Új hozzászólás Aktív témák

  • Horka1

    tag

    Nem annyira off ez, ha a mester kifejezést a hiánytalan szaktudással rendelkező személyre értjük.

    Így mester egy boksz edző, vagy egy kajak edző, vagy bármely sport szakember aki magas szinten ismeri a maga rendszerét.
    Ha már Erdeiről beszéltünk maradjunk Fritz Sduneknél, aki szerintem magasan felülmúlja sport-szakmailag a legtöbb magyarországi "kung-fu" mestert Pl.

    És hát nem olyan nagy a különbség sem, hiszen mindegy, hogy boksz, karate vagy kung-fu, az alapképességeknek, erőnlétnek, harcias személyiségnek stb... ugyanúgy meg kell lennie az emberben.
    És bár a küzdősportok szűkebb technikai repertoárral vannak jelen, a harcművészetek képviselőinek többsége pedig igen csak alulmarad képességekben, erőnlétben küzdelmi tapasztalatban...

    Én nem látok ilyen különbséget harcos és harcos között, sőt a küzdősportok többnyire életszerűbbek és hatékonyabbak harci szempontból, hiába lényegesen kevesebb a technika, és a filozófiai háttér, sokkal gazdagabb a fizikai felkészítés. Tehát más-más területeken dominálnak, de minden ilyen gyakorlót "harcosnak" lehet nevezni.

    A harcművészet és a küzdősportok egészen más szempontok szerint differenciálódnak. Azért is kérdeztem az értelmezést, mert amíg nincs értelmezve a harcművészet fogalma addig a különbségek sem állapíthatóak meg...

    Teremtsd meg az okokat, az eredmények pedig majd természetes módon következnek! http://hajdufighting.blogspot.com/

Új hozzászólás Aktív témák