Új hozzászólás Aktív témák
-
Noxy
veterán
Nem újdonság. Majdnem minden Tapo kamerának más van a haladó beállításokban. 3 Tapo kamerám van. Egyik sem egyforma.
Pld a Network Settings > Static IP on/off, csak a C320WS-ben van. A C520WS meg a C310-ben már nincs. C520WS-ben UPnP sincs.
Ezektől függetlenül soha nincs semmi baj a kamerák elérésével. Ha az egyik Cudy Mesh router kiesik, gond nélkül váltanak a másikra. Éjjel meg auto újraindulnak, és mindig megtalálják azt a routert ahol a legjobb a jel.''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is'' Privát üzenetre nem válaszolok. (Kivétel a HardverApró)
-
hevepapa
senior tag
Én ezt a problémát a Vigiknél úgy zártam ki, hogy a routerben MAC alapján a kamerának van fix IP, de a kamera beállításoknál is beállítottam ugyanezt az IP-t. Így bármelyik eszköz akar "önállósodni", akkor is tudom milyen IP-n keressem ha kell
Azt már régen megtanultam, hogy egy hálózatban simán előfordul, hogy minden jól van beállítva, működik is, de néha elborulnak a dolgok.Aztán helyreállnak. -
motrola
aktív tag
A Basic riasztást az NVR-ben kell beállítani és az látszani fog visszanézésnél az idövonalon.(Motion Detection)
Az xmeye alkalmazás, telefonos verzióban szintén látszik.
Ha a kamerában be van állítva az e-mail küldés az e-mailban látszani fog, hogy mely riasztás küldte a képet, Line Crossing Detection, Intrusion Detection,Motion Detection. Feltéve ha a kamera tipusában ezek beállíthatóak, 1 kamerában akár mindegyik is.
Ha tud a kamera menteni FTP-re képet ott szintén látszani fog mely riasztás küldte a képet.
Figyelembe kell venni, hogy a kamera csak bizonyos távolságon belül képes a mozgásokat biztonsággal érzékelni.Dell Latitude 5490, POCO X5 5G, Umidigi, Chuwi Hi10X
-
Suineg
senior tag
Ja valahol hiányzik egy beállítás, A Tapo és az ICSee applikációban, vagy az XMEye NVR applikációban, vagy magában az NVR-ben. Kérdés, hogy hol és mit állítsak be, jelenleg az NVR-en sem jelez semmi mozgástörténést egyik kamera visszajátszásánál sem. Összefügghet értesítési beállítással is?
-
Busterftw
nagyúr
Tesómnak otthon a hegyen egy ilyen Tapo van, viszonylag jól működik de néha nem jelzett neki a mozgás érzékelő.
Amúgy jó lenne, van más hasonló esetleg másik márkától?
A kamera kb 3-4 méterre lenne az ajtótól, de ott pont van router/áram forrás.Az sem lenne rossz ha az SD kártya tartalmát telón el lehetne érni és menteni mobilra ha kell?
-
Kami11
őstag
Több mint egy évtizede megy Foscam kamerám folyamatos üzemben, már rég eljárt felette az idő, elavult, de még mindig üzemel hibátlanul.
3 hónapja vettem a helyére egy szintén Foscam márkájú, V5P típusú kamerát, szintén hibátlanul üzemel, a gyártó által ajánlott wms app hibátlanul kezeli a régit is, amit felszereltem egy új helyre, hogy hátul is figyelve legyen a porta.
Úgyhogy ez a kijelentés elég megdöbbentő a számomra, nem vitatom a tartalmát, de én nem ezt tapasztaltam, tapasztalom a márkáról.A cukrász a selejtet habbal takarja be, a kőműves habarccsal, az orvos meg földdel.
-
Kroni1
veterán
Wow, köszi! Tényleg van rajta, ezt nem tudtam. Akkor marad ez, mert Imou a másik kamerám is, legalább egy app elég lesz. Amúgy ONVIF-et tud, gondolom akkor a Syno NVR-re rögzítéssel nem lesz gond legalább.
RTSP nem tudom mennyire fontos nekem, gondolom az Imou app-al androidról azért rá lehet látni, csak ez a közvetlen kapcsolat nem fog menni igaz?
-
cOxeR
Ármester
Köszi, közben még tegnap éjjel megrendeltem a Xiaomit (AW300), meg is érkezett, kint is van a helyén, a látószöge lehetne egy picit tágabb, bár akkor meg kevésbé lenne felismerhető az arc a felvételen, nagyobb felbontás kellene.
Eddig egészen kellemes, szépen detektál embereket, az éjjeli színes kép is kifejezetten elfogadható. Ami nagyon szar az a hang felvétele, igazából használhatatlan.
Illetve a beépített led fény se túlzottan hatékony, bár nem is vártam azért csodát, arra jó, ha bekapcsolom detektálásra, akkor felfigyelnek a kamerára és vélhetően nem piszkálják amit nem kell, bár egyelőre ki van kapcsolva.
Wifi kétszer leakadt, de azt majd picit rekonstruálom azt az alhálózatot, hogy erősebb jel legyen ott.
Azt tudja esetleg valaki, hogy - nagy kártyát tettem bele 256GB, ha betelik, akkor automatikusan törli a régit és folytatja tovább a rögzítést? Gondolom igen, ez lenne a logikus, nem volt időm utána olvasni még.
Picit csalóka, de a detektáláskor csak 10 sec felvételt tesz ki, majd ajánlja a Cloud előfizetést, persze ettől függetlenül kártyáról vissza tudom nézni.
Érdekesség... már be is akadt egy nő aki megállt a kamerakép szélén és hosszasan vizslatta - 25-30 sec - a nővényeket, nagy távolságból, vélhetően azt gondolta, ott már nem látszik, ha egyáltalán kiszúrta a kamerát. Éjjel kiderül... megint próbálkoznak-e a maradék növényekkel.[ Szerkesztve ]
-
faki_
senior tag
"Imou Ranger 2 4MP (IPC-A42P) kamerát nem tudom elérni rtsp-n, mit ronthatok el? Kábelen csatlakozik, fix IP címen van, pingelni tudom, nmap szerint nyitva van az 554-es port, a kamera eredeti jelszavával és átírás után sajáttal sem megy. Ezzel a formulával próbálom:
rtsp:/admin:jelszo@fixIPcim:554/cam/realmonitor?channel=0&subtype=0&unicast=true&proto=Onvif
"A Dahua Config Tool-lal átírva H264-re a kamera feed. Felhasználónévnek próbáltam: admin-t, eredeti Imou reg.-es akármit, előbbit átírva másra. Nem megy sehogy sem (mpv, VLC, IP Cam Viewer). Specifikációban szerepel az ONVIF. Ügyfélszolgálat egy holland WhatsApp szám, ami nem fogad hívást. Egy magyar forgalmazó azt állítja, az Imou-kat nem lehet elérni rtsp-n. Sikerült már ilyen valakinek, esetleg kipróbálná? Ha esélytelen, küldöm vissza.
Ezek szerint működnie kellene: https://www.ispyconnect.com/camera/imou.
-
bigrock
Topikgazda
Hát igen, próbálnék én a Bosch-nak, vagy a Budapest Airport-nak Hikvisiont, vagy Dahuát eladni... kb. páros lábbal rúgnának ki a legelső ajánlatnál.
Ehhez képest a magyar állam Dahuákat telepít a határ kerítés mellé, amit kínai(!) mérnökök üzemelnek be. Köszönöm, nincs több kérdésem. -
Kálmipapa
csendes tag
Szia! De ezt, hogy? Hálózat alá teszem a kamerát úgy, hogy nem nyitom meg az alkalmazást, amit letöltöttem hozzá? És a telefonomon megkeresem az újonnan létrehozott hálozatot és csatlakozok és utána az appbol és végigviszem a varázslót? Ott mi lesz a jelszo amúgy, vagy hogy fogok én oda felcsatlakozni?Fogja azt engedni? Koszi, hogy segítesz.
-
LógaGéza
veterán
Ezzel én is megszívtam anno, úgy látom nem változott a dolog
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
Z_A_P
addikt
Powerline is lehetséges megoldás a wifi elkerülésére.
De az miért jobb mint egy stabil gyors erős jelű Wi-Fi?
Vagy a kamera wifije a gyenge pont?Olvastam az összefoglalót, de rám egyik sem áll (kivéve a "lehetséges biztonsági probléma")
Erkélyen lenne a cucc magasan, onnan nézne udvarra. Kertes házak, nincs "szennyezettseg".
Amúgy teljesen egyetértek, ahol lehet kábel kell, számítógépen sem hasznalunk wifit, csak kábelt. És itt is az lenne, ha lenne.
De ide ki kéne építeni...annyit nem ér meg.[ Szerkesztve ]
OK
-
evitiguF
senior tag
Köszi!
Beszerzési idő túl rövid, így külföld most nem jöhet szóba. Már úton van 2db 210-es.Ezeknél mennyire kell betartani a beltéri használatot?
[kép] [kép]
Ide is szándékoznék feltenni (zöld kockába, tápellátás piros kocka), ez elvileg szél és esővédett terület, de a tápkábele ezeknek IP védett?
Vagy ide már inkább kinti C3*0-ben gondolkodjak? -
BullZeye
veterán
De jó, most nagyon remeg a kezem a rendelés gombon
Ezzel a TP Link POE Switchel meg tudok hajtani 3db kamerát? Cat5e kábeleket húznék ki és kb 10 méteres kábeleken kapná az áramot. (azért kérdezem, mert adapternek 12v2A azaz 24Wattot ajánlanak, 3 kameránál 72W lenne, switch meg papíron 55Wattot tud)
[ Szerkesztve ]
Eladó Yuka 1000 robotfűnyíró + sweeper!
-
CHIPman
nagyúr
Akkor tárgytalan, egyelőre biztosan nem lenne átfúrva a fal a router felől, külső biztosítéktáblából kapná az áramot. A WS500 jó lenne árban és tudásban is, de nem akarok venni hozzá egy 4 kamerás szettet, hogy működjön is. Akkor ami tényleg wifis, és minimum 4MP, az legolcsóbban a Reolink 410W 66€-ért?
hardverapro.hu/tag/chipman - keresek 1TB 2230 SSD-t, eladó 2x16, 2x8GB notebook DDR4, 2x500GB m.2 SSD
-
faki_
senior tag
"Újabban jelentkező anomália nálam, hogy eltűnik a hálózatról. A fix IP-je nem él, megszűnik, az appok (iCSee, XMEye) és a Shinobi sem látják, csak az újraindítás segít. A kamera ennek ellenére működik, rögzíti a felvételt SD kártyára akkor is, amikor elérhetetlen."
Ez mégsem a Hiseeu hibája, néha gyenge volt a wifi jel. Sajnos az újraindulás utáni össze-vissza beállás, pozíciók elfelejtése erősebb wifi + powerline mellett is megmaradt.
Új hozzászólás Aktív témák
- 420 W számítógép táp ( márka : LC Power )
- Gainward GTX 260 896MB GDDR3 PCIE Golden Sample videókártya
- Gigabyte GeForce GTX 550 Ti 1Gb
- Új Magneplanar 1.7i hangsugárzó-pár. Csak kibontva volt. Gyári csomagolással! Végállomás is lehet!
- Apple iPad 9 gen. 10.2 2021 Wi/fi 64 GB Space Grey üvegfóliával és tokkal
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest