Új hozzászólás Aktív témák
-
Attti73
tag
Sziasztok! Escam QF002 kamerát sikerült valakinek beállítani synology nas-hoz? Elvileg tud onvif szabványt.Köszi!
-
MY2K
aktív tag
Sziasztok!
A mozgásérzékelést az NVR-nek vagy a kamerának kell támogatnia?
Telefon, TV, Internet, Mobilnet - Rendelés, bekötés egy helyen. Keress pü-be!
-
félisten
-
bigrock
Topikgazda
válasz daniel2121 #3990 üzenetére
Ha nem speed dome (forgó), hanem mini dome, akkor zömében ugyanaz az elektronika és objektív van benne, mint a bullet-ben. Itt tudod megnézni a Syn kamera kompatibilitást.
-
Greenbook
tag
Én lennék az utolsó utáni ember a földön aki "dzsunka" eszközöket telepít és preferál, de...
Ilyen formában a saját kábelével tökéletes víz bevezetés biztosított a kamera házba komolyabb mennyiségű csapadék esetén...
A kültéri kamerák általában IP65 védettségnél nem komolyabbak,így ilyesmire érdemes figyelni...
( víz beszivárgás megengedett )
http://csatlakozok.atw.hu
-
vadkörte
addikt
Nem egy erőmű. Ránézésre sima mezei analóg 600 soros kamerákkal.
Alap dolgokra talán elég lehet, de nagy csodát nem kell tőle várni.
Egy ismerősöm ismerőse - hehe... - nagyon olcsó kamerarendszert keres. Szerintem neki még egy ilyen szett is elég lenne.
Szólok havernak, hogy érdekelné-e az öreget, ha még nem dobtad ki/vitték el.Üdv. V. Körte
-
daniel2121
senior tag
Sziasztok
Synology nas-hz lenne két kamera. Olyat lehet hogy nem egyforma típusú lenne a két kamera ill. hogy az egyik dome a másik meg bullet? -
bujdi19
tag
sziasztok laptopról szeretném elérni az NVR-t de nem sikerül azt írja ki a firefox hogy tiltva van az ip cím csak az asztali gépen tudom elérni a rögzítőt. nyitva a port átirányítás megtörtént de nem érem el; régebben másik hálózatról is elértem nem tudom mi változott lehet hogy a laptop tűzfala nem engedi be? mert pl a kamerákat minden hálózatból el tudom érni. mi lehet a gond.
-
félisten
[ Szerkesztve ]
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
félisten
Létezik olyan megvásárolható kamera, ami motorosan körbefordítható és egyben el is tud bújni? Értem ezalatt azt, hogy nem folyamatos üzemre lenne befogva, hanem időnként körül kéne vele nézni. Ugyanakkor jó lenne, ha nem lenne feltűnő, így mondjuk üzemhez egy csőből emelkedne ki.
Köszönettel: MaCS
-
-
jézusom
addikt
válasz MaCS_70 #3973 üzenetére
3MP lencse, közben meg 720p video? Hanyagolnám. Én mindig félek az egybe szettektől.
Más: jelen pillanatban MO-n milyen ip rögzítőt érdemes venni? 1080p 4ch kellene 3,5" 1TB HDD szupporttal.
Nem árt ha van felhő, meg valami FTP lehetőség, meg az emaileket ne CIF-ben küldje
Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
bigrock
Topikgazda
válasz golfnyeres #3970 üzenetére
Megint csak Hikvision. (nem kapok tőlük jutalékot )
-
golfnyeres
tag
Sziasztok !
Olyan Ip kamerat keresek, melynek a szoftvere jól parametizalhato. Gondolok itt arra, hogy nem lenne nvr, ezért az ftp-re mentene ha mozgást érzékel és emailt küld. Milyen javaslatotok van ? -
bigrock
Topikgazda
válasz peti931 #3959 üzenetére
Próbálj meg a kamerának és az NVR-nek is fix IP címet adni abból a tartományból, ami a DHCP-n kívül esik.
#3960:
A Videosec kamerákról jókat írnak itt a fórumban. Nekem eddig Dahua-val, Novus-sal és Hikvisionnal voltak jó tapasztalataim (az olcsóbb szférából)
Mindháromnak van magyarországi forgalmazója. -
Arti1
aktív tag
Sziasztok!
Segítség
Ide keveredtem, igyekszem rövid lenni:
Onnan indult, hogy kell egy NAS (meg később IP kamerák). Innen indult a vezérhangya, hogy ha már NAS, akkor kombináljuk a kettőt. Először egy Synology DS216j NAS volt a kiszemelt, amihez ha jól olvastam, jár 2 IP kamera licensz, a többi fizetős. Utána a NAS topicban megemlítették a HP proliant microserver gen8-at (más funkciók miatt lenne szerencsés), a topicjában már érdeklődtem IP kamera kezelés ügyében. Ott olyan véleményt kaptam, hogy OMV (preferált NAS szoftver a HP-n) nem kezel IP kamerákat, arra dedikált NVR (vagy a Syno NAS) kell.
Kérdésem, hogy lehet-e úgy konfigolni valamelyik NVR-t, hogy azon a megtekintés meg a beállítások legyenek csak és a NAS (vagy HP microserver) tárolja a felvételeket közben?
Vagy az NVR meg a NAS(vagy szerver) kizárja egymást?
Gyakorlati dolgokban szeretnék segítséget kérni. Nagyjából átlátom (úgy gondolom) elméleti szinten a rendszer felépítését (IP kamerák switch-be, abba a switch-be az NVR is (gigabiten), azonos hálón router, ha kívülről is szeretnék belenézni, meg ha nem NVR tárol, akkor a tárolásért felelős eszköz is, de ez csak elmélet) Összerakástól sem szoktam megijedni, ha tudom, hogy mit miért csinálok, a hálózatunkat is én terveztem meg üzemeltem be, eddig nem volt nagy kaland, de az NVR meg az IP kamerák még fehér folt az érdeklődésem színes palettáján
Tudnátok ajánlani NVR-t? Lehet kínából is (BG, GB, stb)
még tavaly télen olvastam a topicot sokat, akkor még 1MP kamerák voltak terítéken[ Szerkesztve ]
http://www.shutterstock.com/g/Arti_Photo?rid=264901704
-
vale92
csendes tag
Üdv, erről vélemény valakinek? valóban a leírtak a tulajdonságai? Fisotechet vásároltunk a nyáron, de cseréljük mind, eléggé átverés volt a leírása, https://www.seccam.hu/hd-megapixel-ip-kamerak/Sec-CAM-SCI-TMP207VF-LongEye-nagy-latotavolsagu-varifokalis-60-11fok-HD-2MP-full-hd-kulteri-IP-kamera
-
cadtamas
tag
válasz Minstrel #3958 üzenetére
Szervusztok.
Segítséget szeretnék kérni.
6 kamerából álló hálózathoz kellene összeszednem a hozzávalókat.
A munkahelyemen 'jobb híján' nekem kell megoldanom a beszerzést, beüzemelést.
Az igények:
-2 beltéri, 4 kültéri kamera (van szakember, aki a kábelezést megoldja tehát nem kell wifis)
-Folyamatos felvétel készítés és eltárolás minimum egy hétig.
-Jó minőségű éjjel-nappal használható kamera (Nem kell a szőrszálaknak látszani a kamera képén, de felismerhető legyen, hogy ki mozog 10 m-es körzetben és kb. 30fps is jó lenne.
-Legyen valami online elérhető kezelőfelülete.
Gondolom kell valami, ami rögzíti a videót meg egy switch és persze a kamerák.Segítenétek, hogy mit rendeljek és honnan? Jó lenne valami magyar bolt, az esetleges garanciális ügyintézés miatt.
Előre is köszönöm a segítséget. -
peti931
csendes tag
Helló.
Segítséget szeretnék kérni Fisotech IP kamera és hozzá tartpzó 4 kamerás NVR beállításában.
Adott egy UPC-s router, 192.168.0.1-es IP-vel. DHCP range: 192.168.0.50 - 192.168.0.100
Az ip kamera static IP-vel van beállítva: 192.168.0.55, böngészőből szépen működik, lehet nézni a képét.
Van egy hozzá kapott NVR, varázslót végigcsinálva beállítottam a hálózatot, 192.168.0.56-os IP-t kapott, 0.1-es átjáróval. A gond, hogy az NVR sehogy sem akarja látni a kamerát, próbáltam azt is hogy a konfigurálás idejére mindkét eszközt UTP-vel a routerre csatlakoztattam.Tudna valaki tanácsot adni, hogy mi lehet a gond?
Üdv.,
Peti. -
Minstrel
senior tag
Amúgy ez most akkor kamu Videosec Vagy ugyanaz csak rászitázzák a Videosec feliratot?
-
vadkörte
addikt
válasz poolbig #3955 üzenetére
A munkahelyemen Videosec IPW-260-asok és Dahua-k vannak vegyesen: A VideoSec-ek mindenben jobbak (igaz 1 évvel fiatalabbak is)
Eleinte kevésnek tűnt a fHD, de úgy tűnik nekünk bőségesen elég. Összesen 20-25 kamera van az épületen és nem a kamerák a gyenge láncszemek.Üdv. V. Körte
-
poolbig
aktív tag
válasz Gondwana #3952 üzenetére
A mikrofoncsatlakoztatási lehetőség később fontos lehet, ebbe eddig bele sem gondoltam. Szóval hajlok a Videosec felé. Igaz, hogy 4mpx-en csak 18 fps-t tud, de 2048*1536-on már 25fps. Bár ez utóbbi felbontás 4:3-as, így előjöhet az a bizonyos képszéthúzásos probléma egy 16:9-es monitoron. Vagy ez orvosolható valahogy? Azt nem nagyon bánom azért, hogy ha 3 mpx-en tudja a 25fps-t.
-
poolbig
aktív tag
válasz daniel2121 #3951 üzenetére
-
őstag
Szaisztok,
valamilyen nagylátoszögű, beltéri, sötétben is használható videót rögzítő, lehetőség szerint POE-s kamerát keresnék, ami tud microSD kártyára rögzíteni, normális Appja/webes felülete van, esetleg tud mozgás érzékelés esetén push üzenetet küldeni, és nem nem túl feltűnő küsővel rendelkezik. Árat így elsőre nem írnék, egyenlőre a lehetőségeket szeretném feltérképezni.
Válaszaitokat, ötleteiteket előre is köszönöm.
-
Gondwana
addikt
válasz daniel2121 #3950 üzenetére
A különbség nem kicsi, de az nincs, hogy az egyik jobb, vagy a màsik, màsra valò a szűkebb làtòszög.
... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
daniel2121
senior tag
2.8 és a 4.0mm-es lencse között nagy a különbség?
-
poolbig
aktív tag
-
Greenbook
tag
válasz inf3rno #3938 üzenetére
Kipróbált darab, 30+ mennyiségben, hibamentesen.
http://csatlakozok.atw.hu
-
poolbig
aktív tag
Köszi mindkettőtöknek.
-
poolbig
aktív tag
válasz bigrock #3937 üzenetére
Mert nem tudtam eldönteni, hogy a korábban linkelt kamerába ([link]) közvetlenül is bele lehet dugni az RJ45-ös csatlakozójába a POE-val meghajtott UTP kábelt. Hogyan lehet ezt eldönteni, melyik paramétert kell figyelni? Mert találtam olyan kamerákat is, amelyiknél külön kilógott a készülékből egy RJ45, és egy tápcsatlakozó. Gondolom ezeknél kell a leválasztó.
De ha ez olyan, hogy csak bedugom az UTP-t és kész, az külön öröm.
Köszi -
mobbo
senior tag
sziasztok,
szeretnék venni egy kamerát itthonra, kültérre, a feladat az lenne, hogy rá tudjak nézni a házra ha nem vagyok otthon, PTZ lenne jó, valami olyasmit keresek mint ami jack reacher első részében volt a tom cruisenak mozgásnál jelzett és rögtön videót látott (nem email stb.) ios eszközökkel kompatibilist keresekmelyik kamera tudja ezt normális szoftveres háttérrel?
ilyet néztem alin, ez akciós lesz 11-én, csak ez is valami noname, sokat nem lehet tudni róla
(ugyanitt beltérre is gondolkodok valamin, egy darab rejtett kam lenne a bejáratnál, azokból van wifis?)
köszi előre is
-
Gondwana
addikt
válasz jézusom #3932 üzenetére
De most tényleg. Vertek át így kamerával, hogy nem a leírt specifikáció volt? Mert ha nincs semmi írva, akkor megértem, hogy randomra adják
Dahuából hallottam pár esetet, egyhez volt közöm itt, Szabadkán. (Mutattak egy régi telepítést, meg két „újat” asztalon és végig lett boxolva a történet, az első túra még közvetlen PRC forrás volt, a második és a harmadik meg a dahua holland központjától jött)De ezzel együtt ha nem drágább a nagyobb felbontás, azért csak bele tudsz nagyítani, hogy kivegyél egy rendszámot pl.
Pont erre írtam, hogy a 2048 pixel és az 1920 pixel között nem látom azt a 6%-ot valós körülmények között, 1080 vs. 1536 irányon nagyobb az eltérés, gyakorlatban több látszik a talajból és a menyezetből/égből, de egy rendszámtábla pont ugyanakkora kameralátószögnél, ha 100x20pixel FullHD-n, akkor 106x21pixel 3MPixelen.
Szerk.: ... és ugyanez a rendszám 4MPixelen 135x27pixel.[ Szerkesztve ]
... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
jézusom
addikt
válasz Gondwana #3931 üzenetére
Én is jobban szeretem, a natív felbontásokat, meg persze ne legyen a 3mp 2x drágább a 2mp-nél...
De ezzel együtt ha nem drágább a nagyobb felbontás, azért csak bele tudsz nagyítani, hogy kivegyél egy rendszámot pl. Nem csak arra kell gondolni, hogy realtime nézed, hátha vissza kell nézni.
Meg mondjuk hiába veszek nagy látószögű kamerát, kis felbontással nem ér semmit.
De most tényleg. Vertek át így kamerával, hogy nem a leírt specifikáció volt? Mert ha nincs semmi írva, akkor megértem, hogy randomra adják
[ Szerkesztve ]
-
Gondwana
addikt
válasz poolbig #3926 üzenetére
Videosecről - azon túl, hogy jónéhányhoz volt szerencsém - fő érvként azt tudom mondani, hogy service&support Szegeden, tehát nem Kínával levelezel, hogy most akkor mi is legyen, ha bármi elromlott.
Vannak más márkák is, ahol a válogatott portfolio + support a fő termék, illetve vannak a Dahua és a Hik, ahol a tőzsde a termék, nem a kamerák, mert Kínában nem nyugdíjrendszer van, hanem részvényvásárlásba hajtják a lakosságot, ezek a cégek pedig felmutatnak szééép naaagy számokat, hogy beléjük tolják a pénzüket. (Három egyforma típusú Dahua kamera, 4-5 hónap különbséggel megvéve, három különböző belsővel érkezett, az utolsó majdnem vállalhatatlan minőségű volt - és nehezen találsz hozzá részletes adatlapot, hogy milyen szenzor, milyen lencse, milyen dsp van bennük)Ja, és _én_ kerülném a 3MPix felbontást, mert _szerintem_ az a 2048 nem olyan sokkal több az 1920-tól, 4:3 monitort már nem veszel, 1080p-re átméretezve pedig elfogynak a részletek a képből.
Szerk.: ONVIF játszótér - ez nemrég már tanácsolták itt, a fórumban.
[ Szerkesztve ]
-
inf3rno
nagyúr
Van valami standard protokol, amivel vezérelni lehet a kamerákat? Ha jól értem az alap, hogy egy IP címen meg lehet nézni a stream-et, de mi a helyzet mondjuk a zoom-al, forgatással, mozgásérzékelő jelével, és így tovább? Egyáltalán hogyan érdemes kamerát választani, ha nem akarok hozzá rögzítőt venni, hanem magam akarom leprogramozni azt a részt?
Buliban hasznos! =]
-
poolbig
aktív tag
Köszönöm az eddigi válaszokat. Most már eljutottam odáig, hogy konkrétan össze akarom építeni a rendszert. Mivel szükségem van a belső hálózat miatt egy gigabites switch-re, és a bővíthetőséget is szem előtt szeretném tartani, így miért ne lenne akkor egyúttal POE-s az a switch ([link]). A POE teljesítmény 55W, ami gondolom összteljesítmény, tehát ha 4 kamerám lesz (lenne), akkor portonként (4 POE port) 13.75W teljesítményt tud, ami elvileg elég ha kb. 15 méterre lenne rakva az egyelőre 1 darab kamera. A kamerához vennék egy POE leválasztót ([link]) ami IEEE 802.3af kompatibilis. Mivel a megfigyelt terület (kapu) előtt elég sok tereptárgy van (bokor ), nem tudom még, hogy hova tudom elhelyezni úgy a kamerát, hogy jó legyen, ez próbálgatás kérdése lesz, tervezni sajnos nem tudok, tehát varifokális lencsével ellátott kamerára van szükségem. Szeretnék Hikvision-t, de a varifokális típusai (IP-s természetesen és minimum 2 mpx-es) túl mutatnak a lehetőségeimen (max. 40.000 Ft + esetleg 0.5%). Jól vázoltam-e fel a POE-s switch lehetőségeit? Van-e valakinek javaslata kamerára? Mindehhez persze hozzáteszem, hogy csak magyar forgalmazótól kívánok kamerát venni, így a lehetőségek tovább korlátozódnak, tudom.
THX -
hzsolee
őstag
Nem szeretném már untatni vele a nagyérdeműt. Korábban már tettem fel róla képet is. Mozgásérzékeléses rögzítésnél "kockás" lesz a kép, elmosódik a mozgó rész. Folyamatos felvételnél nem tapasztalom. Maga a rendszer meg a kamerák szerintem rendben vannak mert pc-n cms-el felvéve is oké, meg az említett folyamatos felvételnél. Az is érdekes, hogy a mozgásérzékelésesnél eleve darabosabbnak láttom a videót mint a folyamatosat. Két kollega is jelezte akinek ilyen van, hogy ők nem tapasztalják ezt ( bár mindkettőjük folyamatosban rögzít). Az egyikőjüket megkértem próbálja meg az én beállításaimmal, de még nem jelzett vissza. Amúgy ettől eltekintve meg vagyok vele elégedve, egyszer majd csak kiderül mi is a geb@sz.
A feleségem szerint 2 hibám van. Az egyik, hogy nem figyelek rá, a másikra nem emlékszem... ( . )( . ) Nagyon difficult az élet... meg schwer..."
-
félisten
válasz bigrock #3917 üzenetére
Köszönöm!
Azt sem tudtam, hogy meghatározható, hogy a felvett kép melyik részén legyen aktív a mozgásfigyelés.
A fogyasztásnál azért fontos, hogy egy eszköz többet is kiválthat. Ha jól értelmezem, az NVR egy kutya közönséges NAS szűkített, specializált szoftverrel.
Köszönettel: MaCS
-
glugi
tag
válasz jézusom #3916 üzenetére
Nekem simán települt Google Play-ről, 2 account-nál is, igaz csak telefonon és tableten próbáltam még, fizetés is instant működött.
Ezt néztem ki, főleg ha el tudom kapni a 11.11-i árat (ami emeltnek tűnik, de lehet, csak rosszul emlékszem). Itt is többen ajánlották már, de azért még körülnézek.
Az eddigi infóim alapján az NVR könnyebben kezelhetőnek tűnik, de mivel még sem Beelink, sem NVR, így ez csak elmélet -
bigrock
Topikgazda
válasz MaCS_70 #3904 üzenetére
Ennyire érzékenyen szerintem egyik NVR-t sem lehet hangolni. Egyszerűen ki kell venni a fát, bokrokat stb... a mozgásérzékelési zónából. Úgyis tovább fog jönni az ember/kutya/vaddisznó stb.. a kamera felé, akkor elég, ha érzékel.
Egy NVR csatornától és HDD-től függően 6-10 W körül fogyaszt. Ennyire nem nagyon tudsz lemenni miniPC-nél. (az is igaz, hogy az sok egyéb célra is felhasználható) -
jézusom
addikt
Onvifert hogyan vetted meg? Nekem nem sikerült, pedig én is ezt találtam idáig használhatónak TV-n. A telefonon jó volt még a cloudsee, de nagy képen érintőképernyő hiányában elég necces az irányítása.
Azért gondoltam ilyen android boxra rögzítőként, mert hardveresen 1000x erősebb, mint egy NVR, de ha nem lehet irányítani, a végén rendelek rendes nvrt.
-
inf3rno
nagyúr
válasz bigrock #3913 üzenetére
Én is erre jutottam, úgyhogy egyelőre zár szerelés lesz a kapun, aztán ha ezek után is bejárnak a telekre, akkor meg veszek egy ilyen 2 tengelyes alap Hikvision kamerát. Valami nagyon alap szerverrel együtt szerintem 60-ból ki tudom hozni a dolgot. Köszi a segítséget!
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
golfnyeres
tag
Sziasztok ! Milyen kamerát ajánlanátok egy kamra külső megfigyelésére. Max 10 métert kell látnia. Nem vennék nvr-t, a routerre csatolt külső hdd-re menténém a felvételt, ha mozgást érzékel a kamera. Utp kábelezés és a táp könnyen megoldható.
-
hzsolee
őstag
válasz motrola #3910 üzenetére
Köszi, megpróbálom.
A feleségem szerint 2 hibám van. Az egyik, hogy nem figyelek rá, a másikra nem emlékszem... ( . )( . ) Nagyon difficult az élet... meg schwer..."
-
tibibi
őstag
Nézegetem az alin a 11.11 árakat, konkrétan majdnem minden felárazva az akciós az eredeti ár
És meg is cáfolom magam ez jobb árban van .én 34-ért vettem![ Szerkesztve ]
-
motrola
aktív tag
-
hzsolee
őstag
válasz motrola #3905 üzenetére
A kép amit feltettem az a dhcp engedélyezett állapotot mutatja. De egyik módban sem lehet változtatni Ip-t, rtsp-t, http-t engedi. Amúgy kell a submit, mert akkor küldi a kamerának át a változtatást.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
A jelenleg használt friss, de olcsóbb renszereknél megoldható/beállítható az, hogy a képtartalom milyen változásánál kapcsoljanak aktív felvételre?
Arra gondolok, hogy pl. a falevelek mozgása gyakorlatilag folyamatos felvételt generálna, de egy képelemző algoritmus simán meg tudná határozni azt, hogy a kép egy része kontúrosan elmozdul, mert ember lépett be a kamera elé.A másik kérdés az, hogy egy átlag NVR kb. mennyit fogyaszt.
Eleve NAS-fejlesztés előtt állok, és megfordult a fejemben, hogy lehet, hogy gazdaságosabb lenne egy kamerákat is kezelő, esetleg épített NAS használata a külön NAS+NVR kombó helyett.Köszönettel: MaCS
-
hzsolee
őstag
Sziasztok!
Hogy a bánatba tudom megváltoztatni az onvif portját ennek a kamerának? Nvr-hez szeretném csatlakoztatni. Az eszköz hozzáadásánál meg is jelenik a fix ip-vel onvif protokollal (netipvel miért nem?) lehet neki felbontást és egyebeket megadni, de nincs kép. Az első bekapcsoláskor engedélyezve volt a dhcp, akkor kapta a képen látható (onvif....) ip-t egy másik rendszerben, de azt kikapcsoltam és beállítottam fixet.Az ugye biztos, hogy a helytelen onvif ip miatt nincs képe. Most sem a portot, sem az előtte álló ip-t nem lehet az exploreres menűjéből megadni. Arra gondoltam ha a jelenlegi rendszerben engedélyezem a dhcp-t, akkor kioszt neki egy megfelelő tartományt, és visszakapcsolva a fixet megjegyzi az onvif beállítást. Más ötlet...?
-
glugi
tag
válasz motrola #3897 üzenetére
Nálam pedig az a tapasztalat, hogy igenis számíthat az előtte (utána) lévő akár 15 mp is. Ne vedd túlságosan magadra, de nagyon "bírom" ezen a fórumon (is), hogy ha valakinek más a véleménye/tapasztalata/meglátása, az rögtön marhaság, hogy ne menjek túl messzire ugye. Pedig, mint írtam és végül is Te is elismerted, nem tudod milyen a terület, nem tudod hogyan látják be a kamerák, etc. Innentől kezdve nincs is értelme ezen vitázni, mert elbeszélünk egymás mellett. Trafikom pedig nincs, nem is értem hogy jön ez ide, nem üzletet akarok figyelni. Lezárva a dolgot, van, akinek hasznosak ezek a megoldások plusz ez csak egy mellékszál volt az eredeti, UPS-tárgyú hozzászólásomnál.
De hogy ne mindig offtopic legyek:
@jézusom: NAS oldalról jelenleg az a probléma a folyamatos felvétellel, hogy gyorsan telne a felhős tárhely (tudom van upgrade, stb, és különben is 2 kattintás törölni, de amíg nem alakul ki a végső rendszerem, addig nem fizetnék elő plusz tárhelyre), mivel a Synology Surveillance Station-ben - jelenleg - csak kameránként lehet megadni az adott HDD partícióját célként és külön nincs mondjuk a folyamatos és a mozgásérzékelős felvételeknek mappája. Így most az a verzió, hogy 7/24 üzemben mozgásérzékelés van bekapcsolva mindkét kamerára. Az is megoldás még, hogy pl. éjszaka folyamatos a felvétel és az egyes videók intervallumát csökkentem, mondjuk 5 perces videókat ment el a folyamból. Parancssoros mókolásokkal egyébként biztosan lehetne még játszani, de abból már kinőttem és nincs is időm rá. Ezért az a tervem, hogy a NAS-on mozgásérzékelés marad (mint írtam, a kamerák saját megoldását nem teszteltem, de sokat nem várok a 30 eurós cuccoktól) és majd egy NVR-ben mehet esetleg a folyamatos felvétel. Sőt, ha nagyon be akarom biztosítani magam, rsync az itthoni és egy másik, távoli NAS között, ha az upload-ba belefér.
Beelink miniMXIII-at rendeltem, még nincs itt. Azzal az volt a tervem a nyilvánvalón kívül, hogy az Onvifer alkalmazással (mobilon szuper, meg is vettem), vagy a Synology saját appjával lehetne nézni a kamerákat adott esetben a tv-n, sőt felvételt is indítani, de egy külön NVR, külön bemeneten kényelmesebb és a családtagok szempontjából egyszerűbb megoldás lenne.
@inf3rno: be lehet állítani, csak valamiért véges. Egyrészt meg lehet adni, hogy összesen hány alkalommal készüljön kép (ez max 10, elég béna megoldás) és a képek között mennyi idős teljen el, ez most nálam 2 mp, nem emlékszem mi a max lehetőség itt.[ Szerkesztve ]
-
tibibi
őstag
Ez a kamera vajon ,hogy működik, ismeri valaki ? Elméletileg telefonon keresztül párosítja a wifi hálózattal és regisztrálni kell valami mailboxos emailre ,de ha beállítottam és kilépek a hálózatról a telefonnal és távolról akarom elérni nincs kapcsolat .
Új hozzászólás Aktív témák
- XBOX ONE X 1TB, makulátlan szép állapotban, 6 hó teljeskörű és 1 év SW garanciával Bp-i üzletből!!
- Billentyűzet hibás 17 colos HP Probook 4720S laptop
- Dell Latitude E5530 laptop (15,6FHD/i5-G3/8GB/500HDD/MagyarVilágítós)
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP 630 laptop (15,6/i3-G2/4GB/500HDD/Magyar/Windows7)
- Gaming PC / Ryzen7 3700X / GTX 1080 / 16GB 3600Mhz DDR4 / 250GB m.2, 500GB SATA SSD / 650W 80+ Gold
- Új Noctua NH-U12A chromax.black
- Horgászattal kapcsolatos VHS kazetták, 6db egyben eladó
- ÚJ ÁLLAPOTÚ! SAMSUNG Galaxy Fold 4 DUALSIM, szürkészöld, dobozos, 256/12 GB, garis
- 2db Mi Box 4 eladó, tökéletes működés, android 9
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest