Új hozzászólás Aktív témák
-
Nadihun
csendes tag
Sziasztok,
A topic összefoglalóját és több oldalt végig olvasva rászántam magam, hogy konkrét ajánlást kérjek tőletek. Legkésőbb a többször hivatkozott húsvéti akcióban szeretném megvásárolni az eszközöket. TP-Link Tapo-t néztem első körben, illetve a Hikvision/Annke termékeket.
Köszönöm a segítséget!
1. Hány db kamerát tervezel (kültéri/beltéri)? 3 kültéri
2. Később lesz-e bővítve? Valószínűleg nem
3. NVR (rögzítő) kerül-e a rendszerbe, vagy SD kártyára lesz a rögzítés? NVR
4. Mekkora területet szeretnél figyelni (milyen messze van a kerítés vagy az utcafront)? Nagyjából 10-30 méter.
5. Kellenek-e "okos" funkciók (személy/gépjármű felismerés)? > Személyfelismerés jó lenne, különösen ha ilyen esetben telefonon kapnék notificationt a mobil appban. Az udvaron egész sok fa és egyéb növény van, ez nem tudom mennyire befolyásoló tényező.
6. Külföldi vásárlás szóba jöhet-e (EU raktárból, plusz költség nélkül)? Igen
7. Mennyi pénz lenne a vásárlásra? Az eddig látottak alapján 200e Ft-ot mondanék a komplett rendszerre. A lényeg hogy jó legyen, nincs kőbe vésett határ.
8. WiFi-s kamerát szeretnél (alapból vezetékest ajánlunk)? Csak vezetékes, PoE-s.
9. Egyéb igények (pl forgatható, sim kártyás, napelemes, színes éjjeli kép stb)? Színes éjjeli kép jó lenne, mobil app jól használható legyen - notification pl. a fentebb említett személyfelismerés esetén, egyszerű telepítés és karbantartás IT szempontból. Nice to have: későbbiekben okoseszközökkel való kompatibilitás lehetősége - TP Link Tapo termékeket néztem első körben erre a célra, de ez nem eldöntött még. -
Levi123
senior tag
Resetnél a kamera vezetéknél lévő kis reset gombra gondolsz? Vagy a programban is lehet valahol resetelni azt az 1 kamerát? Köszi!
#28095 [w]: köszi!
#28094 csƵ: Annke vision, de telefonról is uaz. a hiba, a másik kameránál nem csinálja.
"Egy napból kb félig van idősáv. Hiába ugornék rá a mai nap délután 4-re, délelőtt 9-ig játszható" ez így szerintem nem jó, mert ennek az a lényege, hogy minden pillanat visszanézhető legyen.Levi
-
jézusom
addikt
Hali!
Nézegettem az annke oldalát, a c800 kamera Így nézett ki? Most mintha fehér ledek is lennének rajta. És mennyibe került régen, mert most 50 dodo?
-
[w]
őstag
válasz Levi123 #28093 üzenetére
reolinknél volt olyan, hogy napi 4-5-ször random újraindult, olyankor mindig kimaradt a felvételből 1-2 perc (szerencsére nem több)
amikor egyszer élőben elcsíptem, hogy a kimaradások esetén élőképet sem ad, akkor először a hálózatot néztük végig, aztán végül is a tápja volt hibás, csere után meggyógyult
lehet 100 más oka is, én saját tapasztalat alapján ezekből indulnék ki
cmdr PETER W. VOLKOV
-
-
Levi123
senior tag
Esetleg valaki találkozott már olyan problémával, hogy folyamatos felvételnél vannak szakaszok amikor nem vesz semmit a kamera az idősávon, ha belekattintok a felvételnél átugorja, kimarad néha 0,5-1 óra.. Annke C800-as kamera. A vicces, hogy csak az egyik csinálja, de minden nap van amikor a 24 órából 2x is van kimaradás. Készítettem képkivágást: [kép]
[ Szerkesztve ]
Levi
-
Dave9009
csendes tag
Sziasztok! Van egy tp-link Poe kamerám ami egy hikvision switchel 2 hétig tökéletesen működött a garázsban egy 5 méteres UTP kábellel. Amíg nem szereztem be hosszabbat ez volt a próba üzem. Most megjött a kábel, kb 10-12 méteres lett a táv de nem tudom elérni a kamerát. Megnéztem a Mac címet, routerben látom is, kapott Ip címet, de pingre nem reagál. A kamera amúgy látszólag tökéletesen működik, mikrofon nagy hangokra reagál és villog az elején megvilágító LED is. Lehet hogy sok a veszteség a kábelen, és egy plusz DC táp megoldaná a problémát?
-
Krilehor
tag
válasz kunberci #28045 üzenetére
Köszi szépen a tippet.
Közben átgondoltam és szerintem jobb lenne a WiFi beltéri kamera erre a felhasználásra, illetve lehet árban is kicsit magasra lőttem erre a jellegű felhasználásra. Néztem a Reolink E1 és E1 Pro-t is, annyira nem győzőtt meg a minősége, de ezek még 30e alatt vannak és ONVIF képesek. Eufy-okat is néztem, de azok ha jól tudom nem ONVIF képesek és Home Assistanttal nem fognak működni.
Ilyen 30e-os árkategóriában beltéri WiFi-s, SD kártya rögzítéssel, ONVIF támogatással a Reolink mellett még mit lenne érdemes megnézem szerintetek?
Illetve AliExpressről érdemes SD kártyát venni, vannak megbízható, eredeti és olcsóbb kártyák ott? -
[w]
őstag
válasz bogabi #28086 üzenetére
engem azért még mindig jobban érdekel, hogy a visszajátszás azért omlik-e össze, mert a kamera nem bírja a tempót - és erre jó ötletnek tűnik egy kevésbé hardcore felvétel visszanézése
lehet a kártya is rossz, de alapvető, hogy a rögzítő médiumnak sosem az olvasás, hanem az írás megterhelő
csak sajnos a sok ötlet ellenére is kevés volt eddig a visszajelzés, úgyhogy fingom nincs mivel lehetne még folytatni
cmdr PETER W. VOLKOV
-
senior tag
Túl érzékeny vagy, én nem találtam semmi kivetnivalót a papa hozzászólásában, ellenben a faxságokat Te említetted meg. Szeret mindenhez hozzászólni, de ez egy nyilvános fórum, ha nem akarsz, nem reagálsz rá.
A tévedés joga fenntartva. A meccs áll egyenlőre, egyelőre ez a helyes.
-
-
senior tag
válasz hevepapa #28077 üzenetére
A VBR-nek nem az az előnye, hogy szebb lesz a kép, hanem adott esetben kisebb lesz a fájlméret (kisebb lesz a stream sávszélessége), mivel a kamerák ahhoz képest állítják az éppen aktuális bitrátát, hogy van-e mozgás, vagy nincs a képen. Ha nincs, akkor váltanak alacsonyabb bitrátára és/vagy több frame-re két keyframe között (két keyframe között pedig csak a deltákat kódolja, nem az egész képet).
-
hevepapa
senior tag
Nem tudom mi a bajod velem... Nem az első hogy elkezdessz baszogatni valamiért. Szerintem nem szóltam hozzád sose 1 rossz szót sem. Az hogy pár témában nem egyezik a véleményünk az egy dolog. De azt meg lehet vitatni normális hangnemben is.
De tudod mit: legyen meg amire vágysz. Kilépek innen, nem szólok hozzá semmihez és így megmaradhatsz a mindentudó megmondó embernek amit annyira élvezel.Üdv a többi fórumtagnak. ...és köszi a halakat
[ Szerkesztve ]
-
[w]
őstag
válasz hevepapa #28074 üzenetére
nem, nem tűnt fel, mert az első dolgod a témában egészen konkrétan az volt, hogy ész nélkül álltál bele egy kérdésbe, azaz még csak nem is volt a hozzászólásomban javaslat vagy vélemény
első lépés? jajbocs, nem olvastam az útmutatóban, hogy azt csak te határozhatod meg
cmdr PETER W. VOLKOV
-
hevepapa
senior tag
A V30 az OK!
VBR/CBR: változó bitráta / állandó bitráta
Mind a két módszernek van előnye és hátránya. Általában a VBR-t szokták ajánlani, mert azonos fájlméretnél jobb képminőséget ad - de ennek a kódolásnak nagyobb az erőforrás igénye is. Itt egy részletes leírás erről: [link] -
vacs
Topikgazda
Kipróbáltad a másik appokat, amit korábban már ajánlottam neked?
(^)(>.<)(^)
-
hevepapa
senior tag
Köszönöm a kedves szavaidat!
Ha esetleg nem tűnt volna fel: megkérdeztem az érintettet, hogy milyen típusú SD kártyát rakott a kamerába? Bár szerinted faxság minden amit írok, de a hibakeresés első lépéseként talán azt érdemes tisztázni, hogy egyáltalán rendben van-e a kártya sebessége. Ha igen, utána lehet elindulni másfelé -
csƵ
addikt
Annke C800 észrevétel.
SD kártyára mentem a felvételeket. Max. felbontáson és minőségben kb. 6 napot rögzít h265-ben 128GB-ra. Ami tök jó lenne.
De: visszajátszáskor pár perc alatt vagy beletekerések után befagy a rendszer. Az élőkép se működik tovább. Minden egyes alkalommal reboot-olni kell a kamerát.
Erre van valami gyógyír? Vagy az SD kártya miatt ilyen? NVR megoldaná ezt a hibát? -
faki_
senior tag
válasz 8nemesis8 #28063 üzenetére
Annke C500 és C800 esetén is vannak ilyen entitások Home Assistant alatt: Cell Motion Detection, Tamper detection, Motion Alarm. Ezeknél nem használom, de beltéri Hikvisionnál igen, ott a Cell Motion Detection a kamerán beállítottnak megfelelően (zóna, érzékenység) jelez. Viszont nem úgy működik, mint egy Sonoff SNZB-03 mozgásérzékelő (kép), de pl. automatizmusból időszakos letiltással meg lehet oldani hasonlót.
-
8nemesis8
veterán
Ezek másodlagos kamerák, olyan szempontból, hogy előkertet figyelni ott olyan 5-10m-t kell látni közvilágítás mellett, hátsó kertbe végszomszéd még nincs, de oda lenne max a 20m, de ott pont elég, ha annyira jelez hogy mozgás van és onnantól rögzít!
C500 tudtommal tudja ezeket már, csak az volt a kérdésem, hogy Frigatehez is elegendően jó képet ad-e este? Tapasztalatot várok, aki így használja!
De az is érdekes lehet, ha valaki ugyanígy C800+Frigatetet használ.
Sajnos úgy tapasztalaom, hogy az Annke saját érzékelése nem a legkifinomultabb, C800-as kamerám van. Illetve egy NC800, de az más liga... -
kunberci
senior tag
válasz Jack72 #28055 üzenetére
Mivel POE-s az NVR, így az UTP kábelen megy az adat és a táplálás is.
Nem kell hozzá DC tápegység.A kamerák amúgy (POE-san, illetve DC táplálással is táplálhatók).
Akkor kéne DC 12V-os tápegység, vagy POE-s switch, ha az NVR nem lenne POE-s.
A Te esetedben csak az UTP kábelre van szükség a kamerák és az NVR között.[ Szerkesztve ]
-
Jack72
tag
Sziasztok,
Ehhez a kamerához külön kell táplálás vagy az UTP kábelen megy a delej? [link]
Mert a használati utasításban oda van írva a kamerához a DC Power.You're a disease and I'm the cure
-
Buster17
addikt
Hali! Szeretnék egy wifis kamerát venni, de nem tudom hogy ezeknek az élő képét lehet telefonon keresztül nézni?
Tplink c500 és xioami cw300 néztem eddig. Ezek közül melyik lehet jó választás?
Kritérium annyi hogy napközben a kutyát nézném éjszaka meg az autót ami kb 5 méterre lenne -
8nemesis8
veterán
Sziasztok!
C500-t tennék HomeAssistant alá Frigate-el elemezve. Van valakinek tapasztalata róla?
Elég jó a C500 képe ahhoz, hogy éjszaka is jól működjön a dolog?
15-20m-ről van szó, nem kell messzebbre látnia! -
Krilehor
tag
Sziasztok
1. Hány db kamerát tervezel (kültéri/beltéri)?
2 db beltéri
2. Később lesz-e bővítve?
Nem valószínű
3. NVR (rögzítő) kerül-e a rendszerbe, vagy SD kártyára lesz a rögzítés?
Home Assistant + Frigate a cél NVR, ha nem válik be akkor elég az SD kártya
4. Mekkora területet szeretnél figyelni?
egy 36 m2 garázs, és egy kb ugyanekkor gépház
5. Kellenek-e "okos" funkciók (személy/gépjármű felismerés)? > hasznos infó, olvasd el
Nem
6. Külföldi vásárlás szóba jöhet-e (EU raktárból, plusz költség nélkül)?
Igen
7. Mennyi pénz lenne a vásárlásra?
Kameránként 50e Ft alatt szeretném megúszni
8. WiFi-s kamerát szeretnél (alapból vezetékest ajánlunk)?
PoE a terv, de lehet WiFi-s is.
9. Egyéb igények (pl forgatható, sim kártyás, napelemes, színes éjjeli kép stb)?
Forgatható jó lenne
A fő cél az lenne, hogy lássam a garázst belülről, illetve a gépházat tudjam ellenőrizni, hogy minden rendben van-e ott. Nem ez a biztonsági rendszer fő védvonala, ezért akár WiFis kamera is jó lehet. Milyen kamerákat tudnátok ajánlani? (A kültéri kameráim Reolink gyártmányúak, és van 1 Dahua Imou Ranger 2 babafigyelőnek, még a Frigate nincs beüzemelve) -
merqree
őstag
Sziasztok,
Synology DS220+-on dockerben használva az AgentDVR-t katasztrofális videókat produkált, és az élő képek is használhatatlanok voltak.
Múlt idő, mert megszabadultam az AgentDVR-től, miután arra a következtetésre jutottam, hogy ezzel a megoldással nem is lesz jó (sokat keresgéltem "docker FPS issue docker agentdvr" szavakkal).
Tehát eldőlt, hogy az ingyenes megoldás nekem nem vált be.
Két út előtt állok:
1. Reolink rögzítő (ehhez van 2 db 4 TB WD RED HDD otthon már)
2. Synology surveillance licenc vásárlása.A Synology mellett az szól, hogy már eleve adott, és 2 kamerával tökéletes eredményt produkál.
-
Mano66
senior tag
Köszönöm mindenkinek a segítséget megoldódott.
Cafelat Robot, Kinu Simplicity Special, iPhone 15 , Synology DS218+,.
-
tomy_cz
senior tag
Utánajártam az Annke-nál, készségesen válaszoltak:
A C800 modellek esetében a régebbi I91BL típusok nem támogatják a H264-et, az újabb I91DL viszont igen. Nagy eséllyel a dómkamera esetében esetében is ez a helyzet.
Specs: https://www.annke.com/products/c800#specificationI91BL (H.265+/H.265/)
I91DL (H.265+/H.265/H.264+/H.264)Azt nem tudom mikor volt modellváltás, de ahogy látom, már csak az újabb I91DL szériát lehet rendelni.
Ui. Esetleg rakjátok be az összefoglalóba.
[ Szerkesztve ]
http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=tomy_cz
-
vacs
Topikgazda
-
Mano66
senior tag
válasz varmi2 #28036 üzenetére
Kösz. Az nem tudod, hogy kell reszetelni. Amire azt hittem, hogy arra való az nem az. Vagy, hogy lehet beállítani a felvételt. Egy kameránál nem megy. A többi megy rendesen. Látom is a kamera képeket. A vissza játszás is megy a másik 3 kamerán. Win és android alól a HYU-VMS programmal elérem. Csak nem találtam olyan beállítási lehetőséget mint a webes elérésnél.
-
Mano66
senior tag
Van egy Hyundai HYU-623-as kamera rendszerem. A webes felületre kellene belépnem, de itt jön a gond. Évek alatt el lett felejtve a belépő név és kód és nem lett beállítva az ellenőrző kérdések sem. Hogy tudnék belépni, vagy újra regisztrálni. Ha reszetelem az HYU-623-at tudok új regisztrációt indítani?
-
veterán
Annke Whiffle Wireless Doorbell Camera tapasztalat:
Az akksi először kibírt 2 hetet.
Utána 1-et.
Hétfőn délután tettem fel feltöltve, 26%-on van.Valami beállítás nem oké egy ideje, rengeteg felvételt csinál, ahányszor elmennek a ház előtt kocsival.
Bezzeg gyalog soká kapcsol, szinte már csak a hátukat látom.
Zónabeállítás jó lenne, de fizetős.
A képe viszont szuper.https://tinyurl.com/rasoapro
-
senior tag
válasz bakker_old #28030 üzenetére
Biztos, hogy van benne 4G? A SIM foglalat semmit nem jelent. A weboldalon úgy tűnik, hogy van csak WiFi-s és csak 4G-s verzió....
-
bakker_old
csendes tag
Sziasztok, vettem egy ilyen kamerát:
Probléma: sehogy sem sikerült beállítanom simkártyával az eszközt.
( 3 különböző simmel is próbálkoztam, de a software nem enged semmilyen beállítást - APN )
Wifi-ről, RJ45 otthoni hálózatról tökéletesen működik.
Találkozott már valaki hasonló problémával?
Köszönöm a segítséget.[ Szerkesztve ]
-
jbl
senior tag
Sziasztok!
Melyik kamera tud gyárilag, Google Drive-ba menteni?
hikvision?
dahua?[ Szerkesztve ]
4 és fél éve csak vim-et használok. elsősorban azért, mert még nem jöttem rá, hogy kell kilépni belőle.
-
Lokii
aktív tag
Az Ankke kamera szett ár -minőség aránya tetszett nagyon , az a tanyára lenne jó
Szóval én bármilyen 1-2 darabos kamerára kíváncsi vagyok illetve csomagra
940 nmes ledet ami a leírásban volt kifelejtettem
GTA5/Social club: Dunna8 , Need for speed world:0DARIUS0 , Battle.net: Dunna#2926 steam barát kód 112529047
-
-
őstag
Precision M7710_&_Precision M7740- CPU: 9980HK, RAM: 32GB/3200MHz, GPU: RTX5000, IGZO 4K-UHD, SSD: 2TB Force MP510, 2TB ADATA XPG SX8200 PRO, 1TB SK HYNIX Class 50 SSD
-
-
Mentolka
senior tag
Annke H800 szett - 4db C800 kamera
Korábban írtam, hogy nem elég éles a kép sötétben - ezt megoldottam azzal, hogy bekapcsoltam a kamerákon a zajszűrést (csúszkán állítható).
Sajnos, nem sokat segített rajtam, mert ugyan a kép éles lett, de ugyanakkor az FPS miatt továbbra sem teljesen értékelhető a kép. Értsd: sötétben a mozgó objektumok elmosódnak - nem felismerhető egy ember a képen.H264 nálam sem állítható be.
Akármit mókolok, 12,5FPS-nél többet nem lehet beállítani (bitráta, felbontás, minőség módosítása esetén sem).
Mintha az Annke szoftvere nem tartalmazná az összes lehetséges opciót.
-
őstag
válasz tomy_cz #28017 üzenetére
Ne a main stream-etc add meg a homeassistant-nak, hanem a sub stream-et. Az bőven elég egy frigate-s detektálásnak. Abban pedig elég egy 640x480 6fps kameránként.
Precision M7710_&_Precision M7740- CPU: 9980HK, RAM: 32GB/3200MHz, GPU: RTX5000, IGZO 4K-UHD, SSD: 2TB Force MP510, 2TB ADATA XPG SX8200 PRO, 1TB SK HYNIX Class 50 SSD
-
tomy_cz
senior tag
válasz tomy_cz #28015 üzenetére
Rendeltem kb. 4 hónapja még egy C800-at, de eddig nem üzemeltem be, kíváncsiságból összeraktam, de ebben sincs H264. Viszont a fw verziója: V5.7.1 build 230609
Ez nincs fent a weboldalon sem, mint letölthető elem, ott a legújabb a V5.7.1 build 220316.http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=tomy_cz
-
tomy_cz
senior tag
HomeAssistant elvileg nem tudja rendesen dekódolni a H265-t, emiatt kellene H264.
Ahogyan @[w] is írta, az oldalon szerepel a H264. Közben írtam az annke supportnak, nem tudom válaszolnak-e majd a kérdésemre.@thamasz: Kíváncsian várom milyen fw-d van.
-
vacs
Topikgazda
válasz tomy_cz #28007 üzenetére
Az Annke C800 nem tud H264 kódolást, korábban már volt róla szó!
(^)(>.<)(^)
-
tomy_cz
senior tag
Sziasztok!
Annke C800 (I91BL) esetében elő lehet csalogatni valahogyan, hogy H264 legyen az adatfolyam kódolása?
HomeAssistant integráció miatt kérdezem, mert az a H264-et tudja megfelelően kezelni, dekódolni. Működik így is, viszont sokszor akadozik, laggol a kép.
Jelenleg csak a H265 ami elérhető. V5.7.1 build 220316 FW van a kamerán.
-
kunberci
senior tag
Már vannak Reolinkes akciók az Alin, remélem nem gond, hogy berakom ide,
kuponokat ne felejtsétek el. -
vacs
Topikgazda
30 méterhez már kell a 8MP és szerintem célszerű, ha tud emberfelismerést!
Kamera a telefonodra küldi a push értesítést, ha embert érzékel (persze hogy ne legyen sok téves riasztás, okosan kell beállítani.)
Most akkor 1 kamera kell, vagy egy komplett szett ahogy a végén írod?(^)(>.<)(^)
-
senior tag
Ahhoz sok lesz a 2.8-as objektív. Legalább 4-es obival keress kamerát, mert még az is 24 métert fog átt 20 méteren. Egy 6-os obi lát kb. 18 métert szélességben 20 méteren.
Itt lehet kipróbálni, mit fog látni a kamera (tervezéshez marha jó segítség): [link]
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest