Új hozzászólás Aktív témák

  • Murphistic

    aktív tag

    válasz Kernel #51555 üzenetére

    Én egyszer így küldtem az örök bitmezőkre egy Siemens A40-es mobiltelefont.

    A NiMH akksija megadta magát. Gondoltam a helyére bekötök egy tápegységet. 3 vagy 4.5 voltot adtam neki és be is kapcsolt. Hálózatkereséskor azonban már nem volt elég a kakaó.

    Jól van, rajtam nem fog ki, úgyhogy fogtam a mobil töltőjét és egy ellenálláson (talán 100 ohm volt a legkisebb, amit találtam) keresztül kötöttem a telefonra. Persze, így nem volt elég az áramerősség.

    Végül jött a közvetlen összeköttetés. Azóta ha áramot kap a telefon, akkor az egész kijelző elsötétedik. Ez az egyetlen életjel, amit kiad.

    Ugyan nem volt rajta semmi fontos adat, mert még a telefonkönyv is csak a SIM-en volt, de azért sajnálom. :(

    (#51563) T_chris Egy nagyon zöldfülűtól való válasz (éppen látszik az előző bekezdésekből) :D : Nekem úgy rémlik valahonnan, hogy az OTG miatt 5 pines a microUSB.
    1. ha a microUSB-s rész csak kliens, akkor a +,-,DATA+,DATA- van csak bekötve, mint a hagyományos B-dugasznál
    2. ha a Sense rövidre van zárva a GND-vel (mint a Kernel által linkelt képen), akkor a microUSB-s oldal (a telefon) áramot ad a +,- vezetékekre, de ilyenkor nem tültődik
    3. ha a Sense a --szal egy szabványban leírt ellenállással ven összekötve (én 100 ohmra emlékszem), akkor töltődik is és persze kezeli a rádugott eszközt is

    [ Szerkesztve ]

    "A türelem hatalom: idővel és türelemmel selyem lesz az eperfa leveléből."

Új hozzászólás Aktív témák