Új hozzászólás Aktív témák

  • TESCO-Zsömle

    félisten

    válasz DrojDtroll #45476 üzenetére

    Ezt felejtsd el, még viccnek is rossz. Egy pletier elem van benne, aminek a meleg oldalát egy szimpla aluborda hűti, esetleg ventilátorral megtámogatva.

    Ha szobahőmérséklet alá akarsz hűteni, akkor chiller. Ha nem akarsz a páralecsapódással bajlódni*, akkor meg kell fejelni még egy hermetikusan zárható házzal, amibe a HW megy egy páramegkötővel együtt. De itt már viszonylag sok pénzről beszélünk, még ha mindent házilag is csinálsz, mert a chillerhez kell a kompresszor, kell egy többszörösen hőszigetelt puffertartály és kell egy hűtőszerelő szakember, aki el is vállalja, hogy mindezt segít neked megcsinálni. Aztán kell a gépre vízhűtés, amibe a chiller által lehűtött folyadékot keringeted, mert mint tudjuk a víz sokkal jobb anyag hőenergia mozgatására, mint a levegő.

    * - Ha pedig akarsz a páralecsapódással bajlódni, akkor szükséged lesz egy komplex szabályozórendszerre, ami a gépházba beáramló levegő aktuális hőmérséklete és páratartalma alapján folyamatosan gondoskodik arról, hogy a hűtővíz sose érhesse el a harmatpontot. Ezzel megszabadulsz a hermetikusan zárt, hőszigetelt háztól, de vele együtt az elérhető maximális hűtőteljesítménytől is.

    Sub-Dungeoneer lvl -57

Új hozzászólás Aktív témák