Új hozzászólás Aktív témák
-
Zarbi
tag
Sziasztok!
A Tapo C510W-nek vagy a C520WS-nek van működés közben valami visszajelzése, arról hogy működik? Pl 20 másodpercenként villant egyet, ezzel jelezve, hogy "figyelek, ne közelíts" -
Forza_JUVE
aktív tag
Sziasztok,
Hik NVR-be inkább WD Purple vagy Seagate SkyHawk HDD-t javasoltok? 2TB lenne ...
Nekem eddig mindenhol (PC, NAS) csak WD volt/van ... semmi gondom nem volt sose!
Van bármi lényeges difi a 2 között?
Köszi. -
X2
csendes tag
AIRBNB lakás külső megfigyeléséshez keresek egy jó ár- értékarányű kültéri ip kamerát.
A router kb 4 m-re lesz a kamerától a lakásban. A kamera egy kültéri függőfolyoson lesz a bejárati ajtóra irányitva. ( a lakógyülés engedélyezte a közös térben a kamera elhelyzésést ha igy van elhelyezve)elvárások :
-korábbi felvétélek visszanézése távolról napok (órák) szerint
-kültéri kivitel
-ne legyen feltünő
-mozgáskor rögzítsen , vagy ha folyamatosan vesz a felvételen jelölje amikor mozást érzékelt.nem abszolút elvárás de jó lenne ha itthonról tudnám beszerezni nem aliról vagy társairól
köszi előre is tippket tapasztalatokat.
[ Szerkesztve ]
-
Eclips21
őstag
válasz Eclips21 #29289 üzenetére
lehet egy 12MP-s RLC1212-t kellett volna venni ott talán nagyobb lenne különbség, de ennél is más a FOV, itt is növelték szóval hiába nagyobb a felbontás azt a nagyobb tér figyelésére fordította a Reolink.
Konkrétan 5MP (RLC510) vs 8MP(RLC810) vs 12MP(RLC1212):
horizontálisan: 31 vs 44 vs 48 pixel/fok
vertikálisan: 40 vs 49 vs 51 pixel/fok[ Szerkesztve ]
-
Eclips21
őstag
válasz hzsolee #29288 üzenetére
Elég minimális a különbség, de ez abból is adódik hogy más a FOV más pixel mennyiség jut egy fokra. Meg a kamerák képaránya se egyforma, kicsit parasztvakítás ez a 8MP, csak szélesebb képet fog le, de nem ad több észrevehető részletet.
Konkrétan 5MP (RLC510)vs 8MP(RLC810):
horizontálisan: 31 vs 44 pixel/fok (+42%)
vertikálisan: 40 vs 49 pixel/fok (+22%)[ Szerkesztve ]
-
hzsolee
őstag
válasz tothjozsi96 #29286 üzenetére
Hát tűélesnek nem mondanám (mert azért az NCIS-ben az analógra is rázoomoltak úgy, hogy a dns-t is látni lehetett), de kétségtelenül élesebb mint a 410... Persze nem mindegy => távolság/fény/beállítások
A feleségem szerint 2 hibám van. Az egyik, hogy nem figyelek rá, a másikra nem emlékszem... ( . )( . ) Nagyon difficult az élet... meg schwer..."
-
hzsolee
őstag
válasz Tsebacsi #29285 üzenetére
Lehet....tekergettem kicsit rajta, majd még alakul. Meg írtam is, hogy igazából nem is itt lesz, csak feldobtam tegnap gyorsan, hogy menjen egy darabig.
De alapon szoktam hagyni a dolgokat. Igen... elég szép zöld amúgy...Itt egy kép szemből... szerintem ződ... Ez telefonal készült
[ Szerkesztve ]
A feleségem szerint 2 hibám van. Az egyik, hogy nem figyelek rá, a másikra nem emlékszem... ( . )( . ) Nagyon difficult az élet... meg schwer..."
-
tothjozsi96
addikt
válasz Tsebacsi #29285 üzenetére
Így van. Persze kép alapján szebb a 410, de ha túl van szaturálva akkor meg..
Egyébként a 810-es kameráim színével én se vagyok végtelenül elégedett, de szerintem ennyi pénzért ez így rendben van. A felbontás miatt azért elég jó tűéles a kép. A színek engem annyira nem érdekelnek, nem azért vettem kamerarendszert hogy házimozi élményt adjon. -
hzsolee
őstag
válasz Eclips21 #29278 üzenetére
Ugye? Akkor nem csak nekem furcsa... A (fűnek nem nevezném) gaz zöldje, a hinta barnája, a tető vöröse... olyan nem tudom...furi. Meg azt sem mondanám, hogy rázoomolva olyan részletgazdag. Azt gondoltam az 5-ről 8-ra nagyobb élmény lesz. Ezek után nem hiszem, hogy kipróbálok egy 12-est. Komolyan mondom egy 410-420-510 válalhatóbb...
Ugyanezek nappal...A feleségem szerint 2 hibám van. Az egyik, hogy nem figyelek rá, a másikra nem emlékszem... ( . )( . ) Nagyon difficult az élet... meg schwer..."
-
Eclips21
őstag
válasz hzsolee #29275 üzenetére
Én is vettem alin egyet a nagy akcióban az Rlc810-ből, nekem a képe olyan mint valami vhs kazettás kamera felvételt néznék vissza a 90es évekből , elég fakó XD.
Hozzátenném eddig egy kamera képét se láttam úgy mint a sajátomat és ez az első kamerám, telefonos appal készült felvételt néztem csak vissza.
Mennyibe kerül egy olyan mi színeket is mutat ?
-
hzsolee
őstag
Ha már a nyolcas reolink szóba került...
Biztos én vagyok a hülye, de nekem annyira nem tetszik. Vagyis inkább az egyik szemem sír a másik nevet. Az éjszakai kép kétségtelenül jobb. Bár azt továbbra sem értem miért jobb ez a led kör szerintük. Van olyan negyed áru kamerám amiben 2-3 led van de optikával, de még ennél is jobb képe van hisz nagyon szépen terítí a fényt. Szóval az éjszakai tetszik azért,viszont a nappali már nem annyira...nem olyan élénkek a színek, az arányai is mások...ha visszaveszem a felbontást, akkor nemes egyszerűségel kivágja a kép közepét..
Ezek az első, kb fél nap tapasztalatai...majd frissíteni fogom, nyilván van hozzá új, meg tekergetek a színeken. Mondjuk úgysem ide kerül...ez egy teszt időszak ☺️A feleségem szerint 2 hibám van. Az egyik, hogy nem figyelek rá, a másikra nem emlékszem... ( . )( . ) Nagyon difficult az élet... meg schwer..."
-
nagyúr
Sziasztok,
Tegnap megérkezett a Reolink RLN8-410 NVR és a 4db 820A kamera. Azt kell mondjam ez volt életem első de egyben legkönnyebb beüzemelése. A régi rendszert még nem szereltem le de az egyik kamera helyére bepróbáltam az újat és az NVR-be dugtam, tökéletesen működött. Minden gyorsan flottul azonnal működött semmit nem kellett mókolni vagy állítgatni. Ilyet akartam mindig is.
A kamera helycsere lesz max kicsit kihívás de meg fogjuk ugrani. Részemről nagyon ajánlott a Reolink.Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
varmi2
nagyúr
válasz BUZZLGHTYR #29271 üzenetére
A swichet utp kábellel a routerhez kötődik, plusz a switchet árammal ellátod a saját tapjaval.. És ennyi, a kamerákat még a switchbe dugod utp kabellel, és ennyi.
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
kunberci
senior tag
válasz BUZZLGHTYR #29271 üzenetére
Tiszteljük már meg egymást, hogy helyesen írunk (akár telefonról is).
Ékezetekkel nem foglalkozom, de azért próbáljunk odafigyelni! -
BUZZLGHTYR
senior tag
Na mostmar eutis tusom, milyen technologiak vannak, hihetetlenxd
Akkor az a legegyszerubb haegy ilyen poe switchet beszerzek!
Utolso kerdesxd
Ertelem szeruen a switchet a routerhez utp kabellel
ossze kell kotni, h legyen aram es net a kamerahoz???
Danke![ Szerkesztve ]
-
kunberci
senior tag
válasz BUZZLGHTYR #29267 üzenetére
Nagyon sok fajta POE switch van, azért szerepel előtte a például, rövidítve pl.
De jó árban van 8-as POE switch is, pl RLA-PS1. -
varmi2
nagyúr
Poe képes switvch-ről igen.
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
hzsolee
őstag
Fú báttya....
Amit ajánlott neked switch, az poe-s. Ami annyit tesz, hogy az adat mellett az utp-n megy a táp is. Nem kell külön 12V....
De adhatsz pluszban.... legalább megtudjuk mi van olyankor 🤣🤣🤣A feleségem szerint 2 hibám van. Az egyik, hogy nem figyelek rá, a másikra nem emlékszem... ( . )( . ) Nagyon difficult az élet... meg schwer..."
-
kunberci
senior tag
válasz BUZZLGHTYR #29265 üzenetére
Két választásod van.
1: DC 12V 1A táp, minden kamerához
2: POE switch: pl TL-SG 1005LP. -
BUZZLGHTYR
senior tag
Na megjottek a kaberak reolink rlc810a
nincs hozza tapkabel, milyen tap kell neki? -
senior tag
Sziasztok. Vacilálok. Reolink vagy Tp-Link Vigi? Esetleg Unifi? Kapubeállót kellene nézni, kamera az ereszdeszkán lenne, távolság 5-6 m. Optika 2.8 vagy max. 4 mm. Motoros zoom nem kell. Egyelőre SD-re mentene, WiFi vagy PoE UTP..... 5mp. Sajna nincs tapasztalatom egyikkel sem, Avigilont meg nem akarok venni (azzal van tapasztalat bőven).
A tévedés joga fenntartva. A meccs áll egyenlőre, egyelőre ez a helyes.
-
faki_
senior tag
Szerintem a TP-Link Tapo és Dahua Imou kamerák kicsit jobbak, mindkettőnek van HACS integrációja ( [link], [link] ). Előbbivel van hosszútávú tapasztalatom, ha nem lett volna a wifis problémám (ami valószínűleg a legtöbb embernek nem gond, hogy nem mindig csatlakozik vissza a fix IP-re), akkor ma is olyanokat használnék.
-
faki_
senior tag
Bármely ONVIF vagy RTSP protokollt ismerő kamerát láthatsz Home Assistant alatt, de ha folyamatosan akarod ott nézni, azt hiszem, célszerű hozzá a WebRTC is. A Tuya vagy eWeLink alá integrálható kamerák is jók lehetnek (felhőn keresztül vagy LocalTuya, SonoffLAN). Pl. az ~5e forintos Annke Crater megy Tuya alatt, de ez nagyon alsó polcos és már csak a drágább utódai kaphatók. Van SONOFF GK-200MP2-B, ezt csak egyéb ilyen márkájú cuccok mellé venném. Ilyen áron biztosan vannak jobb, RTSP-t tudók is.
-
jézusom
addikt
-
hzsolee
őstag
válasz dokee78 #29254 üzenetére
Pontosan. Nagyon szépen lehet vele oxidált kontaktokat, nyákokat tisztítani. Pár centis betét van benne ami kitekerhető ahogy fogynak a szálak. Olyan mint egy ecset...vékony "üvegszálak" vannak összefogva.
-
jézusom
addikt
-
MODERÁTOR
Sziasztok!
Keresek olyan beltéri wifis (olcsó) kamerát, ami Home Assistant alá integrálható.
Nem baj ha HA alól nem forgatható.20 éve a Prohardveren
-
hzsolee
őstag
válasz dokee78 #29243 üzenetére
Drága cimborám ugyanígy járt. De neki letört egy láb is. Fogsz egy üvegradírt és szépen fényesre tudod pucolni, aztán lesz kontakt. Valószínűleg pont a táp b@szakszik. Reolinknál például a csatin belül közös a 4-5, 7-8
-
gozso
őstag
válasz dokee78 #29243 üzenetére
nem tudom segít e. ez a hik kamerák kiosztása
fél vese eladó..., szivárványhártya ugyanitt
-
faki_
senior tag
-
dokee78
félisten
Szerintem vizet kaphatott,de így néz ki az Annke C500 csatlakozó!
3 érintkező szál sötét színű,gondolom oxidált.Offline a kamera de ritkán azért online.
Valami ötlet hogy javítsam meg? -
kunberci
senior tag
Mondjuk ilyet találtam:
8 csatornás NVRMax. Felhasználói hozzáférés
20 felhasználó (1 rendszergazdai fiók és 19 felhasználói fiók); akár 12 egyidejű videó streamet támogat (10 alstream és 2 főfolyam)Ezek szerint a két felhasználó se menne fő jelfolyamon (4 csatornás szinkron lejátszás).
Csak a 8 csatornás NVR-nek van 100 Mbit-es WAN portja.
A 16 illetve a 36 csatornásnak Gbit-es WAN portja van.[ Szerkesztve ]
-
kunberci
senior tag
Nem olvastad pontosan azt amit leírtam!
"hány eszközön tudnád nézni a 4 csatornás szinkron lejátszást, főleg annál az NVR-nél aminek csak 100-as portjai vannak."
RLN8-410
Támogatása 16 MP-ig
8-Csatorna
Port: 100 MbitTehát lenne mondjuk 8db 12MP-es kamerád, hány felhasználó tudná egyszerre nézni a 4 kamerás szinkron lejátszást.
Hány db eszköz (vagy felhasználó) volt a kérdés.
[ Szerkesztve ]
-
[w]
őstag
válasz kunberci #29233 üzenetére
kíváncsi lehetsz, ettől még bőven elég lesz 100mbit pl. 4ch/FHD-hoz, mivel ezen a felbontáson csupán 6mbit H264-en és mindössze 3mbit H265-ön sávszélességre van szükség
ha van olyan NVR, ami ki bírja tolni magából, akkor akár 4K-t is nézhetnél szimultán (még mindig 4 csatornán) a 100mbit mellet, mert ahhoz 25mbit/ch kell
cmdr PETER W. VOLKOV
-
kunberci
senior tag
Megy a 4 kamera egyidejű visszanézése.
Mondjuk a 8 csatornás NVR-nek csak 100-as portjai vannak (Reolink).
Amit én használok annak meg minden portja gigabites (Reolink).
Arra én is kíváncsi lennék, hogy hány eszközön tudnád nézni a 4 csatornás szinkron lejátszást, főleg annál az NVR-nél aminek csak 100-as portjai vannak.[ Szerkesztve ]
-
[w]
őstag
válasz tothjozsi96 #29229 üzenetére
hikvision-ről volt szó, de reolink is van, ami 4-et tud egyszerre
cmdr PETER W. VOLKOV
-
jézusom
addikt
Hali!
Vettem egy ilyen hiseeu ptz kamerát. 17700Ft
Ilyen még nem volt...
Annke NVR nagy nehezen boldogult vele. Egyedül a hikvisionos sadp tool volt képes ip-t beállítani, a saját xm ivms hibát írt. Most poén táplálom, az nvr felületén a nagy kép csak szürke, a telefonos app main streamen a kép jobb oldala green box lesz!
Lehet ezen valamit állítani? Lehetséges, hogy egy kínai nvr board jobban kezeli? -
kunberci
senior tag
válasz Forza_JUVE #29220 üzenetére
8 csatornás NVR-en tudod mind a 8 kamera képét élőben egyszerre nézni, legfeljebb nem a fő jelfolyamon.
Visszanézni egyszerre 1 kamera képét tudod, ami rögzítve van.[ Szerkesztve ]
-
Forza_JUVE
aktív tag
-
[w]
őstag
válasz Forza_JUVE #29218 üzenetére
ha fontos, hogy egyszerre 8 kamera képét nézd vissza monitoron, akkor ne ezt az NVR-t válaszd, merthogy pillanatnyilag erről beszélsz
ez az NVR mindettől függetlenül 8, azaz nyolc készülék adatfolyamát képes egyszerre rögzíteni
cmdr PETER W. VOLKOV
-
Forza_JUVE
aktív tag
válasz jézusom #29217 üzenetére
Hát itt a leírásában ez áll:
"Decoding Capability: 4-ch@1080p (30 fps) or 2-ch@4 MP (30 fps) or 1-ch@6 MP (30 fps)"
Vagyis minél kevesebb kamera bejövő képét kell neki dekódolni, annál nagyobb a felbontás ... csak hogy ez egy 8 csatornás NVR ... mi van az 5-6-7-8. kamerával ha annyi lenne rákötve -
jézusom
addikt
válasz Forza_JUVE #29216 üzenetére
gondolom 4 darab kamerát tud dekódolni ha 2mpixelesek.
-
Forza_JUVE
aktív tag
Sziasztok,
Ha egy 8 csatornás NVR-nél ezt látom, ez pontosan mit takar?
Dekódolás (csatorna/2MP): 4
5 kamerát gondolnék rákötni ...
Köszi![ Szerkesztve ]
-
Zaji
őstag
A Reolink solar panellel van már valakinek tapasztalata?
-
Jack72
tag
Purhab, drót, wd-40, kötöző, szigszalag mi mindenre jó.
You're a disease and I'm the cure
-
gozso
őstag
válasz sambenez #29203 üzenetére
elképzelésem van, beszéltem már olyannal, aki hallott róla, hogy állítólag, valakinek az ismerőse látott már ilyet...
én szeretném látni a végeredményt
ezt most, 5 perce lőttem...a válasz annyi volt hogy letört a fülecske és állandóan kicsúszott
[ Szerkesztve ]
fél vese eladó..., szivárványhártya ugyanitt
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Apple notebookok
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Yettel topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Xbox tulajok OFF topicja
- Filmvilág
- Path of Exile 2
- War Thunder - MMO Combat Game
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5480 laptop (14FHD/I5-G7/8GB/256SSD/MagyarVilágítós/AkkuX)
- PS5 Lemezes 825GB - használt -
- Xbox 360 játékok,akár 1000ft-tól(részletek a leírásban)
- Playstation 3 játékok,akár 1000ft-tól(részletek a leírásban)
- GAMER félgép - GIGABYTE B760M H DDR4 + Intel I5 13400F + Corsair VENGEANCE LPX 2x16GB DDR4 3200MHz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest