Új hozzászólás Aktív témák

  • Sokimm

    senior tag

    válasz creation #54332 üzenetére

    Lézeres fordulatszámmérőt már építettem, csak a lézer élettartalma a kritikus ott... (de nem rossz ötlet, mivel csak a tengelyt kell megfúrni hozzá, vagy valami nyomtatóból szerezni IR fordulatot vizsgáló műanyag lemezkét, és itt akkor a második ötleted elő is jön. IR alapú (ilyen is van itthon, ennek az élettartalma jobb mint a lézernek, és elég pontos lehet, ha a nyomtatóknál használják (abból van pár kiszerelve itthon), csak azt a vékony izét nem tudom, hogy miként tenném rá a tengelyre. (két fémlapka közé valahogy) vagy így (párhuzamos érzékelés)

    De különben felkeltetted bennem a vágyat, hogy ne építsek, elvégre ha csak vezérelem (max fordulatot akarok úgyis kiszedni belőle), akkor nem is pöcsölök vele! :D
    Már csak az a kérdés, hogy honnan tudhatom, mit bír a kicsike? (típus alapján semmit (még hasonlót se) nem találtam róla))

    Hogyan mérnétek ki a "maximumát"? (elég, ha csak stabilan pörög, nem fontos maxolni! :) )
    De a legjobb, ha a tengelyre rajzolok alkoholos filccel egy vonalat (vagy ragasztok rá valami elnyelő anyagú matricát), és nekilövöm az IR fényt, ami jó esetben a vonalon elnyelődik (finomra kell állítani a vevőt), és amikor nincs visszaverődő fény, akkor megtett 1 fordulatot. (ebből precízen 3 vonalat felrajzolni macerásabb, mint hinném :D), de akkor kész is a fordulatszám szabályzáshoz szükséges jel csomag!

Új hozzászólás Aktív témák