Új hozzászólás Aktív témák

  • Inhouse

    őstag

    Ha hamarabb látom ezt a zsanért, akkor lehet ezzel csinálom inkább, főleg, hogy mennyit küzdöttem vele... Az alap probléma egy kerti faház ajtajának a zsanérozása. Elsőre vettem szép, erre való pántosat. Semmire való, lötyög az ajtó, állítani nem lehet, lekerült. Vettem állíthatót, ami jó lenne, ha hosszabb lenne a fába tekerhető része. Meg lehet nem ártana rá kapaszkodósabb menet...mindegy, ez kiszopósodott, de felhasználtam!

    Először 20*40-es zártszelvénybe akartam ovális furatokat, hogy tudjak vele játszani. Aztán inkább nem reszeltem, hegesztettem. 20*20-as 2db. közé távtartónak kis darab 20*10-es darabok. 30mm-t tudok jobbra-balra állítani.

    Műanyag perselyes, de nem akart épen kijönni, az első hegesztés után már megmozdult, még használható egyébként. Viszont az oszlopon levő vasalathoz hegesztés közben kellett bele persely, különben nem tudom jó pozícióban rögzíteni. Ezért alulemezből csináltam egy hőállót! :) Lehet marad ez...

    Összességében a függőleges kitolást tudom állítani a csavarral a zsenérban, így tudok rajtuk emelni. A dőlés és a hézag állításhoz meg fellazítom az anyákat, állítok, meghúzom őket. M8 menetes szárak (csak 2db 85mm-esem volt kéznél), kívül egy-egy körmös anya, így a kiálló csavarvégek fixek, az anyákkal lehet szépen játszani.

    Üdv Inhouse

Új hozzászólás Aktív témák