Fototrend
  • PROHARDVER!
  • Mobilarena
  • LOGOUT
  • HardverApró
  • Friss képek
  • Legjobb értékelés
  • Legnépszerűbb
  • Fórum
  • #virág
  • #szelfi
  • #utazás
  • #természet
  • #portré
  • #makró
  1. Fórumok
  2. Sport, életmód, utazás, egészség
  3. Hardcore pizza és kenyér topik
LOGOUT témák
  • f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
  • D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
  • sh4d0w: Én és a számítógép
  • sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
  • sziku69: Szólánc.
PROHARDVER! témák
  • Mégis mi értelme az Xbox PC-nek, ha limitálja a hardverválasztékot?
  • Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
  • Fejhallgató erősítő és DAC topik
  • Milyen TV-t vegyek?
  • Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
Mobilarena témák
  • Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
  • iPhone topik
  • Apple Watch Ultra - első nekifutás
  • Google Pixel topik
  • Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
IT café témák
  • Windows 11
  • XPEnology
  • Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
  • SkyShowtime
  • foobar2000
GAMEPOD témák
  • Battlefield 2042
  • EAFC 25
  • Delta Force (2024)
  • PlayStation 5
  • Star Trek Online -=MMORPG=-
  • Téma összefoglaló
    Utoljára frissítve: 2021-05-24 22:49

    Fototrend

    Ebben a topikban a nápolyi , római stílusú pizza otthoni keretek közt történő sütését próbáljuk meg kivesézni, tökéletesíteni egymás tapasztalatai alapján... de azért elférnek a szép, házilag sütött kenyereink is!
    Mirelit és a tepsis pizza szigorúan off! :D

    1., pizzatészta készítése
    Főleg a hosszú kelesztésű tésztáknál nagyon fontos tényezők a hőmérséklet, a kelesztési idő és az élesztő / kovász mennyisége és természetesen a liszt minősége.. Ha nincs még saját, bevált receptünk, vagy csak kísérleteznénk, remek segítség lehet a PizzApp nevű program. A paraméterek megadása után mindent kiszámol helyettünk. Ismertető videó angol nyelven: itt
    Letöltés:
    Google play
    App store
    2., miben, mivel süssünk
    Nápolyi stílusú pizza sütéséhez minimum ~400 fok szükséges. Ezt elő tudjuk állítani
    1., épített pizzakemencében
    2., kamadóban (kerámia grill) pl.: Kamadoshop
    kamado4you
    3., gázzal, pellettel, illetve fával működő mobil pizzasütőben ( pl. ooni) Ooni europe, vagy egy komolyabb gyártó, a Gozney Gozney europe
    4., az első három lehetőség híján - igaz korlátokkal - de viszonylag jó eredményt érhetünk el az otthoni villanysütőnkben pizzavas és kő segítségével. videó
    illetve a G3ferrari sütőt is meg lehet úgy hekkelni, hogy erre alkalmas legyen .videó

    3., Kellékek:
    Pizzakő: forrása lehet Lidl, Aldi akció idején (~3.000-3.500 Ft), Kamadoshop,
    Pizzalapát: Fém lapát példa, Fa lapát példa
    Kelesztőtálca: Ikea - Kuggis,
    Spakli: formázáshoz, daraboláshoz, buci mozgatáshoz Spakli példa, tésztakaparó, Pék spatula - vagy ugyanezek az Obiból :)
    Gyúródeszka: Ikea - Lämplig

    Említésre méltó Vito csatornája: Vito Iacopelli
    Alex Homemade Pizza sorozatai: Homemade Pizza Odyssey, Homemade pizza oven
    Slapping: Slapping technique
    Pizzatészta kalkulátor - Online: Pizza dough proportions

    A Vito féle Biga receptje:
    Biga recept 6 db 220 g-os bucihoz
    -804g 00-ás pizzaliszt
    -402g víz amibe 7g mézet teszünk
    -2-3g Caputo élesztő A hozzávalókat egy pizzakelesztő tálcára / tepsibe tesszük és rázogatva, spatulyával kevergetve elegyítjük. Ha kész, egy, vagy két db magas műanyag edénybe tesszük és 2 órát szobahőmérsékleten kint hagyjuk. 2 óra után 36-48 órára hűtőbe tesszük.
    *****************************************************************
    -36-48 óra után kivesszük a hűtőből és 1 órát pihentetjük szobahőmérsékleten.
    -feldarabolva betesszük a dagasztógépbe, hozzáadunk 20g sót, 120g vizet és 1,5 teáskanál kanál olíva olajat, majd gyors fokozaton 15 percig dagasztjuk.-utána a dagasztó gépben 15 percet pihentetjük, majd 5-10 másodpercig megint gyors fokozaton átkeverjük a géppel.-Kiöntjük a keverőből és olíva olajos kézzel nagy gombóccá formázzuk, majd folpack-kal letakarva 1 órát pihentetjük.-utána olíva olajos kézzel átsímogatjuk és 220g-os bucikat formázunk, amit újra 1 órára pihentetünk.Végül rétes liszttel megszórjuk és kinyújtjuk a kívánt pizza formára.

  1. Fórumok
  2. Sport, életmód, utazás, egészség
  3. Hardcore pizza és kenyér topik
Topikgazda
sz.zs.
Bővebben a topikgazda rendszerről...
Téma tudnivalók

A topokban szabad hirdetni ezen szabályokkal.

Aktív témák
  • Mégis mi értelme az Xbox PC-nek, ha limitálja a hardverválasztékot?
  • Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
  • Fejhallgató erősítő és DAC topik
  • Battlefield 2042
  • Autós topik
  • Milyen TV-t vegyek?
  • BestBuy topik
  • EAFC 25
  • Eredeti játékok OFF topik
  • Elektromos autók - motorok
  • További aktív témák...
Új fizetett hirdetések
  • LEGO Technic - Bugatti Chiron (42083)
  • TECHNOGYM RUN EXCITE 700 Futógép eladó
  • DJI AVATA 2 Fly More Combo drón - 3 akku, garancia, FPV RC 3, sok tartozék
  • DJI Mavic 2 Pro Fly More Combo FMC drón - 1" Hasselblad kamerával
  • Renpho Elis Aspire okos mérleg (új)
Üzleti előfizetők hirdetései
  • DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T1000 32GB 1000GB 15.6 új akksi 1év garancia
  • LG 65NANO81T3A 165 cm / 65 4K UHD NanoCell Smart TV 6 hó garancia Házhozszállítás
  • LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
  • Részletfizetés. Utolsó darab! Dell Latitude Ultra7 12 részletre, bank nélkül, azonnal vihető!
  • HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3363

Copyright © 2000-2025 PROHARDVER Informatikai Kft.

  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • ÁSZF (szabályzat)
  • Adatvédelem
  • Copyright
  • Advertising
Barion logók
  • PROHARDVER!
  • Mobilarena
  • LOGOUT
  • HardverApró
Váltás asztali nézetre
Mobil nézet Phablet nézet Tablet nézet Normál asztali nézet Széles asztali nézet
Sütibeállítások