-
Fototrend
IP Kamera kérdéssor:
Így kérdezz, hogy tudjunk segíteni (katt a linkre)
Új hozzászólás Aktív témák
-
hevepapa
senior tag
válasz
Lackó1984 #34241 üzenetére
De legalább megírják, hogy ezzel nem foglalkoznak.
Egyébként a VSM fejlesztői fura népek - a community fórum supportos Clive_A főleg. Van más bug is ami egyértelműen reprodukálható és több oldalról bizonyított - de azt írja a fickó, hogy nincs is ilyen probléma.
A mobil appos fejlesztői részleg tök jófej. Annak idején jeleztem nekik hogy a DLS-nél van némi probléma a visszajátszásnál. 2 nap múlva küldték a dev. béta verziójuk linkjét hogy nézzem meg jó lesz-e?
Milyen programok vannak még? Nem 3rd party, hanem gyártói? A NAS-os rögzítés természetesen jó erre, mert az kb. erre van kitalálva. -
hevepapa
senior tag
válasz
Lackó1984 #34239 üzenetére
"Ez így elég gáz egy neves gyártótól."
Nem tisztem és érdekem sem fűződik a TP Link megvédéséhez!
DE: a PC-n közvetlenül HDD-re mentés egy olyan extra funkció amit más gyártó nem igazán nyújt... Az, hogy a te egyedi elvárásaidnak nem felel meg 100%-ban az egy dolog.
A VIGI széria és a hozzá tartozó VSM program elsősorban NVR-re rögzítésre van fejlesztve - a többi csak bónusz. -
hevepapa
senior tag
válasz
Lackó1984 #34138 üzenetére
1 dolgot meg tudsz nézni? Mi van akkor, ha utólag belépsz a TP Link ID-vel? Amit tippelek: a HDD mentés elvileg marad továbbra is, de akkor a mobilos app-ban is meg tudod nézni a visszajátszást + a másik PC-ről, ha arra is telepítve van a VSM, akkor szintén elérded fullosan azt a PC-t amire a kamerák mentenek.
-
hevepapa
senior tag
válasz
Lackó1984 #34128 üzenetére
A VSM-ben felül a Settingstől jobbra van egy mappa ikon. Onnan meg tudsz nyitni fájlokat. Igaz nem a VSM-ben játssza le hanem bármiylen médialejátszón. Távoli PC-ről ha el tudod érni és lejátszani a lementett videót az talán megoldás lehet. Bár... azt nem tudom hogy milyen formátumban van amikor direkt HDD-re mentés van. 1 próbát megér.
De mobilon azt hiszem nem fog így menni a visszajátszás. Ilyen ez amikor kompromisszumokat kell hozni. -
Lackó1984
tag
válasz
Lackó1984 #34106 üzenetére
Így már minden jól működik, Androidról, IOS-ről és másik PC-ről is elérhetőek a kamerák.
Egy dolog maradt, amit viszont nem vettem figyelembe, de már így marad.
Felvételt visszanézni nem lehet. Ahhoz NVR-re, vagy SD kártyára kellene menteni, nem pedig PC-ben lévő HDD-re. -
hevepapa
senior tag
válasz
Lackó1984 #34099 üzenetére
jaaaaaaaa.... akkor nálad a LAN2 az egy teljesen nettől elszeparált hálózat lenne?
Ha igen, akkor teljesen érthető hogy távolról (azaz neten) keresztül nem elérhető. Ilyenkor tényleg nem sok alternatíva van: vagy kap elérést vagy átrakod az egész cuccot olyan hálózatra ami kívülről is elérhető.
Ebben olyan tud segíteni aki jobban ért a hálózati varázslásokhoz mint én. -
hevepapa
senior tag
válasz
Lackó1984 #34095 üzenetére
Valami el van keveredve nálad. Mindent úgy csináltál ahogy le van írva a manualban? Akkor mennie kell. Távolis PC-ről is lehet kamerákat hozzáadni (Manual: 2. 2 Add Devices Remotely) , szóval ez a funkció tuti van benne. A mobil appnak totál lényegtelen milyen hálózaton van a rendszered. Én néztem már rá az appban külföldről is a kamerákra.. Ez a lényege az a mobilos appnak. Az ID segítségével gyakorlatilag TP Link felhőjén keresztül kommunikálnak.
-
hevepapa
senior tag
válasz
Lackó1984 #34084 üzenetére
Ezt nem értem igazán. Most kipróbáltam, automatikusan elindul rebootnál a VSM, megnyilik az ablaka és bejönnek a kamerák élőképei azonnal. Nem kellett külön semmit sem kattintani vagy bármit. W10 Home oprendszer
Más: a mobilos appban őszitén szólva már nem nagyon rémlik hogy adtam hozzá a rendszert. Oda kell majd az ID az appba bejelentkezéshez. A kamerákat ha jól rémlik úgy kell hozzáadni hogy az appban beszkenneled a kamera QR kódját amit a VSM-ben itt találsz: Device configuration - Cloud service
A VIGI Config Tool-ban még egyszerűbb megcsinálni. -
hevepapa
senior tag
válasz
Lackó1984 #34082 üzenetére
Én csak a mobilos appban használom az ID-s belépést. A VSM-ben meg a kamerákban nem. Az ID valójában csak a távoli eléréshez kell. Helyben nézve nem kell.
Amit nem tudok biztosan, mert nálam NVR van: lehetséges, hogy a direktben HDD-re mentéshez szükség van arra hogy fusson a VSM? Mert ha igen, akkor logikus hogy win rebbotnál ha nem indul automatikusan a VSM akkor nincs rögzítés.
-
hevepapa
senior tag
válasz
Lackó1984 #34080 üzenetére
Van TP Link ID-d? A kamerák hozzáadását lépésről-lépésre úgy csináltad ahogy az le van írva az user manualban? Próbáltad a VIGI Config Tool-ban hozzáadni?
A mobilos távoli hozzáféréshez a VIGI app kell a Google Play-ról, a PC-shez jó a VSM.
Ha ezen a beszúrt képernyőn látod a kamerákat (akkor a VSM látja ezeket), akkor: Add manually.A többi értelemszerű lesz.
A ChatGPT-t meg felejtsd el! Ha visszaolvasol pár napnyit ott a példa, hogy olyat állított TP Link Tapo kameráról ami tényszerűen nem igaz -
hevepapa
senior tag
válasz
Lackó1984 #34077 üzenetére
Egyébként nem biztos hogy át kell állítanod az IP-ket, szerintem maradhatsz a LAN2-n. Ugyanis ha a VSM látja a kamerákat ahogy írtad, csak kapcsolódni nem tud, akkor nem hálózati hanem valamilyen beállítási probléma van. Ha hálózati gond lenne akkor nem is látná egyiket sem.
-
hevepapa
senior tag
válasz
Lackó1984 #34073 üzenetére
Nem túl bonyolult a dolog. Gondolom van TP Link ID-d. Ez majd kell a távoli eléréshez. A kamerákat aktiválni kell a VSM-ben. User, jelszó, jelszóvisszaállítási email cím?
A kamerák hozzáadása meg nagyon részletesen le van írva a VIGI Security Manager user manulajában. 2.1-es fejezet. Utána be tudod állítani, hogy a helyi PC HDD-jére mentse a felvételeket meg mindenféle okosságot. A 4 kamerát egy menetben is tudod aktiválni és hozzáadni a rendszerhez (Add Devices in Batches). Gyakorlatilag egy virtuális NVR lesz majd a VSM-en belül.
Az is le van írva részletesen, hogy kell később távoli PC-ről elérni a kamerákat - ehhez kell majd az említett ID.
A lényeg: csinálj mindent úgy, ahogy az user manualban le van írva!
A kamarák beállításához használhatod még a VIGI Config Tool-t is. Bár azt javaslom, hogy inkább a VSM-ben állítsd össze működőre, utána lehet pimpelgetni a kamerákat a config toolban.Kiegészítés: Egyébként a távoli elérés alatt mire gondoltál? Egy másik PC-ről ránézni a kameákra vagy arra hogy mobilról is meg tudd nézni bárhonnan?
Új hozzászólás Aktív témák
- Bekebelezte az Untether AI mérnökeit az AMD
- Yettel topik
- Apple iPhone 15 - a bevált módszer
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Apple MacBook
- További aktív témák...
- Ne hagyd ki ezt a lehetőséget: Vadiúj Ryzen 7 5800X! Kamatmentes rèszletre is!!
- Lenovo Thinkpad P1 gen1, gen2, P52s FHD, 4K oled touch
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 2TB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- DUPLA XEON GOLD 6134!!! HP Z8 G4 LEGNAGYOBB WORKSTATION 64GB 2x8 mag 2x16 szál gamer, szerver, munka
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged