-
Fototrend
IP Kamera kérdéssor:
Így kérdezz, hogy tudjunk segíteni (katt a linkre)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lackó1984
tag
Kicsit át kellett pakolnom a dolgokat, lehúztam a kamerákat a poe switchről.
Visszadugva 4-ből 2 azóta nem jelentkezik be a hálózatra, offline marad. Kapnak áramot, kattognak, amikor rádugom a kábelt. Mindkettő C350 VIGI. A másik kettő, amik online lesznek akárhányszor húzom ki őket, C250 és C250.Na ilyenkor mi van?
-
Lackó1984
tag
Úgy, ahogy hevepapa leírta.
De fontos, hogy NE legyél belépve TP link ID-val, mert akkor hiányzik ez az opció.Vigi kamerák
3db C350
1db C250A PC bármilyen lehet, esetemben a házi médiaszerverem kapott egy wd purple vinyót, arra ment a Vigi security manager program.
A visszajátszás csak ezen a PC-n lehet megnézni, az élő kép melletti fülön.
A PC, mivel 24/7 üzemel és a szekrény tetején van, semmilyen perifériával nem láttam el. Távoli asztali kapcsolattal nézek rá egy másik gépről.Konkrétan egy HP Elitedesk 800 G5 SFF a gép. I3-8100, 32 GB RAM, 2x4TB Ironwolf, 1x2TB Barracuda(2,5”), 1x2TB WD Purple (ez már házon kívül, a tetején van, de rendesen SATA kábellel bekötve egy pcie adapterre). Ja megy egy 256GB nvme a rendszernek, programoknak.
-
Lackó1984
tag
válasz
Lackó1984 #34106 üzenetére
Így már minden jól működik, Androidról, IOS-ről és másik PC-ről is elérhetőek a kamerák.
Egy dolog maradt, amit viszont nem vettem figyelembe, de már így marad.
Felvételt visszanézni nem lehet. Ahhoz NVR-re, vagy SD kártyára kellene menteni, nem pedig PC-ben lévő HDD-re. -
Lackó1984
tag
válasz
hevepapa #34088 üzenetére
Igen, ez megvan, de nem találja meg a mobil app, ahogy egy másik PC sem.
Az lehet a gond, hogy a rögzítő PC LAN2 portja, mint egy saját helyi hálózat működik a PC-n belül. Az itthoni hálózat sem látja a rajta lévő kamerákat.
Nagyon nem értek a hálózati beállításokhoz, pedig biztos van megoldás.
Port forwarding kellene talán, de nem vágom. -
Lackó1984
tag
Na most, mivel LAN2-n van, ezért nem tud kapcsolódni a cloud-hoz, vagyis nem látja a telefonos app. Az otthoni hálózaton lévő másik pc sem tud kapcsolódni hozzá.
Ezek szerint csak az lesz a megoldás, hogy a switch-et a modembe kell dugni, ki kell hagynom a LAN2 portot.
-
Lackó1984
tag
válasz
hevepapa #34083 üzenetére
Jelentem az volt a baj, hogy TP ID-vel bejelentkezve nem tudja csatolni a kamerákat. Nem is értem ezt.
Kijelentkezve meg simán ment minden, LAN2-n vannak, ahogy azt akartam eredetileg is.De, pont ezaz, hogy win rebootnál automatán indul a VSM, de a kamerák offlineban maradnak, míg meg nem nyitom és rá nem nézek. Nem kell kattintani semmire, akkor már megy minden magától.
-
Lackó1984
tag
válasz
hevepapa #34081 üzenetére
Van TP ID-m. Például az is gond volt, hogy azzal belépve adtam hozzá a kamerákat és nem lehetett kiválasztani a pc-re történő rögzítést.
Megpróbálom LAN2-re dugva elölről elkezdeni az egészet, ezúttal kijelentkezve.
Egyébként egész éjjel szépen rögzített, reggel 7-ig.
Úgy állítottam be a windows-t, hogy minden szombaton reggel 7-kor induljon újra.
Namost a kamerák nem csatlakoztam fel maguktól. Meg kellett nyitnom a VIGI programot, hogy ez megtörténjen. Mármint a program nyilván elindul magától, de a kamerák offline voltak. Ez se jó így. -
Lackó1984
tag
válasz
kunberci #34071 üzenetére
Eleve fixre állítottam őket a LAN2-nek megfelelően, ahogy írtam.
Nem kaptak új ip címet a routertől.
Mivel nem a LAN2-re van dugva a switch, így már seogy sem tudom elérni őket.Az lett volna za elképzelés, hogy a PC-n zárt hálózaton legyenek (LAN2), itt történjen rögzítés egy HDD-re, a távol elérést meg majd megoldja a VIGI program.
De ugye már ott megakadt a folyamat, hogy a program látja a kamerákat, de nem tud kapcsolódni hozzájuk. -
Lackó1984
tag
Sziasztok!
Segítséget kérek, mert nem tudom működésre bírni az IP rendszeremet.
3db VIGI C350 és 1db VIGI C250 kamera.
TPlink poe switch, ez csatlakozik egy PC második LAN portjához (PCIe kártyás).A kamerákat elérem böngészőből, képet is adnak, de csak azon a pc-n amihez csatlakozik a switch. A hálózaton nem jelennek meg. A pc-re telepített VIGI security manager látja őket, de nem tud kapcsolódni hozzájuk.
LAN1 porton csatlakozik a PC a netre.
LAN2 fix IP címe: 192.168.100.10
Kamerák IP címe: 192.168.100.101, 102, 103, 104Mi a megoldás?
köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! Dell Alienware M17 R3 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2070 8GB WIN10
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Asus H110M i5 7400 8GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1650 4GB ZALMAN S3 TG Chieftec 600W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged