Új hozzászólás Aktív témák

  • Essejó

    veterán

    válasz draco31 #56231 üzenetére

    Ja ha villanyszerelő, akkor bármi előfordulhat. :W Én csak cukrász vagyok szerencsére, de mégis meg tudom szívatni magam. :D
    Írtam már, hogy itt az albiban néhány dogot felújítok, hogy élhetőbb legyen a kégli. A múltkor a lányom meglepett egy fürdőszoba szekrénnyel. Beépített mosdó tükör oldal szekrény, saját világítás és még konnektor is ha tölteni kell a borotvát. Viszont a meglevő világítás cirka a tükör közepére esett. Ergo arrébb kell rakni, 1 kötő doboz fedéllel, 30 centi cső meg egy másik doboz a konnektornak. Kivéstem begipszeltem behúztam a kábelt, lefestettem a gipszelés nyomait. Tükör fel a helyére, lámpa próba és nem világít. :(( Na mondom szép, lehet eltörtem az MN falkábelt mikor véstem a kötő doboznak a lyukat. Fáziscerka elő bedugom van fázis, másik nincs mert a 0 nem világít. Kell egy próba lámpa. Amikor költöztünk hoztam kettőt is és használtam már őket, de most,hogy kellett volna egyik sem került elő. Garázs dobozok, szekrényem dobozok, polcom dobozok..
    Végén mondom ez nem lehet akadály kell 2x 20 cm kábel égő foglalat és összeraktam egy ideiglenes lámpát, ezzel meg a kereséssel eltököltem vagy 2 órát.
    Kezemben az ideiglenes(!) próbalámpával megyek be a fürdőszobába és mielőtt belépek az ajtó mellett rámeredek a lekapcsolt villanykapcsolóra! :O Baxameg :D Felkapcsolom, próbalámpa bedug! Van áram. :D
    Persze mert eddig lámpa volt és nem konnektor, tisztára elfeledtem felkapcsolni a konnektort. :D
    Viszont beugrott, hogy.. lekapcsoltam a kapcsolót fáziscerka bedug és vidáman van fázis. :Y Nem kicsit szidtam aki kötötte anno... :o Aztán beszélgettem pár nap múlva egy régi komámmal aki történetesen villanyszerelő. Az mesélte, hogy igen a fázist kéne megszakítani, de történetesen magas ívben lexarják, van hogy egy színű kábellel húzzák be a teljes kéglit kivéve a földelést oda más színt raknak.
    Szép. Szegény apósom tuti forog a sírjában mert, hogy ő is villanyszerelő volt csak ő erőművi transzformátorállomás szerelő volt. Igen atomerőmű transzformátorállomást is szerelt, meg anno még régen otthon a mi villanyunkat is. :)

    Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?

Új hozzászólás Aktív témák