Új hozzászólás Aktív témák
-
VaFec
csendes tag
-
VaFec
csendes tag
válasz hevepapa #27569 üzenetére
Igen, ez igaz, jelenleg egy kb. 40 cm vastag téglafal választja el egymástól a jelerősítőt és a kamerát, légvonalban is csak ennyi a távolság. A router és a jelerősítő között kb. 5 méter van szinte közvetlen rálátással egy nyitott ajtón keresztül.
Azt gondolom, hogy az 1MB/s sebességnek elégnek kellene lennie, nem?
Ha nem tudunk megoldás találni pár napig, akkor gyakorolni fogom a 14 napos elállási jogomat.
Ezek után milyen kültéri forgatható mozgásérzékelős kamerát ajánlotok?[ Szerkesztve ]
-
VaFec
csendes tag
válasz bogabi #27564 üzenetére
300Mbit/s le és 20Mbit/s fel, vidanet.
Deco X50 Wifi 6-os router (3db).
Próbáltam direktben a routerrel, de most egy TP-Link TL-WA860RE jeltovábbítóra vannak "rákapcsolva".
A routernél nehéz volt a párosítás, reklamált az app az 5GHz és a wpa2-3 titkosítás miatt, a kapcsolódás idejére kikapcsoltam az 5GHz-t és visszaraktam wpa-wpa2-re.
A jeltovábbító csak wifi 4-es, így ahhoz egyszerűbb volt kapcsolódni.[ Szerkesztve ]
-
VaFec
csendes tag
-
VaFec
csendes tag
válasz hevepapa #27555 üzenetére
Nem az a baj, hogy alacsony az fps, hanem az, hogy a kép nem követi a mozgást, elindul a kamera, utána 15-20 másodperc és elindul a kép is ugrálva, szakadozva, de a kamera már rég pozícióban van, olyan, mint amikor egy élő közvetítést 15-20 másodperces csúszással adnak le.
-
VaFec
csendes tag
Megjött a kamera: [link], az ICSee programot ajánlja hozzá.
Sikerült összekapcsolni a wifi-vel, viszonylag közel van a router-hez, így térerő gond nincs.
A gondom a következő, nézem a kamerát, irányítom a nyilakkal, azonnal reagál, azonnal leköveti a mozgásérzékelő az embert, viszont a kép szaggat, a másodperc számláló is ugrál 2-4 másodperceket, a mozgás darabos, ha mozgatom a kamerát, a kép késik kb. 15-20 másodpercet, így elég nehéz távolról vezérelni. A hang is ugyanezt csinálja.
Ha asztali gépen ip cím alapján nézem, akkor is ugyanilyen nyögve-nyelős a "mozgókép"
Lehet, illetve kell valahol valamit állítani, hogy folyamatos és azonnali legyen a kép és hangátvitel, vagy ez ennyit tud?
Ha nem sikerül beállítani, akkor még van időm elállni a vásárlástól. -
VaFec
csendes tag
Ezt a kamerát használja valaki? Van róla tapasztalat?
[link] -
VaFec
csendes tag
válasz hevepapa #27397 üzenetére
Köszönöm a segítségeket.
Sajna a garancia már lejárt. A könyve nem ír semmit a resettel kapcsolatban, illetve amit ír és képekkel mutat, az nem hasonlít erre a kamerára.
Az applikációban mindent töröltem, több neten talált módszert is próbáltam a resetelésre, de semmi nem változik. Ugyanaz az indulás ismétlődik percenként, mintha magát indítaná mindig újra.
A kódolással kapcsolatban, tisztában vagyok vele, hogy jobb a tömörítési aránya, de amikor a felvételeket nézem vissza, elég gyakran szürkére vált a kép és pár másodperc múlva tisztul ki újra, mintha codec probléma lenne, emiatt akartam visszaállni H.264-re.
Van valamilyen módja, hogy új firmware-t töltsünk fel a kamerára utp kábelen?
Még találtam egy oldalt, ahol a kamera ip címén keresztül lehet resetelni, azt még megpróbálom kábellel, mert a wifi-s összeköttetés emiatt meghalt rajta.
[link]
Ha nem sikerül életre keltenem, akkor marad steklámpának. -
VaFec
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Onvif QC7 típusú kamerám.
https://prince.shop.hu/onvif-p42-bel-es-kulteri-wifis-tavolrol-vezerelheto-vizallo-kamera-30325
A mai napon átállítottam a felvétel formátumát (H.265-ről H.264-re), és onnantól kezdve meghalt a kamera. Nem tudok hozzá kapcsolódni. Annyit csinál, hogy folyamatosan világítanak rajta a ledek, mondja a szöveget (nem értem pontosan, elég furán beszél a csaj, valami ilyesmit mond: System is dörning...system is dörning up), majd néma csend, kb. 1 perc és kezdi elölről a mondókát. Olyan, mintha nem tudna tovább futni a programja és reset-eli magát. Nem emlékszem rá, de régen ha újra indult, mintha mozgatta volna a fejet, ezt most nem csinálja.
Amit eddig tettem vele: próbáltam újra indítani (a reset gombra nem reagál), megszüntettem a tápellátást, majd percek múlva visszadugtam. Töröltem az alkalmazásból, próbáltam újra csatlakoztatni a hálózathoz, de nem csinál semmit sem a QR kódra. A tápegysége multiméterrel mérve kiadja a 12V-ot.
Találkozott már valaki hasonlóval, vagy kuka a kamera?
Ha kuka, a kamera részét lehet valahogyan újra hasznosítani? Mondjuk a ledes világítása egész jó lenne munkalámpának, csak a hosszabbítót nem akarom kerülgetni.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest