozni hozzá, vagy kommunikál simán LAN porton is velük? Létre akar hozni valami alhálózatot esetleg?
Eddig az volt az elképzelésem, hogy a padlásra amúgy is megy egy uplink, ott bedugnám egy PoE switchbe, onnan tovább a kamerákba, az NVR-t pedig valahol a lakásban egy aljzatba és menne simán a kommunikáció, de most elbizonytalanodtam.
[ Szerkesztve ]
-
stickermajom
addikt
Sziasztok!
5MP-es Reolink RLC-410 és RLC-511 között lehet érdemi különbség képminőségben? Utóbbinál 90 fokos látószöget látok a 410 80 fokával ellentétben. Ha csak az optikai zoom okozza a dupla árat, akkor nem feltétlenül venném az 511-et.
-
stickermajom
addikt
válasz stickermajom #12709 üzenetére
Közben találtam egy huszadik fajta szoftvert, amivel direktben a kamera aljzatára csatlakozva a másik subnetben lévő IP-jét ugyan látta, de konfigolni nem tudtam, hiába állítottam magamnak statikus IP-t ugyanabban a subnetben. Emellett sikerült is beleszakítanom a falba az egyik kamera tápvezetékét, mert elég gányul volt megcsinálva. Szóval mi is az ajánlott wifis Hikvision? RTSP stream kell állítható porttal, semmi más.
-
stickermajom
addikt
Ugyanilyen kinézettel Camvision néven találtam, de ezen semmi márkajelzés nincs. Kamerákon csak annyi van, hogy Wifi-5030.. Az NVR-ben állítható pár dolog, ott látszik is szépen, hogy a kamerák egy 172.x.x.x tartományból kapnak IP-t, van egy SSID is kiírva, de ilyet rejtve sem találok.
-
stickermajom
addikt
Sziasztok!
[link] Ezt a fajta csodálatos szettet meg lehet valahogy erőszakolni, hogy az NVR-t ki tudjam hagyni a játékból és direktben csatlakozzak a saját wifimre? Itt a NAS egy WD Purple-lel, motioneye használatára gondoltam. Saját wifi alhálót hoz létre az NVR, kamerákon ránézésre nincs reset lehetőség. Most felmásztam, UTP-t a kamera portjába dugva sem érek el felületet a kamerán. Ezzel vettük a házat, ha nem muszáj, nem cserélném, de a végső megoldás valami Hikvision lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest