-
Fototrend
Ebben a topikban a nápolyi , római stílusú pizza otthoni keretek közt történő sütését próbáljuk meg kivesézni, tökéletesíteni egymás tapasztalatai alapján... de azért elférnek a szép, házilag sütött kenyereink is!
Mirelit és a tepsis pizza szigorúan off!
Új hozzászólás Aktív témák
-
iatti
aktív tag
én is már egy jó ideje nézegetek. a lund már 3 éve megvan, de azért nem az igazi. diavola pro , majd ez az rgv volt a nyerő egy ideig. tavasszal már majdnem megnyomtam a gombot egy macte voyager smartra. 180-ért ellehetett volna hozni, de addig agyaltam míg visszament az ára
most ez a turbo tronic tetszik. igaz ennek is van egy biscottós változata godino 5cento. 225euro plusz posta, aminek nem néztem utána mennyi. igaz csak olasz oldalról van. ez azért tetszik, nincs rajta digit panel. sima potis tekerők lehetnek rajta. még üzembiztosabb megoldás. nem csípem a sok elektromos bizbaszt. ez olyan, mint a kávéagymenésben a mazzer majorom. lehet nem mai trendi, de túlél engem is
-
bbuffy
senior tag
igen olvastam. mindig van vmi gond.
Még amugy elég ágyúval verébre az Effe is mivel havi 2x 3-5 pizza az átlag. Arra egy olcsóbb is jó lenne. Csak ez a hülye megalománia tolja fel mindig a potit.
Van a Domo pl ami elég kis szimpi Belga cucc, (biztos kinai), az 80 az allegrorol most, 450 et az is tud, kő upgrade-el 110 ből megvan. 3 centis biscottoval.
Szóval eléggé hezitáló státusban vagyok.
Amit rendeltem arra három hónapot mondott a hazai forgalmazó és nem ajánlotta a gépeket, ők is kifuttatják épp. Szóval azt dobom. És most az a hezitálás hogy minek a nagy böszme félipari, elég-e a konzumer vonal.
követ meg innen ha vki épp keres: [link] -
iatti
aktív tag
válasz
DiszNóÓl #2462 üzenetére
ennek különálló dobozban van a kezelő panelje? van egy nagyobb tesója is, 2200w. szimpi nekem is, kevesebb forgó-mozgó alkatrész, kisebb meghibásodási esély. az öreg elég komoly pizzákat nyomat vele, igaz lecserélte benne a kordierit követ. youtube.com/watch?v=BojceDb4HSM
-
DiszNóÓl
senior tag
válasz
soldi3r #2456 üzenetére
Pizzaliano TurboTronic TT-PO14
Én ezt vettem, szerintem jó bár csak felül tud 450 fokot alul 400 a max. -
soldi3r
veterán
Hogy érted, hogy lenyitható?
Ahogy olvastam az amazonos véleményeket, a belső üveg és a kő néhány használat után biztosan cserére szorul. Az üveg +7000, a kő is biztosan lesz 10 körül. Akkor annyiért már van Cozze a MM-ban. Illetve ezt viszonylag dícsérik. Nem hallottam még a márkáról, -
soldi3r
veterán
A viszonylag olcsó, hordozható elektromos pizzakemencéből próbálta valaki ezek közül valamelyiket?
RGV Vulcano, ZACHVO, BOLKANI -
Derron
aktív tag
Sziasztok,
Tavaly egy kerti sütögetés alkalmával volt szerencsém megkóstolni a nápolyi stílusú pizzát, és azonnal magával ragadott az ízvilága. Azóta tervezem, hogy beszerzek egy pizza kemencét, de sokáig vacilláltam a különböző típusok között. Pár hete azonban szembejött velem ez a Lidl-ben kapható pizza kemence, és úgy voltam vele: ennyiért mindenképp ki kell próbálnom.
Az első pizzasütést a jövő hétvégére tervezem, addig is több videót és receptet megnéztem, hogy felkészült legyek. Már beszereztem 1 kg 5 Stagioni Pizza Napoletana lisztet. A kérdésem az lenne, hogy nyújtólisztnek megfelelő lehet-e a Gyermelyi pizza liszt?
Emellett szükségem lenne még egy infrás hőmérőre is. Kinek milyen típus vált be? Néztem Bosch-t, de 20.000 Ft-ért talán már kicsit túlzásnak érzem. -
Bandus99
őstag
válasz
DrDobos #2428 üzenetére
Én végülis Spice Diavola pro 2-t vettem, mert viszonylag egyszerűen elpakolható, egyszerűen mozgatható szállítható, ha erre lenne igény.
Igazából megvannak ennek is a hátrányai, nyitásnál sok hő távozik, de ettől lehet vele szép pizzát sütni.
Mostanában gondolkodtam a lecserélésen is, mert sütök kenyeret is, de azt még nem tudom, ha lecserélném, ami helyette jönne, azt hova tenném. -
Brave_86
aktív tag
válasz
Brave_86 #2425 üzenetére
Chatgpt válasza hasonló:
Itt egy poolish előtésztával készülő pizzarecept 15 db, egyenként 250 grammos pizzához. Ez összesen 3750 g tészta.
A poolish egy előerjesztett tészta, amit vízből, lisztből és kis mennyiségű élesztőből készítünk. Ez segít az íz kialakulásában és javítja a tészta szerkezetét.
🧪 Ajánlott összetétel:
Hidratáció: 65%
Só: 2,5%
Élesztő: friss
Előtészta (poolish): 40% az összliszthez képest
Liszt (Caputo): 600 g
Víz: 600 g
Friss élesztő: 1 g
Elkészítés:
Keverd össze a langyos vizet, az élesztőt és a lisztet.
Fedd le, és hagyd szobahőmérsékleten 12 órán át (vagy hűtőben 16-18 órát).
Összes liszt szükséglet: kb. 1500 g
(Mivel a poolishban már van 600 g liszt, a maradék: 900 g)
Hozzávalók:
Poolish: már elkészült
Caputo liszt: 900 g
Víz: 3750 x 0,65 = 2438 g víz, de már 600 g a poolishban → maradék: 1838 g
Só: 3750 x 0,025 = ~94 g
Friss élesztő: 4-5 g (a poolish után csak kevés kell)
Poolish előkészítése (12–16 órával előtte).
A dagasztótálba tedd a maradék vizet (kb. 1800 g), majd a poolish-t.
Add hozzá a lisztet, majd dagaszd össze kb. 5–10 percig.
Add hozzá az élesztőt, majd a sót.
Dagaszd simára (kb. 10–15 percig).
Pihentesd a tésztát 20 percig.
Végezz 1-2 hajtogatást (opcionális).
Pihentesd újra 1 órát szobahőn vagy tedd hűtőbe 12-24 órára.
Oszd 250 g-os darabokra, gömbölyítsd.
Keleszd 2-3 órát formázás előtt. -
Bandus99
őstag
válasz
DrDobos #2422 üzenetére
Annó én a gázost azért vetettem el, mint lehetőség, mert féltem tőle, arra nincs lehetőségem, hogy fix helyen hagyjam, attól meg félek, hogy minden hétvégén fel és leszereljem a palackot, egyszer valami miatt nem sikerül megfelelően tömiteni és.....
Persze lehet ezek a mai csatlakozók a mai palackok már jól megoldják a problémát, én csak arra emlékszem annó a hagyományos palack cseréje mindig egy tortúra volt.
Na ezt én hetente nem akartam.
Ugyanakkor a gázos előnye, hogy szabadtéren szinte bárhol alkalmazható, míg egy elektromos a maga durván 2kWh teljesítményével, azért nem biztos hogy bárhova elvihető
Amúgy meg azt gondolom, ne vegyél kezdő belépő kategóriát, úgyis hamar átléped, vagy ha mégis ezen gondolkodsz akkor max használtan, amit utána kis értékvesztéssel el tudsz adni. -
Brave_86
aktív tag
Poolishoz és a tésztához kérnék tanácsot:
Ajánlat ugye:
200/300 g víz
5 g méz
5 g élesztő
200/300 g liszt (Caputo - Manitoba oro)Most több bucira (12-15db) lesz szükség. Így hogyan kellene eljárni, mindent duplázzak? Ebben még nincs tapasztalatom
Pizza app 30%-os Poolishoz 689 g lisztet illetve ennyi vizet javasol, 0,17 g friss élesztővel.
Ezt az utóbbit nagyon kevésnek érzem a fenti mellett. 1 óra után kb 22 órát lenne hűtőben (6-7C).Hűtőből ki 1 óra pihentetés után lenne a többi alapanyaggal bedagasztva. (Liszt Caputo Nuvolára gondoltam)
Az app ide ír még több élesztőt.
1607 g list
689 g víz
69g só
4,73 g friss élesztő
15-20 p pihentetés után, hajtogatás és egybe bucizást követően még 1 órát pihenne. Aztán lenne kibucizva kb 240-250 g /db) Utána még kb 2 óra pihentetés szobahőn a sütés előtt.
Mit tanácsoltok? -
Aidan85
aktív tag
válasz
DrDobos #2422 üzenetére
Szia,
Szerintem elektromos sütőben is lehet nagyon jó pizzát sütni — végső soron a lényeg az, hogy a sütőben lévő követ jól felmelegítsük, mert azon sül meg a tészta. Úgy gondolom, elektromossal könnyebb stabilan tartani a hőfokot, míg fával vagy pellettel tüzelve ez nehezebb, több odafigyelést igényel.
Ami a „belépő szintet” illeti, szerintem ez nehezen meghatározható, mert nápolyi jellegű pizzát sütni bármilyen eszközön művészet. Minden sütőt ki kell tapasztalni — figyelni kell a sütést, nehogy megégjen az abroncs vagy az alja, és forgatni kell a pizzát, mert a sütő belseje jellemzően melegebb, mint a szája. Talán azok a sütők mondhatók „kezdőbarátnak”, amikben van forgó tányér — egy dologgal kevesebbre kell figyelni. És persze van, aki szerint például az Ooni Koda 12 is belépő szintnek számít.
A teljesség igénye nélkül, íme néhány opció (árban kb. az Ooni Koda 12 szintjéig), amiket saját ismereteim alapján tudok ajánlani:
hagyományos tűzhely elektromos sütőterében pizzakő vagy pizzavas
G3 Ferrari / Ariete 909, illetve ezek olcsóbb klónjai: Hausmeister / Klaif
ggmgastro (Ooni koppintás, egy ismerősöm épp ilyet vár Ausztriából)
R.G.V. Vulcano
Unold Luigi
Spice Diavola Pro
Solo Stove Pi Prime, itthon nem találtam róla tapasztalatot, külföldön jókat írtak róla ár/érték aránya remek, és a héten vettem észre, hogy kapható az Alzán
Cozze 13 (gázos vagy elektromos verzió)
Glowen DragonHa valamiben tévedtem vagy kihagytam valamit, javítsatok ki nyugodtan!
-
DrDobos
őstag
Sziasztok!
Szeretnék a közeljövőben belépni az otthoni nápolyi pizza sütős világba, barátaim időnként sütnek nekünk az Ooni Koda 12-esükben néhányat, és valami csodálatos...
Próbáltam utánanézni a témának. Helyhiány miatt a fa- és vegyestüzelésűeket el kell sajnos vetnem szerintem, marad a gázüzemű és elektromos. Az utóbbival kapcsolatban vannak fenntartásaim, sok helyen olvastam, hogy nem lesz olyan jó pizza mint a gáz- vagy fatüzelésű társainál.
Amennyiben tényleg ez a helyzet, hogy ajánlottabbak lennének a gázosak, tulajdonképpen van egy kis teraszunk, ahol el tudnánk készíteni a pizzákat.
Tudtok nekem segíteni, tényleg nem olyan jó az eredmény az elektromosokban? Tudtok ajánlani kezdő/belépőkategóriás kemencéket, amik azért már használhatóak? Köszi szépen nektek -
Zeki
nagyúr
Pizza lisztben mi a jó most?
Erről hallott valaki? Júlia Malom Pizza liszt
Vagy allegro-ról valami eredeti olasz pizza liszt? -
rendzso
tag
válasz
turbobusa #2415 üzenetére
Én rozsdamentes keverőtálba szoktam lisztezett konyharuhát tenni. Van belőlük sok méret, biztos találni megfelelőt. Sütni pedig sima sötőben, előmelegített fém tálban, 30 perc fedővel, utána fedő le és készre. Gőzfonkció helyettesítő
Nem tudom milyen kenyeret tervezel, de Szabi a péknek elérhető youtubeon egy sorozata a kovász nevelésről, és a végén süt is vele. Jó tippeket ad az egész sorozatban.
-
turbobusa
senior tag
Első kenyérsütést tervezem, szakajtó helyett ki mit használ? illetve, miben sütitek a kenyeret?
-
BluEyes
őstag
Hát a kordierit kő nem az igazi, nekem kb. 360 fok fölött rendre odaégett a tészta. 360-on is megsül persze a pizza, de na!
Jogos a hőeloszlás kritika, egyet kell fordítani félúton a pizzán, aztán már jó is (nekem).
Tényleg van egy boom a pizzasütőknél, remélem hamarosan megtalálod a hozzád illőt. Jó sütögetést neked is! -
iatti
aktív tag
válasz
BluEyes #2410 üzenetére
nekem is hasonló masinám van. a termosztátot feltekertem én is, de csak kordierit kő van. evvel azért nem az igazi. meg szerintem felül se az igazi a hőelosztás. váltok majd feljebb, de kicsi pézért keresem a tutit
most már ahogy látom, folyamatosan jönnek ki az újabb gépek, ráálltak a csíkszeműek is, aránylag elfogatható áron. persze kinek mi az elfogadható. jó sütögetést!
-
BluEyes
őstag
Szia!
Egy tuningolt Ariete 909 a sütőm.
A tuning azt jelenti, hogy a termosztát fel lett tekerve, és kapott egy Fornace Saputo követ. Így most 480 fokot tud (a gyári corderit kővel ugyanígy beállítva 498 fokot mértem, látszik, hogy valamit másképp csinál a biscotto).
A sütésnél nem szoktam vacakolni, maxon megy a készülék, ami a csövön kifér. Így kb. 2 perc alatt van meg egy pizza. Az alja gyönyörűen sül meg, nem ég le, nem kormos, isteni a sülő tészta illata.A követ a gyártótól rendeltem. A kutakodásaim során két gyártó, a Fiesoli Arte [link] és a Fornace Saputo [link] maradtak fenn a szűrőn. (Utóbbi webshopja épp nem megy, valami nagy bummot ígérnek hamarosan.)
Egyikük sem engedte célországnak Magyarhont, viszont az átutalás rendben ment. Így egy osztrák címre kértem a szállítást. A posta díja19,58€ volt, ez sajna rengeteg, de hát egyszer élünk vagy mi
A Fornace Saputo lett a befutó, mert ők megesküdtek, hogy ők sok száz év hagyománya meg a Vezúv lávája meg a tradícíók bele vannak gyúrva az agyagba, én meg ezt jól elhittem.Egyelőre nem bántam meg.
-
iatti
aktív tag
te is vulcano tulaj lettél? most vetted?? nekem is tetszik, de olvastam az első szériánál soknak törik a belső üvege. jön ki majd egy javított változat. na meg van egy új gép, ez se tűnik rossznak. ebben lehet hogy forgatni kell közben a pizzát, ami azért hőveszteség. https://www.emag.hu/digitalis-pizza-suto-pizzaliano-turbotronic-2200w-rozsdamentes-acel-450-c-20-liter-fekete-tt-po14/pd/D70WP6YBM/#specification-section
-
rendzso
tag
válasz
Bandus99 #2403 üzenetére
Ilyet nem tapasztaltam vele szerencsére. A tészta tapintása, nyújtása számomra nem tért el egy piros Caputohoz képest. Azt hozzá kell tennem, hogy kizárólag poolishos tésztát készítettem vele, illetve kétszer próbálkoztam a kovászos tésztával is. De azzal sajnos nem igazán boldogulta, teljesen kezelhetetlen és szakadó lett az eredmény. Ez nem tudom, hogy a liszt hibája, vagy az enyém.
-
bmxbandita
tag
válasz
rendzso #2401 üzenetére
A hitedben nem tudlak megerősíteni, de nálam is ez van, hogy megsütök 4-5 pizzát, és mire leülök az asztalhoz a legutoljára sült az még patika (soft & crunchy), de korábbiak már nem az igaziak, megpuhul a szélük elég hamar.
Mindhárom liszttel ugyanez a helyzet amiket használtam az utóbbi időben (Caputo Nuvola/Nuvola Super/Saccorosso)
Tésztavezetés sincs hatással rá, poolish/biga előtésztával is ez van. -
rendzso
tag
Ez engem is zavart sokáig, hogy mire megsütöttem az adagot, és leültem enni a többiekhez addigra már nem olyan volt.
Mióta kipróbáltam a Czelli Pizzalisztet szerintem sokkal kevésbé lesz rágós. Egy próbát megér (meglepően olcsó liszt), hátha valaki meg tud erősíteni ebben a hitemben
Én poolishos tésztát szoktam csinálni.
Új hozzászólás Aktív témák
A topokban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Mikrotik routerek
- sziku69: Szólánc.
- Windows: mi történik valójában Leállításkor, Alvó módban és Újraindításkor?
- Óra topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- Hardcore pizza és kenyér topik
- További aktív témák...
- Xiaomi 14 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 12 Mini 64GB / 12 hó jótállás
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3002, 90% Akksi
- BESZÁMÍTÁS! MSI H110M i7 7700 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1660 6GB Zalman N4 Cooler Master 400W
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3044
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest