Új hozzászólás Aktív témák

  • Samus

    addikt

    Adott az alábbi, jelenleg elég exklúzív megjelenésű, nem is tudom mi.

    Ez a házunk hátsó bejárata melletti, a "cselédszoba" előtti rész (a kazánház mellé épült kis, kb. 20nm méretű két helyiségből álló építmény, csak én neveztem el így). A képen az OSB lapból készült filagória elbontásra kerül. Alatta ásott kút, jelenleg hatos taposólemezzel van fedve, betongyűrűs egyébként, öntözésre használjuk nyáron.

    Felmerült az ötlet, hogy ide egy kis teraszt készítenénk, ahová ki lehet ülni a családdal, közeli rokonokkal. A mérete 4x2.5m, 6-(8) ember aránylag kényelmesen el tud ücsörögni itt szerintem.

    A kút marad. Arra gondoltam, hogy zsaluelemből építek egy két soros lábazatot (a kutat körben, eleje nyitott marad, 90x90x50cm magas üreg marad, ahol a szivattyú és tartály elfér szépen, és talán még télen sem fagy megy), közepe ki lesz töltve földdel és törmelékkel, tetején 10cm rácshálós beton, aminek a teteje a zsaluelem tetejével ér véget.

    A cselédszoba jövőre átalakul, a sátortető helyett féltető lesz rajta, az eleje meg lesz emelve, az ablakok nagyobbak lesznek, és mosókonyha lesz belőle.

    A kérdés: a terasz falak felöli részét is ki kell raknom zsaluelemmel, vagy kap XPS lapot, és mehet neki a töltés?

    A tető valami könnyű cucc lesz, sajnos az árnyékolással nem tudok mit kezdeni a leendő mosókonyha felé.

    '' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!

Új hozzászólás Aktív témák