-
Fototrend
IP Kamera kérdéssor:
Így kérdezz, hogy tudjunk segíteni (katt a linkre)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kolty
aktív tag
Sziasztok! Egy kérdéssel fordulnék hozzátok. IMC5 programmal figyelek rögzítőn keresztül a telefonomon kamerákat. Milyen programra lenne szükségem a windows PC.m.re, hogy azon is láthassam őket? . Ip, jelszó természetesen a rendelkezésemre áll. Köszönöm.
-
elekresz
tag
válasz
jézusom #34195 üzenetére
Ilyen dolgok nálam is voltak, meg az értesítésekkel is volt kavar, de aztán kidobtam mindent és hozzáadtam megint újból és most jó lett. (Nekem egyszer a kamerák neveit kavarta meg, 4-ből 3 jó volt, az egyik meg csak azért sem). Illetve Annke Vision-be felvettem, ekkor persze Hik-Connect unbind, aztán vissza a Hik-Connectbe. Semmi értelme látszólag, de helyrejött és azóta jön az értesítés is.
-
jézusom
addikt
Hali!
Az miért lehet, hogy Annke NVR web böngészőböl minden kamerát rendesen mutat, de a mobilos Hik-connect egyet nem akar?
Tehát van 9 kamera és a teló csak 8at mutat. De idáig működött, csak át kellett Írnom másik helyre, hogy egymás emllett legyenek a kamerák, aztán nem akar megjelenni. -
zseko
veterán
Köszi a válaszokat!
A Tapo-t ismerem, van pár eszközöm, okoskonnektorok és okosizzók, a Home Assistant-ba is be vannak kötve. Már szemeztem a kameráikkal, úgyhogy ilyet vetetek és letesztelhetem hogy milyen
-
zeus_2k14
senior tag
Sziasztok
Van egy kisebb területem, ahol azért van kint értékes dolog , pl szivattyú stb.. Nem is ez a lényeg. Ide szerenték egy olyan kamerát, ami Napelemmel és SIM kártáyval működik. Sajnos a területnél nincs áram, max aggregátor. Tudtok benne segíteni, hogy milyen kamerát vegyek,nézzek?
Én ezt néztem: [link]
-
vacs
Topikgazda
válasz
David888 #34171 üzenetére
#31030 Recon666 írta, hogy:
"Amint mostanában kezdtünk telepíteni családi házakhoz a Hikvision "olcsósított" HiLook szériája.
Olcsóbb nvr-el szereljük mint a tp link et, butább is, de a kamerák szerintem jobb minőségűek és az nvr is tudja ami egy családi ház értékeinek őrzéséhez kell" -
vacs
Topikgazda
Ahogy a többiek ajánlották: az Imou Cruiser 2 és a TP Link Tapo kamerák ajánlottak.
Ezekhez van normálisan működő mobilapp és szoftveresen is rendben vannak.
Picit több mint a keret, de ha ennyit sem hajlandó költeni, akkor hagyd ott a francba, vegyen amit akar! -
jézusom
addikt
Sziasztok!
Adott annke nvr, 3 annke poe kamerával. A jelszavakat tudom a kamerákhoz, de az ipket nem (belső 248as címek) A rögzítő 2-t lát és működik, a 3. nem. A menü alján meg kellene találni a kamerákat? Úgy emlékszem, mint ha az a nem poe kamerákhoz szólna.
Minden esetre nem látom sehol, egyszerűen nem vágom hol kellene megkeresni. Lehet valahol hálózaton keresni laptop nélkül a rögzítőn? -
hevepapa
senior tag
15 ezer/db árba persze nem fér bele, de nem sokkal drágább és nem gagyi.
Forgatható, wifis. Van hozzá magyar nyelvű mobilos alkalmazás. SD kártyára mentenek, opcionálisan felhőbe is, de az 30 nap után már fizetős.
TP Link Tapo C500 - FHD (1920 x 1080 px), 15 fps - 16 190 Ft-tól
TP LinkTapo C510W - 3MP (2304 × 1296 px), 15 fps - 20 990 Ft-tól
TP LinkTapo C520WS - 4MP (2560 × 1440 px), 25/30 fps - 24 610 Ft-tól -
starbug82
csendes tag
Szia!
Csak az árra reagálva írom, hogy épp most vettem két Imou Cruiser 2 kamerát, darabonként 17e pénzért. Csak kicsit több, de persze több, szóval lehet, hogy eleve nem játszik.
Pár napja rákérdeztem, nem kaptam választ, hogy ismert vagy ajánlott-e, saját tapasztalataim pedig csak később lesznek. -
zseko
veterán
válasz
kunberci #34181 üzenetére
Mondanám, hogy ezt vitatkozd le azzal aki kéri
Van egyébként, csak a minőség kérdéses. PC nem játszik, nincs PC, még a laptop is problémás volt, mert szereztek németből 12e-ért két őskövület fémházas kültéri kamerát, 640x480-as felbontással, amit csak cd-ről, csak pc-ről lehet beállítani, play áruházból már nem letölthető appal... Így a külön rögzítőset már fel se vetem.
Kettő kell, egy a kapukhoz, egy a hátsó kertbe.
Elmondtam neki mik vannak, az elvárás akkor is az, max 30e a kettő. Akkor ilyet kap -
merqree
őstag
válasz
AssAssynn #34162 üzenetére
Bocs', hogy most, de a saját tapasztalatom (az összefogaló, Reolinkes részében megtalálható):
- 8 db Reolink RLC810A kamera
- RLN36 NVR (2 db 4 TB-os WD RED HDD)
13 napnyi anyagot tud rögzíteni.- milyen bitrátán mennek a kamerák
3840x2160 25 fps 6144 kpbs
- milyen tömörítéssel
H.265, (állandó képkockasebesség módban)
- folyamatosan rögzít vagy csak mozgásra
folyamatos rögzítés
- a teljes képet rögzíti amit lát a kamera, vagy pl a fákat/bokrokat kivetted a figyelendő területből (mert ha ezeket fújja a szél, akkor azt mozgásnak érzékeli és folyamatosan rögzít)?
mindent rögzít, mindent figyel, nincs adatvédelmi maszkolás -
kunberci
senior tag
Szerintem ilyen összegből /db-áron ez majdnem reménytelen
(wifis, forgatható).
Inkább csak 1db-ot vegyetek, de az normális legyen,
normális PC, mobil app-al.Én inkább a fémházas kamerákat részesítem előnybe, de talán
ebben is megoszlanak a vélemények.
Nehogy úgy járjatok a végén, hogy többe kerül a leves mint a hús. -
elekresz
tag
válasz
Magnat #34179 üzenetére
Igen, erre szokta mondani ismerősöm, hogy vegyen libát/kacsát. Az kb. ennyiért már van és jó házőrző.
Ebben az ársávban szerintem az IMOU kamerákat javasolnám:
IMOU Bullet 3 5MP 2,8mm vagy akár IMOU Cruiser SE 3.6mm (IPC-K7CP-5H1WF).
Teszem hozzá laikusként mondom, de sokat játszottam ebben az árérzékeny sávban, mire rájöttem, hogy egy drága jobb, mint 3 olcsó. -
zseko
veterán
Üdv, hozzánemértő ismerősnek kellene feltennem kettő kültéri kamerát a házhoz. Mobilról használható kellene 'minélolcsóbban'
, amivel rá tud nézni, ~15e/darabáron, ennyit szán rá, szóval valami egyszerű wifis megoldás lenne jó, napok óta rágja érte a fülem.
Forgatható és/vagy széleslátószögű kellene, sajnos elég szar helyen van ahová fel lehet szerelni (ahová például jó lenne ott a másik udvarról benyúlnak és kézzel leverik, olyan alacsonyan lenne).
A wifi gyakorlatilag a három méterre lenne az egyiktől az épületen belül, a másikhoz majd rábeszélem hogy legyen ott is, az az épület átellenes sarkán lenne.
Milyen lehetőségek lennének, vagy elég bármelyik, árukeresőn található kültéri kamerát megvenni ami beleesik a 12-15e forintos ársávba?
-
hevepapa
senior tag
válasz
elekresz #34176 üzenetére
Jaja, ha egy mód van rá akkor jobb a POE megoldás, igaz drágább valamennyivel mint a wifis, de jellemzően stabilabb a kapcsolat. Az ismertebb gyártók NVR-jei általában jól vannak méretezve a szükséges teljesítményhez. Nem reprezentatív minta, de nálam a VIGI NVR1004H-4P a 4 csatornán 53 W-ot tud max. leadni. 3 PT kamerával használom, eddig a max. összesen 13-14 W körül volt. Éjszaka infrával, ami többet fogyaszt.
A külön switch mellett és ellen is lehet érv. Szerintem ez már inkább olyan, hogy ki mit szeret. Én a POE-s NVR mellett tettem le a voksom. Eddig (2 év) megy mint az óramű. -
elekresz
tag
válasz
hevepapa #34175 üzenetére
Igen, több infó, több kereskedő = teljes káosz és elbizonytalanítás.
Szerintem POE képes legyen minden és akkor a táp kérdés egyszerűen megoldott.
A POE képes NVR a képessége miatt drágább, mint az erre képtelen, illetve ha megnyaklik, akkor se rögzítő, se tápellátás. (Fontos kérdés, hogy elbírja-e a szükséges teljesítményt, illetve milyen felbontásban szeretnél rögzíteni) Külön POE switch meg gyorsan cserélhető, pótolható.
Egy kaputelefon kezelésén nehezen tudom elképzelni, hogy az egyik márka annyival bonyolultabb lenne a másiknál.
Reolink "ellen" inkább azt szokták felhozni, hogy zártabb rendszer, annak előnyével és hátrányával. Szerintem az sem gond, ha kamerás rendszer külön úton megy, külön rendszeren, de ha egy alomból vannak, akkor minden egy appból kezelhető. -
hevepapa
senior tag
válasz
ad4m1337 #34173 üzenetére
Minden kereskedő a saját portékáját akarja eladni. Az üzlet már csak ilyen játék.
Azt ne várd, hogy ha valahol Dahuát forgalmaznak, akkor azt mondják, hogy a pl. a Reolink jobb. Továbbmegyek: ha van 50 ezerért kamera, de neked elég lenne egy 30 ezres is, a boltban akkor is az 50-est fogják javasolni. Minél több helyen érdeklődsz, annál inkább el fogsz bizonytalanodni és egyre jobban csúszol a vásárlással - ami azzal jár hogy esélyesen ha fél év múlva veszel valamit akkor ugyanaz már 10-15-20%-kal drágább lesz és a végén tuti átverve érzed magad. Az átlag kereskedő is csak a gyári leírás alapján tud valamit mondani, de azt meg te is meg tudod nézni 2 perc alatt.Az erre szakosodott üzletekben talán mélyebben ismerik - de ezek a boltok jóval drágábbak lesznek... és csak azt javasolják ők is - főleg egy totál laikusnak - amin a legjobb az árrésük.
Kínai vs. nem kínai? Ahogy kunberci is írta: gyakorlatilag az összes nagyobb gyártó kínai - ennek előnyével és hátrányával együtt.
Itt a fórumozók közül nekem volt először TP Link VIGI rendszerem. Átgondoltam mik az elvárásaim, mi a fontos és mi kevésbé (ha kompromisszum kell), utána olvastam melyik rövidítés mit jelent a technikai leírásokban. Aztán kiválasztottam azt amit megvettem. Elég olcsón és 3 év magyar garanciával. Mivel a TP Link VIGI széria az üzeti vonaluk, gondoltam nagyon nem lövök mellé ilyennel. Kb. 2 éve van felrakva, az első pillanattól kezdve probléma és hiba nélkül működik. Azt tudja amire nekem szükségem volt/van. -
-
ad4m1337
aktív tag
Sziasztok!
Előző hozzászólásomhoz képest kicsit beljebb vagyok, de tudna valaki plz segíteni?
Felhívtam több kereskedőt, legalább 2-3 órát telefonáltam eladókkal, de egyre nagyobb a zűrzavar a fejemben... Egyik kereskedő Dahua, másik Hikvision, egyik switch+nvr egybe, másik külön-külön ajánl, sokan egymásnak ellent mondanak stb...
Kérdések:
- Eldőlt, hogy mindenképpen kell kamerás IP kaputelefon kültéri+beltéri. Lesz még később IP kamerával valő bővítès, de egyelőre csak ezt vennénk meg. Mit kell még hozzá vennünk és ki melyiket ajánlaná? Az egyik boltban azt mondták, hogy vegyünk egy ilyen kombó gépet (Switch+nvr egybe), másikba meg hogy jobb ha külön-külön vannak. A lényeg, higy a kaputelefon kül+beltérije ráköthető legyen és később 4db kamera is
- Dahua / Hikvision IP kaputelefon? Egyik helyen ezt mondták, másik helyen azt. Állítólag bonyolultabb a Hikvision kezelése?!!
- Kamera: ezt később vennénk meg, de ki mit ajánl? Nem tudom hogy milyen igényeink vannak? Ha bárki illetéktelen jár a telken akkor rögzítse
Nem tudom hogy kell e éjjeli színes stb.
A kereskedők amúgy a Reolinket nem.vettétk komolyan... Gondolom olyan mint a kínai autó, hogy még nem ismerik ezért nem ajánlják?
-
vacs
Topikgazda
válasz
David888 #34142 üzenetére
Szia.
Kamera: Hikvision DS-2CD2043G2-IU
Nvr: a 7104 nvr a belépő kategória, létezik poe verzió DS-7604NI-Q1/4P néven.
A Hikvision DS-7604NI-Q1/4P ajánlottabb, csak drágább is.
Kevés lesz rá a kereted. -
kunberci
senior tag
-
AssAssynn
addikt
válasz
kunberci #34160 üzenetére
Jó, tehát legalább egy 2Tb-os eszköz kell majd, már úgy sincs nagy különbség az 1 és 2 között. 10 nap bőségesen elég. Általában minden nap kijárok oda, max ha elmegyek nyaralni, akkor is rögzítsen.
Különben a rögzítésből mi a jobb, vagy mi az ajánlott? Ha 0-24-ben rögzít, vagy ha csak eseménykor? -
AssAssynn
addikt
válasz
hevepapa #34155 üzenetére
2 kamera lenne kint az udvaron, ott kevésbé száll a por, az utolsó meg van kint hátul, vagy bent lenne, azt akkor max takarítom néha. Ezzel nem tudok mást csinálni. Igazából a felújítás miatt úgy is benne van, hogy néha áthelyezem a kamerát máshová. Azt meg gyakorlatilag elkönyveltem az elején, hogy ezek a kamerák úgy se örök életűek lesznek, mert lehet kap majd annyit piszkot ott, hogy ha kész lesz a ház, akkor úgy is újakat kell majd beszerezni véglegesnek.
-
AssAssynn
addikt
válasz
kunberci #34152 üzenetére
Kamerát magasra teszem, azt max leverni tudják. Az NVR-be kell még x TB merevlemez is. Nem tudom mennyi a minimum ajánlott. Azokkal együtt meg inkább 60-80 ezer lesz a vége. Ezért is akarnám az otthon melegébe letenni valahová.
SD-s kártyával is csak az a bajom, hogy ha leütik a kamerát, akkor megsérül és esetleg nem tudok adatot menteni róla. -
kunberci
senior tag
-
AssAssynn
addikt
válasz
kunberci #34150 üzenetére
Falak, tető már van, ázni nem fog. A por ellen tenném dobozba. Külön router nem lesz. A ház nem nagy, úgyhogy a falakra felszerelt kamerákig eljutna a jel. Szolgáltatói eszközt ha lopják nem zavar, de egy százezres saját eszköz ellopása zavarna, főleg, ha még a felvételeket is vinnék.
Ami most még érdekes, hogy milyen net követelménye van ezeknek a kameráknak. A 250/70-es optikai net elég neki, vagy erősebb legyen?
-
kunberci
senior tag
válasz
AssAssynn #34149 üzenetére
Azért ez a bedobom kartondobozba megoldás nem semmi.
Akár optika, akár koax a bekötés, ha pl a szolgáltatói eszköz
nem működik, akkor nincs semmilyen felvétel (amennyiben nincs saját router).
A szolgáltató eszköz ha nem modem módban van, akkor saját router sem kell, de ezt azért egy dobozba, (ideteszem-odateszem), tuti nem jó megoldás. Bár azért a szolgáltatói eszközök wifi hatótávolsága sem azonos, egy jobb, normális antennával rendelkező saját routeres megoldásnál.
Amennyiben a ház sem áll még, akkor meg a kamerákat valamilyen
acélcsőre illene felszerelni, de azt is normálisan, főleg ha drágább kamerákat választasz.Én valamilyen vízmenetes nagyobb műanyag szekrényre biztos beruháznék, és akkor abba a drágább dolgok elférnének
(szolgáltatói eszköz, esetleg saját router, plusz NVR).Mondjuk biztos lesz olyan aki ár nélkül is fog ajánlani valamit.
-
AssAssynn
addikt
válasz
kunberci #34148 üzenetére
Hová fog kerülni a szolgáltatói eszköz például?
Azt ledobom valahová, és beleteszem egy karton, vagy műanyag dobozba. Nem a legjobb, de ellesz úgy. Ha útban van, arrébb dobom.
Maszk, stb ellen tudom, hogy nem véd semmi, de ha ehhez buta lenne a betörő, akkor jó lenne, ha rögzítve lenne, és a rendőrség foglalkozna vele, nem dobnák vissza első perctől a nyomozást, ahogy szokták.
-
kunberci
senior tag
válasz
AssAssynn #34147 üzenetére
" Helyileg nem tudnék kiépíteni IT-s szekrényt, mert még mindenhol száll a por, víz, munkások jönnek-mennek."
Ezeket azért előre meg kell tervezni, és akkor a költő kérdés.
Hová fog kerülni a szolgáltatói eszköz például?
Azt is valami védett, normális helyre kell tenni, oda mellé meg mehetne az NVR-is."A kamerakép legyen annyira jó, hogy akár éjszaka, akár nappal látszódjon az illetéktelen behatoló arca rajta."
Éjszaka:
Azért ha valaki felvesz egy baseball sapkát, esetleg egy maszkot is hozzá, tuti nem fogod beazonosítani sehogy sem.
Annyit tudsz tenni a cél érdekében, ha teheted nagyobb felbontású kamerát választasz, esetleg kisegítő fehér fénnyel, de ez sem fogja azt garantálni, hogy mindenképp felismered a hívatlan látogatót.Esetleg szirénás kamerát is tervbe lehet venni.
-
AssAssynn
addikt
válasz
kunberci #34146 üzenetére
Még nincs internet, de mindenképp akarok, hogy bármikor rájuk tudjak néni. Helyileg nem tudnék kiépíteni IT-s szekrényt, mert még mindenhol száll a por, víz, munkások jönnek-mennek. SD kártyás rögzítés éppen jó lehet... de mi van, ha leverik a kamerát? Akkor gondolom annak annyi, ezért gondoltam erre, hogy neten keresztül rögzíti az otthonomban lévő eszközre.
Erre az árra nekem azért nehéz bármit mondjak, mert ha azt írom, hogy 500 ezrem van rá, akkor tuti, hogy 499 ezres ajánlatokat fogok kapni, holott valószínű nem lenne rá szükség. Ha lehet kapni 15 ezerért olyan kamerát, ami engem kiszolgál, akkor én nem szeretnék 30 ezerért ugyanolyat venni. De nyilván, ha meg azt írom, hogy 50 ezrem van rá, de minimum 75 ezer kellene, azzal se vagyunk beljebb. Ezért írtam, hogy minél olcsóbban akarom kihozni, de úgy, hogy tudja azokat a feltételeket, amiket szeretnék. -
kunberci
senior tag
-
AssAssynn
addikt
válasz
kunberci #34144 üzenetére
Szia.
Nem olvastam el a kérdéssort, de az a vicces, hogy így is minden lényeges kérdésre választ adtam.Fórumos rutin.
1. Hány db kamerát tervezel (kültéri/beltéri)?
"Szerintem 2-3 kamera max elég lesz." "Ami fontos, hogy időjárásálló legyen."
2. Később lesz-e bővítve?
Nem.
3. NVR (rögzítő) kerül-e a rendszerbe, vagy SD kártyára lesz a rögzítés?
"a rögzítést azt valahogy úgy kellene megoldani, hogy helyben, az építkezés miatt nem igen lehetne kiépíteni merevlemezes szekrényt, a szálló por miatt, meg amiatt, hogy azt is könnyen ellopnák persze. Szóval valami olyasmi kellene, hogy interneten keresztül rögzít és az otthonomban lenne egy eszköz amire a rögzített adatok kerülnek."
4. Mekkora területet szeretnél figyelni (hány méterre van a kerítés vagy az utcafront)?
Az én esetemben, ezek nem releváns kérdések. Legalább 10 méterig azért élesen lásson el.
5. Kellenek-e "okos" funkciók (személy/gépjármű felismerés)?
Nem fontos.
6. Külföldi vásárlás szóba jöhet-e (EU raktárból, plusz költség nélkül)?
Csak ha gyorsan megjön.
7. Mennyi pénz lenne a vásárlásra?
"Árkategóriát nem írok, szeretném minél olcsóbban megúszni."
8. Mindig vezetékes rendszert ajánlunk, megfelel vagy WiFi-s kell?
"ne kelljen hozzá internet kábelt húzni, hanem wifi-ről menjen"
9. Egyéb igények (pl forgatható, sim kártyás, napelemes, színes éjjeli kép stb)?
"A kamerakép legyen annyira jó, hogy akár éjszaka, akár nappal látszódjon az illetéktelen behatoló arca rajta. A kameraképet szeretném telefonról vagy gépről néha élőben csekkolni, illetve a rögzítést azt valahogy úgy kellene megoldani, hogy helyben, az építkezés miatt nem igen lehetne kiépíteni merevlemezes szekrényt, a szálló por miatt, meg amiatt, hogy azt is könnyen ellopnák persze. Szóval valami olyasmi kellene, hogy interneten keresztül rögzít és az otthonomban lenne egy eszköz amire a rögzített adatok kerülnek." -
-
AssAssynn
addikt
Sziasztok.
Egy gyors segítségre lenne szükségem, adott egy építkezés, ahol áram már van, és tervezem behúzatni az internetet is. Szeretnék ide néhány kamerát, ami figyeli az anyagokat, hogy senki ne jöjjön be, ne lopjon el semmit. Szerintem 2-3 kamera max elég lesz.
Ami fontos, hogy időjárásálló legyen, és ne kelljen hozzá internet kábelt húzni, hanem wifi-ről menjen. A kamerakép legyen annyira jó, hogy akár éjszaka, akár nappal látszódjon az illetéktelen behatoló arca rajta. A kameraképet szeretném telefonról vagy gépről néha élőben csekkolni, illetve a rögzítést azt valahogy úgy kellene megoldani, hogy helyben, az építkezés miatt nem igen lehetne kiépíteni merevlemezes szekrényt, a szálló por miatt, meg amiatt, hogy azt is könnyen ellopnák persze. Szóval valami olyasmi kellene, hogy interneten keresztül rögzít és az otthonomban lenne egy eszköz amire a rögzített adatok kerülnek. Megoldható így?
Az egész rendszerre kérnék egy komplett ajánlást, hogy mi kell hozzá. Árkategóriát nem írok, szeretném minél olcsóbban megúszni.Nagyon köszönöm a segítséget.
-
David888
tag
Sziasztok,
Kérlek ajánljatok egy jó szettet, az alábbiak alapján:
3db kültérit.
2. Később lesz-e bővítve?
Nem
Lesz NVR
4. Mekkora területet szeretnél figyelni (hány méterre van a kerítés vagy az utcafront)?
kb.8-10m
5. Kellenek-e "okos" funkciók (személy/gépjármű felismerés)? > hasznos infó, olvasd el
Csak tudjam elérni mobilalkalmazásból, ha épp nem vagyok otthon
Igen
90000Ft-120.000Ft
Vezetékes.
9. Egyéb igények (pl forgatható, sim kártyás, napelemes, színes éjjeli kép stb)?
Hikvision vagy Provision egységek érdekelnének, amelyekhez nem kell külön poe switch.
Aztán még lenne egy kérdésem: Pl. egy 4 lan portos Hikvision DS-7104NI-Q1 tudja tápolni a kamerákat utp-n keresztül? Köszönöm! -
akoskahun
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Tapo C520ws kamerám ami szuperül működik, azonban észlelésnél be van kapcsolva a személy követés észlelési zónán belül (amiatt, hogy a ház előtt elhaladóknál ne jelezzen) mely során mikor észlel valakit, majd utána vissza áll az alap pozícíóba, akkor megváltozik az észlelési zóna. Minden észlelés után meg kell igazítanom a zónát mert folyton bejelez az elhaladó, sétáló emberekre. Lehet fixálni esetleg, hogy megmaradjon az eredetileg beállított zóna? -
hevepapa
senior tag
válasz
Lackó1984 #34138 üzenetére
1 dolgot meg tudsz nézni? Mi van akkor, ha utólag belépsz a TP Link ID-vel? Amit tippelek: a HDD mentés elvileg marad továbbra is, de akkor a mobilos app-ban is meg tudod nézni a visszajátszást + a másik PC-ről, ha arra is telepítve van a VSM, akkor szintén elérded fullosan azt a PC-t amire a kamerák mentenek.
-
Lackó1984
tag
Úgy, ahogy hevepapa leírta.
De fontos, hogy NE legyél belépve TP link ID-val, mert akkor hiányzik ez az opció.Vigi kamerák
3db C350
1db C250A PC bármilyen lehet, esetemben a házi médiaszerverem kapott egy wd purple vinyót, arra ment a Vigi security manager program.
A visszajátszás csak ezen a PC-n lehet megnézni, az élő kép melletti fülön.
A PC, mivel 24/7 üzemel és a szekrény tetején van, semmilyen perifériával nem láttam el. Távoli asztali kapcsolattal nézek rá egy másik gépről.Konkrétan egy HP Elitedesk 800 G5 SFF a gép. I3-8100, 32 GB RAM, 2x4TB Ironwolf, 1x2TB Barracuda(2,5”), 1x2TB WD Purple (ez már házon kívül, a tetején van, de rendesen SATA kábellel bekötve egy pcie adapterre). Ja megy egy 256GB nvme a rendszernek, programoknak.
-
válasz
szita.erno #34132 üzenetére
Amiket itt felsoroltál, azoknak semmi köze a kamera képminőségéhez, a mozgásra való riasztásához. Inkább van köze a gyenge WiFi hálózathoz, és rosszul beállított kamerához.
-
hevepapa
senior tag
A TP Link VIGI Security Manager programban van ilyen funkció.
Ezeket az opciókat lehet állítgatni:
A visszajátszást nem tudom, mert nekem NVR van, de esélyesen ugyanúgy mintha NVR-re menne a rögzítés - csak itt éppen helyi HDD-n van az anyag.Az egy érdekes kérdés, hogy ha önállóan VIGI NVR nélkül van feltelepítve ez a program, akkor mennyire lehet hozzáadni nem TP Link gyártmányú kamerákat.
Ami biztos mert próbáltam: noname kínai wfis kamerát kezeli, TP Link Tapo C220-as wifis kamerát kezeli. Mivel ezek ONVIF kompatibilis kamerák, ezért van rá esély hogy más gyártmányokkal is múködne. De hangsúlyozom: mivel nekem VIGI NVR-em van, sose próbáltam ki más (Reolink, Annke stb) kamerákkal és csak HDD-re mentéssel. Azért ez a program elsősorban a TP Link VIGI szériás kamerákra van kitalálva! -
válasz
szita.erno #34116 üzenetére
Mitől "ég és föld" a WiFi-s kamerához képest?
-
markussandor
senior tag
válasz
jézusom #34102 üzenetére
Hali,
múlt hónapban ilyet vettem: [link] , de ezt nem ajánlom, a héten ilyet vettem: [link] ez sokkal jobb/többet tud. Bár ezzel még nincs hosszú távú tapasztalatom.
Az asus is működik (tegnap üzemeltem be az ismerősöm nyaralójába), de a tesztek alatt egyszer elvesztette az ipv4 hálózatot, ipv6-on ment továbbra is, ám a hikvision ipv4-en beszél. A restart segített egyedül. És nincs benne ütemezett újraindítás.
A tp-link kommentek között is volt 1-2, akinek újraindítás segített csak, de az ütemezhető legalább :-) -
hevepapa
senior tag
válasz
Lackó1984 #34128 üzenetére
A VSM-ben felül a Settingstől jobbra van egy mappa ikon. Onnan meg tudsz nyitni fájlokat. Igaz nem a VSM-ben játssza le hanem bármiylen médialejátszón. Távoli PC-ről ha el tudod érni és lejátszani a lementett videót az talán megoldás lehet. Bár... azt nem tudom hogy milyen formátumban van amikor direkt HDD-re mentés van. 1 próbát megér.
De mobilon azt hiszem nem fog így menni a visszajátszás. Ilyen ez amikor kompromisszumokat kell hozni. -
Lackó1984
tag
válasz
Lackó1984 #34106 üzenetére
Így már minden jól működik, Androidról, IOS-ről és másik PC-ről is elérhetőek a kamerák.
Egy dolog maradt, amit viszont nem vettem figyelembe, de már így marad.
Felvételt visszanézni nem lehet. Ahhoz NVR-re, vagy SD kártyára kellene menteni, nem pedig PC-ben lévő HDD-re. -
kunberci
senior tag
válasz
szita.erno #34125 üzenetére
Igen, lehet nagyítani, pl: asztali gépen (egér görgőjével).
-
Jack72
aktív tag
válasz
kunberci #34122 üzenetére
Nagydarab és sokat zabál. Nekem NJ van. Ez se biztos, mert kutya ellen is megvan az ellenszer, ha valaki be akar jönni. Gagyi őslakosok félnek tőle, ők nem nagyon próbálkoznak...
Az én kamerámon riasztó is van, karácsony előtt sikerült is egy fenyőfa lopást megakadályozni a kerítés előtti részen, a házunk előtt. -
Jack72
aktív tag
-
kunberci
senior tag
válasz
Kis szépséghiba:
A kameránál én szoktam arra is figyelni, hogy ahol kibújhat a kábel,
azzal csakis lefelé szoktam felcsavarozni a kötődobozra.
Amúgy jó lett.
Mondjuk én csőre 2db gumírozott csőbilincset szoktam használni,
én szeglemezre teszem fel a kötődobozt, és arra mennek a gumírozott
csőbilincsek. Azért ne nagyon tudjanak mozogni a kamerák még erős szélben se.Plusz világítás is van, biztos nem lesz gond a megvilágítással.
Ezek 230V-os refik?
-
Jack72
aktív tag
válasz
Üdvözlégy a klubban.
P430-as, ha jól látom. -
szita.erno
aktív tag
Mai nap sikerült befejezni a Reolink kamera rendszer kiépitését. Meg vagyok elégedve vele. Szerintem nagyon jó mint a nappali mint az éjszakai kép minősége. Idáig WiFis kamerákat használtam, de ég és főld a kettő között a különbség. Nem készletben vásároltam, külön vásároltam az NRV - t, külön a kamerákat.
Ez csak az egyik része.
-
LaMotta
aktív tag
Kicsit segítsetek, kérlek, hátha van valakinek jó tippje, erre:
Egyelőre 1 db-ot, későbbiekben max 3 db lenne, valószínűleg.
Cloud és SD kártya, egyszerre. NVR nincs tervben.
Egyelőre egy folyosót, annak a "közepére" helyezve, ajtótól ajtóig, 2 x 15 méter.
Nem felül, hanem fejmagasságban lenne elhelyezve, s a kintről befelé haladó irányt venné, alapvetően.
5. Kellenek-e "okos" funkciók (személy/gépjármű felismerés)? > hasznos infó, olvasd el
Nem fontos, lényegében emberekre korlátozódik le a "megfigyeltek" tárgya.
Igen.
30-40.000 Ft körül lenne az ideális, de ha ennél valamivel több - pl. 60-70.000 -, elgondolkodunk rajta.
WiFi-s kell.
Optikai zoom, dinamikus Auto Tracking.
Még nem találtam rá az ideálisra. Köszönöm! -
faki_
senior tag
válasz
jézusom #34102 üzenetére
Van TL-MR100-am, de már nem használom, ~2 évig ment. Miután beállítottam a heti vagy napi egyszeri újraindulást, nem volt vele probléma. Enélkül néha elveszítette a mobilhálózatot.
Nemrég boldogítottam az itt egybegyűlteket az újraindulgató VIGI NVR-vel digis szolgáltatói router által létrehozott hálózaton. A modem mód lett a megoldás és kapott egy új routert a hálózat.
-
kunberci
senior tag
-
jézusom
addikt
Hali!
Mobil nethez milyen 4G routert ajánlotok? Lan oldalra mindenképp Lan csati kell. TL-MR100-akat vettem már, de kÍváncsi vagyok hátha van valami jó deal.
Más:
Hallottatok olyat, hogy digi területen nem tudom milyen routernél konkrétan ujraindulgat az NVR? Az egyedüli változó ami maradt az a hálózat. Más helyen működik az nvr, ott meg ujraindulgat... -
st6969
őstag
válasz
hevepapa #34098 üzenetére
Hát...a csengőnél nem ír ONVIF-et, szóval az lehet, hogy bukó
Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Gaming notebook topik
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Plazma TV topic
- További aktív témák...
- Apple Ipad 10.generáció
- Új HP Pavilion x360 14-ek Érintős hajtogatós Laptop Tab 14" -35% i5-1335U 8/512 FHD IPS Iris Xe
- RTX 4080 SUPER,16GB. Ryzen 7 7800X3D, 32 RAM Fury RGB! Garancia!
- Asztali PC , i7 9700K , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 500GB NVME , 1TB HDD
- Dell Inspiron 5406 2-in-1i5-1135G7 16GB DDR4 3200 512GB NVME 14" FHD Érintőkijelző W11Pro
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- iKing.Hu - Apple 16 Pro Max - Natural Titanium - Új, kipróbált
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- Thinkpad T480s 24GB RAM 1TB SSD (erős, könnyű, vékony gép) Windows 11
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged