Új hozzászólás Aktív témák
-
hevepapa
senior tag
válasz bugizozi #26993 üzenetére
Nem tudom miből gondoltad hogy a youtube videóban rossz vélemény van az Annke cuccokról. Egész részletesen dokumentált és objektív teszt a végén kiemelve hogy jó az NVR és a kamerák is. Az meg hogy itt-ott kicsit macerás a beállítás szerintem nem egy vészes dolog. Minden gyártónak megvan a "maga agybaja" a felhasználói felületében. Praktikus rászánni az időt és első menetben alaposan átnézegetni az user manualokat amíg ki nem igazodik az ember a programban.
Pl. a TP Link VIGI Security Manager user manualja 98 oldal 1 szó mint 100: nincs semmi különösebb minőségi probléma az Annke cuccaival. Még mielőtt... nekem nem olyan van, szóval nem "hazabeszélek" -
Levi123
senior tag
Infoként:
Annke honlapján új akció, ha valakit érdekel: -35% a H1200 szériára.
Pl.: https://www.annke.com/products/h1200-8ch-4-cam-system
$468.99 helyett --> NRH120035 kuponnal $304.85Levi
-
kunberci
senior tag
válasz bugizozi #26993 üzenetére
Szia!
Kamerákhoz nem, (egyéni preferencia), inkább csak az NVR-hez szólnék hozzá, ha Reolink lesz a választás.
Első telepítés, mindenképp csak az NVR-re kötött monitor esetén lehetséges, illetve akkor is szükséges az NVR-re kötött monitor, ha plusz kamerákat akarsz hozzáadni a rendszerhez.
Van benne ventilátor, ami engem egy kissé zavar, bár nekem RLN 36-os NVR-em van.
Most volt két boltban is akcióban 65 eFt-ért, sajna már az összes elfogyott. Még egy Reolink 8-as POE switch esetén is olcsóbb mint a POE-s 8 csatornás NVR, igaz ebben nincs háttértár. Mondjuk Alin 22 körül van a Reolink POE switch.
Reolink alkalmazással lehet elérni a rögzítőt.
Mint ahogy írták, nem kell wifis NVR.
[kép].[ Szerkesztve ]
-
-
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Korábban írtam egy posztot, azóta olvasom aktívan a topikot és kicsit változott az igényem a lehetőségekhez mérten.
1. Hány db kamerát tervezel (kültéri/beltéri)? 2 db kültéri
2. Később lesz-e bővítve? Később lehet vennék beltérit és WiFi-s kültérit is (1-1db) de nem biztos.
3. NVR (rögzítő) kerül-e a rendszerbe? igen
4. Mekkora területet szeretnél figyelni? Rajz lentebb
5. Kellenek-e "okos" funkciók (arc/személy/gépjármű felismerés)? mozgás esetén push értesítés a telefonra
6. Külföldi vásárlás szóba jöhet-e (eu raktárból, plusz költség nélkül)? Igen
7. Mennyi pénz lenne a vásárlásra? 250e-t számoltam
Kiegészítő kérdések, nem kötelező válaszolni:
8. Kell-e színes éjjeli kép (drágítja a kamerát és köztéri világítás ajánlott)? Igen, ha belefér az árba.
9. SD kártya foglalat kell? nem
Amire én gondoltam:-a piros kamera egy 180 fokos Reolink Duo 2 PoE lenne (170 €)
-a sárga kamera jó kérdés mi lenne, talán RLC-811A (160€)
-RLN8-410 NVR (305 €)A sárgánál azért gondoltam a 811A-ra, mert a bejárati ajtó kb 10m-re van tőle, gondoltam kicsit rázoom-olnék, hogy közelebbről vegye. (lehet ilyet? kamerát nem tudom közelebb rakni a bejárathoz) Olcsóbb alternatíva az RLC-810A lenne ami nem zoom-os? (60€ különbség)
Beltérre melyik PoE kamera ajánlott, lehet a nappaliba szeretnék egyet. (ott lenne az NVR is)
Ha esetleg szeretnék még egy kültéri kamerát, de az csak WiFi-s lehet, akkor arról is tudnék rögzíteni az NVR-re vagy ahhoz WiFi-s NVR-re lenne szükség? A WiFi-s RLN12W NVR-re lehet kötni PoE kamerákat? Árban ugyanaz, vegyek inkább ilyet?
A Reolink NVR-t hogyan érem el? Van webes felülete vagy csak monitorra kötve és mobil appból?Ha rászánom ezt a 635 eurot (~250e) akkor megérné ez a rendszer, vagy van jobb ár/érték arányú? Annke-t néztem, de arról hallottam rossz véleményt (youtube video) a Reolink szoftvere, minősége jobban tetszik. (pl Motion alert notification sebesség) 100e-ről indultam, de rájöttem az én igényeimnek az kevés. (mondjuk ez a 250e meg soknak tűnik, kicsit úgy érzem ágyúval verébre)
Köszönöm a véleményeket!
VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
fransoa.
csendes tag
Sziasztok!
Új márkaként, legalább is új márka név alatt (lehet hogy csak számomra) jelentek meg a
Securia Pro camerák. Tudható hogy ezek mennyire kompatibilisek az eddig ismert és kedvelt márkákkal. Gondolok itt korábbi NVR-hez kapcsolni. Vagy ez is esetleg egy ismereteb márka újra csomagolása más néven? -
Saughassy
aktív tag
Sziasztok,
Csak én küzdök olyannal, hogy a Hikvision kameráim idonkent hajlamosak elfelejteni a streaming bitratajat es visszaallnak maximumra?
Ha nem, akkor van valami tipp rá esetleg?
Synology SCvel hasznalom oket, gyanitom hogy esetleg annak is lehet koze hozza, de nem birok rajonni.Elore is koszi a segitseget.
-
Morris
veterán
válasz titanium_100 #26987 üzenetére
Seagte skyhawk
-
sambenez
addikt
válasz titanium_100 #26987 üzenetére
WD purple
-
Gabesz87
veterán
válasz Gabesz87 #26985 üzenetére
Visszatettem a vinyót az NVR-be és kipróbáltam egy másik táppal (a HDD dokkolóm tápja pont ugyanolyan volt, csak 2A helyett, mi kell az NVR-nek 2,5-es). És láss csodát, működik, látha a HDD-t, nincs hibaüzi. Mondjuk azt nem értem, miért tűnt el minden felvétel, most úgy látom tök üres a HDD. Na de megúsztam legalább a vásárlást
-
Gabesz87
veterán
válasz Gabesz87 #26984 üzenetére
Hát ez mondjuk érdekes. Betettem egy USB-s dokkolóba a lemezt, rádugtam gépre, és a HDSentinel szerint hibátlan. 100/100-as Azt mondjuk nem értem, hogy a File kezelőben miért nem jelenik meg meghajtóként? Lemezkezelőben mondjuk inicializálás után látom, megjelenik "Nem lefoglalt"-ként.
-
Gabesz87
veterán
Üdv. Dahua NVR-emben azt hiszem megfeküdt a HDD. Éjszaka kaptam 2 email értesítőt, hogy disk error, és no HDD. NVR setupjába belépve egyből ugyanez az üzenet fogadott, hogy nincs HDD. Megnézem még gépre dugva, hogy mit mutat a HDSentinel. WD Purple 3TB (WD30PURX) van benne. Jó régi lehet, 2015-ös gyártás, az előző tulajtól örököltem meg a rendszert, ő 2015-ben újította fel a házat, úgyhogy kb. meg is felelhet ez a közeé 10 év kor. A kérdés, hogy mit vegyek, ha cserélni kell? Alapvetően 2-t néztem ki:
Seagate SkyHawk 4TB (ST4000VX016) ill. WD Purple 4TB (WD43PURZ). Előbbi picivel olcsóbb. Melyiket ajánlanátok? -
vacs
Topikgazda
válasz titanium_100 #26980 üzenetére
Az oldal tetején a topik összefoglalóban rengeteg hasznos leírás van, olvasd át kérlek!
(^)(>.<)(^)
-
hevepapa
senior tag
válasz titanium_100 #26980 üzenetére
Hogyan válasszunk megfelelő objektívet?
"Minél nagyobb az objektív fókusztávolsága, annál kisebb a látószög, és annál nagyobb a megfigyelési távolság. Tehát a kis fókusztávolságú kameraobjektív alkalmas olyan kis területek megfigyelésére, ahol nagy látószögre van szükség. Ha a tárgyakat közelebbről, nagy távolságból szeretné megfigyelni, akkor jobb, ha nagyobb fókusztávolságú objektívvel rendelkező kamerákat választ." -
sambenez
addikt
válasz titanium_100 #26976 üzenetére
3TB-ost vennék.
-
sambenez
addikt
válasz titanium_100 #26977 üzenetére
Fontos. A 2.8-as szélesebben lát, így közelebb van a fókuszpontja.
[link] -
titanium_100
tag
Fontos, hogy 2,8mm vagy 4mm-es a kamera objektív?
-
sambenez
addikt
válasz titanium_100 #26974 üzenetére
Mennyi időig akarod visszanézni?
Lehetne ha megfizeted a felárat.
-
titanium_100
tag
Milyen HDD-t ajánlotok amúgy 4-5db 3-4 megapixeles kamera esetén? 0-24 venne. Persze H265+ kódolásra akarom beállítani majd.
* Lehetne SSD-t is tenni a HDD helyére? Jó lenne ha minél halkabban működne, mert nem annyira eldugott helyen lesz az NVR.
-
hevepapa
senior tag
válasz titanium_100 #26971 üzenetére
Én a routerben szoktam az eszközeimnek a fix IP-t kiosztani. De szerintem az NVR-ben is be lehet állítani, de őszintén szólva azt a részt nem nagyon piszkálgattam. Pontos leírást látatlanban nem tudok mondani, mert eltérő lehet minden router gyártó felülete akár típusonként is.
A TP Link Archer C80-ban: Advanced - Network - DHCP server - Address Reservation - Add.
Fontos: ez a fix IP kiosztás variálás hasznos, de alapvetően nem kötelező! Simán és tejesen jól működik (szerintem) minden típusú NVR meg kamera úgy is, hogy automatikusan DHCP-vel kap valami címet és csók a családnak. A fix IP annyiból praktikus, hogy pontosan tudod, mi, hol van és ha kell akkor böngészől is direktben elérded bármelyik kamerát és nem kell keresgélni a címét. Van akit teljesen hidegen hagy, hogy a hálózatán mi, milyen címen van. Működik - neki ennyi elég. Ezzel sincs semmi probléma!
Ezeket a hálózati beállításokat utólag is meg lehet változtatni.[ Szerkesztve ]
-
hevepapa
senior tag
válasz jézusom #26969 üzenetére
Engem nem kell meggyőznöd! Ha elolvastad amit írtam: bár nem optimális ötlet, de ha mégis ott lenne akkor miért inkább a lámpa alá és miért ne a lámpa fölé vagy mellé. Ezt te lerendezted a nem túl szofisztikált "Szar ötlet" javaslatoddal
A jobbacska kamerák elég gyorsan váltanak, meg egyébként is: gondolom a kérdezőnél nem percenként mászkálnak a mozgásérzékelős lámpa alatt, szóval miért is "látná egész éjjel" a váltogatást? A felvételen is elfér a színes-ff váltás? Szóval nem értem mi lenne ezzel a probléma? -
Keef_Lee
senior tag
válasz titanium_100 #26964 üzenetére
Portable Wireless Network Watcher mini programmal mindet meglehet nézni a belsőhálón IP cím és MAC vonatkozásában. (A név ne zavarjon, LAN csatlakozásokat is.)
-
hevepapa
senior tag
Nagyon célszerű mindennek fix IP-t adni a routerben az eszközök MAC címe alapján!
Kialakítod rá a szisztémát és utána pikk-pakk elérsz mindent ha kell.
Pl. NVR: 192.168.2.190
1. kamera: 192.168.2.191
2. kamera: 192.168.2.192
stb, stb.
A 4 csatornás Vigi NVR-ről itt írtam meg a tapasztalataimat: #26876
Kezelése a 8-asnak is ugyanaz, mert ugyanazokat a programokat használja. Én a Vigi Security Managert használom vagy a mobilos Vigi app-ot. A mobilra az értesítés jöhetne gyorsabban is, de ez a része engem nem izgat túlzottan. A mobilos értesítések sebessége úgyis sok tényezőtől függ.[ Szerkesztve ]
-
Marci112233
addikt
Elvileg minden NVR elérhető távolról ahogy a kamarák is ha megfelelően van beállítva a hálózati része a dolognak.
Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
varmi2
nagyúr
Belépsz a router felületére és megnézed mi az ip címe az nvr-nek.
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
-
hevepapa
senior tag
válasz jézusom #26961 üzenetére
Lehet, hogy ott van hely, vagy ilyesmi. De ha alatta van, akkor nem kavar be annyira az infrának. Nem optimális, de jobb mint ha mellett van fölötte lenne. Az más kérdés, hogy ilyen esetben főleg a bevilágított rész fog látszani a felvételen a távolabbi - ami sötétben látszana - az meg nem.
De tutit olyan tudna mondani akinek ilyen helyen van a kamerája.[ Szerkesztve ]
-
hevepapa
senior tag
-
gumisxxx
tag
Sziasztok! Mennyire jó ötlet a kamerát mozgásérzékelős lámpa mellé tenni? Ha nem gond akkor hova érdemes,alá,fölé,mellé?
Asus m2n-e,AMD Athlon 64 X2 5600+,Gigabyte Radeon R7 250 OC 1GB 128bit DDR5 PCI-E GV-R725OC-1GI,4GB Kingmax KLDD48F-A8KB5,Western Digital 320GB WD3200YS-01PGB0,chieftec gps-400aa-101a
-
hevepapa
senior tag
válasz titanium_100 #26958 üzenetére
Megnéztem a NVR1008H-8P és az NVR1008H-8MP miben tér el egymástól. Úgy nézem csak annyiban, hogy a 8MP a POE portokon összesen 113 W-ot tud leadni, a sima meg 53-at. Ha tényleg csak ennyi a difi (majd megnézed a tech speceket a linken, akkor érdemesebb lehet a 8MP-et venni, mert csak egy ezressel drágább a pcx-en. Annyit meg megér ha van tartalék watt a portokban....
-
Levi123
senior tag
válasz jézusom #26899 üzenetére
Igen működik jól írtad, én bénáztam a beállításoknál.. most a routeren fix IP-t állítottam be az NVR MAC címe alapján. - működik
- más: kipróbáltam még egy régi kínai 1080p IP kamerát is sikerült hozzáadni az NVR-hez. Hálózatra csatlakozás után látja a listában.[ Szerkesztve ]
Levi
-
hevepapa
senior tag
válasz titanium_100 #26955 üzenetére
Pár apró megjegyzés:
Ehhez az NVR-ben nincs POE port, szóval ha ilyen kamerákat akarsz használni akkor kell egy megfelelő switch is.
A leírás szerint a max rögzíthető IP kamera felbontás: 5MP
Több hardver verzió is van belőle. Ahogy régebben írtam: a TP Linknél ez gyakori és korrekt módon külön jelzik is a leírásoknál. Vásárlás előtt mindenképpen érdeklődni kell a boltban milyen verziósat forgalmaznak. Értelemszerűen érdemesebb v2.0-t venni, mint v1.0-t.
A legújabb a v2.2, de az az első firmware dátuma szerint az tavaly novemberben jelent meg, úgyhogy nálunk szinte biztos hogy még csak a v2.0-t lehet kapni.[ Szerkesztve ]
-
titanium_100
tag
válasz kunberci #26954 üzenetére
Jó, lehet nem annyira lesz fontos a szín
Lehet erre a TP-Link VIDI-re esik a választásom, mert sok jót írnak róla.
Lehet a kamerák is TP linkek lesznek... -
kunberci
senior tag
válasz Marci112233 #26953 üzenetére
Egyetértek Veled.
De ha valaki fehéret szeretne, gondolom nem véletlenül írja le.
Nekem a szín tizedleges, másnak meg fontos. -
Marci112233
addikt
válasz kunberci #26951 üzenetére
Ez igaz, de én nem adnék többet érte csak azért hogy fehér legyen. Simán betakarható valami fehér dologgal és akkor már nem is látod milyen színű.Tekintve hogy a gyártó is egy elég zárt dobozba rakja bele amin csak egy venti van még.Nekem ilyen gondom nincs mert kültéren van egy fadobozban a rögzítő, amin ugyan vannak lyukak fúrva a szellőzés érdekében, de szépen működik ott is.
Bár ez csak én véleményem.
Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
hevepapa
senior tag
válasz titanium_100 #26950 üzenetére
A 8 csatornás Vigi nem rögzíthető falra!
Csak 1 típus van ami falra is rögzíthető (ez fehér is): VIGI NVR1104H-4P
Ez viszont csak 4 POE csatornás. Igaz, olcsóbb is, mert 40 ezer körül lehet kapni.
Én ennek az "asztali testvérét" használom. Tech.spec szinten ugyanaz, csak az asztali az fekete, hagyományos kinézetű. -
kunberci
senior tag
válasz Marci112233 #26944 üzenetére
De ezt írta:
"fontos, hogy FEHÉR kamerák, és NVR legyen mert ez megy a nappali színeikhez."
-
Marci112233
addikt
válasz titanium_100 #26945 üzenetére
Annke Vision a program neve amin keresztül eléred. Ajánlom olvasd át az összefoglalót, a márkáról van jó pár hasznos infó benne.
-
hevepapa
senior tag
válasz titanium_100 #26943 üzenetére
Funkciókban szerintem kb. egyformák, de a linkelt leírásokban is van pár eltérés.
VIGI NVR1008H-8MP:
Max rögzíthető IP kamera felbontás: 8 MP
Max. HDD kapacitás: 10 TB
Garancia: 3 év
HiWatch HWN-2108H-8P:
Max rögzíthető IP kamera felbontás: 4 MP
Max. HDD kapacitás: 6 TB
Garancia: 2 év
Nem néztem át a gyári tech. spec oldalakat, de a döntés előtt feltétlenül érdemes ott is lecsekkolni ezeket az adatokat, mert az a tuti, nem a bolti leírás! -
jézusom
addikt
válasz titanium_100 #26946 üzenetére
ValószÍnűleg látod a 8mp kamerákat, de csak 2mp-ben rögzÍti.
-
titanium_100
tag
válasz titanium_100 #26945 üzenetére
Ezzel szemezek még, igen jó áron van: :)
Csak azt nem értem, hogy azt írja max . Rögzíthető felbontás 8MP, de a nevében meg egyes webshopoknál benne van ez : 2MP 30FPS
[ Szerkesztve ]
-
titanium_100
tag
válasz Marci112233 #26944 üzenetére
Értem, ő milyen appal működik? Nem ismerem a márkát amúgy.
130x350= kb 45 ezer, hát nem sokkal olcsóbb sajnos, ( bár a szar forint miatt gondolom) mint amiket én linkeltem, és ugye magyar gari....
[ Szerkesztve ]
-
Marci112233
addikt
válasz titanium_100 #26943 üzenetére
Fentebb linkeltem neked egy 8MP-s 8 POE csatlakozóval szerelt NVR-t ami még olcsóbb is mint amiket most linkeltél. Ráadás szinte egy az egyben hikvision.
Annyiért kapod ami ki van írva, nem jön rá vám se semmi más.
[ Szerkesztve ]
-
titanium_100
tag
Hi
Melyikre szavaznátok?
Vagy
[ Szerkesztve ]
-
-
motrola
aktív tag
válasz magortaltos #26938 üzenetére
Általában Windows OS és IE háttérre készítik az NVR -t. Az Xmeye programnak talán van Linux megoldása keress rá a gugliban. Az xmeye van mobilra is és jól visszanézhetők rajta a rögzítések.
Dell Latitude 5490, POCO X5 5G, Umidigi, Chuwi Hi10X
-
hevepapa
senior tag
válasz bogabi #26939 üzenetére
Ha belegondolsz... egy jó és korrrekt folyamatos szoftver támogatásnem olcsó mulatság a gyártóknak. Biztonság és fejlesztések? Ugyan... Egyszerűbb és olcsóbb valami általános tucat OEM hardver gyártás és majd rászitáznak valami nevet a burkolatra és lesz ami lesz. A szoftvere meg lényegében ugyanaz, mint ami 5-8 éve volt. Eladnak pár ezer/tízezer darabot és jöhet a következő márkanévvel ugyanaz. A második mólón a harmadik dzsunkára bejegyzett előző szériát forgalmazó cég meg köddé válik.
-
senior tag
válasz magortaltos #26938 üzenetére
Ha a kamera tud RTSP-t, akkor van esélyed Linux alatt is. Ha nem, akkor passz - Linuxot nem ismerem sajnos.
Ezért ráz a hideg mindentől, ami a 21. században mindenféle beépülőt kér ahhoz, hogy kezelhető legyen. Ezek egy része egyszerű beleszarás/nemtörődömség, másik részük meg akár biztonsági probléma is lehet akár. Simán megoldható lenne, hogy egy szűz böngészőből menjen minden is.
[ Szerkesztve ]
A tévedés joga fenntartva. A meccs áll egyenlőre, egyelőre ez a helyes.
-
magortaltos
csendes tag
Vettem egy AZISHN IP kamera rendszert:
[link]
Illetve egy TPLink routert.
Össze is kötöttem a router LAN -jába az IP kamera egységet (NVR) és a router egy másik LAN csatlakozóhoz a számítógépemet (Linux).
Nos, mobiltelefonon, az applikációjával szépen látom a képet, de a PC-n is szeretném látni webböngészővel (ahogy az IP kamera dobozán is mutatva van). De hiába pötyögöm be a kiírt IP címet, semmi nem történik. A böngésző megpróbál letölteni valami vírusos, windows-os exe fájlt Kínából de azzal én nem sokra megyek Linux alatt...
Tudja valaki hogyan lehet ezeknek a képét PC-n is látni? -
titanium_100
tag
válasz kunberci #26933 üzenetére
Azért a 4MP nem olyan kevés..... szerintem. Közeli dolgokat figyelnék meg.
Amiben gondolkodok: ( NVR-rel együtt kb 250 ezer Ft-ig)
Nappalit + konyhát szeretném két benti dómkamerával megfigyelni.
Olyannal ami éjszaka nem látszik, hogy fényt bocsát ki, a ledjei ha lehet ne legyenek ilyen pirosan világítóak, mert házimozi megy éjszaka a nappaliban, és nyilván nem túl okés ha egy pirosan világító izé figyel a szoba sarkából... )
A nappali átlósan kb 8 méter, a konyha kb 6 méter. Belőlre lehet elég 2MP-es is.Valamint kint az udvart 3 max 4 kamerával. A kameráktól számítva kb 15 méterre van a kerítés. Fontos, hogy ne picike kamerák legyenek, ugyanis fontos, hogy az utcáról lássák, hogy itt kamerák vannak.
fontos, hogy FEHÉR kamerák, és NVR legyen mert ez megy a nappali színeikhez.
nem vagyok márkabuzi, de a hikvision eddig ami nekem nagyon tetszik, és a tp link egyes kamerái.[ Szerkesztve ]
-
jézusom
addikt
válasz titanium_100 #26931 üzenetére
POE NVR az aminél az NVR ad tápot is minden kamerának, nem kell külön switch. A másiknál külön poe switch kell, de nem hátrány az se, inkább előny.
-
kunberci
senior tag
Szia!
Én biztos nem választanék "csak" 4MP-es kamerákhoz való NVR-t.
Szerintem legalább 8MP-es, esetleg 12MP-es NVR-t választanék a későbbiekre való tekintettel.Milyen kameráid lesznek (típus)?
Hány MP-es kamerákat választottál?
Mennyi kamera lesz összesen?
POE-s vagy nem POE-s NVR-t szeretnél?
Nem POE-s NVR-hez kell POE switch.
Mennyi lenne a max keret? -
Marci112233
addikt
-
titanium_100
tag
Két NVR között szemezek, és kérlek mondjátok el , melyiknek mi az előnye/hátránya. Mind a kettő 8 csatornát kezel. Annyit kihámoztam, hogy az egyikbe 8 utp-t tudok bedugni a másikba csak egyet, de akkro egy utp-n egy külső switch segítségével kapja a kamera képeket? Picit homályos, lécci világosítsatok fel.
Az egyik ő.
a másik:
https://aqua.hu/biztonsagtechnika/hikvision-hiwatch-8-csatornas-nvr-hwn-2108h-t676674
Nekem utp kábelen kell a táp, kép és minden egyéb menjen a kamerához egyszerre.
[ Szerkesztve ]
-
Patice
nagyúr
-
hevepapa
senior tag
A Reolink Go Plus jó megoldás lehet. 4G, 7800mAh aksi, SD kártya 128 GB-ig. 230 euró / 70 ezer Ft (Romániában kb 60 ezer). Napelemes panel a töltéshez 10 ezer körül.
De hogy ne legyen minden szép és jó: a tech spec szerint 10 méterig lát éjszaka. "Infrared Night Vision up to 10 meters (33ft) (LED: 6pcs/14mil/850nm)"
Ez alapján szerintem max. 5-6 méterig lehet értékelhető a videó. -
titanium_100
tag
Cat 6-os utp kábelt megtudok krimpelni ezzel a fogóval? Ja és csak cat6-os rj45 dugót lehet rá tenni?
-
sambenez
addikt
válasz titanium_100 #26923 üzenetére
Beraktam a képet rajta van a válasz.
-
atees
őstag
Sziasztok!
Tudnátok segíteni, olyan kamerát keresek (ha van ilyen normális áron) ami sötétbe normális videót rögzít kártyára és itt jön a szívás, nincs 230V és internet a közelbe😫 Viszont jó lenne látni ha bejelez.
Elérhető áron van ilyen kamera?Aláírás (nem kötelező megadni) :)
-
addikt
válasz hevepapa #26920 üzenetére
4 db kamera kell kerti megfigyelésre. Öreg tulajnak,főleg visszanézni akarja ha történik valami. Kb 1 hónap tárolást szeretne. Ennyit mondott.
150-250k között kellene ezt anyaggal. Ennyi az elképzelés.
Én meg bármit összerakok,csak időm nincs kitapasztalni. Ip-n nem okoz gondot.
Ha magyar garis és 1 évnél még több az is jó. De ha tönkremegy 1 eszköz akkor az a 30k nem a világ vége. Nem nagyon szoktak. -
addikt
válasz hevepapa #26908 üzenetére
Küld át szettben a TP-linket,mert én nem találtam egyben mindent. Ha meg külön akkor a postaköltségek is rájönnek és több bonyodalom is.
Nem az enyém lesz. Ha gariztatni kell egy helyről könnyebb.
3 év előny. De nincs igény rá 1 évre kell kb a kamera,addig fontos. Mivel ingyen csinálom és ha az ár hasonló akkor nekem is szenpont melyiket ismerem jobban. Annke közelebb van a hikvisionhöz. -
sambenez
addikt
válasz titanium_100 #26916 üzenetére
Egy egyszerű google kereséssel megkapod a megoldást de most megmutatom.
-
Patice
nagyúr
válasz titanium_100 #26916 üzenetére
Nem nagy kaland, ha van hozzá krimpelő szerszámod, akkor magad is meg tudod csinálni.
Én így szoktam bekötni:Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
titanium_100
tag
Üdv!
Szeretnék egy ip kamera rendszert kiépíteni otthon. Az UTP kábeleket már be is húztam, azonban még nem tettem rá a kábelek végeire a csatit. Tud valaki leírást, linket küldeni, hogy az RJ45-öt milyen szín elrendezésben kell rákrimpelni? Azt hiszem több sorrendben is lehet, és nem tudom ip kamerák esetében ez hogyan is van. ( az NVR oldalon is ugyan úgy kell csinálni? ) Mert ha nem nagy kaland, akkor nem akarok kivitelezőt keresni, megoldom egymagam.
[ Szerkesztve ]
-
hevepapa
senior tag
válasz sambenez #26912 üzenetére
Lehet. Ha csak az árakat vesszük sarokpontnak a vásárlásnál, akkor vannak verhetetlen ajánlatok az alin.... Sokaknak az alis cuccok is beváltak. Sokaknak meg nem.
Én december elején vettem. A 3 db kültéri 4 MPS-s PT-s kamera (ami azért más szint, mint egy fix bullet kamera - árban is), nvr, hdd, szállítás egész pontosan 145 600 Ft volt egy helyről. De ha elolvastad az összefogalót amit írtamerről a kontra részben külön kiemeltem a hektikus árakat. Ez a kamera egy ideig 40 körül volt, most újra lehet kapni 27-ért is. De van üzlet ahol ugyanez 75 ezer.
A bővítési lehetőség meg érdekes téma. Én pl amikor végiggondoltam a kamera projectemet akkor mindent átrágva tudtam hogy felesleges lenne egy 8 csatornás rögzítő. OK, sose lehet tudni mi merre változik 5-6 év múlva de akkor az is szempont lehet hogy a mostani döntésem miatt "beragadok" egy akkor már talán elavultabb technikába.
De ahogy mindig is hangoztattam: nem vagyunk egyformák és mindenkinél mások a prioritások. Nekem meg nem oszt, nem szoroz ki, mit, hol, mennyiért vesz meg.[ Szerkesztve ]
-
sambenez
addikt
válasz hevepapa #26910 üzenetére
Egy gyors keresés alapján, ha mindent egy helyről akarok venni akkor messze nem jön ki 150e ft-ból.
De nekem mindegy ki mit vesz, csak amikor árakat hasonlítunk össze nem árt ha minden szempontot figyelembe veszünk és úgy ajánlunk valamit. Pl az annke 8ch-s nvr-t ad a szetben így ha bővíteni akarok elég kamerát venni, míg a tplink-nél nincs bővítési lehetőség nvr csere nélkül. -
hevepapa
senior tag
válasz Marci112233 #26897 üzenetére
Én úgy csináltam, hogy a routerben MAC alapján kiosztottam fix IP-ket a kamerának meg a rögzítőnek is. A rögzítőben DHCP-n hagytam. Így a kamerák azon a címen vannak amiket kiosztottam nekik. Mondjuk nálam minden biszbasz eszköz fix IP-n van egyébként is Van a kiosztásra egy szisztémám ami alapvetően majdnemhogy felesleges, de mindenkinek megvan a maga agybaja... az enyém ez De így tudom, hogy ha valamiért rá akarnék nézni közvetlenül pl. a kettes kamerámra akkor azt megtalálom a 192.168.2.192 címen A hármast meg a 193-on.
[ Szerkesztve ]
-
hevepapa
senior tag
-
hevepapa
senior tag
válasz grabber #26891 üzenetére
Miért gondolod, hogy az Annke jobb minőségileg a Viginél? Csak mert ismertebb név? Persze mint minden, a minőség teljesen szubjektív dolog, azért az gondolhatod hogy üzleti márkának nem adnak ki gyenge minőséget Nálam ez mellé prioritás volt még a 3 év magyar garancia is. De természetesen mindenki azt vesz amit akar.
-
Levi123
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Plazma TV topic
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- DIGI kábel TV
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- TCL LCD és LED TV-k
- PlayStation 4
- Übergyors Samsungnak próbál látszani egy hamisított NVMe SSD
- Autós topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest