Új hozzászólás Aktív témák

  • Inhouse

    őstag

    válasz AssAssynn #82576 üzenetére

    Rágcsálók ellen egy ilyen épületben egérfogóval lehet leginkább védekezni. Egy egér feje igen apró, a mobil garázs nem igazán az a szerkezet, ahol ez kivédhető.
    Az olcsó, hőszigetelt, mobil közül választanod kell kettőt, mert együtt nem fog menni. Illetve az elsőt már el is felejtheted. Ha te tervezed, építed, akkor lesz a legkevesebb költséged, ha van hozzá elég szerszámod és szabadidőd, de olcsó így sem lesz
    Minek hőszigetelni? Ott akarsz lakni? A napfénytől és esőtől, hótól, levelektől, macskáktól, garázdáktól, stb kell védeni.
    Akkor lesz mobil, ha valamennyire úgy szereled össze, hogy később szétszedhető és újra összerakható legyen. A fa vetemedni fog, talán jobban jársz a zárt szelvénnyel...mondjuk az meg rozsdásodni fog...
    Az oldalára mehet OSB, de az is drága és kell rá valami bevonat kívülről legalább az időjárás viszontagságai ellen. A tetejére rakhatsz bontott hullámpalát is, ilyenkor nagy segítség, ha a palatábla méretét figyelembe veszed a tervezéskor.
    A beton alapot megspórolhatod, ha csak az oszlopokat betonozod a földbe és a placcot beton járdalappal burkolod, előtte érdemes döngölni a talajt és egy sóderágy sem árt.

    [ Szerkesztve ]

    Üdv Inhouse

Új hozzászólás Aktív témák