Új hozzászólás Aktív témák
-
merqree
őstag
"Reolink határozottan nem ajánlott, ill. max. akkor ha féláron dobálják utánatok..."
részedről.Azoban vagyunk itt nem kevesen, akik teljesen elégedettek a Reolink termékeivel és szolgáltatásaival.
Igaz az is, hogy mi, elégedett felhasználók hallgattunk a józan paraszti észre, és nem halmoztuk a hibák lehetőségét: wifi és még napelem. -
merqree
őstag
válasz Jack72 #31295 üzenetére
A bitwarden nyílt forráskódú rendszer. https://www.privacyguides.org/en/passwords/
Kaspersky-t használok (jelszó kezelőt nem), de nem remegek attól, hogy orosz vagy sem. Nem érdekel. Ameddig jó és használható, addig maradni fog.A múltkor egy nyugdíjas (kb 50 éves) magyar nemzetbiztonsági szakértő nyilatkozott, és nem tudott mondani olyan szolgáltatást, amibe nem tudnának belelátni, mint pl: Signal, Telegram, stb...
Befejeztem, mielőtt még pihit kapok
-
merqree
őstag
válasz Jack72 #31293 üzenetére
Az a baj, hogy az NVR felületén, ha rákötött monitorral dolgozol, akkor "cseszhetjük" a mentett jelszavakat, mert ugye ott nincs.
Én már szívtam meg, hogy web felületen csináltam jelszót, szépen ment is. Aztán amikor a monitornál ülve kellett volna belépni, akkor szembesültem azzal, hogy nem minden speciális karakter van a "billentyűzeten".
Nekem minden jelszavam generált az alábbiak szerint:
- 20 karakter
- 4 szám
- 4 különleges karakter
- kisbetű, nagybetű és szám -
merqree
őstag
7 kamerához kell venned licensz-t, mert csak 2 kamera ingyenes.
A 7 karmerához 5 kamera licenszt kell venned:
1, 4 és 8 kamerás licensz van, árban nem olcsók.
Nekem is van Synology-m, próbálkoztam dockerben AgentDVR-rel, de nem tudtam működésre bírni, így aztán vettem inkább NVRt, ami 36 kamerát kezel (8 db kamerám van).
Az NVRt könnyű használni a saját alkalmazásával, nekem főleg iPad-en megy gördülékenyen.
Jah, REOLINK minden nálam (NVR, POE switch, kamera). -
merqree
őstag
válasz Victoryus94 #29895 üzenetére
Ahogy én csináltam:
semmi kamera meg bohóckodás...
Ameddig a kivitelező nem adja át, addig mindenért a kivitelező felel, így az őrzés és védelem is a "munkásságának" a része. Persze, ezt az elején bele kell tenni a szerződésbe.
Átadás után pedig mikor birtokba veszed, ami nem egyenlő a beköltözéssel, akkor élesíted a kiépített távfelügyeleti rendszert, és a kamerákat is beizzíthatod.
(Nekem kamera nem volt átadáskor, de távfelügyelet abban a pillanatban éles volt, mihelyst zárhatóvá vált az épület, azaz nem vártam ki, amíg a kivitelező levonul. A kivitelező kapott egy kódot, és azzal nyitott és zárt. Átadás után pedig a kód törlésre került.)
Szerintem túl aggódod... -
merqree
őstag
válasz herrká #29780 üzenetére
Reolink érzékeny arra, hogy 568B szerint legyen szerelve a dugó.
Ha van tartalék mind a két oldalon, akkor újraszerelni mindkét végét.
A tesztert egyik oldalon ráteszed, a másik végére az elemest. Bekapcsolod, és vársz 4-5 "kört", míg minden zölden és szépen sorban villan fel. Nem kapcsolod ki, hanem megnézed a másik végén is. Én így teszelem a szerelést. Ennek ellenére volt, hogy újra kellett szerelnem, mert instabillá vált egy idő után a kamera elérhetősége (RLC810)Jut eszembe: a POE switch biztos kiszolgálja valamennyi kamerát, tehát elegendő a leadott teljesítmény?
[ Szerkesztve ]
-
merqree
őstag
-
merqree
őstag
válasz bogass #29706 üzenetére
Eleve a Syno csak 2 kamerát kezel ingyenesen, és ettől kezdve, nekem végül nem volt opció a 6+2 kamerára (utólag vettem még kettőt). Az AgentDVR-t próbáltam dockerben, de csak agyhugykövet kaptam tőle.
Így vettem egy RLN36 NVRt, és azóta sem bánom. Ez 36 kamerát tud kezelni, egyszerre 4 élő streamet tud mutatni. Raktam bele 2 db 4TB WD RED-et.
Ami miatt az NVR mellett döntöttem: 8 kamera esetén 175ezer lett volna csak a licensz, és akkor még a NASban lévő területet foglalta volna. Így, további kamera üzembehelyezése esetén csak kamerát kell venni, licenszet nem.Ahogy előttem tapasztalt fórumtársak is írták, az NVRnek csak egy IP tartományban kell lennie a kamerákkal, és megy mint az állat.
-
merqree
őstag
válasz tothjozsi96 #29688 üzenetére
Nekem van ilyen switchem. Semmi extra, teszi a dolgát
-
merqree
őstag
Sziasztok,
Valaki használ szünetmentest NVRhez csatlakoztatva?
Még az elején járok, de a Reolink RLN36-hoz nem találtam leírást, hogy együtt tudna-e működni vele, azaz, leállás és visszakapcsolás működne-e.
Nyílván, ha nincs releváns információja a topic lakóknak, akkor írok a Reolink supportnak. -
merqree
őstag
válasz Pancsermeste #29646 üzenetére
Szerintem a kitáblázás senkit sem érdekel.
Az inkább felvet kérdéseket, hogy rögzíti-e, és meddig tárolja, vagy csak megfigyel.
Továbbá, hiába az utcára néző kamera, nem tudhatod, hogy ki van-e takarva/maszkolva az utcai rész vagy sem. -
merqree
őstag
válasz HEAHEA #29622 üzenetére
Ezek a részek hogy néznek ki Nálad?
Nekem így van beállítva, igaz, így csak VPN-en keresztül érem el, de én így is akarom, hogy legyen.
Nekem kizárólag Reolink-es a hálózatom, én is néha kűzdök instabilitással, ezért most arra készülök, ,hogy valamennyi csatlakozót újraszerelem 568B szerint (568A-val szereltem), csak ebben a dög melegben nincs kedvem 16 dugót csak úgy lecserélni Ráadásul van, ahol kell kb 0,5 kábel húznom, mert alig van már a kötődobozban.Ki kellene próbálni, hogy másik portba dugod a LAN kábelt, másik POE kamerát rákötsz ugyanarra a portra és kábelre... szóval tesztelni kell.
-
merqree
őstag
válasz tothjozsi96 #29549 üzenetére
Szia,
Ezen a képen a nyíl iránya számomra az emelkedő sorrendet mutatja:
Az RJ45 dugón a nyíl vége a 8at jelenti nekem, azonban oda nem az 1-es láb szerinti kábel kellene? Ezért értetlenkedem csak.
-
merqree
őstag
Sziasztok,
Reolink supportnak írtam, mert vannak stabilitási gondjaim.
Rákérdeztem, hogy 568A vagy 568B szerint legyen-e szerelve, és hogy van-e jelentősége.
Több helyen olvasni, hogy alapvetően mindegy, mivel a mai eszközök erre már nem érzékenyek.
Nos a Reolink support kifejezetten 568B szerinti szerelést preferálja.
Ami most megzavar, hogy mintha ők fordítva értelmeznék a lábak számozását ehhez képest.
Vagy rosszul nézem valamelyiket?[ Szerkesztve ]
-
merqree
őstag
válasz cascada #29385 üzenetére
Nekem 8 kamera RLC810, RLN36 (36 csatornás) rendszerem van 2 db WD RED 4 TBos HDD.vel.
13 napig tudom visszanezni, iPad Pro-t használok.
Az összefoglalóban a Reolink és részben találsz általam irt leírást, ha érdekel, olvasd el. Magam csináltam, Reolink oldalról rendeltem.
HDD, cat5e kábelt és a “sallangokat” itthon vásároltam.
Keress rá a nevemre, már volt garanciális ügyem velük, teljesen korrekten ment minden. -
merqree
őstag
Sziasztok,
Tapasztalat Reolink garanciális ügyintézésben:
Hiba leírás: több alkalommal is elveszítette a kamera a jelet, hiába szereltem újra és újra a kábelt. A kábelt teszteltem másik kamerával, amely vígan működött.Eljárás:
Reolink oldalára belépve garanciális jegyet nyitottam. Kb 24 órán belül jött a válasz, és alapvetően semmitmondó ötleteket kaptam pár napon keresztül, hogy még miket és hogyan próbáljak meg. Már a bejelentésnél leírtam, hogy milyen teszteket hajtottam végre. Volt olyan emailje a supportnak, amiben felhívta a figyelmemet, hogy a kamera nem vízálló. Ekkor eldurrant az agyam, és kértem, hogy olyan szakember levelezzen velem, aki tisztában van a reklamált termék specifikációjával.
A következő levél már mástól jött, szépen végigvezetett, hogyan tudom visszaküldeni a hibás terméket.
A visszaküldés költségét nekem kellett állnom, amiből maximum 19EURt visszatérítenek. A visszatérítéshez szükséges a fuvarozó cég számláját beküldeni, valamint szükséges trackingnumbert is közölni velük. Én a DPDvel küldtem vissza, a 19EUR fedezte a szállítási költségemet, melyet arra a bankkártyára utaltak vissza, amivel a kamerát eredetileg kifizettem (Reolink weboldalon vásároltam, nem Alin).
A nyomkövetőben láttam, hogy megkapták a csomagot, kb 3-4 óra múlva jött az email, hogy érkezik hozzám a cserekamera.Ami az időket illeti:
2024 május 23-án nyitottam a ticketet.
Május 28-án megrendeltem a kiszállítást (furgefutar.hu-n)
Május 30-án felvették a csomagot tőlem.
Június 3-án átvették a hibás kamerát.
Június 6-án meghozta az MPL az új kamerát. -
merqree
őstag
Szerintetek is ördögtől való gondolat az, hogy a Reolink RLA-PS1-et egy kötődobozba betegyem, és úgy egy jól védett helyre felszereljem?
Izgat a dolog, ha bővítenem kell, nincs több helyem kihozni kábelt a routertől, csak úgy, ha a POE switch kikerül a házon kívülre. -
merqree
őstag
Én a Reolink Desktop-ot használva töltöttem le videót, amikor próbálgattam.
1. Belépek az NVR-re
2. Kiválasztom melyik kamera videóját akarom letölteni
3. Átváltom "Lejátszás" üzemmódba
4a. Letöltés gombra kattintva feldobja, hogy mely videot akarom letölteni (nekem úgy van beállítva, hogy 30 perces videók készülnek)
4b. A kérdéses videót, ami tartalmazza a mozgást, vagy a figyelt terület aktivitását, azt is le lehet tölteni.Megnéztem, mobil appban csak 120 mp-et enged letölteni, az egész 30 perceset nem, vagy nem találtam meg.
-
merqree
őstag
válasz antatom #28861 üzenetére
Ha jól értem, neki a felvétel minőségével van gondja, nem az élő streammel.
De továbbra sem kaptam/kaptunk arra választ, hogy a memória kártyáról letöltött video milyen felbontású.
Nekem NVR van, az 4K-s videót rögzít, most szándékosan letöltöttem egy fél órás részt, kb 1,4 GB.[ Szerkesztve ]
-
merqree
őstag
válasz herrká #28812 üzenetére
Több kérdést is kaptál, de én is tennék fel:
Kivetted a kártyát, és azon van ilyen felbontással a video?
A rögzített videót letöltötted és azt nézted vissza?Amúgy ahogy kunberci fórumtárs írta, vélelmezhetően nem állítottad át a megjelenítési felbontást a "Clear", magyarul "Kitörlés" minőségűre.
Ezt a kitörlést nem lehetne nekik szólni, hogy inkább "magas"-ra írják át? -
merqree
őstag
válasz BrandonXXV #28790 üzenetére
Ezeket az értékeket miért nem eleve olyan eszközzel méred, amely alkalmas akár Scada rendszerhez is?
Ha privát helyen, saját célra használod, akkor “elfogadom” a kamerás megoldást, de más esetben az üzemeltető ruházzon be megfelelő mérő műszere.[ Szerkesztve ]
-
merqree
őstag
Beletenném az összefoglalóba, de ez így hiányos sajnos!
- milyen bitrátán mennek a kamerák
3840x2160 25 fps 6144 kpbs- milyen tömörítéssel
H.265, (állandó képkockasebesség módban)- folyamatosan rögzít vagy csak mozgásra
folyamatos rögzítés- a teljes képet rögzíti amit lát a kamera, vagy pl a fákat/bokrokat kivetted a figyelendő területből (mert ha ezeket fújja a szél, akkor azt mozgásnak érzékeli és folyamatosan rögzít)?
mindent rögzít, mindent figyel, nincs adatvédelmi maszkolásHa valamilyen paraméter még kell, megírom nagyon szívesen!
[ Szerkesztve ]
-
merqree
őstag
Sziasztok,
Csak egy kis információ "adatfogyasztás" tekintetében.
- 8 db Reolink RLC810A kamera
- RLN36 NVR (2 db 4 TB-os WD RED HDD)
13 napnyi anyagot tud rögzíteni. -
merqree
őstag
Köszönöm kunberci az említést, én is pont azt számolgattam, hogy Reolink vonalon meg lehetne csinálni simán.
(Igaz, én 8 kamerás rendszert csináltam meg, POE switchel, és 36 csatornás NVR-el.)Neked nem kell 36 csatornás NVR, így egy poe switch "megspórolható".
Magamból kiindulva, azt hittem, 6 kamera elég lesz, még vettem kettőt, mert teljesen holttér mentesíteni akartam a házat körbe.
Szóval ha 3 kamerát tervezel, én helyedben 2 db DUO PACK-ot vennék, tuti lenne neki hely"Szerintem, ha a kábelek már ki vannak építve, Te is könnyedén kivitelezhetnéd a saját rendszered."
Teljesen egyetértek kunberci-vel, nem ördöngősség megcsinálni, főleg, ha a kábelek már a helyükön vannak![ Szerkesztve ]
-
merqree
őstag
Synology NASt felejtsd el, ha kettőnél több kamerát akarsz rögzíteni.
Az én saját tapasztalatom az, hogy a Synology licensz aranyárban van.
Van dockerban AgentDVR, de nekem egy hét is kevés volt arra, hogy élhetőre tudjam hangolni, plusz, kintről a saját VPNen keresztül sem értem el. Ugyan egyszeri 50USD-ért azt ígéri, hogy a portforward működni fog, de inkább elengedtem, és vettem NVR-t. -
merqree
őstag
válasz Jack72 #28512 üzenetére
Rákerestem én is utólag az UV álló UTP kábelre, ha az ár nem is tántorított volna el, akkor meg a látvány, hogy egy helyen 8 db "giliszta" jön ki a házból. Nyilván, kötődobozba tettem volna a homlokzati áttörést, ahogy most is kötődobozba jönnek ki a kábelek, és a doboztól dobozik tartanak a gégecsövek.
Amikor nézegettem az UTP kábeleket, valami okból kifolyólag állandóan LÉGkábel jött fel, ha kültéri UTP-t nézegettem, és az elég merev lett volna ahhoz, hogy egy-egy sarkon "beforduljon" a kábel. A fali kábel e tekintetben flexibilisebb.@hzsolee
nem volt bántó amit írtál, kíváncsi voltam, Te hogyan oldottad volna meg az ÉN gondomat, ami egyébként nem volt "feladatod". Én pusztán arra voltam kíváncsi, hogy lehet még jobban/szebben megcsinálni.
Egyébként a feleségem az első pillanattól kezdve azzal csesztetett, hogy ez a fekete szar nem volt más színben?
Nekem sem tetszik, de nem szeretnék pár évente UTP kábelt citálni.[ Szerkesztve ]
-
merqree
őstag
válasz tothjozsi96 #28506 üzenetére
A nyolc kamerához nekem egy ponton lép ki az összes UTP kábel, és a gége csövet azért gondoltam jó megoldásnak, mert azokban több kábel is fut, így az első kamerákig a 4 db UTP kábel helyett 1 db gégecső látszódik.
Az épülethez való “színharmónia” totálisan érdektelen volt számomra, mivel az UV állóságot helyeztem a legelső helyre, utána a könnyen behúzható és cserélhető kábel volt szempont.
Így is elég szép kábelköteg lett az NVR környékén
A lakótérből kizárólag homlok falon lehet ki és be menni kábelekkel, mivel az öntött vasbeton födémben a fűtő/hűtő rendszer csövek mennek, és nincs szükségem további zuhanyra -
merqree
őstag
válasz motrola #28407 üzenetére
Miért is?
Most szereltem fel magamnak 8 db RLC810A-t, Reolink POE switch-el és egy 36 csatornás NVR-rel.
És tökéletesen működik.Idézet az összefoglalóból:
- onvif protokolt is csak korlátozottan támogat (link) és kiemelik, hogy ha más NVR-hez adnánk hozzá a kamerát, akkor a H.264 profile legyen Base Line (link), de így sem garantálják a működést!
Olvasni és értelmezni. Pisa teszt.[ Szerkesztve ]
-
merqree
őstag
válasz PHenis #28235 üzenetére
Akárhogy is nézem, 50 dollár az iSpy
Azt én sem értem, miért jó a NAT, mert az Téged nem véd meg semmitől sem.
-
merqree
őstag
válasz PHenis #28219 üzenetére
Otthoni használatra (jelentsen ez bármit is), ingyenes tudomásom szerint.
Van egy egyszeri díja, kb 40-50 EUR rémlik, és abban van portforward.
Az NVR érzékeny adat, én csak VPNenen keresztül érem el, direkt így csináltam meg. Igaz, nekem Reolink dolgaim vannak.NATolas feloldását kell kérni a szolgáltatótól, biztonsági szolgálatra hivatkozva, pl. táv felügyelet.
-
merqree
őstag
Sziasztok,
Bocsánat, hosszú lesz a beszámolómEgy viszonylag kis(?) méretű telken, melynek mérete 20x28 méter, helyezkedik el a házunk, közel az utcafronthoz, illetve szélessége miatt a szomszédok irányába is.
Kezdetben 4 kamerában gondolkoztam (https://mobilarena.hu/tema/halozati_ip_kamera_gp-280/hsz_27487-27487.html), de aztán kunberci, Patice és hevepapa támogatólag kérdéseket tettek fel, adtak tanácsot.
A dolog addig „eszkalálódott”, hogy rendeltem 6 db Reolink RLC810A kamerát és szintén Reolink RLA-PS1 POE switchet.Kábelekről is sokat olvastam a fórumban, láttam az ajánlásokat, így a választásom DAHUA Fali kábel - PFM920I-5EUN (Cat5e, UTP, oxigénmentes réz, 305m) kábelre esett.
Vettem még tesztert, krimpelőt, kábelcsupaszítót és dugókat, illetve UV és lépésálló 25 mm-es gégecsövet.
[A dugók nagy előnye számomra az volt, hogy rendelkezik egy belső kis „adapterrel”, így mindig meg tudtam arról győződni, hogy az erek helyes sorrendben vannak/lesznek. Volt, hogy ennek ellenére a teszter szerint jól volt a kötés, a kamera még sem működött, ekkor újraszereltem a kábel mindkét végét minden esetben.]A kamerákat első körben az íróasztalon kezdtem beüzemelni, de már ott „falakba” ütköztem. Egész estés program volt, de valamiért nem tudtam az IP címen elérni a kamerákat. A Reolink alkalmazás (iPad-en) segítségével az admin jelszót és más sallangokat be tudtam állítani, mégsem tudtam elérni a kamerát laptopról, böngészőt használva.
„Elkeseredésemben” telepítettem a laptopra is a Reolink alkalmazást, és ekkor szembesültem azzal, hogy valamennyi kamerában csak a 9000-es port van/volt nyitva. Az alkalmazással megnyitottam a HTTPS, RSTP és ONVIF portokat, és ezt követően már a böngészőből is elértem a kamerákat.
[E tekintetben mások tapasztalatai mást mutattak, de fontosnak tartottam leírni, ha valaki ilyen esetbe szalad bele, akkor találjon rá megoldást.]Ezek után felszereltem a kamerákat, ahogy az időm engedte, közben párhuzamosan a Synology DS220+-on a gyári rögzítő rendszert próbálgattam, illetve dockerben az iSpy (AgentDVR) alkalmazást.
Sokat szenvedtem az iSpy-al, nagyon nem akart kézre állni a tekintetben, hogy még VPN-en sem tudtam mindig, stabilan elérni, valamilyen ok miatt mindig portforward hibával elszállt és nem működött. Kizárólag local hálózatból, így egy idő után elengedtem az iSpy-t, és megkezdtem a Synology gyári program kiegészítő licenszeire a spórolást.
kunberci fórum társ mindig megértő módon válaszolt és társalgott velem e témáról is, de a végső „döfést” a Synology licenszek ellen az alábbi kérdése hozta meg: „és mi lesz, ha akarsz egy kilencedik kamerát, akkor megint zsebbe nyúlsz?” Kb ez volt a kérdésének a lényege, és lássuk be a 8 kamerás licensz ára (kb 150ezer forint) nem éppen házi felhasználásra lett "tervezve" és nem pénztárca barát.Így aztán kaptam egy „fülest”, hogy vegyek, ha már Reolink, akkor egy RLN36 NVR-t.
Ennek a beüzemelése is okozott nem egy ősz hajszálat, a leírása alapján a Reolink alkalmazásból (akár iPad, akár windows laptop) be lehet állítani. Nem, nem lehet. Látta a kamerákat, de nem tudott hozzájuk csatlakozni, a csatlakozást pedig nem lehetett szerkeszteni.
[A kábelek összedugásával is értetlenkedtem elég sokáig, hogy a POE switchet hova kössem rá, melyik port hova legyen kábelezve, de ez teljesen vakvágány volt, nem ez volt a baj. Amúgy semmit sem kell direktbe összekötni, mert az NVR "végigpásztázta(?) a local hálózatot kamerákat keresve, és meg is találta őket.]Ahogy fentebb utaltam rá, a kamerához nem tudott csatlakozni, de nem mutatta sosem miért. Így kénytelen voltam egy TVre rátenni HDMI kábellel (monitort nem tudom mikor láttam idehaza utoljára ), hogy „lássuk a medvét”. Naháááááát, ott mutatta ez a „görcs”, hogy a kamera belépési adatai nem megfelelőek. Édes Istenem, hát miért nem mutatod ezt a saját applikációdban? Írtam is a Reolinknek, hogy mennyire rossz a manual, mert ezt a beállítást kizárólag HDMI megjelenítőn keresztül lehet megcsinálni, és csak ott látszódik a kapcsolódás sikertelenségének az oka.
Majdnem túlestem a kamerák admin/password megadásán, amikor újabb csapás ért: a jelszó bevitel során a képernyőn megjelenő billentyű eléggé hiányos a különleges karakterek tekintetében, így pl egy ilyen jelszó „M6%^o3ueY2&%23e27R*&” rögzíthetetlen. Megoldás, létrehoztam a kamerákban egy felhasználót egy „jelszo1234” jelszóval. Láss csodát, életre kelt a rendszer, és immár 2024.0328 10 óra óta folyamatosan rögzít a beleraktott 2 db WD RED 4 TBB HDD-re. (Posztom írásakor 2024.04.02 14 óra kb, a 8 TB-ból 2,4 TB foglalás látszik).Összegezve nagyon tetszik a Reolink rendszer, de még veszek kettő RLC810A-t, mert felszerelés közben derült ki, hogy még így is vannak holt terek, vagy kevésbé jól látható részek.
A részemről ajánlott a Reolink RLC810A, a „bevezetőben” írt telekméret alapján.
Köszönöm valamennyi fórum társ segítőkészségét, külön kiemelve kunberci-t, akivel sokszor és hosszasan értekeztünk.
[ Szerkesztve ]
-
merqree
őstag
-
merqree
őstag
válasz B@ldrick #28171 üzenetére
Még a pókhálót is érzékeli (pedig még csak kb 2 hete mennek a kamerák).
A jelzést be sem kapcsoltam, lehet, ezért nem jelez nekem a bogarakra.Mivel az NVRbe (tegnap jött meg az RLN36, köszi a tippet kunberci !) nekem 2 db 4 TB WD RED van, így a hat kamera esetében nem zavar, ha felvesz mindent IS
-
merqree
őstag
válasz Jack72 #28151 üzenetére
Akkor kell egy VPN szerver otthonra.
Arra belépve fog működni.
Nekem legalábbis így működik a Reolink RLC810A.
Az otthoni NASon fut egy VPN szerver, arra belepek, és úgy elérem mind a hat kamera élő képét.szerk:
a routeren pedig nyitni kell egy portot a VPN részére.
de ezek már hálózati kérdések, nem ennek a topicnak a része.[ Szerkesztve ]
-
merqree
őstag
válasz kunberci #28126 üzenetére
Engem meg “rábeszéltél” a Reolink RLC810A-ra.
És milyen jól tettem, hogy hallgattam Rád, és vettem rögtön 6 darabot, Reolink POE switch-el.
Szintén a topicban javasolt Dalhua Cat5e kábelt vettem egy dobozzal, és most már mind a hat kamera működik.
Hamarosan érkezik a Reolink RLN36 is[ Szerkesztve ]
-
merqree
őstag
Sziasztok,
Synology DS220+-on dockerben használva az AgentDVR-t katasztrofális videókat produkált, és az élő képek is használhatatlanok voltak.
Múlt idő, mert megszabadultam az AgentDVR-től, miután arra a következtetésre jutottam, hogy ezzel a megoldással nem is lesz jó (sokat keresgéltem "docker FPS issue docker agentdvr" szavakkal).
Tehát eldőlt, hogy az ingyenes megoldás nekem nem vált be.
Két út előtt állok:
1. Reolink rögzítő (ehhez van 2 db 4 TB WD RED HDD otthon már)
2. Synology surveillance licenc vásárlása.A Synology mellett az szól, hogy már eleve adott, és 2 kamerával tökéletes eredményt produkál.
-
merqree
őstag
Sziasztok,
Akinek Reolink RLC-810A kamerája van, és harmadik féltől származó rögzítőt használ (pl: iSpy windows alatt is van), annak az éjszakai felvételek 10-15 fps-el vannak mentve?
A kamera tud ennyit, vagy a rögzítő?
Egy posztot találtam areddit-en(a Reolink forumán), ott szintén erről panaszkodik a felhasználó, hogy éjszaka gyakorlatilag használhatatlan darabos valami készül, nem folyamatos felvétel...[ Szerkesztve ]
-
merqree
őstag
válasz Jack72 #27941 üzenetére
Múlt héten vettem itt és ezt a kábelt
https://www.mysoft.hu/details.aspx?pn=PFM920I-5EUN-C-V2Ezt a csupaszolót vettem
https://www.alza.hu/vention-coaxial-cable-stripper-d5858769.htmPlusz, vettem egy ilyen primitív tesztert
https://www.alza.hu/cable-tester-ns-468-halozat-utp-stp-rj45-d71635.htmIlletve ezzel a dugóval szerelek
https://www.alza.hu/alzapower-patch-cat6-utp-rj45-8p8c-arnyekolatlan-hajtogatott-kabel-100-darabos-kiszerelesben-d6592223.htm[ Szerkesztve ]
-
-
merqree
őstag
válasz RegElek #27766 üzenetére
Ahogy kunberci kollega már írta, pont előtted vagyok pár nappal a dologban.
A kamerák kiépítése van folyamatban, a DS220+-on már fut az iSpy, kintről OpenVPNen keresztül elérem, mind a hat kamera működik, a POE switch is teszi a dolgát (teszt és konfigurációs jelleggel összeraktam, egy álom, miután végig görcsöltünk kunberci kollegával egy estét ).
Ezt a switchet vettem: https://reolink.com/product/rla-ps1/
Utólag lehet, kettőt kellett volna, lehet "rákapok" a kamerázásra -
merqree
őstag
Sziasztok,
Mindenek előtt itt is köszönöm kunberci tegnap esti kitartó segítségét!
A történet Reolink RLC-810A-val kapcsolatos.
Spoiler/Megoldás: telepíteni kell a Reolink App&Client programot windows alá, az csatlakozik a kamerához, és így a kameránál már lehet engedélyezni a HTTP, HTTPS, RTMP, RTSP/ONVIF portokat, és elérhetővé válik minden NVR rendszer részére.Az egy hete megrendelt 6 db Reolink RLC-810A pénteken MPL által megérkezett.
A gond: nem tudtam egyetlen NVR applikációhoz em csatlakoztatni, mindig timeout-tal szállt el. IP címet kapott, láttam is az ajánlóban lévő IP és port szkennerekkel a kamerát.Tehát, ha Reolink kamerát veszel mostanság, és sehogy sem tudsz rá csatlakozni, akkor gyanakodj arra, hogy "gyárilag" minden port zárva van rajta, és csak a gyári programmal lehet elkezdeni a beállításokat. A mobilon elérhető applikációban NINCS ehetőség a különböző portok megnyitására (iOS és iPadOS alatt).
-
merqree
őstag
Sziasztok,
Félig OFF a kérdés, így máshol is felteszem:
Synology DS220+-ra feltettem Marius leírása alapján az iSpy-t dockerben.
Local hálózatból, local IPcímet használva elérem a webUI-t.
Hiába a portforward beállítás, nem érem el kívülről.
Ha jól értem a leírását az egyszeri díjas licensznek, akkor azzal a portforward probléma mindenképp megoldódna. (https://www.ispyconnect.com/licensing/agent.aspx)
Más megoldás nincs (ha nincs, akkor megveszem, mert nem eget rengető az ára a Synology saját NVR rendszerével ellentétben)? Másnak sem megy kívülről elérni a webUI-t?Biztos, hogy nem beállítási hibám van, mert más szolgáltatásokat portforwarddal simán elérem.
Tippeket, válaszokat és észrevételeket előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell Latitude 5480 laptop (14FHD/I5-G7/8GB/256SSD/MagyarVilágítós/AkkuX)
- PS5 Lemezes 825GB - használt -
- Xbox 360 játékok,akár 1000ft-tól(részletek a leírásban)
- Playstation 3 játékok,akár 1000ft-tól(részletek a leírásban)
- GAMER félgép - GIGABYTE B760M H DDR4 + Intel I5 13400F + Corsair VENGEANCE LPX 2x16GB DDR4 3200MHz
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest