Új hozzászólás Aktív témák

  • j.bravo

    addikt

    válasz Inhouse #83635 üzenetére

    A mérete miatt kompakt :D Jelen esetben attól hogy formára van hajtogatva, hogy a teljes hosszt nem egy egyenes szakasz adja ki, hanem van benne kanyar.
    Anno (~2004-2005 ill. előtte) Vácon készült 2 csapos és 4 csapos kivitelben is, ha jól emlékszem. Úgy dereng, a T5-nél vékonyabb csőből volt (talán T4 ?), de ebben nem vagyok biztos; otthon nekem nem volt.
    Volt olyan lámpatest amiben hagyományos ballaszt volt, de olyan is amiben modernebb elektronikus (50 Hz helyett kHz-es frekivel).

    A mélysugárzóba, avagy mennyezeti levilágítóba való 2 meg 4 csapos csodák is kompaktok nekem :) anno a gyárban annak mondták a 2D-t is (ez volt a “perec”), meg ezeket is, ugyanúgy mint az E27, E14, B22, stb fejjel ellátott, integrált előtétes lakossági darabokat is.
    Nem az döntötte el h kompakt-e, hogy integrálva volt-e bele az előtét, hanem a végső befoglaló méret (bár lehetett, vagy lehetett volna az üvegcső vastagsága is).

    De a téma/felvetés szempontjából mindegy :R az egyenes fénycső se szerette/szereti a sok kapcsolgatást; azt szereti ha egy felkapcsolás után van ideje rendesen felmelegedni az üzemi hőmérsékletre, aztán lekapcsolás után pedig van ideje lehűlni a köv. felkapcs előtt.

    A mozgásérzékelős üzemben hullanak mint a legyek.

    [ Szerkesztve ]

    Whatever.

Új hozzászólás Aktív témák