Új hozzászólás Aktív témák

  • ozzy711

    Topikgazda

    válasz Bogyó bá' #2037 üzenetére

    Akkor teljesítményben kb. ezen a szinten leszel. [link] ;]
    Össze kéne hozni egy szeánszot a két erősítőre, aztán árulhatnád mondjuk a Note árának feléért, még az is bőven jó lenne! :D
    Viccet félre rakva, ez lenne a diy lényege, hogy az előítéleteket félretéve alternatívát nyújtson az ( szerintem ) erősen túlárazott gyári elektronikáknak.
    Persze sok hifista kizárólag akkor érzi jól magát ha mindig cserélgeti a készülékeit, rájuk ez nem vonatkozik. :))

    Más:
    Mivel a mélytartomány a szoba miatt nem tökéletes ( lehetne jobb ), úgy döntöttem beruházok egy minidsp-re ( [link] ). Ehhez építettem két monoblokkot két, kereskedelemben is kapható TDA-7294 ic-n alapuló áramkörből.
    Tükör szimmetrikusan építettem meg, +-35 voltos kb. 200 wattos toroidokkal, oldalanként 2x40.000 uF szűréssel ( ezen belül dupla r-c fojtással Pass ajánlása alapján ).
    A hűtést, kicsit túlméreteztem a fokozott hőleadásra is számítva.
    Lényeg: amig nem érkezik meg a dsp, kipróbáltam csak simán a kettős erősítést, ( mikrofonnal belőttem a hangnyomást ) a hangdobozokban leválasztottam a mély szekciót a tekercseivel együtt, majd az új végfokról hajtottam meg.
    Úgy érzem már attól jobb lett ( definiáltabb, határozottabb ) a mély, hogy külön erősítőről hajtottam meg ( nem terheli meg a mélynél lévő párhuzamos kondi esr-je az aleph-eket ) a mély és a közép-magas egységet.
    Ezután jön még a dsp, ami feletszi az i-re a pontot ( remélem ).

    Lényeg: ez a fillérekért megkapható végfok teljesen rendben van, bátran ajánlom a kisebb pénzű diy-ereknek!

    A deszka modell:

Új hozzászólás Aktív témák