Új hozzászólás Aktív témák

  • k_miso

    tag

    Sziasztok!

    Vettem egy Fisotech IP kamera rendszert (4 kamerásat rögzítővel). Az eladó webáruház csak az eladásig volt segítőkész, bár azzal hirdetik magukat, hogy készséggel segítenek. A bolt a szervizbe irányít, a szerviz pedig fél év alatt egyszer sem vette fel a telefont.

    Na de attól még működnie kéne a rendszernek. Egy 10 éves Linksys rendszert váltottam ki, leginkább a jobb felbontás miatt az új kamerákkal. A beállítás gond nélkül ment, mindenki megtalált mindenkit.

    Na de!

    Adódott egy furcsaság. A kamerák képe kb. 1-2 másodpercenként egy pillanatra szétesik, majd újraépül. Ha a kamerát beviszem a lakásba tesztelni, rendesen működik. A hálózat sebességét minden irányból teszteltem, de nem tudtam kimutatni hibát. Wifi-n, vagy kábelen csatlakoztatva azonos a jelenség.

    Érdekes lehet még, hogy ha a kamera képének felét kimaszkolom, megszűnik a pulzálás. Akkor is megszűnik, ha a kontrasztot a minimumra veszem. De azt én már nem hívnám képnek.

    A körülményekről annyit, hogy a négy kamera négy különböző helyre van felszerelve, nagyjából a házat, az udvart és a kertet veszi, a jelenség mégis azonos. A kamerák közelében csak a tápellátáshoz szükséges vezetékek vannak.

    A kamerában van 8 GB-nyi ROM is, amire helyben is tud rögzíteni. A helyben rögzített kép is pulzál.

    Hosszú veszekedés árán az eladóból kikényszerítettem, hogy frissítsen firmware-t. Sajnos ennek sem lett eredménye.
    A szerviz azt állítja, nem tudták tetten érni az általam leírt hibát.

    Sokat segítene néhány ötlet, merre keresgéljek még.

    [ Szerkesztve ]

    miso

Új hozzászólás Aktív témák