Új hozzászólás Aktív témák
-
kunberci
senior tag
Azért baromi szar meló, ha lehet egy kicsit csúnyán fogalmazni.
Főleg ilyen jó kis nyári melegbe, nem igazán csinálnám mégegyszer.
Főleg ilyenkor a szellőzés is minimális.
Aki már csinált üveggyapot szigetelést (maga), az tudja.
Csak ez is olyan meló amit legjobb ha maga csinál az ember, főleg ha nem akar jó sok pénzt kiadni munkadíjra, és precízen akarja megcsinálni. -
kunberci
senior tag
Gyakran felmegyek a padlásra, csak nem ilyen melegbe, múltkor megígértem, hogy jó melegbe megmérem a hőmérsékletet.
Amúgy nálam nem olyan a padlás mint általában a többségnél, sajnos régebben igen sok padláson voltam.
Nálunk a szigetelés is porszívózás után lett lerakva, illetve járófelület van kialakítva. Tárolásra nagyon kíváló.
Szóval én örömmel megyek fel a padlásra, és ha ez perverzió, akkor vállalom. -
kunberci
senior tag
Villanyt, hálózatot alapból megcsinálom.
Víz, szennyvíz szintén alapból mennek (természetesen minden szerszám is meg van hozzá). Egyedül a Kőmíves Kelemen munkák amiket nem igazán szeretek, betonozást is megoldom, inkább a burkolás amit nagyon nem szívesen csinálnék, mert ott a mozdulatoknak a csuklóba is bent kell lenni.
Alap asztalos dolgok sem okoznak problémát, illetve hegesztés fronton is megoldom a dolgaimat, természetesen nem sufnituning jelleggel. -
dirtboy86
tag
A vicc hogy mondom 3/3 azt mondta nincs felmérés...
Esetünkben sajnos nem az alkalmazottaknak fizetnek jól - végeztem egy kis kutatást és a tulaj szépen megszedte magát - nagy merci, sport motor, nagy haz...alkalmazottaknak meg kiszúrja a szemét...igazi magyar valóság. A 700k nem sok ha minden minőségi és hivatalosan van intézve, a gond ezzel a céggel hogy mutyiznak, fene tudja honnan szerzik az árút és valszeg feláldozzák a céget ha már sok a gáz majd újat csinálnak...undorító.Alapból én is DIY párti vagyok de idős szüleim házára ment a meló és idő hiányában - és túl nagy bizadalommal az oldalamon a vállalkozó felé ez most szívás lett. A vállalkozó meg remélem majd megüti a bokáját (nem mindenki ilyen békésen bírja ha átkurják ).
-
kunberci
senior tag
Mindenki mindenen spórol.
Én magam csináltam mindent (többek között én ezen tudtam megtakarítani).
Egyrészt biztosan nem csinálnám telepítő céggel, (minden ilyen dolgot magam szeretek végezni).
Mondjuk nálam nem is egy vagy két nap alatt készült el minden, hanem szépen sorjában, sokkal hosszabb idő alatt.
Mondjuk egy telepítő cég esetén a felmérés ajánlatos lenne, én mondjuk úgy csinálnám, hogy egy megrendelt kamerát akár egy ideiglenes megoldással ott hagynék (ezt természetesen rendezné a kuncsaft), próbálgassa, és ha megfelelőnek tartja, akkor csinálnám az egész rendszert.
Tudom a kiszállás sem olcsó dolog, de rengeteg cég a felmérésért nem kér pénzt.
Illetve a másik véglet, amikor a felmérést (kiszállást) is meg akarják spórolni.
Főleg ilyen drága kameráknál, rendszernél, ez hasznos lenne.Illetve Sokan még 100 eFt-ot sem igazán adnának egy 4 kamerás+NVR-es rendszereért.
Tehát nagyon különböző a büdzsé mindenkinél. -
GTV
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék ajánlást kerni PoE-s kamerákra.
Egy ismerős kért meg, hogy javasoljak neki típust. Már bekábelezték a helyet és megvan az NVR és a switchek is.
Dahua nvr 4216-ei
2x Hikvision ds3e0510pe/mA fentiekhez szeretnénk 12 db jó minőségű kamerát passzintani.
Ha kell még valami infó, légyszi jelezzétek és megkérdezem, megírom...
Köszönöm szépen!
ImportPC / info@importpc.hu / +36 70 420 9546
-
Blackmate
senior tag
Igaz, ANNKE, de van "némi" hasonlóság és hátha segít:
Configuration > System > Camera Management > IP Channel fül.
Válaszd ki a kívánt kamera sorát (ne foglalkozz vele, hogy szürke) és katt az Edit gombra.
A felugró ablakban az "Adding Method"-ot váltsd át Plug-and-Play-ről Manual-ra és máris tudod szerkeszteni a User Name / Password-öt.
-
bigrock
Topikgazda
Azért nem látod a hálózaton SADP-vel a kamerákat, mert az NVR a saját DHCP pool-jából ad IP címet és nem támogatja a multicast címzést. Lehet, hogy érdemes volna resetelni a kamerákat és újra felvenni a rögzítőbe. Vagy ha van lehetőség, egyenként beállítani ugyanazt az IP tartományt, jelszót stb.. mint rögzítőé és utána megpróbálni felvenni őket.
-
hevepapa
senior tag
Ha nem akarod az NVR-ben megváltoztatni akkor miért kérdezted?
"Hikvision NVR -ben hogy tudom a kamerához tartozó jelszót megváltoztatni?"
Azt csak halkan jegyzem meg, hogy nem kell a padlásra felcipelned a monitort az NVR-hez. Erre találták ki a webes felületet meg az appot is. -
bigrock
Topikgazda
Az egyszerűbbeken sehogy. A pro verzióknál lehet, de ott is csak a rögzítőről direkt, tehát nem webes eléréssel.
Configuration → Camera → IP Camera
Szerk: ha úgy értetted, hogy a kamerában beállított jelszó módosult és azt akarod az NVR-ben beállítani, akkor: System→ Camera Settings → Modify[ Szerkesztve ]
-
[w]
őstag
ne tévesszenek meg, semmi gond az IP-címeddel, szabvány vidanetes tartomány
a gondot már észrevetted, a korlátozott szolgáltatói végpontodban nem tudsz portot nyitni, próbálj saját router-t betenni a végpont után és annak az alhálózatába kötni az eszközeidet, majd úgy porttovábbítani
(a távoli elérésbe eszköztől függően még bekavarhat, ha IPv6-os címed is van, én a biztonság kedvéért kikapcsoltatnám)
aki szerint meg a 192.168.1.x cím sokkal jobb, annak üzenem, hogy "127.0.0.1, sweet 127.0.0.1'
cmdr PETER W. VOLKOV
-
Morris
veterán
Ez a cím elég fura. Szerintem ennek tuti nem így kéne kinézni. Az NVR menjen a routerre közvetlenül vagy switchen keresztül, így az NVR-nek a router ad majd címet. 192.168.1.x valami lesz.
Ezután az alhálózatnak megfelelő címet fog adni az NVR a kameráknak. De csak akkor, hogy ha a kamerák közvetlenül az NVR-be vannak kötve. Na akkor lesz a kameráknak 255.valami majd a címe, amit természetesen nem fogsz tudni elérni kulsőleg, csak az NVR-ből.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Gyúrósok ide!
- Milyen videókártyát?
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Androidos tablet topic
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Micro Four Thirds
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- További aktív témák...
- HP 630 laptop (15,6/i3-G2/4GB/500HDD/Magyar/Windows7)
- GAMER Ryzen 5 3600 / RX 6600 XT 8GB / 16GB DDR4 / 512GB NVME / Beszámítás / Garancia
- Dell Latitude 3490 laptop (14/i3-G7/8GB/128SSD/AkkuX)
- Meta Quest 3 128gb +kiegészítők! (Garanciális)
- Volkswagen Passat Variant 2.0 TDI DSG LED facelift, új vezérlés, sérülésmentes
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest