Új hozzászólás Aktív témák
-
Czimby
addikt
válasz kunberci #27394 üzenetére
A kamerák használtak, egy raktárban voltak ami bontásra került.
(Mindet teszteltem, 1db volt fókusz hibás de azt kicsrélte az eladó)
Így sikerült őket nagyon jó áron megvenni, innentől meg már más lehetőség nem lenne logikus szerintem. Anyagilag főleg.
Szóval marad hikvision, megnézem mit tud 1db NVR-el ha nem tetszik akkor veszek mégegyet.Ha szeretnél Revolut meghívót írj privit. A kapott jutalmat(12.5-20e Ft) pedig felezzük.
-
VaFec
csendes tag
válasz hevepapa #27397 üzenetére
Köszönöm a segítségeket.
Sajna a garancia már lejárt. A könyve nem ír semmit a resettel kapcsolatban, illetve amit ír és képekkel mutat, az nem hasonlít erre a kamerára.
Az applikációban mindent töröltem, több neten talált módszert is próbáltam a resetelésre, de semmi nem változik. Ugyanaz az indulás ismétlődik percenként, mintha magát indítaná mindig újra.
A kódolással kapcsolatban, tisztában vagyok vele, hogy jobb a tömörítési aránya, de amikor a felvételeket nézem vissza, elég gyakran szürkére vált a kép és pár másodperc múlva tisztul ki újra, mintha codec probléma lenne, emiatt akartam visszaállni H.264-re.
Van valamilyen módja, hogy új firmware-t töltsünk fel a kamerára utp kábelen?
Még találtam egy oldalt, ahol a kamera ip címén keresztül lehet resetelni, azt még megpróbálom kábellel, mert a wifi-s összeköttetés emiatt meghalt rajta.
[link]
Ha nem sikerül életre keltenem, akkor marad steklámpának. -
vacs
Topikgazda
válasz Krilehor #27328 üzenetére
Hikvision kapucsengővel nemrég volt probléma, ha esetleg ilyet is néztél: [link]
A Reolink jó választás, 8MP-es kamerák elegendőek lesznek (RLC-810A vagy 820A), esetleg hátra a kerthez tegyél 12MP-t!
Az RLC-81MA érdekes, mert még a hivatalos oldalon sem írják, hogy pontosan milyen optikák vannak benne!
Egy nvr egy cél eszköz, én azt ajánlanám, kevesebb áramot is eszik mint egy xy pc.(^)(>.<)(^)
-
hevepapa
senior tag
Nem hiszem hogy kuka lenne a kamera mert egy jól beazonosítható szoftveres változás után állt a földbe. Első lépésben a telefonon menj a beálltások, alkalmazások menübe, keresd meg az app-ot és töröld a gyorsítótárat és az adatokat. Az app attól még fenn marad, csak minden adat törlődik belőle. Nézd meg a kamera doksijában hogy meddig kell nyomni a reset gombot a gyári visszaállításig (hard reset?) Láttam már olyat ahol 3 másodperc volt de olyat is ahol 10. Így az app és a kamera is "szűz" állapotba kerül. Utána hozzáadod újra ahogy eredetileg is csináltad.
Egyébként jobb ha H265-ön van a kódolás mert akkor több felvétel fér az SD kártyára. -
VaFec
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Onvif QC7 típusú kamerám.
https://prince.shop.hu/onvif-p42-bel-es-kulteri-wifis-tavolrol-vezerelheto-vizallo-kamera-30325
A mai napon átállítottam a felvétel formátumát (H.265-ről H.264-re), és onnantól kezdve meghalt a kamera. Nem tudok hozzá kapcsolódni. Annyit csinál, hogy folyamatosan világítanak rajta a ledek, mondja a szöveget (nem értem pontosan, elég furán beszél a csaj, valami ilyesmit mond: System is dörning...system is dörning up), majd néma csend, kb. 1 perc és kezdi elölről a mondókát. Olyan, mintha nem tudna tovább futni a programja és reset-eli magát. Nem emlékszem rá, de régen ha újra indult, mintha mozgatta volna a fejet, ezt most nem csinálja.
Amit eddig tettem vele: próbáltam újra indítani (a reset gombra nem reagál), megszüntettem a tápellátást, majd percek múlva visszadugtam. Töröltem az alkalmazásból, próbáltam újra csatlakoztatni a hálózathoz, de nem csinál semmit sem a QR kódra. A tápegysége multiméterrel mérve kiadja a 12V-ot.
Találkozott már valaki hasonlóval, vagy kuka a kamera?
Ha kuka, a kamera részét lehet valahogyan újra hasznosítani? Mondjuk a ledes világítása egész jó lenne munkalámpának, csak a hosszabbítót nem akarom kerülgetni. -
kunberci
senior tag
válasz Czimby #27393 üzenetére
Volt, hogy Hikvision rögzítőt is használtam.
DS 7608 NI-K1C
Jól emlékszem 4db 5MP-es kameráig a fő adatfolyam ment, az fölött (több kamera), az "al" adatfolyam.
Szerintem nem biztos, hogy nagyon észrevennéd a minőség különbséget.
Mindenképp Hikvision lesz a rendszer?
Reolink NVR-nél:
RLN 36"A többcsatornás hálózati videórögzítő fontos a több helyszínes monitorozáshoz, különösen nagyobb terület esetén. Ez a Reolink 36 csatornás NVR egyszerre 36 működő kamerához csatlakoztatható, mindegyik akár 12 MP-es felbontással. Ezenkívül további riasztási be-/kimeneti csatornákkal is rendelkezik, amelyek segítségével személyre szabhatja a különböző észlelési/válaszolási módokat. Az előállított nagy mennyiségű adat biztonságosan tárolható akár három max. 16 TB-os HDD-k (külön megvásárolható). Készüljön fel a központosított egyszerű felügyeletre!"
Ehhez viszont Reolink kamerák kellenek.
Mennyi lenne a büdzsé?
[ Szerkesztve ]
-
Czimby
addikt
válasz kunberci #27385 üzenetére
Köszi az infókat!
varmi2 szintén
Egyébként az, hogy a kmaerák 4Mpx az NVR pedig csak 1080p tud dekódolni 8-nál több csatorna esetén mennyire ront a minőségen?
Lehet érdemes lenne 2db NVR-t használni?Ha szeretnél Revolut meghívót írj privit. A kapott jutalmat(12.5-20e Ft) pedig felezzük.
-
sipi83
aktív tag
válasz kunberci #27390 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a visszajelzéseket, nagyon gyors és segítőkész a topic.
Akkor szétnézek Alin is, minden apróságot onnan rendelek, de ez pl. eszembe sem jutott.
Az éjszakai 30m is elég lesz, ahol 50m a táv, ott elég védett a telek, meg ott a szomszéd is megbízható.Szerk: A forgathatót meg kilehet váltani két olcsóbb fix-el is akár.
De az a jövőben úgyis eldől majd.[ Szerkesztve ]
-
kunberci
senior tag
válasz sipi83 #27386 üzenetére
Egyik ismerősnek szintén Reolink rendszere van, és nagyon megvan elégedve vele.
Iphone telón használja, semmi gondja nem volt vele.Neki is RLN 36-os NVR-e van. Itthon is szokott 65eFt körül lenni, csak ki kell fogni. Alin is nagyobb ünnepeknél van több kedvezmény.
RLC 810A kamerákkal.
Múltkor 25eFt volt alin darabja.
Reolink Store-ból Német raktárból jön, semmi plusz költség.Amit néztél szettet ahoz B800-as kamerák vannak. Én már inkább az RLC 810A kamerákat venném.
RLN 36 nem POE-s NVR, kell hozzá POE switch, illetve HDD sem jár hozzá.
Forgatható kamera meg plusz lenne, tuti nem férnél bele a költséghatárba. -
hevepapa
senior tag
válasz sipi83 #27386 üzenetére
2 apróság még: írtad hogy a távolság 20-50 méter. Nappal kb. nem lesz probléma az 50 méteres távolsággal, de éjszakai módban az infra nem fog ellátni addig. Az átlag kamerák kb. 30 méterre látnak el infrával, de a felismerhetőség olyan távolságban már két esélyes.
Forgatható kamera: 1 db Reolink 100 ezer körül mozog. Viszont elvileg bármilyen típusú de ONVIF kompatibilis kamerát tud kezelni az NVR.[ Szerkesztve ]
-
-
kunberci
senior tag
válasz Czimby #27383 üzenetére
Az NVR-t, meg a két POE switchet a routerodba, ha nincs elég hely, akkor sima gigabites switchet is használhatsz.
A Kamerákat meg a két POE switch-be.
Ennek az NVR-nek amúgyis csak egy UTP csatija van.
Ilyenkor a router oszt IP címet az NVR-nek, kameráknak.
Reméljük a kamerák meg POE képesek. -
-
sipi83
aktív tag
Sziasztok!
Vidéki 10x10-s ház körüli területet, udvart szeretném megfigyelni, ezért a segítségeteket kérném a kamerarendszer kiválasztásában.
1. Hány db kamerát tervezel (kültéri/beltéri)? 4 db. Kültéri.
2. Később lesz-e bővítve? Igen, később 1-2 kamerával.
3. NVR (rögzítő) kerül-e a rendszerbe, vagy SD kártyára lesz a rögzítés? Igen kellene NVR, min 1TB HDD.
4. Mekkora területet szeretnél figyelni (milyen messze van a kerítés vagy az utcafront)? Változó, olyan 20m és 50 m között!
5. Kellenek-e "okos" funkciók (személy/gépjármű felismerés)? > hasznos infó, olvasd el
Igen, tetszenek ezek az AI funkciók!
6. Külföldi vásárlás szóba jöhet-e (EU raktárból, plusz költség nélkül)? Nagyon jó vétel esetén igen.
7. Mennyi pénz lenne a vásárlásra? Max. 200.000 Ft.
8. WiFi-s kamerát szeretnél (alapból vezetékest ajánlunk)? Vezetékest, POE kivitelt szeretnék.
9. Egyéb igények (pl forgatható, sim kártyás, napelemes, színes éjjeli kép stb)? Max. 1 db forgatható jó lenne a rendszerbe.
Pl. ez a [Reolink] szett, vagy ez a [Hikvision]
Segítségeteket előre is köszönöm! -
kunberci
senior tag
válasz user112 #27376 üzenetére
A doboz maga elég kemény műanyag, a doboztetőn belül erősítésekkel. Szóval nagyon masszív megoldás.
Műdn 100x100 műanyag nehéz kivitelű doboz fedéllel IP44
[link].Vegyél többet, nem olyan drága, legyen tartalék.
Én annyit változtattam rajta, hogy a hátuljába, mindegyik furatba 8-as tiplit tettem, és a doboztetőt, ha jól emlkészem 4,5x50-es csavarral szerelem fel.
1:[kép].Én minden dobozt szeglemezre tettem fel, így akár gerendára, vascsőre fel tudom szerelni a kamerákat.
A Reolink kameráim kb 0.5kg nyomnak, az Annke is kb ilyen súlyban lehet. -
Czimby
addikt
Sziasztok!
Üzlethelységbe telpítenék egy Hikvision kamerákból és NVR-ből álló rendszert.
Egyelőre 10db kamera, ami később még 4db-al bővülne, amikor elékészül az épület bővítése, így 16 csatornás az NVR.
Szeretném PoE táplálni a kamerákat, ehhez mire lenne még szükségem?
Konkrét terméket ajánljatok légyszives.
Eddig ők vannak:
NVR DS-7616NXI-K2
Kamera DS-2CD2742FWC-IZS
Egy PoE injektor, és aktív PoE splitter kell majd egyesével minden kamerához?Ha szeretnél Revolut meghívót írj privit. A kapott jutalmat(12.5-20e Ft) pedig felezzük.
-
hevepapa
senior tag
válasz user112 #27370 üzenetére
Nálam a kamerához adtak vízálló csatlakozást az utp kábelhez. Nem kellett külön doboz hozzá. A vezetékek meg ahol szükséges volt sima, külső műanyag kábelcsatornában futnak. Éppenséggel meg lehetett volna oldani a falban, csőben is, de olyan helyen van az NVR ahol lényegtelen a falon 2 méter kábelcsatorna.
-
user112
senior tag
Milyen dobozt használtok a kamera vezeték végeknél illetve milyen sinbe raktok 1,2 vagy 3 vezetéket?
-
bizi990
senior tag
Sziasztok,
lehet off a kérdés, de nem tudom hol keressek infót.
Adott egy idős lakóautó, amibe szeretnék tolatókamerát, mert ugye nem látok hátra gyakorlatilag semmit. Dedikált tolatókamerát nem szeretnék, mert csak foglalná a helyet (és kiesne annak a lehetősége, hogy az ágyból ránézzek ki veszi le a bicót). Wifis tolatókamerák nem jók, mert telefonon/tableten ré kell kapcsolódni és akkor csak azon vagy.
A lakóban van mobil router mobil nettel. Arra gondoltam mehetne fel rá egy ip kamera és routeren keresztül hozzáférhetnék androidon (teló, tablet) a képhez, ha kell. Sok kameránál, ha jól tudom interneten keresztül lehet elérni az élő képet, nekem fontos lenne, hogy lokális hálón menjen, még ha van internet is. (az se baj, ha megy interneten keresztül IS, mert akkor meg távolról rá tudok nézni)
Felbontás nem lényeg, gyereket és hasonló méretű tárgyakat lássak, kis lag sem gond, előremenetbe sem lódul meg Esti körülmények (tolató lámpa + lábujjheggyel érintett féklámpa mellett) látszódjon vmi. A kamera lehet kinti is vagy benti is (hátsó ablak).
Működhet ez a verzió? Van ilyen kamera?
Amire még gondoltam a filléres RC autókra való kamerák, de gondolom azok dedikált wifin működnek. Persze temun is vannak olcsó és fentieknek megfelelő kamerák, de gondolom az inkább felejtős. -
hevepapa
senior tag
válasz Marci112233 #27362 üzenetére
A Firefoxban vannak baromi jó funkciók, amiket nem is értem miért nem másolt le a konkurrencia. Nálam portable Firefox van és a jelszavakhoz használom a master password funkciót is. Gyakorlatilag pendrájvról is ugyanúgy tudom használni mint a helyi gépen. Időnként ez nagyon kellemes tud lenni
-
vacs
Topikgazda
válasz mokus1 #27330 üzenetére
Szia.
XMEye appot használtok?
Ha igen, akkor nem kell regisztrálni semmilyen fiókot, anélkül is működik!
Olvasd el ezt a leírást!(^)(>.<)(^)
-
Marci112233
addikt
válasz kunberci #27361 üzenetére
Én meg ezer éve rókát az az Firefox-ot használok. Bár mostanában már nem csak a kamera miatt használom hanem ha van valami angol oldal amit magyarrá tennék akkor átmegyek Edge-be mert az tud magyarra fordítani.
Szerk: Megoldottam már az FF is fordít.
[ Szerkesztve ]
Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
kunberci
senior tag
válasz Marci112233 #27360 üzenetére
Nekem ez a halálom, hogy ilyen meg olyan böngésző jó, ilyen meg olyan módban.
Én már ezer éve Chrome böngészőt használok, és nem is nagyon akarok mást.
Ebbe azért a Reolink azért előrébb van, nem kell semmilyen kutyulmány. -
Marci112233
addikt
válasz user112 #27359 üzenetére
Webes eléréshez hogy kép is legyen Edge böngésző kell Internet Explorer módba futtatva.
Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
user112
senior tag
Végül is sikerült az nvr saját rendszerében a plattform hozzáférést engedélyezni és a kamera is látszik. A Vision is működik, még finomhangolni kell.
A kamera webes felületén viszont nem látszik az élőkép. A kamera aktív, de csak fekete ablakok vannak. Milyen beállítás hiányozhat még?
A Sadr használható valamire?
Úgy látom az nvr saját programja és a vision ami igazán kellhet. Mások is ezt a kettőt használják főleg? -
Marci112233
addikt
válasz sambenez #27356 üzenetére
Pontosan! Nekem meg I91BL van 5 darab. Pontosabban 6, csak az egyik az 5-ből bedöglött, de ingyen küldtek helyette másikat, ezért van 6 belőle.
[ Szerkesztve ]
-
-
user112
senior tag
Az nvr webes felületén a Platform-hozzáférést az Annke Visionhoz nem engedi beállítani. A két jelszót kipipálja, de az OK-ra kattintva nem történik semmi.
Mi lehet a baj? A hdd-t kell formázni? Hol? -
user112
senior tag
Megjött a 16.-án rendelt H800-as csomagom (6 nap hétvégével !!!). Ritkán találkozni ilyen precízen csomagolt és mindenféle tartozékokkal ellátott szettel.
Köszönöm a tanácsot: #23895Marci112233
és a kupont: #27231Levi123 , 11k-t spórolt nekem. 68k volt a 2 kamera+nvr.A kamerára nem c800 van írva, hanem I91DL, 4mm-es. MicroSD is mehet bele. Csavarok a felszereléshez+lan csatlakozó védő, manuál, matricák.
Az NVR típusa N48PAW, 8 csat.. 1TB-os WD10PURZ-t vettem itthonról, minden a bekötéshez szükséges alkatrész bent volt a csomagban. Ezen kívül táp, egér, lan és hdmi kábel.
Plusz egy 18 és 30 méteres cat5e Ethernet kábel (egyiknél a védőkupak csavarja törött volt).
Remélem sikerül beüzemelnem (egyelőre csak a szobában). Még ups-en agyalok.[ Szerkesztve ]
-
hevepapa
senior tag
válasz cyber86 #27339 üzenetére
Majd megunja. Nálam 3 PT kamera van, de egyik sem követi a mozgást - épp a példának írt macska miatt Mindnek van pár partol módja, pár presettel és így körbe tud nézni automatikusan a meghatározott helyre és ideig. Kellett némi idő amíg összeraktam hogy a 3 kamera mozgása össze legyen hangolódva, de most már frankó.
[ Szerkesztve ]
-
cyber86
őstag
válasz hevepapa #27337 üzenetére
Szerintem minden mozgásra be lesz állítva még ha egy egér is mozogna. Most beszéltem vele, hogy tartsuk meg az 510wa-t és rendelek még 1-et de ő nem akar cső kamerát. Rendelek neki egy trackmixet azzal talán nem lövök mellé azt had forgolódjon neki mindenre pedig a 2 db kamera tényleg jobb lenne.
kunberci: sajnos igen pedig gondolkoztam rajta, hogy átveszem de nekem meg talán ez jönne be [link]
-
hevepapa
senior tag
válasz cyber86 #27334 üzenetére
Az nem járható út hogy felrakod a 510W és egy forgathatót is? Úgy biztos folyamatosan le lenne fedve a terület. Feltéve ha ez a célja a megrendelőnek. A mozgás követésnél amikor kimegy az ember a képről akkor csak egy kis idő múlva áll vissza eredeti pozícióba a kamera és addig "szabad a pálya". Ráadásul a mozgáskövetés trükkös dolog mert ha ember felismerésre állítod akkor a legtöbb kamera a kutyát is embernek nézi, ha normál mozgásra akkor ha elmegy a ház előtt egy macska azt is követni fogja (tapasztalat! )
A forgatható az jó dolog, de a mozgás követést pár hét múlva tuti ki fogja kapcsolni.[ Szerkesztve ]
-
hevepapa
senior tag
válasz cyber86 #27326 üzenetére
Nagyobb felbontású és van benne optikai zoom. Ha ez megér neked közel dupla árat, az már a te döntésed. Mozgás követésben a C540 is teljesen jó. Persze ennél is, mint minden PT kameránál az kell hogy bekerüljön a mozgó objektum a látótérbe Amikor kimegy a képből akkor pár másodperc múlva visszaáll az eredetileg beállított pozícióba.
A TrackMix amit a másik hozzászólásban írtál annyiból eltér még hogy az tud 5GHz-es wifit is, viszont csak IP65-ös és a működési tartománya: -10°C~+55°C
A C540W-nél ugyanez: IP66 és -30 ~ + 60 °C
De majd eldöntöd mi a prioritás és azt veszed meg amit jónak látsz. -
cyber86
őstag
válasz kunberci #27333 üzenetére
Jobb lenne de akinek kell valamiért ragaszkodik, hogy forgatható kamera legyen.
És a Reolink 510wa bőven elég lenne rá vasárnap óta van nálam egy ilyen ami neki lett véve csak kicsit tanulmányoztam a beállításait stb.. mielőtt felszerelném neki de erre kitalálta, hogy neki forgatható kamera kell.
[ Szerkesztve ]
-
kunberci
senior tag
válasz cyber86 #27329 üzenetére
"A lényeg az lenne akinek kell, hogy jó legyen az ember követési funkció benne."
Középen két ember van, egyik balra, másik jobbra megy, melyiket kövesse a kamera?
Valamerre elfordul a kamera, azt a részt nem veszi. Nem lenne jobb mondjuk két olcsóbb kamera, ami lefedi a területet? -
mokus1
addikt
Sziasztok!
Fisotech kamera. Appos gondom van. Új telefon, hozzáakartam adni, de azt írja hogy az eszköt has been bounded. ( hozzám) Elvileg a felhasználó ugyanaz. Telorol töröljem a profilt? Hogy tudom ezt megoldani?
-
cyber86
őstag
Nem tudok dönteni, hogy melyik legyen. Ha jól látom ennek még jobb az ember követési funkciója [Reolink TrackMix WiFi] mint ennek [E1 Outdoor Pro] A lényeg az lenne akinek kell, hogy jó legyen az ember követési funkció benne.
-
Krilehor
tag
1. Hány db kamerát tervezel (kültéri/beltéri)?
4db kültéri + 1 db kamerás csengő
2db beltéri
2. Később lesz-e bővítve?
Nem valószínű
3. NVR (rögzítő) kerül-e a rendszerbe, vagy SD kártyára lesz a rögzítés?
Kell NVR, de lehet, hogy a Blue Iris is alternatíva lehet, van egy Dell Mini PC-m I7 6700T 16GB DDR4 Rammal, amin a HA fut.
4. Mekkora területet szeretnél figyelni (milyen messze van a kerítés vagy az utcafront)?
Utcafront: garázstól 9m az utca, és 14m széles
2 oldalt kb 3,5m széles és 24m hosszú
Terasz: 6x6m, nem árt ha a kert felé is kicsit ellát (15x40m), de arra 3 szomszéd van, így az nem fontos
5. Kellenek-e "okos" funkciók (személy/gépjármű felismerés)?
Igen, jó lenne személy, kisállat felismerés
6. Külföldi vásárlás szóba jöhet-e (EU raktárból, plusz költség nélkül)?
Igen
7. Mennyi pénz lenne a vásárlásra?
400e Ft-ból jó lenne kijönni, de ha kell, még hozzá tudok tenni
8. WiFi-s kamerát szeretnél (alapból vezetékest ajánlunk)?
Nem, PoE kamera a terv, ház oldalán megvannak a csőkivezetések a padlásra
9. Egyéb igények (pl forgatható, sim kártyás, napelemes, színes éjjeli kép stb)?
- Nem szeretnék előfizetést
- Cloudon ne tároljon semmit, maximum a rich notificationhöz a bélyegképet ideiglenesen
- Nagyon tetszenek a Dual Lense kamerák, mint pl a Reolink RLC-81MA, nekem nagyon hasznosnak tűnik.Ahogy utána olvasgattam, a ház két oldalára egy 6mm+ lencsés kamera tűnik nekem logikusnak, előre és hátra 2,8 vagy 4mm. A kamerás csengőnek a Reolink Video Doorbell PoE-t nézegettem, szinte mindenhol jókat mondtak róla.
Csatolok 1 képet a telek és a ház "alaprajzról", itt a kék pöttyök lennének a kamerák helyei és látószögei. Elől a garázs közepénél van egy sárga pötty, ami egy fény és mozgásérzékelős lámpa. Ez nem tudom mennyire zavarhat be este a mellette a sarkon lévő kamerának. De azon is elgondolkodtam, hogy leszedem a lámpát és helyette egy Floodlight kemarát kéne oda tenni ami az egész utcafrontot figyeli, erről mit gondoltok és milyen kamerás rendszereket ajánlanátok?
Alaprajz: [kép][ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz kunberci #27317 üzenetére
Ha belegondolsz, akkor elsőre az jön ki, hogy aligha (legalább is SOHO eszközökkel nem hiszem). Úgy lehet, hogy a két házban a két router között csinálsz VPN-t és akkor az NVR eléri a másik házban a kamerákat.
Bár, fene tudja. Akár még az is lehet, hogy a kamera ha kapcsolódik a gyártó felhőjéhez, akkor lehet, hogy működik, bár meg lennék lepődve (de nem zárom ki).
[ Szerkesztve ]
A tévedés joga fenntartva. A meccs áll egyenlőre, egyelőre ez a helyes.
-
-
hevepapa
senior tag
válasz sambenez #27309 üzenetére
A 4-es vagy 4-ös pontra is kell kamera, különben ott lesz egy nagy vakfolt a ház beugrónál ami az 5-ösnél van. De igazán pontos véleményt akkor lehetne mondani ha a képre valaki felrajzolná a 2,8 és 4 mm-es kamerák látószögét, figyelembe véve a falról visszaverődő infra hatását is.
-
hevepapa
senior tag
válasz Dasdas #27308 üzenetére
Alapból a 25-35 méter távolságnál az éjszakai felvétel már kb. annyi lesz hogy "ott mintha valami mozogna". Az átlag kameráknál gyárilag 30 méter van megadva a látótávolságnak, de inkább 15 méter körül van a felismerhetőség.
Ez hasonló mint amit az aliról belinkeltél, de olcsóbb. A reolinkesek majd megírják mi a lényegi eltérés a 2 szett közt: REOLINK RLK8-800B4 IP kamera szett 4 x 4K kamera + 2TB rögzítő
[ Szerkesztve ]
-
hevepapa
senior tag
válasz cyber86 #27307 üzenetére
Érdemes lehet ezt megnézned: TP Link Vigi C540W
4 MP, 2,4 Ghz wifi, 4 mm lencsetávolság, max. 25/30 fps képkocka sebesség minden felbontáson, H265+ kódolás, SD kártya 256 GB-ig, forgatható (Pan/Tilt), okos funkciók (mozgás követés is), ONVIF kompatibilis, szóval ha idővel NVR-re lenne a rögzítés akkor pikk-pakk kezelni fogja. Mobil app, PC-s program, WebUI.
A jelenlegi legolcsóbb ára: 41 210 Ft
Ha vezetékes megoldás lenne, akkor szóba jöhet a sima C540. Teljesen ugyanazt tudja mint a C540W, csak van rajta RJ45 csatlakozó és PoE táp is lehet. Ez most 33 710 Ft-tól kezdődik.
Apró de fontos tipp: vásárlás előtt feltétlenül tisztázni kell a bolttal a hardver verziót! Jó az 1.0-s is, de célszerű a 2.0-sat venni, mert mégis csak az már tovább fejlesztett verzió - azonos árban. -
Dasdas
csendes tag
Udvozletem. A megszaporodott betoresek miatt szeretnek kamerakat telepiteni 2 hazhoz is. 2-2 kamera lenne idealis elso menetben.
Megoldhato-e az alabbi?
Az 1. hazban lenne az Nvr ( Vagy Synology nas? hmmm. ), monitor.
A 2. haz kamera kepeit is szeretnem latni a 1. hazban ( ha kezelni nem is az nem problema )
Plusz a 2.hazban is lenne egy monitor, csak a 2. haz kamera kepivel.
Lehetsegez ez 1db Nvr-rel?1. Hány db kamerát tervezel (kültéri/beltéri)? Kültéri 4 db (2-2)
2. Később lesz-e bővítve? Nem tervezem
3. NVR (rögzítő) kerül-e a rendszerbe, vagy SD kártyára lesz a rögzítés? NVR ( Ha lehet, mehet pluszba a felvetel SD-re is )
4. Mekkora területet szeretnél figyelni (milyen messze van a kerítés vagy az utcafront)? 1.haz= ~25m 2.haz=~35m
5. Kellenek-e "okos" funkciók (személy/gépjármű felismerés)? Maximum Szemely/mozgas erzekeles
6. Külföldi vásárlás szóba jöhet-e (EU raktárból, plusz költség nélkül)? Igen
7. Mennyi pénz lenne a vásárlásra? 250K max
8. WiFi-s kamerát szeretnél (alapból vezetékest ajánlunk)? Vezetékes PoE
9. Egyéb extra igény (pl forgatható, színes éjjeli kép)? Ejszakai felvetelek a fontosak, Mozgas erzekelesre ertesites.
En egyebkent ra gondoltam: https://www.aliexpress.com/item/1005003903929774.html
Nemtudom szereles ugyileg mi kellhet meg ,de a 1.hazban Nvr tol 6+20, a 2.hazban 8+10 meterre lenne a Router tol a kamerak.[ Szerkesztve ]
-
cyber86
őstag
Sziasztok.
1. Hány db kamerát tervezel (kültéri/beltéri)?
1 db kültéri
2. Később lesz-e bővítve?
nem
3. NVR (rögzítő) kerül-e a rendszerbe, vagy SD kártyára lesz a rögzítés?
sd kártya
4. Mekkora területet szeretnél figyelni (milyen messze van a kerítés vagy az utcafront)?
kb 6-6,5 m távolságra van a kerítés
5. Kellenek-e "okos" funkciók (személy/gépjármű felismerés)? > hasznos infó, olvasd el
igen
6. Külföldi vásárlás szóba jöhet-e (EU raktárból, plusz költség nélkül)?
nem
7. Mennyi pénz lenne a vásárlásra?
100e ft
8. WiFi-s kamerát szeretnél (alapból vezetékest ajánlunk)?
ha van rá lehetőség akkor wifis legyen de a kábelezés is megoldható
9. Egyéb igények (pl forgatható, sim kártyás, napelemes, színes éjjeli kép stb)?
forgathatóA tulajdonos akinek kell azt szeretné, hogy olyan kamera legyen ami leköveti a mozgást csak ha jól tudom ezek úgy működnek, hogy a látómezőbe kell lennie az embernek, hogy lekövessen ugye? A választ előre is köszönöm.
-
pappsy62
tag
Üdvözletem.
Tavaly október óta működik a c800-as kamera 32GB- Sandisk Kártyával. Vettem 256GB-os Xiaomi memóriakártyát amivel nem működik. A kártya mindenben (telefon, tablet, TV) minden gond nélkül megy. Ha beteszem a kamerába inicializálás közben 20%-on meg áll. Kifagy a kamera is. Újra kell indítanom a kamerát. Esetleg tanács mit kezdjek vele.[ Szerkesztve ]
-
8nemesis8
veterán
válasz sambenez #27298 üzenetére
Nem pontosan egymást, hanem keresztbe tenném és így nyilván nem hozzáférhető úgy, hogy ne lássak rá mi történik velük.
Ne adj isten van akinek van C800 és C500-asa is?
Írna róla 1-2 sort, mert korábban ahogyan itt 1-2 tulaj írta, nem hatalmas a difi képminőségben, tudom, hogy a C800 okosabb, de nekem oda nem kell ember vagy gépjárműfelismerés, ahhoz egy NC800 van -
hevepapa
senior tag
A beállításoknál keress olyasmit hogy csak IR fény. A Viginél ez a Suplement Light Mode menüben van: Infrared light, White light (motion triggered), Wgite light
Hogy az Annke ezt hogy fogalmazta meg - hát lövésem sincs, de a szisztéma tuti azonos náluk is. Praktikus ha nem magyarul használod az appot mert ahogy láttam, abban is van pár cifra fordítás
Új hozzászólás Aktív témák
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Villanyszerelés
- Norton védelmi programok (NAV & NIS & N360)
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Kihátrál az x86S architektúra mögül az Intel
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Politika
- Linux kezdőknek
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest