Új hozzászólás Aktív témák

  • imibogyo

    veterán

    válasz szacsee #48600 üzenetére

    Na mégis itt vagyok, kicsit korábban...
    Műhely.

    Itthon van egy P43Pro Asus deszkám Q8300-as procival 4Gb rammal, ez elég a mach3-hoz
    Bőven sok is.

    vagy inkább valami kisebb deszka is megteszi. Elfekvőben van egy D201GLY2-es deszka 1Gb rammal. Párhuzamos port kell gondolom a vezérléshez, de nem tudom mennyi erőforrást kér.
    Nekem is 1 GB-os gépem van egy egy-magos AMD Athlonnal, szóval bőven jó. Sokkal többet számít az LPT port milyensége és minősége. :K

    Te melyik utat járnád be?
    Mindenképp az elsőt és a másodikat egyszerre. ;] :P
    Ha nem tudod milyen lesz a vázad nem tudod a motorokat és a vezérlést méretezni, ha nem tudod a vezérlést és a motorok teljesítményét nem tudod mekkora és milyen kialakítású lehet a vázad.

    Én alapvetően azért a 2-es ponttal kezdtem és csak utána kezdtem el a vázat készíteni, viszont már nagyjából mindent megterveztem ekkorra vázból, tehát tudtam mihez méretezem a motorokat.

    Szoftver oldalon, ha pl később hobbit vállalkozás szintre emelné munkatársam mit érdemes megvenni?
    Én CAD-CAM-re az Aspire Vectric-et használom és ugye a Mach 3 is fizetős. Ezzel a kettővel már el lehet lenni. Alapvető CAD tervezéshez pedig ott a FreeCAD, szerintem mindenre elég még kezdő vállalkozáshoz is.

    Én is alkottam tegnapelőtt éjszaka. A másik két topikban nem volt rá senki vevő, de azért ide is bedobom. Részletesebb leírás és magyarázat itt olvasható. :B

Új hozzászólás Aktív témák