Új hozzászólás Aktív témák

  • imibogyo

    veterán

    válasz Speedhs #47786 üzenetére

    Köszike! :R

    (#47787) viperabácsi:
    Ne értsd félre nem fikázni akartam , csak elgondolkodtatott , hogy azok nélkül is meg lehet oldani.
    Nem is úgy értettem, csak tényt közöltem. ;) Mindig van "jobb" megoldás, csak nem mindegy mennyiért.

    Hogyan tudtad a menetes szálon előfeszíteni az anyákat , a kotyogás kiküszöbölésére?
    Nem történt ilyen. Kezdetben két anyával próbálkoztam közöttük egy erős rugóval, de valamiért mindig feszült. Így végül maradt az egy darab anya. Eddig nincs túl sok gondom vele. Nem lesz soha kottyanás mentes, a kérdés csak az, hogy mekkora az a pontosság, ami neked kell. Az én gépem most olyan 1 mm-es pontosságon belül van stabilan, leggyakrabban a 0,2-0,5 mm-es hibatartományban. Nekem ez most elég és ezt még kalibrálás nélkül kell érteni. Se tengelyenkénti impulzus-kalibrálás nem történt, sem backlash kimérés és szoftveren belüli korrekció nem volt. Egyébként nem sima menetes szárakat használok, hanem trapézmenetes orsót az jobb valamivel, miközben az ár nem olyan vészesen több.

    Én is tervezem egy CNC gép elkészítését , csak nem tudom honnan , milyen alkatrészeket szerezzek be. Látom a videódon , hogy match 3 programot használsz.Milyen vezérlőd van? Hol lehet találni valami oldalt ahol beszerezhetők az alkatrészek?
    Ebay a barátod, ha pedig itthon akarsz vásárolni akkor a Google kidobja. Összesen csak 4-5 normális bolt van itthon, amik között ár alapján nem nehéz dönteni (ha így sem találod privátban küldhetek kettőt, ahonnan én vásároltam, csak nem akarok itt reklámozni). Nekem egy "piros-nyákos" 4-tengelyes vezérlőm van egyébként.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák