Új hozzászólás Aktív témák
-
hevepapa
senior tag
válasz Jack72 #29599 üzenetére
A redditet messze nem nevezném mérvadó infó forrásnak
Mit ír erről a témáról a Reolink? Can Reolink Cameras Work under Cold Weather
A kulcs mondat:
"not recommended to put Reolink Cameras or NVRs under extremely cold weather that may affect cameras in optic and mechanical disruptions."Mindenki eldönti, hogy kinek hisz: a gyártónak vagy néhány 3 évvel ezelőtti reddites kommentnek.
-
kunberci
senior tag
Holnap 9 órától új akciók lesznek az alin, lehet érdemes körülnézni.
-
hevepapa
senior tag
válasz kunberci #29594 üzenetére
Nem fog leégni a forgató motor, csak nem forog. Szoftveresen leállítja a mozgást ha "megakadást" észlel. A Vigi C540-nél legalábbis így van megoldva. Meglepne, ha a Reolinknél nem lenne ilyen / hasonló szoftveres védelem a motor túlerőltetése ellen
Nálam nem volt eddig jegesedési probléma, de nem is meglepő, mert egyfelől védett helyre vannak felrakva, másfelől meg... nem sok ónos eső esett télen. -
kunberci
senior tag
-
kunberci
senior tag
válasz hevepapa #29588 üzenetére
Azért vannak drágább kamerák pl: csak (5MP), szintén csak H 264-et tud:
RLC-523WA.300 euro, azért pont olcsónak nem mondanám.
Azt nézegettem, Reolink kameráknak -10 fokig írják a hideg üzemet.
Gondolom sok százezret eladtak, de még nem hallottam egyről sem ami "megfagyott" volna.
Úgy voltak vele, valamit írni kell, lehet -40 fokba se lenne semmi baj. -
hevepapa
senior tag
válasz kunberci #29585 üzenetére
A jobbacska kamerák éppen ezért tudják mindet.
Ott látható butítás/olcsósítás van amelyik csak ezt vagy csak azt tudja. A cég nyer 1-2 $-t a kispórolt áramkörrel, az user meg utólag pislog, hogy a 2024-ben vásárolt kamerája nem ismeri az aktuális standard tömörítési módokat. Ugyanis a legtöbben nem szokták átbogarászni és főleg értelmezni a tech spec. leírásokat vásárlás előtt.
Legyen ócsóóóó... -
morfondőr
őstag
Üdv!
Segítséget szeretnék kérni Imilab C22 kamera beállításához! Mi Home app-ban be tudom-e állítani, hogy a 3 előre mentett pozíció között folyamatosan 15mp-enként pásztázzon? Manual control-ként sikerült megcsinálni, de annál egyszer végig megy és megáll nincs ismétlés opció. Automatizálásnál meg mindig kér valami triggert (ez lehet megadott időpont, de pl olyan nincs, hogy X percenként), hogy mikor csinálja, de ott sem látok ismétlés opciót, az is csak egyszer fut le.
Valaki tud segíteni, hogy miként lehetne ezt automatikusan megoldani?
Előre is köszönöm!Steam/Uplay/Origin/GOG: racka_HUN /// Nintendo: SW-1554-0800-8714
-
kunberci
senior tag
-
hevepapa
senior tag
válasz kunberci #29582 üzenetére
Nem rossz, bár az hogy a spec szerint csak H264-et tud az elég gáz. Manapság már alap a H265+ ismerete is a kameráknál. Ami nekem nem jön be: kültéri kamerához képest a -10 fok működési tartomány elég karcsú. Igaz az utóbbi években nem voltak hideg telek, de ki tudja mit reagálna a kamera egy pár napos folyamatos -15 -18-ra? Amire pár éve volt példa. De annyi pénzért megéri mert jó az ár/érték aránya.
-
varmi2
nagyúr
válasz hevepapa #29578 üzenetére
Igen. Ezért kell jó kamerát venni, és nem kínai gagyit. Ez olyan, mintha arról lenne szó, hogy az autóba milyen légzsákot tegyünk, 5000ft-ért olyat, ami általában jól működik, 1000-ből 990-szer, vagy olyat ami 10000-ből egyszer hibázik, de 9000ft. És évken keresztül megbízol benne, és csak egyszer lesz lehetősége bízonyítani. Vagy épp csalódni...
[ Szerkesztve ]
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
hevepapa
senior tag
válasz varmi2 #29577 üzenetére
"Főleg a specifikációkat nézve. De a specifikációra nincs garancia, és a normál működésre sincs." Egyetértek! Erre a legjobb példa az alin kapható 128 TB SSD meghajtó 15 ezerért. De csóróknak ugyanitt a 2 TB-s csak 4800 Ft A évtized üzlete...
Másik eladónál van akciósan Lenovo 64 TB-s pendrivre 1900-ért[ Szerkesztve ]
-
hevepapa
senior tag
válasz varmi2 #29577 üzenetére
A rendes support is jól jön időnként. Tavasszal az óraállításnál észrevettem a Vigi appban, hogy visszajátszásnál az idővonal nem követte le az óraállítást. Írtam neki egy mailt, hogy mi a gond. Még aznap emailben lepontosítottunk pár kérdést és 2 nap múlva küldtek egy béta appot hogy nézzem meg OK-e az idővonal. Az volt. Megköszönték.
-
varmi2
nagyúr
válasz boborján2 #29575 üzenetére
A márrkátlan noname kamerék vonzóak lehetnek. Főleg a specifikációkat nézve. De a specifikációra nincs garancia, és a normál működésre sincs. De ha egy márkás kamerát veszel, akkor tényleg azt kapod, ami le van írva a specifiációban, és probléma nélküli működést. Pl: Reolink, tplink vigi, annke, xiaomi(saját korlátain belül) stb
[ Szerkesztve ]
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
hevepapa
senior tag
válasz boborján2 #29575 üzenetére
Nem akarlak meggyőzni. Leírtam a véleményemet. Ennyi. A többi a te döntésed. Én 3 db Vigi C540-et használok egy Vigi NVR1004H-4P + 2 TB WD Purple HDD rendszerben. A kamerák időnként körbenéznek programozott patrol módban - nagy szükség nincs rá, de ha már tudja... miért ne? Folyamatos rögzítés maximális felbontásban (4 MP) 3 hét.
Egyébként a Vigi annyival nem drágább mint amennyivel jobb. Jellemzően 10e körül pluszban. Sajnos a tavalyi őszi "best buy" árak már eltűntek, az NVR 16 ezerrel lett drágább a C540 meg 11 ezerrel.[ Szerkesztve ]
-
boborján2
aktív tag
válasz hevepapa #29570 üzenetére
Köszi!
ha biztonsági kamerát akarunk használni, akkor nem biztos hogy érdemes a legeslegeslegolcsóbb megoldást választani.
Ez nyilván mindenre igaz. Általában csak egy dolog szokott ebbe beleszólni, az pedig a pénztárca.
Ugyanakkor a tapo család nem a legolcsóbb és bőven vannak gagyibb/olcsóbb megoldások. Én azért ezt nézegetem mert olyan arany középútnak tűnik ár/minőség tekintetében.[ Szerkesztve ]
ignored users : snyper990 | SlayR0113
-
Noxy
veterán
válasz boborján2 #29569 üzenetére
Illetve az utolsó kérdést mindenképp bedobtam volna,
tapo c310 nvr or nas recording [link]
How can I connect my Tapo camera to a NAS or NVR? [link]''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is'' Privát üzenetre nem válaszolok. (Kivétel a HardverApró)
-
hevepapa
senior tag
válasz kunberci #29571 üzenetére
Nem lesz gyakori. Csak most helyre akartam rakni a Tapo vs. Vigi kérdést.
Ha 1-2 kameráról van csak szó, akkor simán lehet jó és olcsó megoldás valamelyik Tapo kamera, de ha ennél többel és rendszerben gondolkodunk akkor a Vigi. Ha a Tp Link gyártót preferáljuk.[ Szerkesztve ]
-
hevepapa
senior tag
válasz boborján2 #29565 üzenetére
Hidd el sokkal jobban ha jársz ha a Tp Linktől nem a Tapo hanem a Vigi szériában gondolkodsz! A Tapo az otthoni, a Vigi üzleti brandjük. Eleve jobb a szoftveres támogatása
- van PC-s program (a mobil app mellett) a több kamera valós idejű megnézésére. Hosszabb a magyar garancia (2 vs. 3 év), nagyobb felbontás, nagyobb fps (15 vs. 25), saját Vigi NVR-rel 2 perc összehozni, minden hálózati protokollt ismernek. A Vigi kamerák jelentős része POE és12 V DC táppal is megy (3-4 típus ami csak valamelyikkel). Eleve ajánlott a wifi helyett a vezetékes megoldás és akkor már adja magát a POE táp is....
SD kártya vs HDD: ha átlag SD kártyát használsz azzal könnyen lehet szívás az élet, mert azok jellemzően a sok olvasásra vannak kihegyezve. A speciálisan kamerába valók meg a sok írásra. Persze simán elmehet sokáig egy consumer kategóriás kártya is, de Murphy törvényei szerint pont akkor fog kipurcanni amikor legjobban kéne a felvétel...
Persze drágább egy ilyen cél SD kártya mint a normál. A matek: 3 db 64 GB-s WD Purple SD kártya kb. annyiba kerül mint egy db 2 TB-s WD Purple HDD az NVR-be (amire simán rögzítessz 3 kameránál bő 3 hétnyi folyamatos videót).
Természetesen valamennyivel drágább lesz Vigi kamerákkal és Vigi NVR-rel, de azt neked kell eldöntened mi a fő prioritás. Az ár vagy a minőség és megbízhatóság.
Apró kiegészítés: 99%, hogy érkezik olyan komment ami szerint hülyeség a drága "cél" SD kártya mert neki ezer éve tökéletesen működik a 2 petákért aliról vett SD kártyáa kamerában. Ezzel én nem akarok vitatkozni. Mindenki azt mond amit akar.
Én csak annyit: ha biztonsági kamerát akarunk használni, akkor nem biztos hogy érdemes a legeslegeslegolcsóbb megoldást választani.
"Olcsó hús és a leve" jeligére a kiadóba... -
Noxy
veterán
Sztm nem tippelgetni kellene a kiválasztott kameráknál, hanem átolvasni a gyártó oldalán a leírást, meg a specifikációt. Jó pár kérdésedre választ kapnál.
Pld: Power-Camera input: 3 Meter Power Cable [link][ Szerkesztve ]
''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is'' Privát üzenetre nem válaszolok. (Kivétel a HardverApró)
-
faki_
senior tag
- van e másik (jobb) kamera ebben az árfekvésben ?
(17-19e / db)
Pl. Annke C500: olcsóbb, jobb képminőség, POE, de nem magyar vétel, ill. garancia, nincs kétirányú hang és wifi.-tudom e úgy használni ,hogy 2db wifin van (pár méterre van a router) 1db lan-on? (De nyilván mind SD-re rögzít)
Igen.-jelenleg 3db 32Gb microSD kártyám van itthon. Ez kb. mire elég úgy, ha csak mozgásra rögzítene FHD-ban. ?
Attól függ mennyi mozgás van. Folyamatos felvétellel kb. 4-5 nap a legjobb felbontáson.-létezik e ezekben olyan lehetőség ,hogy pl. a látószög szélén kimaszkolom a nagy tuját,hogy annak a széltől való mozgása ne számítson mozgásnak/ne rögzítse?
Igen.-tplink gyik szerint nem lehet élőképet nézni pc-n , csak felvételt letölteni vagy visszanézni. Ez változott mostanában?
RTSP-n nézhető.Jól tippelem ,hogy itt táp van a dobozban? Ez fix vagy toldható? (Ha csak pl 1m, akkor abból az egyiknél legalább meg kell dupláznom,mert nem akarok konektort rakni az északi oldalra az eső miatt)
Fix, pl. passzív POE-val megoldható 10+ méter is ( [link] ).-később esetleg lehet egy nvr-el vagy nas-al valamiféle kompatibilitási probléma, vagy simán megy mint wgy mezei ip kam aztán kész?
ONVIF, RTSP van, úgyhogy valószínűleg semmi gond nem lesz.Aki használ ilyet , összességében mennyire elégedett vele?
Képminőség lehetne jobb, de a TP-Link Tapo appja és azon belül a visszanézés viszont nekem jobban bejön, mint másoké. A többi a leírtak alapján mérlegelhető, szerintem egynek elmegy a magyar garancia miatt. -
boborján2
aktív tag
válasz carrilboy #29564 üzenetére
Ha bridge módban van a szolga cucc, akkor azzal semmit ugyanis a saját ax50 mögötte a nyílt interneten lóg.
Abban kellene ugyanazt a konfigot megcsinálni,mint ahogy előtte volt. (Portok átirányítása, túzfal konfigurálása)Továbbá ellenőrizni hogy a wan ip nem e nat-olt. (Ha az akkor kintről direktben nwm fogod elérni.
Ezt megteheted úgy hogy az ax50-ben megnézed a wan ip-t , ha egyezik azzal amit pl ez kiír neked , [link]
Ha egyezik akkor nincs nat , ha nem akkor van és szolgáltatót kell hívni vegyék ki. (Kapjon rendes public ip-t)[ Szerkesztve ]
-
boborján2
aktív tag
Sziasztok.
A meglévő analóg rendszert szeretném lecserélni.
Szemezgetek a TapoC310 -el.
Gondolkoztam forgatósban is, de rájöttem ,hogy ha eddig megvoltam a fix kamerákkal ,akkor ezután is megleszek.(meg van egy olyan kattanásom ,hogy ahol a betörő jön ,tuti akkor nem arra néz és így kényszresen mindig forgatni akarnám )
Szóval annyi felárat nekem nem ér. A noname kínai meg már alapból kiesett a kosárból, minőség és adatvédelem miatt is.Egyelőre lan/Wifi + SD kártya üzemmódban működne 3db , aztán lehetséges hogy később képbe kerülne egy NVR.
Ezek alapján a következőket kérdezném..
- van e másik (jobb) kamera ebben az árfekvésben ?
(17-19e / db)-tudom e úgy használni ,hogy 2db wifin van (pár méterre van a router) 1db lan-on? (De nyilván mind SD-re rögzít)
-jelenleg 3db 32Gb microSD kártyám van itthon. Ez kb. mire elég úgy, ha csak mozgásra rögzítene FHD-ban. ?
-létezik e ezekben olyan lehetőség ,hogy pl. a látószög szélén kimaszkolom a nagy tuját,hogy annak a széltől való mozgása ne számítson mozgásnak/ne rögzítse?
-tplink gyik szerint nem lehet élőképet nézni pc-n , csak felvételt letölteni vagy visszanézni. Ez változott mostanában?
Jól tippelem ,hogy itt táp van a dobozban? Ez fix vagy toldható? (Ha csak pl 1m, akkor abból az egyiknél legalább meg kell dupláznom,mert nem akarok konektort rakni az északi oldalra az eső miatt)
-később esetleg lehet egy nvr-el vagy nas-al valamiféle kompatibilitási probléma, vagy simán megy mint wgy mezei ip kam aztán kész?
Aki használ ilyet , összességében mennyire elégedett vele?
Nekem nyilván megváltás lesz analóg után, de kíváncsi vagyok a véleményetekre.Előre is köszi.
-
carrilboy
csendes tag
Üdv,
4. napja küzdök egy konfiggal.
Adott néhány Hikvision DS-2CD2423G0-IW kamera + AX50 router.
Költözés miatt komplett újratelepítés van. Előző helyen indirekt optikai net volt, vagyis volt külön ONT+szolgáltatói router. Routert kicseréltem sajátra, az AX50-re, ethernet kábellel rákötöttem az ONT-re, kamerákat hozzákonfigoltam a routerhez, minden működött. Webről elérhetőek voltak a kamerák.
Az új helyen direkt fibernet van, vagyis nincs külön ONT csak egy modem/router kombó, amit ugye nem tudok megkerülni. Így marad a bridge mód, vagyis a szolgáltatói modem/router csatlakozik a netre, az AX50 meg ehhez a szolgáltatói routerhez bridge módban. A kamerák meg az AX50-hez. Na itt állt meg a tudomány, ugyanis nem tudom, hogy a két routeren miket kell beállítani ahhoz, hogy minden úgy működjön, mint az előző helyen. Vagyis a kamerák külső weboldalról is elérhetőek legyenek. Mindkét router configjához van hozzáférésem.
Valaki esetleg ötlet?
Valaki esetleg Teamviewer-en keresztül beállítaná nekem? -
Marci112233
addikt
Üdvözletem!
Adott egy Annke H800-as rendszer tehát N48PAW rögzítő, és hozzá kapcsolt 5 darab 2,8 mm-es lencsével szerelt C800-as. Azt vettem észre mai napon hogy az egyik kamera képét vagy egyáltalán, vagy csak kis időre tudom main stream-re rakni mert ha megy is kis idő múlva megakad. Annke Visionba akartam ma élőképet nézni folyamatosan de csak a sub stream ment folyamatosan. Na most ezt ugye távolról, és a távoli kapcsolatot két TP-Link CPE210 építi fel és ugye annak csak 100-as a csatlakozója. Okozhatja ezt a jelenséget a CPE210 sebessége vagy sem? Ha igen és váltok gigabit portos AP-kra akkor az segíthet? Ugyanis próbáltam úgy is hogy minden más kamerát lelőttem és csak az egyet próbáltam, de akkor se akarja az igazat.
[ Szerkesztve ]
Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
morfondőr
őstag
Sziasztok!
Beszereztem egy IMILAB C22 kamerát. Eseti jelleggel tervezem csak használni, ha huzamosabb ideig nem vagyunk otthon, akkor működjön. Annyira viszont nem bízom a kínaiakban, hogy csak simán kikapcsolva tartsam a kamerát, ezért áramtalanítom. Viszont amikor újra áramot kap, akkor bootol, csatlakozik a wifihez, de kikapcsolt állapotban marad és manuálisan az appban kell vissza kapcsolni. Kérdésem, hogy miként tudom megoldani, hogy automatikusan bekapcsoljon és kezdje el a megfigyelést.
Előre is köszi a választ!Steam/Uplay/Origin/GOG: racka_HUN /// Nintendo: SW-1554-0800-8714
-
jézusom
addikt
Nekem egy kicsit másképp van, mert annke rendszer. Van normal, meg dinamikus analizis.
-Enable Motion Detection
-Enable Dynamic Analysis for MotionDe lényegében te kamera oldalon kikapcsoltad a normált, nvrnél meg be az analizist.
Viszont a rögzÍtőben van VCA na az rohadtul disabled.[ Szerkesztve ]
-
jézusom
addikt
Sokan meg tudják csinálni, de magam részéről nem szÍvesen piszkálnék olyanba amivel más dolgozott. Nagyon nagy szÍvás lehet belőle, nem éri meg az időt, és semmi garancia nincs hogy esetleg elveszett jelszó miatt nem megy. De aki nagyon kenivágja lehet elválllalja, végülis az segÍtség ha tudod el van qrwa.
-
Zooka
tag
Van esetleg közöttetek olyan szakember, aki vállalná ennek a rendszernek a működőképessé tételét? Ez már sajnos meghaladja az én tudásomat...
A pesszimista a sötétséget látja az alagútban,az optimista a fényt,a realista a mozdony lámpáit, a mozdonyvezető pedig három hülyét a sineken... Remélem míg a föld kerek, mindig lesznek Thinkpad-ek!
-
Stehe
aktív tag
válasz jézusom #29554 üzenetére
Hali,
biztosan nem a legoptimálisabb de nekem az alábbi alapján sikerült most (csak webes felületet használva):
- Kamera felületére belépve a Basic Event alatt lévő Motion detektion pipát kivettem, majd az intelligens eseményeknél a behatolásjelzést bekapcsoltam + rajzoltam. Utána az ütemezést beállitottam, és a 3. lapfülön beállitottam hogy a központ kapjon értesitést
- NVR felületére belépve a Basic Event alatt lévő Motion detektiont kameránként bekapcsoltam, majd az SMD eseményeknél kameránként a behatolásjelzést bekapcsoltam + rajzoltam. Utána az ütemezést beállitottam, és a 3. lapfülön beállitottam hogy a központ kapjon értesitést -
Stehe
aktív tag
Sziasztok!
Hikvision NVR + 4 kamerám van otthon, új routert kötöttem be, ami miatt megváltozott az IP cim. Az NVR, illetve kamerák jól működnek, viszont amivel nem jutok előre az a mozgás esetén értesités beállitása a HikConnect appra.
Az appon csak az NVR jelenik meg, ahol rákattintva megjelennek a kamerák. Itt a beállitások között az értesitések engedélyezve vannak, illetve Intelligent Detection is be van állitva kameránként, viszont mozgás esetén nem értesit.
Utána beléptem böngészőből a kamera felületére, ahol az Event/Smart Event/Intrusion detectiont aktiváltam és beállitottam, de mentést követően még mindig nem jelez mozgásra.
Mi lehet a probléma? Lehet összekavarodnak az NVR-es és kamera beállitások? Szivesen megcsinálnám nulláról is, ha valaki le tudná irni a beállitás helyes sorrendjét.... -
tothjozsi96
addikt
válasz merqree #29550 üzenetére
Ja, ez a kép így megtévesztő igen. Dehát ne a "8 pin" feliratnál akadj meg. Ha megnézed ahonnan indul a nyíl, ott sötét szín van, a másik végén meg látni a narancssárgát. Szóval ez a bekötés így jó, és ez az ábrán is pont így szerepel. A nyíl megtévesztő, de a bekötést ha figyeled, az úgy jó ahogy a képen van.
-
merqree
őstag
válasz tothjozsi96 #29549 üzenetére
Szia,
Ezen a képen a nyíl iránya számomra az emelkedő sorrendet mutatja:
Az RJ45 dugón a nyíl vége a 8at jelenti nekem, azonban oda nem az 1-es láb szerinti kábel kellene? Ezért értetlenkedem csak.
-
merqree
őstag
Sziasztok,
Reolink supportnak írtam, mert vannak stabilitási gondjaim.
Rákérdeztem, hogy 568A vagy 568B szerint legyen-e szerelve, és hogy van-e jelentősége.
Több helyen olvasni, hogy alapvetően mindegy, mivel a mai eszközök erre már nem érzékenyek.
Nos a Reolink support kifejezetten 568B szerinti szerelést preferálja.
Ami most megzavar, hogy mintha ők fordítva értelmeznék a lábak számozását ehhez képest.
Vagy rosszul nézem valamelyiket?[ Szerkesztve ]
-
csaba17
senior tag
igen, köszi, ilyen videót láttam.
ezt még be tudnám állítani de azzal csak azt érném el, hogy a nas-ra rögzít.
surveillance station-be nem tudnám integrálni.
holnap jön meg, sajna rendelés előtt nem jártam utána(megörültem, hogy csak 18k), így sztem ki sem bontom, küldöm is vissza az aqua-nak. -
csaba17
senior tag
Sziasztok!
Esetleg tudja valaki, hogy a Xiaomi CW300 kamera támogatja az onfiv protokollt?
Sehol sem találtam erre vonatkozó infót.
Synology nas-ra akarnám rákötni(surveillance station-el használnám) -
-
Parson
addikt
válasz jézusom #29536 üzenetére
eufyCam S330 (eufyCam 3) 4-Cam Kit + 1 TB Hard Drive
Az angol oldalt linkeltem, be, mert technikailag nincs különbség, és biztos többeknek könnyebben értelmezhetö.
[ Szerkesztve ]
───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────
-
Parson
addikt
Sziasztok,
Telek (ház + part) bekamerázásrára lenne szükségem kábelmentes, akkus, napelemes kamerás rendszerre, a következöt sikerült kinéznem:
eufyCam S330 (eufyCam 3) 4-Cam Kit + 1TB FestplatteKérdés:
1. helyi mentésre önmagában is müködöképes a rendszer, vagy kell hozzá mindenképp egy WiFi router is?
2. ha sim kártyás routerre van kapcsolva, akkor:
2a. elérhetö a rendszer távolról online vagy:
2b. távoli eléréshez kell mindenképp a serverre videómentös havi elöfizetés?Köszi elöre is!
[ Szerkesztve ]
───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────
-
huan
őstag
Sziasztok,
3 kamerával üzemeltetem az NVR-t, de csak az egyik rögzít képet is mozgáskor, a másik kettő nem és nem jövök rá, hogy hol kell azt beállítani, hogy azok is rögzítsenek képet riaztáskor/mozgáskor. Tudnátok ebben segíteni kérlek?
NVR: Dahua IMOU NVR1108HS-W-S2, V4.001.0000000.1.R
kamerák: Imou Ranger 2Köszi
[ Szerkesztve ]
-
BUZZLGHTYR
senior tag
Na felkerult 3 het utan a reolink 810a tipusu kamera, megkell hagyni tenyleg baromi jo a minosege, lehet elore pedig veszek egy 820a-t
Koszonom szepen mindenkinek a tanacsot es a segitseget hozza
mikor szoktak ilyen jo kuponok lenni alira? -
Zooka
tag
Sziasztok!
Rendszert bővítenék ismerősnek, de elakadtam nagyon. Mi lehet a hiba? Alapból egy Hitachi (oem Hikvision) rendszer volt 4 kamerával és egy POE NVR-el.
Ezt kellett bővíteni plusz két vezetékes kamerával, és egy wifissel. A 6 vezetékes kamera egy POE switch-re csatlakozik, ami az uplink porton a routerre (digi), az nvr porton egy Videosec rögzítöre.
Kezdődött azzal, hogy a Videosec NVR nem kapott ip-t, se dhcp-vel, se statikus ip-t beállítva sem látta a hálózatot. Ugyanez az NVR a saját otthoni hálozatomra rádugva azonnal kapott kapott ip-t és látta is a kameráimat.
Rádugtam a rendszerre egy noname kínai NVR-t, kapott ip-t és már látta a kamerákat. De csak az eredeti 4 kamerát tudta használni, az újabb 2 Hikvision-ra "nem vagy belépve" állapotot dob.
A wifis Dahua kamera az elején működött ezzel az NVR-el, aztán a sok próbálkozás között egyszer csak hibás felhasználónév vagy jelszót dobott. Amit nem értettem, de megváltoztattam a jelszavát, hátha. A megváltoztatott jelszóval is ugyanaz a hibát adja, pedig biztosan jó a jelszó.
A pesszimista a sötétséget látja az alagútban,az optimista a fényt,a realista a mozdony lámpáit, a mozdonyvezető pedig három hülyét a sineken... Remélem míg a föld kerek, mindig lesznek Thinkpad-ek!
-
gyulank
addikt
Nekem kintre kéne olyan IP kamera, ami nem halszemes, hanem jóképű, nem utánhúzásos, olcsó, és lehet normálisan ingyen használni net nélkül is. Tehát mondjuk OBS-ben.
ASRock Z370 Pro4+i3-8100+32GB Windows 22621.3527 Ubuntu 24.04 x64
-
r6man123
senior tag
Sziasztok!
Kültérre, de vízmentes helyre keresek wifi-s kamerákat.
2 db fix és egy "dóm - forgatható" kamerára lenne szükségem.1080p vagy nagyobb felbontás, 1 appból kezelhető mind a 3 kamera, esti üzemmód/infra. Rögzítés nem kell, kvázi arra használnám, hogy ha körbenézzek, hogy oké-e minden a kertben, kell szólni Muteréknak, tolvaj max az elborult leandert vihetnél
A belépőszintet céloznám, nem kell mikrofon - hangszóró, auto követés sem. Áramot mindegyiknek tudok adni.
Xiaomi Aw300 Ip Kamera
Xiaomi Outdoor Camera CW400 EUEzek? Esetleg olcsóbban egy másik ökoszisztémában?
[ Szerkesztve ]
-
carpediem007
tag
Sziasztok. Aki használ Annke kamerákat (Nekem AC800, NC400, NC500 van) és Synology Nason lévő Surveillance kamera szoftvert, azokhoz lenne egy kérdésem. Surveillance mozgás érzékelése nem igazán jön be. De a kamerában lévő sokkal jobban megfelelne (ember, autó észlelés) a körülményekhez. Ha Nas a beallitom hogy kamera szerint történjen mozgás érzékelés, akkor még valamit a kamerában is kellene hogy a Nas értékelje hogy mikor kell rögzíteni? Köszönöm
-
faki_
senior tag
válasz Rivaul #29525 üzenetére
Ha van RTSP vagy ONVIF elérés, akkor IP Cam Viewer.
-
Rivaul
addikt
Sziasztok!
Előre is, tudom, igen tudom Vettem Temuról 2 kínai kamerát. Megjöttek, felraktam és elégedett voltam. Rendeltem még egy ugyan olyat és az is ment a másik kettővel. Viszont úgy voltam vele hogy akkor már fillérekért legyen teljes a kép és rendeltem még 2 ugyan úgy kinéző kamerát. Mindet másik eladótól, de ugyan azzal a külsővel. Itt jött a baj. Az utolsó 2 kamera ugyan működik, de egy teljesen másik applikációval. Az előzőeké nem ismeri fel. Az utolsó kettőé meg valami borzasztó szemét. Sorra reklámok, hirdetések, marha idegesítő. Van erre valami mód hogy egy IOS applikáció alatt egyesíthessem az 5 kamerát? Próbálkoztam de sehogy nem jártam sikerrel.
Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!
-
netuddki6
csendes tag
válasz sambenez #29523 üzenetére
Közben visszavonom azt a kérdést, megtaláltam egy URL-generátorral:
rtsp://IP/user=felhasznalo_password=jelszo_channel=1_stream=1.sdp
A HD a stream=0.sdp címmel érhető el.
Viszont még mindig egy streamben van a két kamera képe, a különszedettet nem találom a számok átírásával sem, pedig biztosan küldi, ugyanis az icsee alkalmazás külön kezeli és nem hiszem, hogy transzlódolna akár a kamera, akár a kliens egy teljes streamből kettőre...[ Szerkesztve ]
-
netuddki6
csendes tag
Szisztok!
Vettem néhány ilyen Hiseeu Aliexpresses kamerát:
https://www.aliexpress.com/item/1005006414866143.htmlBeállítottam kábellel, LAN-ban elérem (kap külön internet felől/felé zárt hálózatot), szeretnék valami szoftveres NVR megoldást hozzá.
Adott egy proxmox host viszonylag nagy erőforrással és egy 1TB HDD csak erre a célra (Ha kell, akár egy alap quadro kártyát is bele tudok dobni, ami már tud H265 transzkódolást).
Milyen megoldást ajánlanátok, ami a legjobban tudja kezelni a kamerát és rendesen hozzá lehet adni mondjuk onviffel, hogy kezelje a PTZ-t és ne csak egy sima rtsp streamet lehessen rögzíteni?(Kevésbé lényeges kérdések: Mi az rtsp HD stream URL ehhez a kamerához? Mert az SD megvan, de HD-t nem találtam. A két szenzor képe külön streamként elérhető, vagy csak egyben?)
Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
vacs
Topikgazda
válasz BPéter1984 #29520 üzenetére
TPlink kamerához TPlink rögzítő ajánlott!
Kevés információt írtál, kell-e poe, hány kamera, milyen felbontás pl.
A TPlink Vigi NVR oldala lesz a barátod!(^)(>.<)(^)
-
BPéter1984
tag
Sziasztok , jelenleg adott egy tp-link c520ws kamera , de majd szeretnék többet is . Ehhez kellene valamiféle rögzítő de milyen legyen ?
Adott még 2 hikvision 8MP dóm kamera , ez most mellékes egyelőre , ezek egy nas-ra mennek , bár az elég gyenge nekik.
Ki milyen rögzìtőt tudna ajállani számomra ?VOLVO S40 - 2005 , S80 - 2009 , Iphone X , Galaxy S20 ultra 5G
-
gozso
őstag
válasz Forza_JUVE #29518 üzenetére
felkeltette az érdeklődésemet a dolog, lesz egy ilyen projektem
fél vese eladó..., szivárványhártya ugyanitt
-
Forza_JUVE
aktív tag
válasz passatgt #29505 üzenetére
Én is pont most rendeltem 1 ilyet, 2 napja vettem át. Igaz, vártam rá vagy 2 hetet de nem volt s.o.s, és Kína messze van.
Én 5.500-ért vettem, szállitási díj semmi. [kép]Már ki is próbáltam, rendben működik ... 1 cat6 utp-n keresztül 2 Hikvision IP kamera teszi a dolgát.
-
motrola
aktív tag
válasz jézusom #29516 üzenetére
A név nem admin. Bármi lehet de létre kell hozni a kamerában és megfelelő jogosultságot adni. jelszó.
A példa valószínűleg nem POE nvr esetére igaz.rtsp://admin:ARGDAK@192.168.133.48:554/H264/ch1/main/av_stream
[ Szerkesztve ]
Dell Latitude 5490, POCO X5 5G, Umidigi, Chuwi Hi10X
-
kunberci
senior tag
válasz Eclips21 #29511 üzenetére
Egy kicsit más vizeken evezünk.
A Tenda-hoz kell még egy POE injektor is, mert nincs külön tápegysége.
Amúgy van 60W-os POE injektor is.A kérdező csak 1db UTP kábelt akart a lakásból kivezetni. Erre linkeltem.
[link].PoE Egy portos: AF: 15,4 W
63W-ig jó!Erre bőven lehet akár négy kamerát is rátenni:
[link].
De amúgy két kamera a cél.Amit Te linkeltél, azt meg nem tudja semmire sem használni, (amennyiben csak 1db UTP jönne ki a lakásból).
-
Eclips21
őstag
válasz kunberci #29504 üzenetére
Ez osszteljesitmenyben 22watt? Akkor 2 kamarat se lehet rakotni…
https://www.emag.hu/hikvision-switch-8-port-poe-ds-3e0109p-e-c/pd/DXPX5HMBM/
110wattot tud leadni, 8 porton igaz duplaja a tenda-nak de legalabb hasznalhato.
[ Szerkesztve ]
-
passatgt
aktív tag
válasz kunberci #29506 üzenetére
Ezt néztem, kb ugyanazok a paraméterek, de olcsóbb, azt hiszem ez az újabb verzió.
Amúgy jól meg van keverve az elnevezés, pl amit te linkeltél meg amit én, azokat magyar oldalon nem is találtam meg, arukereso-n is csak E540 néven van egy, de az valami régebbi modell lehet. -
passatgt
aktív tag
válasz kunberci #29504 üzenetére
Még nem vettem meg, de a Reolink E1-et néztem ki.
Viszont most látom, hogy van nekik splitter kábel: https://support.reolink.com/hc/en-us/articles/20057468511897-Introduction-to-RLA-PoECS1-PoE-Combiner-Splitter/
-
passatgt
aktív tag
NVR nincs, simán csak MicroSD van a kamerában(Reolink). Ezt néztem még: https://material.dahuasecurity.com/uploads/cpq/prm-os-srv-res/smart/formal/Product/HQ/PFT1300/Datasheet/PFT1300_datasheet_20231214.pdf
Elvileg így elég lenne kihozni egy UTP-t POE injektoron keresztül és ebbe pedig bele lehet dugni a 2 kamerát.
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Szombathely és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Path of Exile 2
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Formula-1
- Apple notebookok
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Yettel topik
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5480 laptop (14FHD/I5-G7/8GB/256SSD/MagyarVilágítós/AkkuX)
- PS5 Lemezes 825GB - használt -
- Xbox 360 játékok,akár 1000ft-tól(részletek a leírásban)
- Playstation 3 játékok,akár 1000ft-tól(részletek a leírásban)
- GAMER félgép - GIGABYTE B760M H DDR4 + Intel I5 13400F + Corsair VENGEANCE LPX 2x16GB DDR4 3200MHz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest