Új hozzászólás Aktív témák
-
BBali3
csendes tag
sziasztok, érdeklődnék, hogy mi a véleményetek a lenti két megoldásról, illetve ha van esetleg jobb ötletetek, várom a javaslatokat.
Adott egy építési telek ahova szeretnék első körben 1 db IP kamerát telepíteni ( min. 1,3 Mpixel vagy inkább 2Mpixel), kb 100 méterre van a házunk ahol van internet is. Sajnos az építési telken internet bekötése jelenleg nem lehetséges.1. verzió: megpróbálok egy wifi routert betenni az IP kamera elé / rögítő elé, és egy jelátlövővel a wifit átsugározni a 100 méterre lévő háztól. Sajnos nincs szabad rálátás, 2 ház útban van, emiatt attól tartok, hogy nem lenne megbízható a vétel.
2. verzió: 3G-s routert szerzek be, amihez veszek egy mobilnetet, így kötöm rá az IP kamerát/rögítőjét.
Mindkét esetben a távoli betekintés lenne az elsődleges szempont, nem szeretnék folyamatosan steamelni, de alkalmanként naponta néhány percre mindenképp szeretném távolról látni,hogy mi zajlik a telken. A helyszínen történne a rögzítés, így nem kritikus, hogy nagyon gyors legyen az internet, csak a betekintéshez szükséges sávszélességnek kellene elégnek lennie.
-
őstag
-
őstag
válasz Dolphine #2094 üzenetére
Az inkább a kérdés, hogy szettben (nrv-vel) szeretnéd megvenni, vagy csak kamerát szeretnél. Ha szettben akkor ebay.de és ott keress rá a Zmodo-ra, ha csak Hikvision kamera kell akkor Ali.
Precision M7710_&_Precision M7740- CPU: 9980HK, RAM: 32GB/3200MHz, GPU: RTX5000, IGZO 4K-UHD, SSD: 2TB Force MP510, 2TB ADATA XPG SX8200 PRO, 1TB SK HYNIX Class 50 SSD
-
Dolphine
addikt
Sziasztok!
A tanácsotokat szeretném kérni.
Ti milyen IP kamerát vennétek a következő kritériumokkal? Már, hogyha létezik ilyen.1. 1280x720 felbontás h.264 tömörítés
2. Riasztás emailben
3. IR funkció
4. Wifi és 3G/4G SIM fogadási képesség
5. Áramszünet biztos működésAz utolsó két funkció nem tudom, hogy mennyire működőképes. Mintha valamelyik IP kamerát gyártó cégnél láttam volna direkt IP kamerához való szünetmentest, de most nem találom!
Nem egyenlőre, hanem egyelőre! Nem ez miatt, hanem emiatt, vagy ez által!
-
kgab88
csendes tag
válasz bujdi19 #2088 üzenetére
Az NVR megfelel hozzá. Az a legjobb ha egy gyártótól van, akkor biztos megy vele a kamera.
Hát a kamera adat táblájából az derül ki, hogy 12 Volton 1 Amper, 48 Volton 0,5 Amper.
Ezen kívül van még benne olyan, hogy maximális áramfelvétel 7 watt. Itt nekem sehogy nem jön ki a 3 Amper.
Ha a 7 watt valós, akkor megy sima POE switc-ről. Amennyiben 15 watt felett van a fogyasztása 48 Volton de nem éri el a 30 wattot akkor HighPOE switch-re van szükséged. Például Zyxel GS1100-8HP. Ez portonként 30 watt teljesítményt tud leadni.
Ha egyszer egy kamera paraméterei között szerepel hogy megy POE tápról, akkor olyan nincs, hogy nem alkalmas rá.Informatikai vezetékes és vezeték nélküli hálózatok kivitelezése. Biztonságtechnikai rendszerek telepítése, karbantartása, javítása. http://portcomp.hu
-
kgab88
csendes tag
válasz bujdi19 #2086 üzenetére
Hát az adatlapjából ítélve POE tápfelvétele elég húzós.
48 Volton 0,5 Amper az nem igazán baráti. Ámbár nem tudom, hogy melyiknek lehet hinni. Fogyasztási adatok Kb. 7W maximum.
Egy alap POE switch portonként kb. 15,4 wattig terhelhető. Tehát ha a másodiknak hiszünk akkor bármely POE-s switch megfelel hozzá. Ha csak ezt az egy kamerát akarod hajtani róla akkor még a TP-Link is.NVR eszközben bármi ami támogatja az ONVIF 2.3-at.
Informatikai vezetékes és vezeték nélküli hálózatok kivitelezése. Biztonságtechnikai rendszerek telepítése, karbantartása, javítása. http://portcomp.hu
-
bujdi19
tag
Sziasztok olyan kérdésem lenne hogy ehhez a kamerához tudtok e nvr és poe switch-et :Vacron VIG-US731VE.
Mert azt szeretném hogy videót azt a vinyóra a képet meg tárhelyre mentse el és neten keresztül hozzá tudjak férni a kamerához hogy láthassam mi történik otthon. Utp kábelon keresztül szeretném árammal táplálni. -
Dolphine
addikt
A Foscam IP kamerákról mi a vélemény?
Nem egyenlőre, hanem egyelőre! Nem ez miatt, hanem emiatt, vagy ez által!
-
Minstrel
senior tag
válasz bigrock #2078 üzenetére
A sok levél miatt? Néztem a küldési limitet, az 2000db és 500db a trial fiókoknak amiről igaz nem tudom mi az, de nem volt napi 500 levél és PC-ről simán tudok levelet küldeni az smtp szerveren keresztül. Lehet a netszolgáltató kavart valamit, de a telekomos címemmel se működik.
-
Minstrel
senior tag
A kínai csodakameráim nem tudnak emailben riasztást küldeni, azt írják, hogy nem sikerült kapcsolódni a szerverhez. A gmail-es fiókomat használtam eddig erre, de most tegnapelőtt óta egyik se megy. Változtatott valami portot a gmail esetleg? Eddig 465-ös volt beírva. Kipróbáltam a yahoo mailt is, de ugyanez a helyzet, de nem hiszem, hogy mind a két kamerában egyszerre makkant volna meg valami.
-
Ablakos
őstag
Kamera elhelyezéssel van kérdésem. Egy külső IP kamera telepíthető tetőcserép folé? Tehát a hó, eső telibe kapja. Vagy van erre is valamilyen kamera kategória? Időjárás megfigyelés érdekel és nem az udvari betörőket szeretném lesegetni.
[ Szerkesztve ]
-
_NCT
addikt
No még egy 2 óra b@sztatás és 2 nap nyűg után meguntam, visszaviszem a kamerát és rendelek majd valami használható márkából pl Foscam lesz. Trendnet-et én nem ajánlom, sajnálom hogy elkapkodtam a vásárlást és nem néztem jobban utána neten, ott is elég sokan szidják a használhatatlan android app és a szar motion sensor miatt, illetve elég lassú is wifin és kábelen egyaránt...
-
_NCT
addikt
Sziasztok!
Trendnet kamera eléggé választékosan kezeli a riasztásokat ami mozgásra aktiválódik. Foscam motion része jobb vajon? Most kb ott járok, hogy az árnyékra is riaszt a kamera, pedig már elvettem 10%-ra az érzékenységet. 14 napon belül vagyok, még visszavihetem.
Esetleg valami 3rd party alkalmazást kellene használnom?
Erősen elgondolkodtam hogy lecserélem egy FOSCAM FI9821P-W -re a Trendnet 862IC-t.
[ Szerkesztve ]
-
tibibi
őstag
-
gyula20
tag
Talán ezzel a programmal lehetne IP-t és másokat is változtatni.
Ha beírom a keresőbe a 192.168.1.10 IP-t, ez jön fel , csak nem tudok rajta eligazodni !
Főleg azért , mert kinai , legalábis azt gondolom.
De bármit próbálok tenni , igaziból nem működik , valami olyasmit ír ki , hogy nem támogatott forma !kiss
-
bujdi19
tag
sziasztok tud valaki felhő tárhelyet javasolni ip kamerához kb 3 napi anyag kellene ráférnie full HD ban.
-
gyula20
tag
válasz bigrock #2055 üzenetére
Van egy LN4016HYB8-as DVR. 16 analóg és 8 IP kamerát tud fogadni.
Az analóg kamerák BNC-n csatlakoznak. Az IP kamerák egy 8-as switsh-en és a routeren.
Kihuztam a DVR-ből a router felé menő UTP kábelt.
A három másik Ip kamerát szépen felhozza , de a 10 es IP-t nem .Igy nem tudom áthelyezni.
Ha csatlakozom a DVR-re négy IP kamerát kapok . ki is írja a 10-es IP-t.Megpróbálok képernyő képet , ez az első ilyen kisérletem.
[ Szerkesztve ]
kiss
-
_NCT
addikt
Sziasztok!
Ha valaki bejut a lakásba és mondjuk a riasztó zaja sem érdekli, berohan a hálóba, viszi a gépet amit DVR-nek használok, az cumi?
Amilyen kamerát most használok, van beállítási lehetőség, hogy csak mozgásra riasszon, email-ben vagy ftp-zzen fel valahova. Ám van mikor random hazaérek és ezáltal magam generálom az emailt/értesítést.
Ennek kiküszöbölésére milyen lehetőség van? Trendnet cloud progi androidon értesít, ha mozgás van, viszont csak értesítés, olyankor nem küld emailt.
Riasztóra lenne jó rákötni, de azt a mostani kamera nem tudja....
Egyéb ötlet? Az nem túl életszerű, hogy mindig leállítom webes felületről a felvételt, ha előbb érek haza, mint a riasztási ütemezés van...
[ Szerkesztve ]
-
hzsolee
őstag
válasz motrola #2058 üzenetére
Paintben kivágom a nekem szükséges részt. ALT + Print screen csak az aktív ablakot másolja. Amúgy igazad van egy spec program sokkal többre képes.
A feleségem szerint 2 hibám van. Az egyik, hogy nem figyelek rá, a másikra nem emlékszem... ( . )( . ) Nagyon difficult az élet... meg schwer..."
-
motrola
aktív tag
válasz gyula20 #2054 üzenetére
"Csak az 192.168.1.10 nem jön fel , így nem tudom változtani.
Ezen az IP címen két kamera ül, illetve ha az egyiket leveszem fixen marad a másik."Ha lehúzod az egyiket akkor ami megmarad annak az IP címét kell átírni 192.168.1.xx-re
A DHCP lehetőséget ki kell kapcsolni.http://www.wisdom-soft.com/products/screenhunter_free.htm
Innen tölsd le a képernyő lopó programot és tedd fel."Igen minden kamerához kapott CD -n megvan az IPsearc program."
Indisd el az IPsearch programot amit a kamerával adtak, és csak 1 kamera legyen a hálózaton bekapcsolva.
Készíts fotót a keresés eredményéről és az alapján ha itt megosztod megírjuk hogyan tudod változtatni az IP címet.
Dell Latitude 5490, POCO X5 5G, Umidigi, Chuwi Hi10X
-
bigrock
Topikgazda
válasz gyula20 #2054 üzenetére
Mivel több IP kamerád van, feltételezhető, hogy egy switch-en lógnak, és a switch-be csatlakozik a DVR (ami inkább NVR, de ez most mind1). Húzd le a switch-ről az NVR-t, csak a kamerák legyenek rajta. Ezután keress rá a kamerára a hozzá adott segédprogrammal és abból próbálj meg belépni a WEB-es felületére. Itt próbáld meg átírni az IP címet, de a portszámra is figyelni kell, általában a HTTP port 80-as szokott lenni. Ha nem az, akkor is egyezzen a többi kamerával és a rögzítő beállításaival is. Tehát: IP címek különböznek, port megegyezik.
Help[ Szerkesztve ]
-
gyula20
tag
válasz motrola #2053 üzenetére
Igen minden kamerához kapott CD -n megvan az IPsearc program.
Már összesen 5 IP kamera van a hibrid DVR-en , három szépen feljön , tudom változtatni a csatornákat IP
kiosztást . Csak az 192.168.1.10 nem jön fel , így nem tudom változtani.
Ezen az IP címen két kamera ül, illetve ha az egyiket leveszem fixen marad a másik.Az is probléma, hogy korábban sok éven át ,egy analóg kamerás rögzítőm volt , azzal nem volt probléma, a nyár elejéig .Akkor volt egy villámlás , nem volt a 230-as hálózaton villámvédelmem , elment a DVR.
A lényeg az, hogy azt a rendszert ismertem , bár ennél sincs gond az analóg kamerákkal.
Csak az IP kamerákkal . illetve csak a 10-es IP-vel.
A tizes IP csak a DVR-en látom és az általad küldött IP scanner programon, itt viszont nem hogyan kell
áthelyezni másik IP-re.
A DVR-en az IP nem tudom átteni , csak a csatorna helyet, de az nem érdekes.
Kisérleteztem már az Angry IP scanner-el is , az is felhozza , de nem tudom , hogyan kell áthelyezni.
Nagyon sok programmal kisérleteztem már, de sikertelenül.Üdvözlettel:Gyula
kiss
-
motrola
aktív tag
válasz gyula20 #2052 üzenetére
IPsearch programot minden kamerával szoktak adni CD-n.
Ezzel a programmal felderíthető ill. megváltoztatható a kamerák IP címe és portszáma.
Általában amit adnak hozzá azzal menni szokott az IP cím változtatás is.De keresni is lehet van google IPsearch, ip camera tool .
Már leírták, hogy egyesével kapcsold be a kamerákat.
Mivel 4 van belőle mind a 4 IP címe azonos alap beállításban.
Számozd be őket és sorban bekapcsolva változtasd meg az IP címet.
Csak az utolsó értéket kell változtatni, 11, 12 ,13.Dell Latitude 5490, POCO X5 5G, Umidigi, Chuwi Hi10X
-
gyula20
tag
válasz motrola #2048 üzenetére
Köszönöm , ez a program felhozza az összes IP cimet a rendszerben. / használ , kijelölt , nem használt /
A 192.168.1.10-et is.
Csak az problémám , hogy igen szerény a nyelv és számítógép ismeret tudásom. Már egy kamerát sikerült elvarázsolni / eltüntetni / de a DVR-en visszahoztam.
Ha nem lenne túl problémás erről az IP átírásról , vagy kamera áttevésről irhatnál egy pár mondatot.Ezt a programot egyébként megtartom a gépen , mert még van négy IP kamera helyem . késöbb
még szeretnék párat telepíteni.
Mégegyszer köszönöm , hogy megküldted.Üdvözlettel:Gyula
kiss
-
motrola
aktív tag
válasz gyula20 #2045 üzenetére
http://www.advanced-ip-scanner.com/index1.php?utm_expid=62919999-20._cHMXBX2SFul7hotDoAX2A.1&utm_referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.hu
Tölsd le és futtasd ezt a kereső programot. Nem kell installálni elég futtatni. Megmutatja a hálózatod minden résztvevőjét. ( remélhetően )
Ezután tudod ip címek alapján a kamerákat egyesével módosítani/beállítani.Egyébiránt számozd meg a kamerákat és egyesével helyezd üzembe eltérő ip címekkel.
A DHCP lehetőséget a kamerákban ki kell kapcsolni, akkor nem változik meg az egyszer fix-re állított ip cím.
Ezt minden kamerában meg kell tenni.IPsearch programot minden kamerával szoktak adni CD-n.
Ezzel a programmal felderíthető ill. megváltoztatható a kamerák IP címe és portszáma.Dell Latitude 5490, POCO X5 5G, Umidigi, Chuwi Hi10X
-
gyula20
tag
válasz bigrock #2043 üzenetére
Köszönöm , sajnos így sem megy . Bármelyik kamerát hagyom a 192.168.1.10-en .
Erről az IP ről nem tudom áthelyezni más IP-re mert nem tudok belépni , olyan módon , hogy valami
változtatást tudjak készíteni.
A két kamera csak ezen a porton hajlandó dolgozni, felváltva.
Nem tudom , hogy hol lehetne belépni ,úgy a 192.168.1.10-be , hogy át tudjam írni más Ip-re.
Minden IP kamerám szerver portja 8080 , kivéve a 192.168.1.10 nek,ennek 8899.
Nem tudom miért , ha átírom eltünik , ezt át tudom irni a DVR-ben.
Ma több órát küszködtem ezzel a témával , de eredménytelenül.Üdvözlettel:Gyula
kiss
-
_NCT
addikt
No első benyomás nem olyan rossz. Viszonylag jó képe van.HD-t tudja., a progi amit hozzá adtak is könnyen kezelhető, viszont Linux támogatás nulla, mac Windows utility van, virtuális géppel megoldottam linux alatt
Felhő szolgáltatás nem rossz,de az androidos alkalmazás finoman szólva használhatatlan. Random jön csak be a kamera képe.
[ Szerkesztve ]
-
gyula20
tag
Üdv.Mindenkinek !
Vássároltam pár IP kamerát egy hibrid DVR-hez.
Az első kameránál a felhozott IP cím :192.168.1.80 volt.A kamera müködött. Pár nap múlva az IP cím 192.168.1.10 -re változott. Nincs kizárva, hogy én babráltam a rendszerben.
De ezzel sem volt probléma , a rendszer müködött.
Jött még két IP kamera , valami kinai nyelvű programmal feltelepítettem őket .
Az Ip számuk : 192.168.1.15 és 1.16 lett. Közben a kinai feltelepítő program eltünt.
A két kamera rendesen üzemel.
Vásároltam még egy kamerát , itt kezdödtek a problémák. Már nem volt meg / nem találom / a kinai
program . Csak úgy sikerült feltelepíteni a negyedik kamerát, hogy az első kamerával váltja egymást kb. percenkét.
Feltehetően egy IP címen vannak , de nem tudom egyiket sem változtatni , mert a számítógép a
192.168.1.10-es IP című kamerát nem hozza fel a Searc IP Camera programban.
Olyan mintha valami "beégetett" IP cím lenne , nem tudom változtatni.Lehetséges, hogy nem kapcsolódik egymáshoz a két téma , de hasonlóan jártam a WL-385F tipusú
WLan-al. Állandóan a 169.254.148.17 IP címet hozza fel , ezt sem tudom megváltoztatni.
Hiába állitom automatikus IP cím keresésre , csak ezt írja ki 00000.
Ha manuálisan írom be , annyit ír ki , hogy kézzel beírt IP , és nem működik.Nagyon hálás lennék egy kis segitségért !
kiss
-
topaz45
tag
Sziasztok!
Tudna valaki segíteni ,hogy miért van egy fekete téglalap az Ip kamera képén?
KösziÜdv. topaz45
-
_NCT
addikt
Na végülis többet áldoztam a dologra és egy TRENDNET TV-IP862IC-t rendeltem, majd meglátjuk...
Mondjuk hiányolom a riasztó csatlakozási lehetőséget, de minden nem lehet...
-
Dolphine
addikt
Sziasztok!
A Luxcam kamerákról mi a vélemény?
Van egy most az e*-nél akciósan, ezért kérdezem!Nem egyenlőre, hanem egyelőre! Nem ez miatt, hanem emiatt, vagy ez által!
-
_NCT
addikt
Hali!
FOSCAM FI9816P -ről véleményetek van? Ez már 720p-t 30fps-el tudja, youtube videók alapján is elég jó képe van, 27 pénz
Vagy esetleg TRENDNET TV-IP762IC.
Szoftveresen mennyire jók ezek? Linux-al kompatibilis? Debian Jessie-n használnám, ha nagyon nem megy akkor virtuális gépen kíndóz.
[ Szerkesztve ]
-
motrola
aktív tag
-
sztothj
tag
Techson IP kamera képét szeretném Synology NAS-sal rögzíteni. Van valakinek tapasztalata? Nincs benne a kompatibilitási listában. Köszi!
Az idő a legjobb tanár - eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli.
-
Cddd
csendes tag
Üdv!
Egy sötét tetőtér megfigyelésére keresek kamerákat. Most ez lenne a fontos, később szeretnék bővíteni még 3-4 kültéri kamerával. Vezeték nélküli, vagy vezetékes megoldás lenne a jobb? Nekem elég, ha "idegen" mozgásra bekapcsol, nem kell a folyamatos kép. Olvastam, hogy lehetőleg egy gyártótól kell összeállítani.
Sajnos kezdő vagyok a témában, ezért kérnék segítséget...[ Szerkesztve ]
-
iceman82
csendes tag
Tehát próbáljak meg beszerezni lehetőleg 1gyártótól mindent, kamerát és NVR-t is?
Ugyan nem 1xe fogom megvenni a teljes rendszert (hanem valszeg 1-1,5év alatt lesz meg a szükséges 12-14 kamera) de kamerában azért árban nem mennék 18-20ezer / db ár fölé ha nem muszáj.
Nagy a terület (3600nm, 36x100m) tehát mindenképpen több kamera kell. Most kezdésnek a tavaszig legkésőbb 5-6db kamerát szeretnék megvenni az NVR-el és a szükséges kábelekkel aztán bővülne majd szépen lassan a rendszer.
Lencseméretben több félére gondoltam mert pl. a kapuhoz és az ólakhoz olyan kell ami közelről ad jó képet.Esetleg ajánlanál valamit?
-
kgab88
csendes tag
válasz iceman82 #2023 üzenetére
Nos a következő észrevételek vannak, de csak röviden.
Az nvr-ek többsége gyártó specifikus. Tisztelet a kivételnek. Viszont azok sem támogatnak mindent.
Onvif szabvány. Hát itt már több a támogatás lehetősége, de ez sem végtelen. Ha egy nvr Onvif 2.0, akkor az Onvif 2.3-as kamerákat valószínűleg nem fogja támogatni.
Infra megvilágítás. Minden esetben, kivétel nélkül a ráírt megvilágítási távolság nulla fénynél a valóságban kb. a fele. Ez alól nem kivétel a neves gyártók kamerái sem.
Az hogy cmos vagy ccd? Hát nem is tudom. Mindkettőből láttam már jót és rosszat is.
Én inkább áldoznak rá kicsit többet. Főleg egy gyártótól valót vásárolnék a kompatibilitás miatt.[ Szerkesztve ]
Informatikai vezetékes és vezeték nélküli hálózatok kivitelezése. Biztonságtechnikai rendszerek telepítése, karbantartása, javítása. http://portcomp.hu
-
Minstrel
senior tag
válasz iceman82 #2023 üzenetére
Ezeket kb. féláron megkaphatod aliexpressen. Nekem most ilyenek vannak [link] [link] Belsőre ugyanazok, de a fehér fémházas.
Most rendeltem egy sony imx222-est, mert kíváncsi vagyok mennyivel jobb ezeknél [link] Ebben a videóban nagyon jónak tűnik a minősége, remélem ez is lesz olyan, bár a kamera nem biztos, hogy ugyanez, de a szenzor igen.
[ Szerkesztve ]
-
iceman82
csendes tag
NVR-ből még akár ez is játszhatna.....
[link]Árban még beleférne, viszont a postázás baromi drága......
Vélemény?
-
iceman82
csendes tag
Üdv. mindenkinek!
A nyáron már elkezdtem az infokat összegyűjteni a tanyám kamerázásához. Idő és pénz hiányában megakadtam, viszont a hétvégén gyakorlatilag az összes állatomat ellopták. (A kár 250-300e)
Úgyhogy ismét előtérbe került a kamera rendszer telepítése. Tavaszig -amíg ezt meg nem oldom- addig nem viszek ki ismét állatokat.
Kamerából pl. erre gondoltam:
[link]
Árban még tűrhető, h.264-es a tömörítése (ha jól emlékszem ezt ajánlottátok), valamennyire vízálló, 6mm-es lencséje van, lehet nézni sz.gépen és mobilon is. Ez lehetne az 1ik kamera.[link]
Ha lehet hinni a leírásnak Sony chip van benne, 2MP-s, ugyanúgy h.264 a tömörítése, a lencse ugyan csak 3.6mm-es ami nem is baj mert több féle kamerát szeretnék, viszont kérdés, hogy a kamerákat össze lehet-e hangolni?! Mert ahogy látom mind1iknek más a kezelőfelülete.Nvr-ből ilyenre gondoltam:
[link]
Mivel idővel a terület nagysága miatt lenne kamera azért több is, ezért 16 csatornásakat keresgéltem. A h.264-es tömörítést ez is tudja, a többi adata nekem sokat mondd. Ha hülyeséget néztem ki, kérem jelezzétek.Minden segítséget szívesen veszek....
-
_NCT
addikt
Amúgy ha tudtok ajánlani kamerát hát rajta, én ezeket néztem ki. 20-25k a keret.
-
_NCT
addikt
válasz motrola #2020 üzenetére
Beszéltem a főbérlővel, neki is volt 1x ilyen fals riasztás. Nem tudom elképzelni hogy valaki kinyitja a zárat, benéz, észreveszi a riasztót,majd lóhalálában visszazárja a zárat és eltűnik, bár nem kizárt. Viszont 5s alatt nem hiszem h fel tudná mérni a terepet.
Szomszéd mindig otthon van, ők szóltak volna ha bármi gebasz van.
Azért egy Wansview kamerát felszerelek, ahogy visszaolvastam a wifit el kell felejteni, amúgy sem túl nagy kunszt adott csatornán jelet zavarni.
-
motrola
aktív tag
A riasztásnak okozója kellett legyen, vagy ha valóban szellem riasztás volt akkor az érzékelőt cseréld ki. Ha bizonytalan az a helyzet is előfordulhat, hogy nem riaszt amikor nemvárt vendég van a lakásban.
Egy érzékelő csak pár ezres de biztosan jól működő legyen.
A kamerák általában a risztásról küldenek fotót a megfelelően beállított postafiókba. Csak állandó internet kapcsolat szükséges hozzá.
A fotók minősége kamerafüggő.Dell Latitude 5490, POCO X5 5G, Umidigi, Chuwi Hi10X
-
_NCT
addikt
Sziasztok!
Pénteken volt egy riasztás a lakásban, nem tudom mennyire életszerű, illetve létezhet-e fals riasztás (zóna 1-2 van csak, mivel 1 helyről lehet csak a lakásba bejutni, és a 2-es zónán volt a riasztás, ami érdekes, mert az 1-es zónának kellene hamarabb riasztania, hacsak valaki nem tud teleportálni egyenesen a lakásba. Illetve a szomszédok nem panaszkodtak, hogy visított a riasztó, a panelen viszont ott volt a riasztás)
Kb 50m2 panelba kellene egy ip kamera ami a bejárati ajtót figyeli. Épp ezért nem hiszem hogy nagyon 20k fölé kellene mennem. Azt meg tudom oldani hogy valamelyik tárhelyszolgáltató (google drive vagy dropbox) szerverére feltöltöm a felvételeket egy script-el?Van egy debian ami 0-24-ben fut, Squid fut rajta, semmi más. Van egy Openwrt router, nem tudom az mennyire támogatja az ip kamerákat.
-
hramon94
tag
Sziasztok. Kapcsolóüzemű legalább 100W teljesítményű tápegységet szeretnék venni melyik gyártótól érdemes venni? Hosszútávra folyamatos működéshez kellene. MEAN WELL tápokról mi a tapasztalat?
[ Szerkesztve ]
-
Minstrel
senior tag
Sziasztok!
Van egy ilyen kínai gazdaságos kamerám [link] amibe vettem nagyobb látószögű lencséket [link] és van egy kis gond az infrával, ugyanis ezzel az új lencsével nem akar átkapcsolni. Normál esetben kattan egyet benne a relé amitől átvált fakóbb képre, ezt használja éjjel, nem igazán értek ehhez még, de ha visszateszem a gyári lencséjét akkor jó. Az a gond, hogy a lencse nem infra szűrős vagy szűrő lap az érzékelő előtt van és távol van tőle?
-
Goatman
aktív tag
Üdv mindenkinek!
Egy ismerősöm szeretne a nemrég nyílt vendéglátóipari egységébe 3 db beltéri IP-kamerát telepíteni. Nagy belmagasságú tágas helyiség galériával, így lehetőleg nagyobb távolságokból is jó minőségű felvételekre lenne szükség minimum 20 fps-sel, természetes és mesterséges fényben, illetve szürkületben is. Hangrögzítés nem prioritás.
24 órányi felvételi kapacitás lenne maximálisan szükséges, több nem, illetve a mindenkori megtekinthetőség (okostelefon, notebook stb.), mivel állandó Wi-Fi kapcsolat adott a helyen. Felhős vagy lokális tárhely egyaránt szóbajöhet.
Alkalmasak erre a belépőszintű networkös IT-brandek (pl. Tp-Link) termékei, vagy komolyabb modellek után érdemes kutakodni?
Előre is köszi
[ Szerkesztve ]
92 pirospont a régi Hardveraprón: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Goatman
-
RoryBreaker
aktív tag
válasz RoryBreaker #2006 üzenetére
Erre gondoltam, érdekelne, mennyire jó választás, vagy mennyire sem.
Foscam FI9816P
Köszönöm!
Rog Strix B-760i Gaming Wifi, 32 GB DDR5@6000, i5-13500, Asus RTX 4060 OC Dual, 1TB Samsung 980 Pro, Be Quiet Pure Power 1000W Gold 80+, Noctua NH-12UA + Noctua házventik, Asus AP201 Mesh ház
-
RoryBreaker
aktív tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Szükségem lenne egy IP kamerára, de nem értek hozzá, nem tudom milyet vegyek.Ami lényeges:
Beltéri
Éjjellátó
Synology kompatibilis
Képminőség azért normális legyen, gondolom, minimum 720p
egy kb. 5-6 m-es folyosót kellene nézni vele, kutya megfigyelésére kellene.Ezeket tudom, amik fontosak, esetleg segítenétek, merre induljak el?
Köszönöm!
Rog Strix B-760i Gaming Wifi, 32 GB DDR5@6000, i5-13500, Asus RTX 4060 OC Dual, 1TB Samsung 980 Pro, Be Quiet Pure Power 1000W Gold 80+, Noctua NH-12UA + Noctua házventik, Asus AP201 Mesh ház
-
tibibi
őstag
Használ valaki mini nvr-t ? Ezeket is el lehet érni távolról interneten keresztül ?
-
kgab88
csendes tag
Igen, a passzív poe az amit belinkeltél. A TENDA egy közép kategóriás márka, találkoztam már rosszal belőle, nem is eggyel. Ezt kamera válogatja, hogy mi mit bír el. Modjuk egy Hikvision és hasonló kategóriás kamerához nem ajánlom. De egy Foscam és a vele egyező kategória el szokott menni róla. De ha egy stabil jól működő rendszert szeretnél ami IP alapú, akkor nem érdemes alsó- és alsóközép kategóriás termékeket venni és telepíteni.
Ezt egy 10 éves biztonságtechnikai és több mint 20 éves informatikai tapasztalatok alapján mondom.
Minden telepítőnek megvan a saját bejáratott termék palettája amit ismer szinte a végletekig és amit folyamatosan használ.
Nem mondom azt hogy amit v. amiket én használok azt más biztonságtechnikusok is úgyanúgy véleményezik, de általában a gyártók által vállalt garancia idők magukért beszélnek. Tudni kell, hogy mindennek van előnye és hátránya is. Egy Zyxel switch 5 év garancia, és ez nem a fullos felső katekória, viszont 20 év alatt midősszesen 10 darab hibás termékkel találkoztam, pedig ennek a több ezerszeresét telepítettem le.Informatikai vezetékes és vezeték nélküli hálózatok kivitelezése. Biztonságtechnikai rendszerek telepítése, karbantartása, javítása. http://portcomp.hu
-
pyth
tag
Nos, a hozzá nem értés az teljes a témában...
Éreztem hogy valamit benéztem, de nem találtam róla bővebb infót. Itt a fórumon meg korábban már ajánlották ezt a POE-s tápot, de a hogyan-miként az nem derült ki.
Szóval akkor (egyenlőre elkerülendő egy POE switch vásárlását) egy ilyen passzív POE leválasztót kell a másik végére tennem.Köszönöm a segítséged
-
kgab88
csendes tag
Nos a következő esetekben a hozzá nem értés szüli a legtöbb félreértést. Az a POE adapter nem jó a kamerák tápellátásához, hacsak a másik oldalára nem teszel egy passzív POE leválasztót.
Mégpedig a következő miatt nem használható így:
Ez a poe adapter 12v/1A. A szabvány POE tápellátás 48V. Tehát 48V alatt nem szoktak a kamerák ilyen fajta tápellátásról elindulni. Ez alól kivétel az Ubiquiti termékek, melyek POE igénye 24V.
A passzív POE ilyenkor megoldás, mely a kamera oldalon leválogatja a 12voltot a tápdugó felé. Így a kamera elindul.
Lehetőségek még POE switch. POE feladó + 48V táp. Én a switch-et ajánlanám, de ebből sem a TP-Linket. minimun egy LevelOne vagy zyxel, mely biztosan stabi működést garantál.Informatikai vezetékes és vezeték nélküli hálózatok kivitelezése. Biztonságtechnikai rendszerek telepítése, karbantartása, javítása. http://portcomp.hu
Új hozzászólás Aktív témák
- 420 W számítógép táp ( márka : LC Power )
- Gainward GTX 260 896MB GDDR3 PCIE Golden Sample videókártya
- Gigabyte GeForce GTX 550 Ti 1Gb
- Új Magneplanar 1.7i hangsugárzó-pár. Csak kibontva volt. Gyári csomagolással! Végállomás is lehet!
- Apple iPad 9 gen. 10.2 2021 Wi/fi 64 GB Space Grey üvegfóliával és tokkal
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest