Új hozzászólás Aktív témák

  • szacsee

    nagyúr

    válasz #81556480 #25613 üzenetére

    Nem feltétlenül jobb ha HDD-t a Marvell 9128 külső sata 3 vezérlőre kötöd. (Manual 8. oldal Block diagram)
    Az AMD féle megoldás jobb lehet én azt gondolom.
    SSD-nél még csak-csak nagyobb fájlok másolása esetén különbség is lenne, de a HDD adatátviteli sebessége a Sata 2-es csatoló felső határának közelében sincs, nemhogy átlépné. Késleltetés szempontjából megint csak az AMD vezérlője élvez prioritást...

    A fenti hozzászólásból arra következtetek és látom is, hogy a hátsó ventilátorok befelé fújják a levegőt, ami nem biztos, hogy szerencsés.
    Elterjedt az ilyen felépítésű házaknál, hogy a HDD-t alúlról a második vagy harmadik helyre teszed, így a hosszú VGA-nak sincs útban és felette egy ventilátorral a ház elejétől friss levegőt fújathatsz. Két legyet is ütsz evvel egy csapásra:
    1 . Hűvösebb lesz a HDD-d
    2. A VGA is friss levegőhöz jut.
    A hátsó ventilátorokkal pedig a már felmelegedett levegőt kifújatod, így valamennyire tehermentesíted a tápot, hogy ne azon távozzon az összes meleg levegő, ami a gépben van.
    Persze csinálsz amit akarsz, csak leírtam, hogy így is meg lehet csinálni.

    Magyarán csinálsz amit akarsz, ha rám hallgatsz a vinyót lerakod alulra, az egyik hátsó ventilátort pl az alsót megfordítod, hogy kifújja a levegőt a gépből, a felsőt pedig kötegelővel a vinyó fölé rögzíted, hogy a VGA csatlakozó irányába nyomja a cugot... :D

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák