Új hozzászólás Aktív témák

  • válasz Barret001 #78632 üzenetére

    Azt tudod, hogy nem feltétlenül kijelzőhibás?

    Nekem kettő ilyenem van. Egy 5735Z-hez kellett volna akksi+adapter. Szétnéztem, és ennek a kettő árában megvettem egy "halott" gépet marketplace-ről.

    Kicsivel aztán az 5735Z megállt, és próbáltam megjavítani. Akkor találtam a neten, hogy van valami gebasz ezzel az egész Aspire évjárattal. Megoldás: USB-re kell tenni a kicsomagolt bios flasht, FN+Esc gombbal bekapcsolni, hagyni pár percig dolgozni, majd ébred mint Csipkerózsika.

    Működött. Kíváncsiságból megpróbáltam az 5732ZG-n és voila, elindult az is.

    Digit oktatáskor az utolsó használható gépemet is lelejmolta a család, gondoltam rendbeszedem az 5732ZG-t. Újabb donort találtam akksi+töltő+ram áron, ráadásul újszerű burkolattal (az egyeskének a tapipadjáról minden festék lekopott). Direkt megkérdeztem, hogy ugye ennek nem csak ennyi a baja? Nem akartam, hogy megint legyen egy gép, amihez majd donort akarok venni :DDD . Mondták, hogy neeeem, próbálták ezt már, de nem megy így sem.

    Megvettem, és mikor a burkolatot szedtem szét, hogy beletegyem egyeskét, észrevettem, hogy a kijelző connector csúnyán áll benne. Kivettem, és a tüskéi el voltak sodorva a socketben, összezárva az összes pint. Biztos hardverben keresték a baját, és rosszul dugták vissza. Eztán nyilván nem nyikkant az USB-re se. Kiegyengettem csipesszel, visszadugtam, megcsináltam az USB mágiát, és fogtam a fejem, hogy megint van egy gépem, amit szedhetek rendbe...

    Amúgy elég fis-fos a hűtésük belül is. Indokolatlanul sok helyen indokolatlanul vastag thermal-padeket használtak. Volt, amit lepolírozott 5ft-ossal pótoltam.

    Szerk.: Esküszöm, azóta nem mertem rákeresni erre a szériára, mert olyan pofátlanul olcsón mennek, hogy nem tudnék neki ellenállni, de nem fogok férni az ilyen gépektől, ha mindenki visszahozza majd. Ugyanígy vagyok az xbox-360 phat szériával, mióta vettem a modellhez egy reball kitet. Ahányszor elémdob a marketplace 5000 alatt egy 3ledes példányt, valahogy mindig az a vége, hogy megveszem :O

    [ Szerkesztve ]

    Mások számára a kondi fáradós, nekem farad-os...

Új hozzászólás Aktív témák