-
Fototrend
Ebben a topikban a nápolyi , római stílusú pizza otthoni keretek közt történő sütését próbáljuk meg kivesézni, tökéletesíteni egymás tapasztalatai alapján... de azért elférnek a szép, házilag sütött kenyereink is!
Mirelit és a tepsis pizza szigorúan off!
Új hozzászólás Aktív témák
-
cSuwwi
aktív tag
válasz
fragola.6035 #260 üzenetére
Jo topik!
Sutottem en is egy ilyet (500g BL80, 350g viz, 130g kovasz (50% teljes kiorlesu, 50% feher liszt), kerek jenaiban fedovel mezei gazsutovel (max. 230 fokot tud).Nekem 35 perc kellett hogy szepen megsuljon, de hiaba liszteztem ala/fole, szo szerint ki kellett vesnem a jenaibol, vagyis a talpa ott maradt
Megerositem, hogy jenaiban sutve tenyleg puhabb a talpa/kerge hiaba van meg a szine, de atsult es finom is.
Van erre valami nepi bolcsesseg, hogy megmaradjon a talpa? Esetleg sutopapir? Vagy amit irt itt valaki, hogy elomelegiteni, aztan ugy?[ Szerkesztve ]
-
cSuwwi
aktív tag
válasz
fragola.6035 #308 üzenetére
#306, #307, #308: oks, koszi. 4 fele megoldas, majd vegigzongorazom a kovetkezo sutesnel
-
cSuwwi
aktív tag
Az en veknim ilyen lett.
Igazi low end lisztbol keszult, mert nem volt itthon kenyerhez liszt, csak a 110 forintos lidl bl55, amit szorni hasznalok. De teljesen korrekt vekni lett belole, 1 ejszakas spajzos kelesztessel, 2x feletetett kovasszal. Jenaiban sult, ize jo, csak tovabb kellett sutni 10 perccel.
Beljebb mar nem ennyire lyukacsos, csak a vege lett ilyen.[ Szerkesztve ]
-
cSuwwi
aktív tag
válasz
bugizozi #528 üzenetére
Kézzel dagasztod bele a kenyér/pizza lelkét.
Én 2 perc alatt gyúrom meg a kenyeret ráadásul kovásszal, ami ragad mint a fene... utána meg 2 perc mire levakarom a kezemről a maradékot a szőrömmel együtt (ami akár a kenyérbe is belekerülhet), ettől lesz szó szerint "kézműves"Mint a klasszikusban: [link]
-
cSuwwi
aktív tag
Nekem 1.5 éves vegyes kovászom van (50% bl55, 50% teljes kiőrlésű), kb. 2 hét után már hűtőben lakott. Hetente 1x etetem, volt hogy hónapokig nem sütöttem vele, csak a heti 1 etetés. Az előnye, hogy ha ritkán sütsz vele, nem kell vele foglalkozni, minimál alapanyaggal elvan. A hátránya, hogy a hűtőből kivéve, legalább 2x fel kell futtatni, különben gyenge lesz.
A chipset a feletetéskor keletkező maradékból csinálja aki nem akarja kidobni, vagy a csapban lehúzni az "élőlényt". A maradék kovászt liszttel és kis olivaolajjal meggyúrod, majd sütőpapíros tepsibe téve megsütöd kb. 10-15 perc alatt. A cheddartól, egész szemű sótól, stb. lesz finomabb. Sült kovász, csak jobban hangzik a chips, finom ha jól sikerül
-
cSuwwi
aktív tag
Gondolom Szabi a pék lehet. Egy relative celeb státuszú pék arc, youtubeon meg az egyik receptes oldalon aktív, a covid lezárások idején volt a karantén kovász projectje, amikor a "fél ország" kovászt nevelt (legalábbis a youtube view számai alapján, 1.1M csak arra a videóra)
-
cSuwwi
aktív tag
válasz
IntelKiller7 #1358 üzenetére
Nálam budafoki van a fagyóban, ha tudom hogy sütni fogok és jót is akarok akkor ezzel számolok.
Van lidlből porélesztőm, ha van idő keleszteni mert másnapra kell, akkor abból tolok minimált (1 gramm) és 12 óra alatt felhúzza, ha "pizza kell azonnal" állapot áll fenn, akkor 4 gramm és 1 óra múlva sütéskész (nem az igazi, de fogyasztható).
Ha kísérletezgetni van időm, akkor meg a 2 éves 50-50%-os kovászt tolom bele a 1.5 napos átfutási idővel mire süthető lesz, akkor is finom lesz.
Vannak opciók és minden esetben valami új lesz belőle -
cSuwwi
aktív tag
válasz
BITBOYS #1373 üzenetére
Ez is tartós fogyasztási cikk, mint a sütőd meg a robotgép. Jó esetben legalább 5+ évig használni fogod, hosszabb távon érdemes nézni a "megtérülését".
Lakásban gázsütővel lehet játszani, de sose lesz az igazi, hiába raksz bele pizzakövet a korábban leírtak miatt. De ha ízlik amit produkál, és nem pizzabolti szintet vársz el, akkor nem mindegy? -
cSuwwi
aktív tag
válasz
Digitalpimp #1375 üzenetére
Pizzabolt az pizzéria akart lenni, csak nem jutott eszembe a szó, lol
Arra akartam kilyukadni, hogy ha amit most süt és nem elégedett vele, akkor nem csak a hozzávalókon múlik, hanem az eszközökön is, és ha már költeni kell rá, jobban jár(hat) valami kevésbé gagyival. -
cSuwwi
aktív tag
válasz
IntelKiller7 #1831 üzenetére
Én nemrég 2021.03-as lejáratú fagyasztóban tartott budafokival sütöttem, teljesen jól működött kiolvasztás után. Érdemes tartani a fagyóban párat mert tényleg sokáig életképes marad.
Új hozzászólás Aktív témák
A topokban szabad hirdetni ezen szabályokkal.