Új hozzászólás Aktív témák

  • Móci

    addikt

    Itt a meleg, izzadnak a winchesterek... de vajon jó ez nekünk? Naná, hogy nem!
    Mivel én is ezen a véleményen vagyok, gondoltam teszek valamit a hő és a zaj ellen.
    Zaj, mert a Foxconn háznak van egy speciális tulajdonsága, mégpedig az, hogy szar, gagyi anyagból van, s ezért a 2 db vinyó rendesen berezgeti (nőknek ajánlott bugyi nélkül ráülni!).
    Így is egy hirdetőújság van az egyik lába alatt, mivel vetemedik a drága.
    No lássuk a megoldást!
    Anno gondolkodtam htpc-ben is, de ez pénz hiányában elmaradt. Viszont szereztem egy at-s házból egy vinyó tartó kis blokkot. Pont kettő merevedéses lemez fér el benne...
    Elég a rizsából, jöjjön a barkács!
    Először is találni kellett valamit, ami csillapítja a vinyók rezgését egyéni szinten. Az alaplapi dobozban található szivacsból vágtam ollóval darabokat, s ezeket raktam a fém és a merevlemezek közé. Kicsit szar volt rajta áterőltetni a csavart, de megérte! Érdemes a vinyóval együtt becsúsztatni, s egy morcos mozdulattal betolni keményen a csavart, hogy szakadjon át a szivacs. Meglepően jó eredményt értem el vele, első fázis letudva!
    Hűtés.
    Nos, a lassan védjegyemnek számító kodegány-gépház-kártyatartó lemezéhez (ez fogja a postaládát is, ha valaki emlékszik rá) nyúltam ismét. Kicsit kikalapáltam egyenesre, s fúrtam rajta 3 lyukat. Egyet a felfogatásnak, kettőt a 9 centis ventinek. A fúrás nem sikerült jól, ugyanis eltört a fúrószár (a tokánykulcsot sem találtam), így 100-as szöggel ütöttem át. Kis reszelés, és kész is van! természesten a tartó és a venti felfogatása közé is került szivacs.
    Amikor mindez meglett, összeraktam a 'művet'. Egy csavar fogja a ventit a vinyótartóhoz, de bőven elég, nem kell több! Ugyanis a szivacs megtartja szépen a légkavarót.
    Ezt a csodát az 5,25-ös helyekhez raktam be a házba egy 1 centi vastagságú szivacsra, amit duplán hajtottam. Ez az egész alapja, s a venti tartó is, ahogy az előbb említettem.
    Az eredmény? Zéró hang, jó hűtés, s filléres anyagok!
    Természetesen ha egy régi háznak vágja ki valaki a vinyótartó részét, s alul összemókolja valahogy, hogy az enyémhez hasonlítson, az is megfelelő lesz.

    Íme a galéria, a képek sajnos nem lettek nagyon jók, mobillal készültek.
    Az első képeken a fent említett vinyótartó van, utána következik a szivacs, majd az egész összeépítve, s a végén a gépházban, ami ocsmány minőségű lett. Köszönjük, W810i!
    A szobában meg pakolás volt, azért a nagy kupleráj.

    [ Szerkesztve ]

    "...In a struggle to be happy and free, swimming in a primitive sea..."

Új hozzászólás Aktív témák